COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 734
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 475
Скрит текст:
В Белгия голяма част от починалите били възрастни хора, които така или иначе щели до починат до два месеца, в Нидерландия също само, че до три месеца.
Очакват по-ниска смъртност след два съответно три месеца.
Товя разбрах аз, въпреки че ми е странно как го изчислиха?!

Не мога да повярвам просто! Кой го казва това? Кой е този идиот, който е решил, че е по-голям от Господ, та седнал да определя кой колко още ще живее....
Мъжът на леля ми е на 94 години с два байпаса и тежка склероза. Другите му болести даже не ги знам всички кои са. Преди няколко месеца получи инсулт и едното му око не можеше да се затваря, а устата му се изкриви. С оглед на това, че е на 94 години помислихме, че може би това е краят. Еми, не! Оправи се. Почти не личи, че е получавал инсулт. Иначе изобщо не помни кой е. Не познава голяма част от близките хора и помни най-много 2 минути. Обаче има още живот в него. Кога ще дойде края само Бог знае. Това, че някой е стар и болен не значи нищо. Може да има още не малко години пред себе си. Никой няма право да определя кой кога щял да умре. За там ред няма. Като кожат ,че някой умрял от корона, ама имал придружаващи заболявания и ми идва да му ударя един шамар на говорещия, за да се научи какво да казва като си отвори устата. Болестите на хората не са причина за извиняване на смъртта им от корона вирус. Това са различни неща.

Значи хем Господ казва кога да умре, обаче ако може, Господ да не казва да умре от Коронавирус, правилно ли разбрах?

# 11 476
Ън,
Кой е WHO или СЗО в превод. Политика за Здраве!

В Белгия голяма част от починалите били възрастни хора, които така или иначе щели до починат до два месеца, в Нидерландия също само, че до три месеца.
Очакват по-ниска смъртност след два съответно три месеца.
Товя разбрах аз, въпреки че ми е странно как го изчислиха?!

Не мога да повярвам просто! Кой го казва това? Кой е този идиот, който е решил, че е по-голям от Господ, та седнал да определя кой колко още ще живее....
Мъжът на леля ми е на 94 години с два байпаса и тежка склероза. Другите му болести даже не ги знам всички кои са. Преди няколко месеца получи инсулт и едното му око не можеше да се затваря, а устата му се изкриви. С оглед на това, че е на 94 години помислихме, че може би това е краят. Еми, не! Оправи се. Почти не личи, че е получавал инсулт. Иначе изобщо не помни кой е. Не познава голяма част от близките хора и помни най-много 2 минути. Обаче има още живот в него. Кога ще дойде края само Бог знае. Това, че някой е стар и болен не значи нищо. Може да има още не малко години пред себе си. Никой няма право да определя кой кога щял да умре. За там ред няма. Като кожат ,че някой умрял от корона, ама имал придружаващи заболявания и ми идва да му ударя един шамар на говорещия, за да се научи какво да казва като си отвори устата. Болестите на хората не са причина за извиняване на смъртта им от корона вирус. Това са различни неща.

# 11 477
Мда, точно това казва, но и че ще отнеме време, докато се притъпи и ще починат доста хора от него.
Всъщност още в началото, когато Китай беше само поразен, в първата тема имаше един линк на наш учен в някакво интервю. Не помня кой го беше сложил, тогава ми се виждаше нещо далечно, но го изгледах. Човекът точно си каза, че този вирус е разработван в Канада и откраднат (така се изрази от китайка -учен и работил там) , донесла го в Ухан, защото имало точно там лаборатория. Тези неща не се знаеха или поне не се коментираха. Беше много интересно интервю и много неща този човек позна. Дори разрастването и поразяването на всички страни (тогава беше още немислимо) Търсих този линк после, питах в темата, но така и не се показа пак.

Аз изобщо не се и питам за прилепи и влечуги дали имат нещо общо с този вирус и без да съм учен. Толкова брилянтно био оръжие не може прилеп да измъдри. Да, имало е чума, шарка и какви ли не болести. Но..ние сме в 21 век, били сме в Космоса и т.н. Технологии, лекарства, какво ли не... И това "вирусче" постави цял свят на колене. Съсипа икономики, затри цели семейства, промени живота ни. Аз дори още не мога да го осмисля и някак нереално ми е.
За мен главния въпрос е дали вирусът е изпуснат случайно и е бил за изготвяне на ваксина нещо си там или...е био оръжие , готвено за поразяване на хората.
В същност това е най-чистата война донякъде, като се замисля. Земята е чиста (не е след химическо и ядрено нападение) , сградите си стоят, музеи и исторически ценности също, водата е чиста и става за пиене, земята за земеделие, само и единствено хората ги няма. Коя война би осигурила това ?  Чиста работа. Не, че е така, но..просто днес съм на тази тема (за Хеликаза де, щото пак съм шемет))))
Постоянно сме атакувани от микроорганизми, и в 99,99% от случаите имунната ни система се справя, но понякога не успява. В селското стопанство постоянно тече война и ако ги няма препаратите за защита няма да има и добиви. Твърде много сме и сме много мобилни и има прекрасни условия за избухване на такива епидемии с напълно естествен произход. А икономиката и изобщо цивилизацията ни е ужасно крехка и се крепи на баланс от условия, които като мръднат малко всичко се срива с ефект на домино. Илюзия е да смяташ, че стабилността е непоклатима.

# 11 478
Фанфанито, то е много рано наистина за изводи. Времето ще покаже.
Чета основно тук или по-скоро хвърлям поглед как стоят нещата в останалия свят.

# 11 479
  • София
Аз пък искам да кажа, че абсолютно никой от познатите ми не си позволи да пътува по празниците в провинцията. Това са поне 10 семейства, за които се сещам, някои имат села, но си стоят в Сф. И просто вече почвам да се съмнявам в истинността на информацията за колоните от коли. Какво им пречи да затворят магистралата в 12 примерно и да се образува колона..а след това всички пътуващи са виновни, айде да затваряме и кварталите. Търсят си поводи ми се струва и настройване на хората един срещу друг!

# 11 480
  • Пловдив
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE
И как по-точно съдържа фрагменти ДНК, при положение че ХИВ е РНК вирус?!

# 11 481
  • София
Болестите на хората не са причина за извиняване на смъртта им от корона вирус. Това са различни неща.

А с какво смъртта от коронавирус е по-скандална от всяка друга смърт? Все едно да кажа, че диабетът на баба ми не е причина за извиняване на смъртта ѝ от инфаркт.
Никой не решава кой кога да умре. Нито с мерки, нито без, нито с коронавирус, нито без. Единственото изключение е умишленото убийство - само тогава можеш с чиста съвест да кажеш, че някой е решил кога да умре някой друг. И войните, но към тях явно имаме учудващо висока търпимост, нали не са тук.

# 11 482
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."
Това е доста логично. Още в началато на епидемията четох интервю с руски професор, който се съмнява, че вирусът е човешко творение.
https://dariknews.bg/novini/interviu/prof.-edelev-britanski-viru … -syzdaden-2216718

Британските учени уверяват, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и "зашити" наведнъж четири белтъка от HIV1 - това е невъзможно!

HIV-1 не допринася за генома на 2019-nCoV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7033698/

# 11 483
Скрит текст:
Angela61, възможно и сигурно си права за вируса и ваксините.
Не вярвам да е нарочно и то точно Китай да си я пусне на собственото население, пък и то в Ухан. Не са глупаци.
Но, щом е така , поне да бяха предупредили останалия свят. Някак с повече разбиране бихме го приели си мисля, а не прилепи, някакви влечуги, пазари със скариди и какво ли не.
И ..все пак за мен от икономическа гледна точка, това което светът ще бъде след това има много въпроси. Та той-светът беше пак пред финансова криза, още преди вируса. Нещо ме чопли мен, ама коя съм аз.
И защо Китай посочиха други за вируса преди няколко дни.
Можеха поне да спестят време, ако се знаеше истината и докато Китай се бори да се впрегнат учени от всички страни и да мъдрят лекарства, ваксини и т.н.
Китай е виновен, ама май не само той. Пъзелът не ми излиза нещо, но ще се разбере след години.
За Еквадор гледах едно ужасяващо видео. Нещата са страшни, ама потресаващи там , не е за тук.

Ако търсим други виновници, посочвам веднага - лабораториите в Ухан са построени с помощта на френски инженери от Лион. Пуснах я назад тази информация. Това, обаче, не извинява Китай. След като не знаят как да осигурят желязна сигурност за подобни лаборатории, въобще не бива да се захващат с подобен род наука.
Не ми се мисли, ако по погрешка вземат та натиснат някое "червено" копче...

# 11 484
  • На остров
.......
Казвате Швеция, Германия. Дали там има такова преселение за празниците?

В Швеция, Великден беше миналата седмица и голяма част от хората се вслушаха в препоръките да не се пътува освен, ако не е крайно наложително и си останаха вкъщи. По принцип за Великден се ходи на ски и се затваря сезона. Много хора посещават и роднини разбира се, но тази година нито ски нито роднини.
Ски курортите затовриха преди Великден за да не "изкушават" допълнително.

Експертите смятат и че благодарение на това, че хората не са пътували така масово за Великден не се е стигнало до супер високи нива след празниците.

# 11 485
  • Мадрид / София
Не вярвам да е нарочно и то точно Китай да си я пусне на собственото население, пък и то в Ухан. Не са глупаци.
Но, щом е така , поне да бяха предупредили останалия свят. Някак с повече разбиране бихме го приели си мисля, а не прилепи, някакви влечуги, пазари със скариди и какво ли не.
И ..все пак за мен от икономическа гледна точка, това което светът ще бъде след това има много въпроси. Та той-светът беше пак пред финансова криза, още преди вируса. Нещо ме чопли мен, ама коя съм аз.
Можеха поне да спестят време, ако се знаеше истината и докато Китай се бори да се впрегнат учени от всички страни и да мъдрят лекарства, ваксини и т.н.
Китай е виновен, ама май не само той. Пъзелът не ми излиза нещо, но ще се разбере след години.
За Еквадор гледах едно ужасяващо видео. Нещата са страшни, ама потресаващи там , не е за тук.
Защото има комунистически режим и се крият по-стряскащите факти, които не говорят добре за правителството. Така беше и в България едно време по комунистическо/социалистическо.

# 11 486
  • Мадрид / София
Скрит текст:

Ако търсим други виновници, посочвам веднага - лабораториите в Ухан са построени с помощта на френски инженери от Лион. Пуснах я назад тази информация. Това, обаче, не извинява Китай. След като не знаят как да осигурят желязна сигурност за подобни лаборатории, въобще не бива да се захващат с подобен род наука.
Не ми се мисли, ако по погрешка вземат та натиснат някое "червено" копче...
Е, това вече е леко патетично. 😁

# 11 487
  • На остров
ТАЕД какво имаш в предвид ?

# 11 488
Болестите на хората не са причина за извиняване на смъртта им от корона вирус. Това са различни неща.

А с какво смъртта от коронавирус е по-скандална от всяка друга смърт? Все едно да кажа, че диабетът на баба ми не е причина за извиняване на смъртта ѝ от инфаркт.
Никой не решава кой кога да умре. Нито с мерки, нито без, нито с коронавирус, нито без. Единственото изключение е умишленото убийство - само тогава можеш с чиста съвест да кажеш, че някой е решил кога да умре някой друг. И войните, но към тях явно имаме учудващо висока търпимост, нали не са тук.
Скандално е че за някой човешкия живот е просто част от статистиката. Бабата на мъжа ми е на 94 и ако за Мангъров или Тенгеле е взела- дала, то за нас не е. С акъла си е, води си пълноценен живот. За тях може да 0.00001% за нас си е 100%.

# 11 489
В селското стопанство постоянно тече война и ако ги няма препаратите за защита няма да има и добиви.
Именно. Светът се бори с видове болести сред хората непрекъснато. Правят се ваксини, лекарства, науката напредва и стават чудеса понякога. В селското стопанство също вече не може без препарати, при животните също...
Е, как така за един вирус от прилеп дори не може да се намери или да има вече нещо да го пребори, та пламна цял свят. Това кога е било последно да има пандемия и всички страни, ама всички да са засегнати? В моя досегашен живот за пръв път усещам такава безпомощност. Кога сме били така, ако пандемиите са били преди страшни, то науката не е била така напреднала. Та ние сме 21 век хора. Това е невероятно, не се ли замисляте. Нереално е просто. Не, това не е вирусче за мен просто.

Общи условия

Активация на акаунт