COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 073
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 460
Скрит текст:
Град Ню Йорк има население 8,4 милиона. Също така имат потвърдени 7,890 смъртни случая(4,309 вероятни).
https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page
Ако всички жители на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 0,1%.
Ако 10% от жителите на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 1%.
По тестовете виждам, че всеки втори в Ню Йорк е с коронавирус. Не знам как при такава сериозна цифра, някой изобщо би си въобразил, че само 10% са се заразили. Дори Тръмп не вярва на това.
10% си е доста сериозна цифра, 840 хиляди души. Според теб обаче почти всички хора в Ню Йорк вече трябва да са изкарали вируса, така ли?

Не, не. Аз не искам да давам някакви числа. Струва ми се обаче невероятно всеки втори тест да е положителен и само 10% от населението да е болно. А и преди няколко дни тук оставих линкове с видео, как спазват някакви мерки. Има си събирания, безредици, хора без маски... въобще анархията е на ниво.
Исландия въпреки, че си е оставила детските градини отворени е предприела някакви мерки, не е така просто да са се заразили само 0.5% от населението. Без мерки, този процент нямаше да е 0.5%.

# 11 461
За мен главния въпрос е дали вирусът е изпуснат случайно и е бил за изготвяне на ваксина нещо си там или...е био оръжие , готвено за поразяване на хората.
А защо не и двете. Търси се ваксина за ХИВ от години. До момента няма открита такава, а само 4 са стигнали до тестване при хора.
https://nova.bg/news/view/2019/07/18/257258/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D … D0%BE%D1%80%D0%B0

Може целта да е била такава - ваксина, но в последствие да се окаже, че е добро биологично оръжие. Напълно е възможно да няма никакъв умисъл и цел, просто се е случило, изненада и за нас, като потърпевши, и за учените като резултат.

# 11 462
По въпроса че вируса е изпуснат от лабораторията до Ухан четох статия в МСН днес която по не знам каква причина е свалена. Вероятно от Китай са се оплакали, т.като ако това се окаже така (а аз го вярвам и по този въпрос не съм променил мнението за разлика от въпроса колко е смъртоносен тоя вирус), те ще трябва да плащат репарации заради главоболията които създадоха на целият свят. А аз го вярвам че е така т.като точно оттам да тръгне вируса от всички възможни отвратителни пазари не само в Китай но и в цяла Азия и факта че там има такава лаборатория а всички останали подобни места нямат е математически е много малко вероятно това да е случайност, аз в такива случайности не вярвам.

# 11 463
Днес ми стана чудно как едни "варненци" кацнаха в наше село. С каква декларация? Точно за празниците се събраха 8 човека в една къща. Давам само пример. Цялото село е пълно с граждани. Аз съм си в града, но съпругът ми работи там. Казва, че толкова пълно селото е е било от години.
Казвате Швеция, Германия. Дали там има такова преселение за празниците?

# 11 464

Единия от някакво село до Банско /дано не бъркам/, от един двор на къща, в който на кръгла софра е наредена родата - от най-младия, до най-стария, на хапване и пийване, естествено. Репортерката пита една жена как са дошли до там, до селото, и отговорът беше /съпроводен със самодоволна усмивка/:"С декларации, ние имаме възрастни родители".
Селото е Баня. Госпожата отговори, че ""Ние сме оттука, но живеем в София". Надявам се за такива наглеци да има солена глоба и да не им разрешат да се върнат в София до края на ИП.
Заради това едни да се натъпчат като прасета с родата, други страдат.

# 11 465
Как пък всеки втори в Ню Йорк е болен?
Това да не ви е София?
Следя редовно влогъри и мога да ви кажа, че не всички са се стреснали, въпреки тревожните данни. Има дори такива, които твърдят, че са изкарали вируса на крак през Януари.
Много американци са си ок, здрави и в добро състояние на духа. За тях е много важно да чуват постоянно, че Президента, правителството, Пентагона, ФБР и нам-кой си се "грижи за тях".  Оказването на психологическа помощ в такъв момент изобщо не е за подценяване, но нашите управници предпочитат заплахите.

# 11 466
Скрит текст:
Аз се надявам всички "умни глави" в темата, които използват също "умни" , обаче пък за сметка на това високопарно звучащи и явно по-"медицински" и научно звучащи думи и изрази /от които може и да нямат никаква представа обаче/ да гледат новините на НОВА от 19:00 часа. И не репортажите за мерки и теглилки, данни за проценти заболяваемост и смъртност, а два кратки, минутни репортажа.
Единия от някакво село до Банско /дано не бъркам/, от един двор на къща, в който на кръгла софра е наредена родата - от най-младия, до най-стария, на хапване и пийване, естествено. Репортерката пита една жена как са дошли до там, до селото, и отговорът беше /съпроводен със самодоволна усмивка/:"С декларации, ние имаме възрастни родители".
Малко преди това, на голямата опашка днес на излизане от София полицай е спрял сама жена в автомобил, която държи некролог. Полицаят я пита къде отива и защо, жената обяснява:"Днес е 40 дни на мама, исках да ѝ направя помен, там отивам...". Полицаят не я пусна, жената безропотно се съгласи с мотива му и през сълзи каза: "Бях длъжна да опитам...".
Всякакъв коментар е излишен предполагам, но аз ще го направя. Правилно или не, редно или не, нормално или не, мерките ги има, и трябва да се спазват. Заради всичко, което вече месец четем тук, а и виждаме навън, заради безотговорността на едни /много/ хора, които и за които това да седнат на масата и да се наплюскат /без извинение/, оправдавайки се с възрастни родители, една жена не можа да направи помен на майка си. Която вече я няма, друга няма и да има. Ама какво толкова, нали трябва да "пазим"живите, пък било то и с цената на чуждото страдание.....
И знам, знам, не сме виновни ние, виновен е полицаят, бездушния полицай, който не можа да си затвори очите, виновен е министър Ананиев заради безумната заповед, виновен е Мутафчийски заради лъжите сутрин, виновен е Бойко Борисов заради чувалите с трупове, виновен е Младен Маринов, заради това, че не контролира служителите си, виновни са всички останали, но не и ние самите. Защото на нас никой не може да ни каже какво да правим след като ние сме решили, че няма смисъл за нас, персонално, защото това, че заради нас друг може да страда не е важно, защото Бай Ганьо /също без извинение/ е епидемиолог, вирусолог, доцент и професр в едно, математик-лауреат на Нобелова награда, юрист, всякакъв друг, но не и Човек.

МериАн, дискусията до тук не е за мерките - те са ок. Дискусията до тук е какво да се прави СЛЕД мерките. Защото няма как да останем с мерки вовек и веков. И трябва да се върви нанякъде с някаква ясна организация и визия, иначе народът в един момент ще вземе нещата в свои ръце, ако лидерите не съумеят да се справят с тази организация и визия. Това обсъждаме тук, а не обсъждаме мерките. Обсъждаме доколко е опасен вирусът, доколко е рисково да се отпускат мерките и най-вече - как? Нямаме нужда от още сол по главите, не сме толкова тъпи, колкото ни мислиш ти и управляващите. Все пак, вече мина повече от месец от въвеждането на карантинните мерки и е време вече да се ориентираме нанякъде въоръжени с информацията, която светът вече има за вируса и неговото поведение. И да, обсъждаме виновните за тази ситуация, защото няма как светът да остави това да им се размине, защото ако да, то те могат да го направят пак. Трябва да има добре подплатена финансово поука за виновните, а именно Китай и СЗО.

# 11 467
В Белгия голяма част от починалите били възрастни хора, които така или иначе щели до починат до два месеца, в Нидерландия също само, че до три месеца.
Очакват по-ниска смъртност след два съответно три месеца.
Товя разбрах аз, въпреки че ми е странно как го изчислиха?!

Не мога да повярвам просто! Кой го казва това? Кой е този идиот, който е решил, че е по-голям от Господ, та седнал да определя кой колко още ще живее....
Мъжът на леля ми е на 94 години с два байпаса и тежка склероза. Другите му болести даже не ги знам всички кои са. Преди няколко месеца получи инсулт и едното му око не можеше да се затваря, а устата му се изкриви. С оглед на това, че е на 94 години помислихме, че може би това е краят. Еми, не! Оправи се. Почти не личи, че е получавал инсулт. Иначе изобщо не помни кой е. Не познава голяма част от близките хора и помни най-много 2 минути. Обаче има още живот в него. Кога ще дойде края само Бог знае. Това, че някой е стар и болен не значи нищо. Може да има още не малко години пред себе си. Никой няма право да определя кой кога щял да умре. За там ред няма. Като кожат ,че някой умрял от корона, ама имал придружаващи заболявания и ми идва да му ударя един шамар на говорещия, за да се научи какво да казва като си отвори устата. Болестите на хората не са причина за извиняване на смъртта им от корона вирус. Това са различни неща.

# 11 468
Казвате Швеция, Германия. Дали там има такова преселение за празниците?

Мога да се преселя където искам в Германия, без ваканционните места по Балтийско море. В Германия "преселението" е ежедневие и не е спирало никога. Празниците тук бяха миналата седмица и много от съседските коли липсваха четири дни. Останалите имаха гости. Ние също, въпреки че е забранено, но сме задружна и солидарна банда и никой не изпя съседа. 😁

# 11 469
  • BG
Как пък решихте, че ще ги глобят с по сто лева , не зная. Blush
Че и в репортаж ги излъчиха, че и бяха без отстояния на два метра, не бяха само  двама, тоест, в ситуация на струпване са.
Надявам се яко да ги одрусат точно тези.
Точно преди няколко стр съфорумка писа какви са приетите санкции, ако влизаш сега в темата и си ги пропуснала, може да ги видиш -при желание.

# 11 470
  • София
Всеки, който е решил да излиза от София, за себе си е имал най-основателната причина на света и се е надявал точно тази най-основателна причина на света да се окаже също толкова основателна и за полицията да го пусне. Както се видя, днес пак сума народ е опитвал да види, дали пък, няма да мине, точно за него ще се направи компромис, какво като има заповед. Хората са такива, каквито са - нито по-добри, нито по-лоши, нито по-умни, нито по-глупави.

# 11 471

Скрит текст:
[/spoiler]
Селото е Баня. Госпожата отговори, че ""Ние сме оттука, но живеем в София". Надявам се за такива наглеци да има солена глоба и да не им разрешат да се върнат в София до края на ИП.
Заради това едни да се натъпчат като прасета с родата, други страдат.

Ще се окаже, че работят в София и ще се върнат.
Но бяха класика - от невернте декларации, през постоянен адрес, причина  "роднина ", доколкото чух, до софрата и плюскането на група. Придружено с пълно самодоволство

# 11 472
Нищо, те ще я чакат тази с декларацията на връщане, гаранция. Ще и излезе през  носа плюскането с родата.

Повечко селяни трябва да се поизпатят. Те явно от друго, освен от сопа по празната глава, не разбират. Ще е полезно и за тях и за нас.
Госпожо Гражданке, Вие на кое точно жълто паве отраснахте ?

# 11 473
Angela61, възможно и сигурно си права за вируса и ваксините.
Не вярвам да е нарочно и то точно Китай да си я пусне на собственото население, пък и то в Ухан. Не са глупаци.
Но, щом е така , поне да бяха предупредили останалия свят. Някак с повече разбиране бихме го приели си мисля, а не прилепи, някакви влечуги, пазари със скариди и какво ли не.
И ..все пак за мен от икономическа гледна точка, това което светът ще бъде след това има много въпроси. Та той-светът беше пак пред финансова криза, още преди вируса. Нещо ме чопли мен, ама коя съм аз.
И защо Китай посочиха други за вируса преди няколко дни.
Можеха поне да спестят време, ако се знаеше истината и докато Китай се бори да се впрегнат учени от всички страни и да мъдрят лекарства, ваксини и т.н.
Китай е виновен, ама май не само той. Пъзелът не ми излиза нещо, но ще се разбере след години.
За Еквадор гледах едно ужасяващо видео. Нещата са страшни, ама потресаващи там , не е за тук.

# 11 474
Как пък решихте, че ще ги глобят с по сто лева , не зная. Blush
Че и в репортаж ги излъчиха, че и бяха без отстояния на два метра, не бяха само  двама, тоест, в ситуация на струпване са.
Надявам се яко да ги одрусат точно тези.
Точно преди няколко стр съфорумка писа какви са приетите санкции, ако влизаш сега в темата и си ги пропуснала, може да ги видиш -при желание.
Благодаря, тези ги видях.
Но в Закона  и в НК пише  още повече, и има диференциация . Зависи от тежестта на нарушението. Затова се надявам на доста повече от това, точно при тези .

Общи условия

Активация на акаунт