COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 830
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 820
Аз пък да ви кажа, се кефя на Тръмп. Единствен той се опълчи и обвини Китай и СЗО, точно така трябваше всички да направят. Сега май чета от вас, че пак единствен той поисква достъп до лабораториите в Ухан. Браво на него. Така трябва да им се търси сметка за лъжите и пламването на целия свят.
Ей сега трябва да се обединят всички срещу Китай.
Фанфанито, ти оправи ли се вече? Какво се оказа?

# 11 821
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zapochna-testvaneto-za-covid-19- … ort-v-sofija.html
Крайно време беше.От другата седмица ако се сетят да тестват и касиери/консултанти в магазините,ще бъде много добре.Но пак само в София.

# 11 822
Здравейте, извинявам се ако вече е зададен такъв въпрос,  но аз не можах да се ориентирам, затова се осмелявам да пиша. Знаете ли с каква защита са филтрите pm 2.5,   могат ли да се сравняват с Ffp3.
Благодаря предварително!
Бъдете здрави 😊

# 11 823
  • Sofia
цялата грешка и на щаба и на правителството беше , че ти имаха някаква вяра в съвеста и самоконтрола на българите което се оказа мит  Sad

Не е това, не са чак толкова гламави, че да са смятали, че българите имат съвест и самоконтрол. Все още не мога да разбера каква им е стратегията с тези непоследователни мерки.
Никаква.
Удобен начин за измиване на ръце, при несъвършена работа! Както и множеството ще е виновно за удълженото до м. Септември извънредно положение!

# 11 824
Госпожата с изказването за учителите сигурно работи в някой офис с още две - три колежки на комсомолско разстояние една от друга.
Дали се замисля за сигурността на възрастен учител със заболявания в компанията на няколко сополиви ромчета, на които държи ръката да пишат?
Може би е съгласна недипломирани студенти по педагогика да преподават на детето й, защото нито един разумен учител в риск и с оставащ платен отпуск не би се върнал да си рискува живота.
Сигурно ще има и такива , натрупали несметни богатства от 1000 - та лв. заплата , те също ще си останат по домовете.

# 11 825
Аз пък да ви кажа, се кефя на Тръмп....
Без съмнение Китай и СЗО са виновни че либерастичните западни лидери си бъркаха в носа 2 месеца и викаха грипче бе хора .
Всичко можеше да се размине с 3 месечно затваряне на границите и спиране на трафика .

# 11 826
Вървим към срив на образованието, което е ужасно висока цена за тази изолация. Не знам.
Защо да плащаме цена за изолацията? Това е игра на думи. Изолацията е мярка, срещу вирусна инфекция, която за момента е най-ефективна. Няма лекарства, няма ваксина, няма и по добри предложения.
 Плащаме за безхаберието на Китай, СЗО и още една камара световни идиоти, които оцениха инфекцията като не по опасна от грип.

ПП Лошото е, че тази идиотщина се оказа по заразна и от самия вирус.

# 11 827
Без съмнение Китай и СЗО са виновни че либерастичните западни лидери си бъркаха в носа 2 месеца и викаха грипче бе хора .
Всичко можеше да се размине с 3 месечно затваряне на границите и спиране на трафика .

Ситуацията е "кой ми ака в гащите".

# 11 828
Аз пък да ви кажа, се кефя на Тръмп. Единствен той се опълчи и обвини Китай и СЗО, точно така трябваше всички да направят. Сега май чета от вас, че пак единствен той поисква достъп до лабораториите в Ухан. Браво на него. Така трябва да им се търси сметка за лъжите и пламването на целия свят.

Аз пък се радвам, че другите страни не следват примера на Тръмп по отношение на СЗО и са по-умерени спрямо Китай. Все пак е нормално преди да има обвинения да има доказателства, че Китай са били наясно със ситуацията /какъв е вирусът, колко е заразен, какви са последствията и пр./, та да са лъгали и крили, а не да са взимали верни или погрешни решени в крачка и без достатъчно данни - както всъщност направиха повечето страни, дори при наличие на данни. Първо подценяваха заплахата, после на места се получиха кризи.

Трябва вероятно да се докаже, че и СЗО са действали недобросъвестно, въпреки че не ми е ясно дали ще им търсят вина, че умишлено са неглижирали опасността, имайки данни за това колко е сериозна, или че умишлено са я преувеличили, подтиквайки държавите да вземат излишно строги мерки, чийто икономически ефект е непропорционален на сравнително ограничената опасност.

Изобщо да се обединяваш срещу някого заради идеята и без яснота, едва ли реално е добре, ако става дума само за вируса, а не за други съображения.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 16:18 от Vapor

# 11 829
  • Бургас
цялата грешка и на щаба и на правителството беше , че ти имаха някаква вяра в съвеста и самоконтрола на българите което се оказа мит  Sad

Не е това, не са чак толкова гламави, че да са смятали, че българите имат съвест и самоконтрол. Все още не мога да разбера каква им е стратегията с тези непоследователни мерки.
Никаква.
Удобен начин за измиване на ръце, при несъвършена работа! Както и множеството ще е виновно за удълженото до м. Септември извънредно положение!
идеята е че тези непослушните, трябва да се разболеят, да киснат 20 дена в болницата и да разберат че трябва друпад да слушат, иначе лечението е просто
СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ - за да се заразиш трябва да поемеш достатъчно молекули от вируса
така че няма да се заразиш ако срещнеш 1-2 болни (освен ако не се целувате с него)

# 11 830
Китай изобщо не може да бъде обвинявана за нищо. Това е една комунистическа, авторитарна държава, на която не може да се има вяра за никаква информация която изнася. Китайската комунистическа партия е като всяка една комунистическа партия по света - лъжлива и долна сбирщина от всякакви маргинали.
Основната вина е на СЗО и разузнаванията на нормалните държави, които не предупредиха навреме управниците, какво се задава.
А СЗО наистина трябва да се изрине в този си състав. Шайка некадърници.

# 11 831
Фанфанито, ти оправи ли се вече? Какво се оказа?
Благодаря ти, оправих се май. Днес пак нещо не съм добре, ама не е същото.
Не знам какво е било. Исках снимка, но не можах направление да взема (не можело да ходя)
Частно не ми се ходеше, не само заради парите, ами и лошо време беше и така..
Бе щом не посинявах, имаше хляб в мен)) Може би е някакъв вирус чревен и настинка или знам ли ...
Ще си правя бърз тест да видя обаче, кога -не знам.
За Тръмп и лабораторията в Китай аз писах.
ето линка
https://blitz.bg/svyat/stava-napecheno-sashch-poiskakha-dostp-do … ZNZRpeJRhZUTjKWbA
Днес, обаче слушах за този професор Люк Монтание и това, че е бил изпуснат от лаборатория в Китай правещи ваксини за СПИН. Снощи бях пуснала линк и коментирахме тук, а днес и по телевизията гледам имаше коментар с него. Луд, луд, ама...
ето снощи го пуснах
https://www.monitor.bg/bg/a/view/otkrivateljat-na-spin-i-spasite … ija-v-uhav-197263

# 11 832
Според мен ситуацията не поставя учители срещу родители, които нямат хоум офис. Държавата трябва да предложи решение, защото самото седене вкъщи работи само, когато всички фирми са лок даун/ работа от вкъщи.

Скрит текст:
Отпускаш мерките за фирмите на 01.05, ок, какво правим с родителите? И много работодатели се страхуват, че ще предложат специален болничен заради децата. 3 седмици единият родител, три взима другият. Който издържи на напрежението в офиса, ще изкласи, който не - напуска. Това около мен започва да става реалност, не е дори предположение.

# 11 833
да, да, това е другото. Ама на първо време главните виновници са Китай, че яко подлъгваха. СЗО пък им се оплетоха в мрежите и Европа като послушен, разграден двор с меки Марии прегърна всичко така безстрашно.
Затова казвам евала на Тръмп, че започна да раздава шамари.

# 11 834
Vapor,
Когато стана ясно, че броя на заразените расте много бързо, че това е вирус, който е нов за човека, защо Китай не поиска помощ то СЗО, а тръгна да стои болници за 10 дни /колко сме велики/.
Дори да не са казали, СЗО сляпа ли е?
Защо след като се появиха първи случаи в Италия никой не се направи труда да наложи по строги мерки. Предните епидемии от коронавируси никак не са били безобидни и едва ли не е известно.

Тръмп започна да действа, чак като му се подпали чергата.
Изобщо тази пандемия показа, че в света няма никакво единство. Урсула фон дер Лайен: Европа дължи извинение на скърбяща Италия на 16.04.

Общи условия

Активация на акаунт