COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 725
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 420
# 12 421
От кога е снимката и къде е правена?

# 12 422
# 12 423
  • София
Обяви мога да пусна и аз 100, но плажовете навсякъде по света затвориха преди парковете. Като няма плаж не знам и на вилата си дали ще отиде някой, ако изобщо бъде разрешено, в което се съмнявам. Дори на Хавай без да са пълен локдаун е разрешено да си със сърф във водата, но не и да стоиш на плажа. Това е всичко.
Иначе хората у нас за много неща не са свикнали да гледат на нещата практично и реално, и на болните от смъртоносни болести все още може да не се съобщи, че ще умрат, за да си организират нещата, та нормално да вярваме в дядо Коледа на туризма.

Не мога да намеря заповед на Министъра на здравеопазването, в която ходенето на плаж в България е забранено. Вероятно не са включили плажовете, тъй като до скоро беше студено, но ако ИП продължава, ще се наложи да го добавят. За локални заповеди на кметове по места не съм търсила.
Ами във Варна е забранено от повече от седмица. Жаблите срещу забраната паднаха в съда. За останалите плажове не очаквам нищо по-различно. Това, което стана в ски курортите би станало и в морските.
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2765291

И няма да споря. Мечтата за море поддържа психиката, дано само разочарованието от несбъдването и да не стане по-голяма драма.

# 12 424
Флорида, след паданено на забраната за посещаване на плажа.

# 12 425
Хората ги е страх докато е ново и непознато, но постепенно всички ще свикнем с мисълта, че това е болест, с която трябва да живеем. Така както с много други.
Хората не са спрели живота заради грипа и варицелата, не са спрели секса заради СПИН и т.н.
Заразата с Ковид-19 ще съществува и във фабрика с 2000 човека, и в градския транспорт, и в хипермаркета и върху хавлия на плажа и разминавайки се с някой в Лувъра.
Simple Smile

# 12 426
Ако Гърция отвори хотелите през юли, великденският поход на софиянци ще изглежда като еманация на изолацията. Simple Smile

Аз лично съм оптимистка и планирам да почивам това лято извън дома си. Да видим.

# 12 427
  • София
Туристически сезон ще има тази година, дали ще е от юли или август, ще започне.
Както хората ще се върнат в един момент към нормалния си живот. И няма да е след година-две както на много тук им се иска, а ще е още тази година. Няма как да стане, света да чака ваксината и тогава да влиза в нормалния си ритъм.

След един два месеца ще гръмнат с някое лекарство, което дава голяма ефективност. Леко наплашените хора ще се успокоят, не наплашените ще хукнат веднага, където им е разрешено.Който е паник, ще продължи още дълго да следи новините за болестта, които ще стават все по-малко.
Няма как да се продължи в този дух още месеци, в един момент икономиката ще е с предимство пред болестта.

# 12 428
  • Пловдив
Мисля, че ще го извъртят някак с туризма. Ще отхлабят мерките там. Ще посрещнем немските баби. И не само тях. Пък и доста българи ще отидат да се плацикат. Първата партида вече са там.

# 12 429
  • София
Във Варна е забранено, защото варненци използвали крайбрежната алея, която се водела извън парка (Морската градина), като начин за заобикаляне на забраната за посещение на паркове. За други плажове в България мисля, че няма забрана. Без да съм сигурна, обаче.

# 12 430
Не е вярно , че са вдигнали ръце. Ама ваксина няма кой да чака след.година-две, при това евентуално и ако имаме късмет. Няма как животът да стои на пауза дотогава. Та някак трябва да живеем междувременно...
Чисто технически, с контролирано проепидемчване, нали така е модерния израз? по-бързо май  ще стигнем до стадния имунитет.
Между другото, при него ефектът ще се забелязва още на 30-40% изкарали инфекцията.

Не знам дали остана някой, който да вярва, че вирусът може да се изтреби напълно.
Всички ще се заразим рано или късно. Който се пребори ще продължи. След време ще си спомняме с усмивка за приключенията сега.
А четох, че глобите налагани от КПП-тата щели да бъдат 300лв. И всеки адвокат щял да може лесно да ги обори ( пак срещу 300лв.), вярно ли е това?

# 12 431
Скрит текст:
Обяви мога да пусна и аз 100, но плажовете навсякъде по света затвориха преди парковете. Като няма плаж не знам и на вилата си дали ще отиде някой, ако изобщо бъде разрешено, в което се съмнявам. Дори на Хавай без да са пълен локдаун е разрешено да си със сърф във водата, но не и да стоиш на плажа. Това е всичко.
Иначе хората у нас за много неща не са свикнали да гледат на нещата практично и реално, и на болните от смъртоносни болести все още може да не се съобщи, че ще умрат, за да си организират нещата, та нормално да вярваме в дядо Коледа на туризма.

Не мога да намеря заповед на Министъра на здравеопазването, в която ходенето на плаж в България е забранено. Вероятно не са включили плажовете, тъй като до скоро беше студено, но ако ИП продължава, ще се наложи да го добавят. За локални заповеди на кметове по места не съм търсила.
Ами във Варна е забранено от повече от седмица. Жаблите срещу забраната паднаха в съда. За останалите плажове не очаквам нищо по-различно. Това, което стана в ски курортите би станало и в морските.
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2765291

И няма да споря. Мечтата за море поддържа психиката, дано само разочарованието от несбъдването и да не стане по-голяма драма.

Благодаря за линка.
Не знаех, че има вече такива забрани.
Не за всички хора мечтаната почивка е обвързана конкретно с морето. Не схванах коментара ти относно спора, който няма да водиш. Ние коментирахме евентуалния туристически сезон и как би могъл /да се/да не се/ случи.

# 12 432
Ако Гърция отвори хотелите през юли, великденският поход на софиянци ще изглежда като еманация на изолацията. Simple Smile

Аз лично съм оптимистка и планирам да почивам това лято извън дома си. Да видим.

Знам за гърци, които вече са си букнали почивките по гръцките курорти. През юли. Това за Бояна, според която туризъм няма да има.

Няколко приятелски двойки пуснаха снимки във Фейсбук от къщи за гости, наели са ги, там са. Туризъм е.

# 12 433

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас.

Извинявам се, но какво значи тук у нас? Къде?
За БГ училищата са разпуснати за домашно онлайн обучение до средата на май. Очаква се май-юни да се учи, имат матури, НВО-та.
Кой го очаква? Моля бъдете по-прецизни в изказа. Аз не го очаквам Simple Smile

Това за сега е срокът на извънредното положение. Заповедта на Министъра на здравеопазването е от 10-ти този месец, има го на сайта на МЗ. Дали ще бъде удължен този срок е отделен въпрос, но докато не бъде, е съвсем нормално хората да очакват.

# 12 434
  • Бургас
Туристически сезон ще има тази година, дали ще е от юли или август, ще започне.
и как прецени, като гледам някои правителства поставят под въпрос някои събития дали ще станат и другата година

Общи условия

Активация на акаунт