COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 771
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 435
  • София
Туризъм все ще има и море. То като гледам сега как запалиха колите. Ако не си в рискова група, ако нямаш деца, ако нямаш възрастни родители, кой ли ще те спре да запалиш към морето? Освен огради по плажа като в Северна Корея Grinning

# 12 436
Видяхте ли ББ как семейно празнува Stuck Out Tongue Winking Eye  маска няма, а щерката и зетя със.

Живеел с тях, защо да слага маска?!?

Не живее с тях, имат си отделно жилище в София. Може да имат собствено пространство в неговата къща, но със сигурност не живеят всеки ден заедно.

# 12 437
Мисля, че ще го извъртят някак с туризма. Ще отхлабят мерките там. Ще посрещнем немските баби. И не само тях. Пък и доста българи ще отидат да се плацикат. Първата партида вече са там.
Не ми се вярва немските и други баби или каквото е останало от тях да тръгнат по света, освен ако не е като за последно.
Искрено се надявам, този вирус да изчезне като предходните от семейството.

# 12 438
  • София
Абсурд е някой да вярва, че ще има връщане в училище тази учебна година.

За сезона по-скоро си мисля, че ще има, в някакъв олекотен вариант, без големите ол инклузиви.

# 12 439
Със сигурност ще има туризъм и със сигурност няма да е като миналото лято

# 12 440
Според мен, има шанс да отворят малките хотели, а големите да ги пуснат на 30% капацитет - или нещо такова.

Във всички случаи, и аз смятам, че сезон ще има някакъв. Или революция.

# 12 441

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас.

Извинявам се, но какво значи тук у нас? Къде?
За БГ училищата са разпуснати за домашно онлайн обучение до средата на май. Очаква се май-юни да се учи, имат матури, НВО-та.
Кой очаква подобно нещо?! Пак казвам, това че у нас, в Бългия и в Европа, е възприето някои новини да се поднасят предпазливо изобщо не означава, че нещо по-различно ще стане от това в САЩ, където новините се казват направо и от месец насам е официално известно, че няма да има връщане в училище тази учебна година.
Ако някой очаква друго не знам на каква база? Тук още не е започнала цялата история, за да се надяваме да свърши след месец. И мерките ни са най-хлабава.....
Добре бе, някой ще ми обясни ли най - накрая, това явно противоречие.... Хем мерките ни хлабави, хем масово не се спазвали, хем хората щъкат като пилци насам натам и сеят зараза, а тая история не ще, и не ще да започва...! Други държави - карантини, маратони, локдауни, носа не си показват с дни навън, а пак мрат като мухи. Как точно става тая  "магия"?

# 12 442
  • Бургас
Според мен, има шанс да отворят малките хотели, а големите да ги пуснат на 30% капацитет - или нещо такова.

Във всички случаи, и аз смятам, че сезон ще има някакъв. Или революция.
щом искат държавата да плати на пенсионери и сестри да почиват - едва ли

# 12 443
Видяхте ли ББ как семейно празнува Stuck Out Tongue Winking Eye  маска няма, а щерката и зетя със.

Живеел с тях, защо да слага маска?!?

Не живее с тях, имат си отделно жилище в София. Може да имат собствено пространство в неговата къща, но със сигурност не живеят всеки ден заедно.

Той е тестван и за това не носи маска. Grinning

# 12 444
  • София
Туристически сезон ще има тази година, дали ще е от юли или август, ще започне.
и как прецени, като гледам някои правителства поставят под въпрос някои събития дали ще станат и другата година

Ще поживеем и ще видим. Всеки има право на прогнози.
Всяка държава си има политици, които си преценяват как да накарат народа си, да спазва правилата, наложени в момента. Бойко говори за чували с трупове, други обясняват как важни неща за народа ще са след година-две.

# 12 445
Туризмът движи света. Да забравим нашата държава, в която повече от 15 % от БВП е от туризъм, има държави, които само с това се издържат.

# 12 446
Скрит текст:

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас.

Извинявам се, но какво значи тук у нас? Къде?
За БГ училищата са разпуснати за домашно онлайн обучение до средата на май. Очаква се май-юни да се учи, имат матури, НВО-та.
Кой очаква подобно нещо?! Пак казвам, това че у нас, в Бългия и в Европа, е възприето някои новини да се поднасят предпазливо изобщо не означава, че нещо по-различно ще стане от това в САЩ, където новините се казват направо и от месец насам е официално известно, че няма да има връщане в училище тази учебна година.
Ако някой очаква друго не знам на каква база? Тук още не е започнала цялата история, за да се надяваме да свърши след месец. И мерките ни са най-хлабава.....
Добре бе, някой ще ми обясни ли най - накрая, това явно противоречие.... Хем мерките ни хлабави, хем масово не се спазвали, хем хората щъкат като пилци насам натам и сеят зараза, а тая история не ще, и не ще да започва...! Други държави - карантини, маратони, локдауни, носа не си показват с дни навън, а пак мрат като мухи. Как точно става тая  "магия"?
Не забравяй, че и хората масово се оплакват от "барикадирани" празни болниците (в очакване на корона-пациенти, а те не идват и не идват).

# 12 447
  • Bulgaria
На мен също ми се струва нереална възможността за летен туризъм на този етап. В момента си мечтаем за смекчаване на мерките, а сме много далеч от този етап. В момента на колко се оценява R0 в България? Доста ще трябва да се постараем да го свалим под 1 и няма да стане лесно. Аз по-скоро вярвам, че ще минем през строга карантина преди да успеем да разхлабим мерките.

# 12 448
Не мога да намеря заповед на Министъра на здравеопазването, в която ходенето на плаж в България е забранено. Вероятно не са включили плажовете, тъй като до скоро беше студено, но ако ИП продължава, ще се наложи да го добавят. За локални заповеди на кметове по места не съм търсила.
Кметът на Варна и Бургас ги затвориха по точката за затваряне на парковете. Другите кметове не са затваряли плажове и има свободен достъп.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 16:32 от Фръц!

# 12 449
Новини от тъмният Албион

... няма маски, няма защитни дрехи... и ги купуват ... от Турция. Само дето...доставката се "отлага". Препоръки? ..."използвайте наличното няколко пъти".
Но жертвите не "чакат".
Българчета, "поздрави" от "застрахователното здравеопазване" на джипита-та!

Днес, Нови + 5.525, починали + 888 (къх, къх, къх...общо-15.464)
Една от най-богатите държави на Западният свят, зависи от ...Турция да и достави просто медицинско оборудване.
Дотам я доведоха "Желязната Лейди", офшорките, "лордовете и тайните им тръстове", "свободният пазар", краденето, източването на общественото богатство, и "икономиите" в здравният сектор.

къх, къх, къх... да сте чули, "загинал в борбата с вируса" Лорд, кралска особа, министър, богаташ (те се разбягаха като плъхове от потъващ кораб- както през Втората Световна, когато плебеите воюваха, а "богоизбраните" се криеха в ... Палестина и Иран... единият "страдал от късогледство", друг от "шум на сърчицето" и т.н., и т.н.) ?? Аз-не.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 16:40 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт