COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 141
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 405
  • Пловдив
Да, де...те що са сложили?

# 12 406
Да, де...те що са сложили?
Ха, вярно 😁

# 12 407
  • София
Обяви мога да пусна и аз 100, но плажовете навсякъде по света затвориха преди парковете. Като няма плаж не знам и на вилата си дали ще отиде някой, ако изобщо бъде разрешено, в което се съмнявам. Дори на Хавай без да са пълен локдаун е разрешено да си със сърф във водата, но не и да стоиш на плажа. Това е всичко.
Иначе хората у нас за много неща не са свикнали да гледат на нещата практично и реално, и на болните от смъртоносни болести все още може да не се съобщи, че ще умрат, за да си организират нещата, та нормално да вярваме в дядо Коледа на туризма.

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас. Предвид, че сме с най-леките мерки, без да броим Швеция, където няма ограничения. Всички, които първоначално настояваха, че това с училищата е ок, Испания и Франция, например, се омазаха страшно. Така ще е и следващия път. Поне е добре, че вървим след другите и можем да сме наясно кое до какво води.

# 12 408

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас.

Извинявам се, но какво значи тук у нас? Къде?
За БГ училищата са разпуснати за домашно онлайн обучение до средата на май. Очаква се май-юни да се учи, имат матури, НВО-та.

# 12 409
Кой ще се осмели да е в нарушение пред главнокомадващия, ако да ти е баща.Wink

# 12 410
Видяхте ли ББ как семейно празнува Stuck Out Tongue Winking Eye  маска няма, а щерката и зетя със.

Живеел с тях, защо да слага маска?!?

Като знам как я  носи,все тая,с маска ли е,без маска ли е!

# 12 411
  • в страната на чудесата

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас.

За БГ училищата са разпуснати за домашно онлайн обучение до средата на май. Очаква се май-юни да се учи, имат матури, НВО-та.
Кой го очаква? Моля бъдете по-прецизни в изказа. Аз не го очаквам Simple Smile

# 12 412
Кой ще се осмели да е в нарушение пред главнокомадващия, ако да ти е баща.Wink

Той не е главнокомандващ 😉

Искам да попитам потребителката Бояна, според която туризъм няма да има в цял свят, в коя държава точно се намира?

# 12 413
Скрит текст:

Кой го очаква? Моля бъдете по-прецизни в изказа. Аз не го очаквам Simple Smile
За 7-ми и 12-ти клас ще измислят нещо. При положение, че направиха изпити онлайн, защо да не направят и матури онлайн.

# 12 414
Имам резервация за юли месец на морето. Стига да работи хатела и да няма забрана за посещаване на плажа-там сме с детето и мъжа.
Работя с хиляди хора ежедневно. Детето ще посещава ясла, щом ги отворят. Дали от там ще го хванем или на морето-вече много не го мисля. То явно спасение няма. Само забавяме във времето.Без ваксина-всички ще ни лепне все някага....

# 12 415
  • София

Кой очаква подобно нещо?! Пак казвам, това че у нас, в Бългия и в Европа, е възприето някои новини да се поднасят предпазливо изобщо не означава, че нещо по-различно ще стане от това в САЩ, където новините се казват направо и от месец насам е официално известно, че няма да има връщане в училище тази учебна година.
Ако някой очаква друго не знам на каква база? Тук още не е започнала цялата история, за да се надяваме да свърши след месец. И мерките ни са най-хлабави, не виждам какво повече може да се отвори освен парковете.

И потлебителката Бояна не е да мисли, а чете на 6 езика и знае. Хората са свикнали да си планират бизнеса, а не да си говорят за 5G и световна конспирация, затова и навсякъде знаят. Това, че някой журналист нещо е превел лошо от чуждестранна версия на Блиц, не означава, че някъде наистина има или ще има такова нещо.

# 12 416
Обяви мога да пусна и аз 100, но плажовете навсякъде по света затвориха преди парковете. Като няма плаж не знам и на вилата си дали ще отиде някой, ако изобщо бъде разрешено, в което се съмнявам. Дори на Хавай без да са пълен локдаун е разрешено да си със сърф във водата, но не и да стоиш на плажа. Това е всичко.
Иначе хората у нас за много неща не са свикнали да гледат на нещата практично и реално, и на болните от смъртоносни болести все още може да не се съобщи, че ще умрат, за да си организират нещата, та нормално да вярваме в дядо Коледа на туризма.

Не мога да намеря заповед на Министъра на здравеопазването, в която ходенето на плаж в България е забранено. Вероятно не са включили плажовете, тъй като до скоро беше студено, но ако ИП продължава, ще се наложи да го добавят. За локални заповеди на кметове по места не съм търсила.

# 12 417
Какво каза Кантарджиев по въпроса за Монтание и версията му за изпускане на вируса:

"Проф. Монтание беше чест гост на нашата медицинска общественост. В последните години той има доста оригинални виждания за различни прбоблеми. Оставям на научната общност да прецени неговите виждания и теории. Засега можем да кажем, че официални медицински доказателства за манипулиране на вируса няма. В момента за този вирус има повече неизвестни, откокото неща, които знаем. Неяснотите са доста, но можем да кажем няколко неща - първо това си е коронавирус, поведението му е като на другите коронавируси. Надяваме се, че топлото време и сухият въздух ще дадат своя резултат"

# 12 418
Скрит текст:
Не е вярно , че са вдигнали ръце. Ама ваксина няма кой да чака след.година-две, при това евентуално и ако имаме късмет. Няма как животът да стои на пауза дотогава. Та някак трябва да живеем междувременно...
Чисто технически, с контролирано проепидемчване, нали така е модерния израз? по-бързо май  ще стигнем до стадния имунитет.
Между другото, при него ефектът ще се забелязва още на 30-40% изкарали инфекцията.

Не знам дали остана някой, който да вярва, че вирусът може да се изтреби напълно.

Не е ли проепидемичване думата? Всеки път ме напушва смях като я видя тази дума. JoyJoyJoy

# 12 419

Общи условия

Активация на акаунт