COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 532
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 465
  • София
Новият вирус е добре забравен стар

Скрит текст:
2003 година е бил баща му.
В статията се говори за странни  атипични пневмонии в периода 1997-1999 /мисля/...кой е изтипосал този червен лозунг отдолу.... не може да се прочете статията ....

# 12 466
Цитат на: Хеликаза link=topic=1198767.msg40592422#
За училищата също не съм убедена, че ще останат затворени, защото в много държави са пряко обвързани с възможността родителите да работят.
Така е, има воля да се отворят училищата, защото без тях много от нас не могат да тръгнат ефективно на работа. Въпросът е как ще се реши проблемът с липсата на учители, защото много от тях няма да искат да влязат в класните стаи.

За празнуването на ББ и семейство  - щом той се събира с родата, значи за всички може. Ако съм журналист, бих му задала въпрос в този дух на следващия брифинг. Joy

# 12 467
  • Русе
Въпросът е как ще се реши проблемът с липсата на учители, защото много от тях няма да искат да влязат в класните стаи.

Ако не искат, ще се намери кой да иска.

# 12 468
  • Бургас
Е тук сме живото доказателство за БЦЖ ефекта Simple Smile ама не ни тестват,  че ще вземе да се докаже.. Wink
Явно за мерките е по-критично важно да са навременни, отколкото да са строги - това поне е моето тълкуване на нашата плоска крива. Плюс, може би, нещо от БЦЖ ефекта, макар и недоказан засега.
според мен е защото през годините сме яли храна която е боклук за света и имаме изградена някаква защита срещу подобни неща

# 12 469
  • Пловдив
Баце ще каже, че неговата рода си е в града...ако не беше 100 пъти щеше са говори как се лишава от тях Stuck Out Tongue Winking Eye

За туризма..аз не вярвам след 15ти да се случи нещо кой знае какво...и да отворят кой ще се юрне? Не вярвам аз.

# 12 470
  • Bulgaria
Е тук сме живото доказателство за БЦЖ ефекта Simple Smile ама не ни тестват,  че ще вземе да се докаже.. Wink
Явно за мерките е по-критично важно да са навременни, отколкото да са строги - това поне е моето тълкуване на нашата плоска крива. Плюс, може би, нещо от БЦЖ ефекта, макар и недоказан засега.
според мен е защото през годините сме яли храна която е боклук за света и имаме изградена някаква защита срещу подобни неща

САЩ са царете на боклучивата храна и ГМО-то и виждаме какъв е резултатът.

# 12 471
  • sofia
За летният сезон, критична ще се окаже липсата на болници и спешни центрове по морските курорти. Това винаги е било проблем. На юг, ако не се лъжа има само един спешен център и той е в Царево.

# 12 472
  • Другата България
Това, което мисля аз е, че след изтичане срока на ИП не само, че няма да има карантина и удължаване на мерките, а ще започне поетапно отпадане, разхлабване, дори частична промяна, макар и временна на някои от тях. До пълното им отпадане.
Не виждам как някой изобщо може да смята, че сега, след два месеца ИП ще се наложи пълна карантина на държавата. Това е гига абсурдно и няма политик в страната, който би го направил.

# 12 473
Темата се чете от стотици хиляди, викам да решим спора за туризма с една анкетка, отворена за всички.

# 12 474
  • Бургас

САЩ са царете на боклучивата храна и ГМО-то и виждаме какъв е резултатът.
напротив ГМО не е боклук, сага ако сравниш домат който си отгледал сам и такъв от преди 200 години, ще видиш че твоя е ГМО защото ГМО става и по естествен път, сега просто е измислено да е по бързо

# 12 475
  • Bulgaria
Това, което мисля аз е, че след изтичане срока на ИП не само, че няма да има карантина и удължаване на мерките, а ще започне поетапно отпадане, разхлабване, дори частична промяна, макар и временна на някои от тях. До пълното им отпадане.
Не виждам как някой изобщо може да смята, че сега, след два месеца ИП ще се наложи пълна карантина на държавата. Това е гига абсурдно и няма политик в страната, който би го направил.

Ако има неконтролируемо разпространение какво ще направят?

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 16:59 от MK_

# 12 476
  • Пловдив
Въпросът е как ще се реши проблемът с липсата на учители, защото много от тях няма да искат да влязат в класните стаи.

Няма да се намери. Оромните заплати и привилегии на учители са само в главите на родителите. Освен това въпросът е е все някой да преподава. Ако ще е така не виждам смисъл да се отварят училищата.

# 12 477
Вижте, хората сега за един Великден се изнесоха и пътуват, вие очаквате ятото да не пътуват. Който отвори, ще има клиенти/туристи.
Както и с училищата-ще върнат децата още другия месец и юни ще си карат изпити, класни, нво-та и прочее тъпотии на юруш.

# 12 478
За летният сезон, критична ще се окаже липсата на болници и спешни центрове по морските курорти. Това винаги е било проблем. На юг, ако не се лъжа има само един спешен център и той е в Царево.
точно такива са призивите на местните организации на бизнеса, хотелиерството и ресторантьорството. Трябва финансиране за създаване на медицински центрове. Целият югоизток не може да разчитаме на 15 легла в Инфекциозното Бургас

# 12 479
  • Бургас

Няма да се намери. Оромните заплати и привилегии на учители са само в главите на родителите. Освен това въпросът е е все някой да преподава. Ако ще е така не виждам смисъл да се отварят училищата.

ще се стимулира интернета на соц. слабите

Общи условия

Активация на акаунт