COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 965
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 450
На мен също ми се струва нереална възможността за летен туризъм на този етап. В момента си мечтаем за смекчаване на мерките, а сме много далеч от този етап. В момента на колко се оценява R0 в България? Доста ще трябва да се постараем да го свалим под 1 и няма да стане лесно. Аз по-скоро вярвам, че ще минем през строга карантина преди да успеем да разхлабим мерките.

кАжи честно.... 😂😂😂😂😂

# 12 451
Спазват се мерките, не на 100% но се спазват.
Навън е лято, хора тук-там. По двама или двама с дете.

# 12 452
  • Бургас
Туристически сезон ще има тази година, дали ще е от юли или август, ще започне.
и как прецени, като гледам някои правителства поставят под въпрос някои събития дали ще станат и другата година

Ще поживеем и ще видим. Всеки има право на прогнози.
Всяка държава си има политици, които си преценяват как да накарат народа си, да спазва правилата, наложени в момента. Бойко говори за чували с трупове, други обясняват как важни неща за народа ще са след година-две.
а Радев плаши с глад
тук има и психологични елементи - които целят да ни сплашат

# 12 453
На мен също ми се струва нереална възможността за летен туризъм на този етап. В момента си мечтаем за смекчаване на мерките, а сме много далеч от този етап. В момента на колко се оценява R0 в България? Доста ще трябва да се постараем да го свалим под 1 и няма да стане лесно. Аз по-скоро вярвам, че ще минем през строга карантина
А какво я налага? И какъв резултат би се очаквал?

# 12 454
  • Пловдив
Ако България се рекламира като нискорискова дестинация, не само немски, а и други баби ще кацнат. Доколкото разбрахме паниката е само в българските страхливи мозъци. По света всичко е ток и жици. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 455
Има нещо, което ни държи. Колкото и да не тестват, колкото и да не сме гъстонаселени, нещата не се случват  както в Европа. И мина доста време. До месец смятам, че всичко ще е приключило.

# 12 456
Защо да не може да се организира  някаква форма на вътрешен туризъм? Представям си по-трудно международния туризъм, но все пак, да не забравяме, че има хора, които потеглиха на пътешествия когато в Италия умираха по 500-600 човека дневно.

За училищата също не съм убедена, че ще останат затворени, защото в много държави са пряко обвързани с възможността родителите да работят.

# 12 457
Има нещо, което ни държи. Колкото и да не тестват, колкото и да не сме гъстонаселени, нещата не се случват  както в Европа. И мина доста време. До месец смятам, че всичко ще е приключило.
Остави тестването, 32 или нещо подобно беше числото са в интензивно, за мен това е оснавното

# 12 458
  • Бургас
На мен също ми се струва нереална възможността за летен туризъм на този етап. В момента си мечтаем за смекчаване на мерките, а сме много далеч от този етап. В момента на колко се оценява R0 в България? Доста ще трябва да се постараем да го свалим под 1 и няма да стане лесно. Аз по-скоро вярвам, че ще минем през строга карантина
А какво я налага? И какъв резултат би се очаквал?
мерките зависят от скоростта на разпространението, виж графините на държавите и какви мерки имат и ще разбереш какво да очакваш
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR2HZGUCaMpE … r-BE3D8#countries

# 12 459
Скрит текст:
Дори да отменят забраната, кой ли ще помисли за туризъм. Все пак това са средства или финанси, които на днешен ден за повечето са доста ограничени.

Аз с удоволствие бих тръгнала на туризъм. Даже още не сме си канселирали круиза в края на август в Италия и Испания, въпреки че най-вероятно няма да има как да се състои. Иначе ако махнат мерките бих отишла и на българското море, и на круиза. Доста хора покрай мен също споделят това мнение.

# 12 460

Анди, за училищата чакаме да видим опитите за отваряне на разни места до какво ще доведат, но се опасявам, че от есента масово по света ще е като сега тук у нас.

Извинявам се, но какво значи тук у нас? Къде?
За БГ училищата са разпуснати за домашно онлайн обучение до средата на май. Очаква се май-юни да се учи, имат матури, НВО-та.
Кой очаква подобно нещо?! Пак казвам, това че у нас, в Бългия и в Европа, е възприето някои новини да се поднасят предпазливо изобщо не означава, че нещо по-различно ще стане от това в САЩ, където новините се казват направо и от месец насам е официално известно, че няма да има връщане в училище тази учебна година.
Ако някой очаква друго не знам на каква база? Тук още не е започнала цялата история, за да се надяваме да свърши след месец. И мерките ни са най-хлабава.....
Добре бе, някой ще ми обясни ли най - накрая, това явно противоречие.... Хем мерките ни хлабави, хем масово не се спазвали, хем хората щъкат като пилци насам натам и сеят зараза, а тая история не ще, и не ще да започва...! Други държави - карантини, маратони, локдауни, носа не си показват с дни навън, а пак мрат като мухи. Как точно става тая  "магия"?
Куцото пиле и Господ го пази.

# 12 461
  • София
Явно за мерките е по-критично важно да са навременни, отколкото да са строги - това поне е моето тълкуване на нашата плоска крива. Плюс, може би, нещо от БЦЖ ефекта, макар и недоказан засега.

# 12 462
Е тук сме живото доказателство за БЦЖ ефекта Simple Smile ама не ни тестват,  че ще вземе да се докаже.. Wink
Явно за мерките е по-критично важно да са навременни, отколкото да са строги - това поне е моето тълкуване на нашата плоска крива. Плюс, може би, нещо от БЦЖ ефекта, макар и недоказан засега.

# 12 463
Само да вметна за туризма. Моя близка работи в хотел на южно черноморие. Днес покрай добрите пожелания, са й потвърдили, че ще отворят на 15.05. Няма отменени резервации, очакват нови. Оптимизъм? Отричане? Големите хотелиери знаят нещо повече от нас? Отказвам се да прогнозирам, виждам, че и темата се люшка ту в една, ту в друга крайност, но никъде не откривам своята истина.

# 12 464
Туристически сезон ще има тази година, дали ще е от юли или август, ще започне.
и как прецени, като гледам някои правителства поставят под въпрос някои събития дали ще станат и другата година

Ще поживеем и ще видим. Всеки има право на прогнози.
Всяка държава си има политици, които си преценяват как да накарат народа си, да спазва правилата, наложени в момента. Бойко говори за чували с трупове, други обясняват как важни неща за народа ще са след година-две.
а Радев плаши с глад
тук има и психологични елементи - които целят да ни сплашат
? ...само с това? "режим на тока", "реколтата"? бензина? "АЕЦ загива"- няма ядрено гориво?
Нещо съм пропуснал... списъкът не е  "пълен".

Общи условия

Активация на акаунт