COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 342
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 570
Ами аз вече прочетох 10тина мнения, че ако се вдигне ИП, ще си ходят на море хората, също, че не са отменили летните си резервации, вкл. и за чужбина. Малко ми чудно на мен, аз не бих пътувала, пък и аз съм от тези, които не бяха подготвени за извънредна ситуация. Напълно съзнавам, че не мога да оцелея в кризисно време, повече от месец - нямам големи спестявания, нямам зимнина, не мога да си произвеждам храна, нямам някакви специални умения, че да ме опазват с приоритет...
Никой, абсолютно никой, нито в тази тема, нито другаде , е бил подготвен за това, което се случва.
Лично аз още имам усещането за това, че съм зрител.
И за някакво ограбване, бунт и какво ли още не.
Според мен, хората, които искат да се върнат в предишната реалност, са в голяма лична грешка, защото не е възможно. Да,  нещата ще се случват, не сме фаталисти и некрофили. Но по друг сценарий , или ред. Досегашният е кауза пердута.

Аз съм подготвена донякъде. Не в пълна степен, но имам нагласата. Да, чувството, че си ограбен, те кара са се бунтуваш, но разбираш, че бунтът ти е обречен още преди да е започнал. Безсилие е името на  чувството.С него е трудно.
Новият ред или друг сценарий, по който ще тече всичко?
Не знам кой как си го представя. Аз си го представям така, както го живея. Минимум социални контакти по принуда. Минимизиране на целия живот по принуда. В началото е адски трудно, после психиката се пречупва. Променяш се и...свикваш. След това...вече не можеш да се върнеш към стария живот. Нямаш стимул, сили и желание. Пускаш се по течението и живееш механично.
На всички, които ще кажат аз не мога, така не може... какво да им кажа...може и още как. Живее се. Не е същото, но караш. Защото....имаш близки. Имаш деца. Какво да правиш? Е, някои може би няма да издържат и ще намерят някакво друго решение.....Повечето ще свикнат. В матрицата правилата явно ще се променят. Извън нея не знам.

# 12 571
  • София
Хората още храносмилат агнешкото и козунаците от днешния обяд, какви КПП-та днес...
Километрична опашка откъм Тракия. БНТ са имали репортаж  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kilometrichna-opash … na-vlizane-sofiya

# 12 572
Нямат време за изследване и нАука в Испания, но немците имат много време и си изследват каквото искат, че и от други държави си доставят болни, няма страшно, каквото може, се прави.

# 12 573
Главният комисар сподели при Беновска, че семейства няма да бъдат разделяни при проверка на КПП.
Вместо да хабят ресурси и да се образуват километрични опашки, защо въобще не махнат утре КПП-тата на влизане, и без това всички ще пуснат.

# 12 574
Може би, защото "целта оправдава средствата" Simple Smile
Главният комисар сподели при Беновска, че семейства няма да бъдат разделяни при проверка на КПП.
Вместо да хабят ресурси и да се образуват километрични опашки, защо въобще не махнат утре КПП-тата на влизане, и без това всички ще пуснат.

# 12 575
Ще глобят тарикатите.

# 12 576
  • Bulgaria
Френски терапевти създали собствена методика за лечение на коронавируса.

https://www.actualno.com/healthy/frenski-terapevti-syzdali-sobst … T2f6pMZQrjvQ_S81I

# 12 577
  • Другата България
Скрит текст:
Аман от това влизане в София, нали ние дето сме в темата не сме от тях или греша?

Софиянци ги и страх, че ще им внесат вируса, който са разходили до провинцията. Хората от провинцията ги е страх, че софиянци са им го занесли и така...

Карантината в Банско наистина се обезсмисли след Великден.
Мисля, че се активираха много заспали комплекси на тема село, провинция и София. Напълно излишно. Не беше ок хората да пътуват, но то и където са не е хубаво да се събират по 10-15 човека на софри. А хора в отрицание има и из селяните, и из жълтопаветните, то не дискриминира по география това, а и не подбира. Трябва да си даваме сметка, че е трудно да се живее с такава новина и по-лесно е да се игнорира, затова са и мерките, не може да се разчита на разума в такива ситуации. Все ще има между 1 и 10% неразумни. И ще ги пуснат да се приберат, естествено, те иначе нямаше да ги пускат и да заминат.
Ама ще се приберат засрамени,
Скрит текст:
такива щяха да са и онези, които се тълпят по църквите, затова и не се натълпиха. Засрамването е по-силно от всяка глоба.
А дано.
Ама надали. Не го вярвам това, изобщо не го вярвам. От сряда ще започнат обичайните причини, обичайните мотиви, обичайните мрънканици. Тук някой го беше написал - хората се пробват, ако мине. Нима смяташ, че ако Х до вчера е ходил да си полива пипера с декларация, сега ще се спре, защото го е срам? Аз не мисля. Това с възрастните роднини е нож с две остриета, защото от една страна много се злоупотребява с него, но пък от друга наистина има хора с възрастни родители, сами, които пътуват при тях. И в един момент тези вторите, няма да мога да идат заради онези, първите. И защо да е така? Риторично питам.
Нищо не е по-силно от това да бръкнеш на някого в джоба. Според мен, разбира се. Но пък 300 лева са нищожна цена, която много ще платят /ако се стигне дотам изобщо/ за сметка на 4-дневна почивка някъде с всичките си близки и роднини. Докато други стояха сами на километри разстояние от същите тези близки.

# 12 578
  • Варна
А какъв е проблема, някой да отиде да си полее пипера в някое безлюдно село , без да общува с други хора? Все пак и след 2-3 месеца ще трябва да се яде, особено ако останеш без работа, тогава всяка собствена продукция би била от помощ.

# 12 579
Отвратителни са властите.Вируса си имал помагачи ,тези,които пътували.Вируса си има помагачи-властите,които не забраниха излизането от столицата!Сега ако издишат б-ци и медици,властта да си поеме отговорността.На съвестта на пътуващи не разчитам,защото те нямат съвест.

# 12 580
А какъв е проблема, някой да отиде да си полее пипера в някое безлюдно село , без да общува с други хора? Все пак и след 2-3 месеца ще трябва да се яде, особено ако останеш без работа, тогава всяка собствена продукция би била от помощ.

Никакъв не е. Има го проблемът, наречен завист - защо той ходи, а аз стоя у дома

# 12 581
  • Bulgaria

Проблемът е, че прекалено много станаха фермерите на село. И прекалено много хора злоупотребяват с пододбни лични причини, които няма как да се докажат от полицаите.

# 12 582
Както показа опитът на другите държави, движението м/у населените места вдига броя на заболелите. Няма как до всеки излизащ да сложат проверяващ дали ще общува със съсед или близък след излизането. А и пипне се един за оградата, после мине друг и се подпре за нещо. Ще изкара 1 година и без пипер.

# 12 583
Основанието постоянен или настоящ адрес в столицата не е приемливо.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/glavniyat-sekretar-na-mvr-dnes- … kpp-tata-v-sofiya
Значи само служебна бележка от работодател остава. Вчера не казаха за настоящия адрес май.

# 12 584
  • Точно където трябва
Ще глобят тарикатите.
Няма. Ще глобят най- малко виновните, дори е възможно и да са такива, които наистина са имали причина да излезнат. Тарикатите са тези, които се смятат за недосегаеми и излизат, защото ще ги пуснат и няма да ги и търсят. На излизане пострада жената, която отиваше на помен на майка си, защото пред камерата трябваше все пак някой да спрат. Тези, които отиваха на почивка не ги спряха. А се вижда, че с натоварени велосипеди не отиват на лекар.
И сега се тюхкат как щял да се сбъдне най- лошия сценарий. Ми да ги бяхте спряли. Нали вие колите и бесите. Как тая колона с автомобили са все с неотложни причини.

Общи условия

Активация на акаунт