COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 625
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 585
А какъв е проблема, някой да отиде да си полее пипера в някое безлюдно село , без да общува с други хора? Все пак и след 2-3 месеца ще трябва да се яде, особено ако останеш без работа, тогава всяка собствена продукция би била от помощ.
В Априлци много пипер се оказа за поливане, че чак проверяваха ткзсарите, разставени по къщите за гости.

# 12 586
  • Варна
То и с декларации за гледане на възрастни роднини се злоупотребява , който иска да го прави ще намери начин.
Написах горното, заради сравнението ,което прави друг потребител :

Нима смяташ, че ако Х до вчера е ходил да си полива пипера с декларация, сега ще се спре, защото го е срам? Аз не мисля. Това с възрастните роднини е нож с две остриета, защото от една страна много се злоупотребява с него, но пък от друга наистина има хора с възрастни родители, сами, които пътуват при тях. И в един момент тези вторите, няма да мога да идат заради онези, първите. И защо да е така? Риторично питам.
Нищо не е по-силно от това да бръкнеш на някого в джоба. Според мен, разбира се. Но пък 300 лева са нищожна цена, която много ще платят /ако се стигне дотам изобщо/ за сметка на 4-дневна почивка някъде с всичките си близки и роднини. Докато други стояха сами на километри разстояние от същите тези близки.

И все пак цялата държава не може да се равнява по ситуацията в София, където има най-много случаи . Ние тук, за момента имаме само 25 заболели ! И стриктни мерки за влизане / излизане от града са необосновани.

# 12 587
  • Пловдив
По 6-ти май няма ли да стане същото пътуване и изнасяне?

# 12 588
  • Точно където трябва
Вероятно ще. Ако и тогава не са ги спряли предварително, целта не е обявената.

# 12 589
  • Варна
По 6-ти май няма ли да стане същото пътуване и изнасяне?

Тогава ще броим заболелите от Великден и  зависи колко ще са .

# 12 590
Проблем с пипера има,защото:
1.Много хора ще се окажат пишман градинари.Сигурно не знаят как се държи мотика,но ако така ще ги пуснат,няма проблем.Както и много хора сега са се сетили,че имат роднини в някой/е град/село.
2.Има решение как не предадеш зараза чрез докосване на предмети.Аз ходя с личен автомобил,без ръкавици.На слизане си слагам нови,ловя дръжката на портата и си влизам в двора.Готово.Не съм постоянно живееща там,така че стои заключено.Преди да си тръгна,дезинфекцирам,почиствам и проветрявам и готово.

# 12 591
То и с декларации за гледане на възрастни роднини се злоупотребява , който иска да го прави ще намери начин.
Написах горното, заради сравнението ,което прави друг потребител :

Нима смяташ, че ако Х до вчера е ходил да си полива пипера с декларация, сега ще се спре, защото го е срам? Аз не мисля. Това с възрастните роднини е нож с две остриета, защото от една страна много се злоупотребява с него, но пък от друга наистина има хора с възрастни родители, сами, които пътуват при тях. И в един момент тези вторите, няма да мога да идат заради онези, първите. И защо да е така? Риторично питам.
Нищо не е по-силно от това да бръкнеш на някого в джоба. Според мен, разбира се. Но пък 300 лева са нищожна цена, която много ще платят /ако се стигне дотам изобщо/ за сметка на 4-дневна почивка някъде с всичките си близки и роднини. Докато други стояха сами на километри разстояние от същите тези близки.

И все пак цялата държава не може да се равнява по ситуацията в София, където има най-много случаи . Ние тук, за момента имаме само 25 заболели ! И стриктни мерки за влизане / излизане от града са необосновани.
Спрямо броя жители може да сте по-зле от София с тези 25 заразени.

# 12 592
Христос Воскресе! Бъдете здрави и весели (доколкото е възможно)
Ние вкъщи днес се изпокарахме за адските глупости. Опънати са ни нервите на всички от тази ситуация.

Чух се с приятелка - еми не се спряха да обикалят! Промениха си местожителството на вилата, ходят оттам без проблем по селата наоколо на гости, защото там КППта няма, после ще влязат в Пловдив по работа, защото тук работят. А ние седим като някакви мисирки по апартаментите! Не е честно.

# 12 593
  • Bulgaria
И аз нямам обяснение защо не са спрели хора, които са се натоварили с цялото семейство и домашните любимци, само защото 1 от родителите е с постоянен адрес еди къде си. Или са с декларация, че работят в провинцията и отиват на работа. Smiley Наистина жалко, защото никъде в провинцията не могат да смогнат на голяма вълна.

# 12 594
  • София
Изтрещеха всички. Направо се побърквам с тва влизане и излизане в София.  Сигурно всички ще ги пуснат.  Направо да ги махат тия КПП само се чудят хората как да лъжат и плашат гаргите тия от МВР. Не е ли така ?

# 12 595
Николко няма да са заболелите от Великден. Все ги чакаме тези заболели. Първо от 8ми март, после от борбите за тоалетна хартия, след това от Цветница. Сега църквите вече не са развъдник, но явно всеки, изолиран в собствената си кола е вирусоносител, тръгнал да го разнася по страната. Когато и другата седмица няма наплив на заразени, а после и по-другата, какво още ще чакаме? Особено, ако вирусът е бил тук от началото на годината...

# 12 596
Смятам, че нарочни ги пуснаха да излизат и след това през нощта хлопнаха КПП-тата. Сега обработват общественото мнение, че заради тези пътувания сме се разминали  с оптимистичния сценарий, облечено в подходящото експертно мнение. А междувременно дават репортажи от църквите, където си има хора, но те не разпространяват явно вируса. И двете неща са ми неприемливи в тази ситуация, като второто повече заради събирането на много хора на едно място, но пък ме дразни двойния стандарт в отношението.

# 12 597
  • Bulgaria
Николко няма да са заболелите от Великден. Все ги чакаме тези заболели. Първо от 8ми март, после от борбите за тоалетна хартия, след това от Цветница. Сега църквите вече не са развъдник, но явно всеки, изолиран в собствената си кола е вирусоносител, тръгнал да го разнася по страната. Когато и другата седмица няма наплив на заразени, а после и по-другата, какво още ще чакаме? Особено, ако вирусът е бил тук от началото на годината...

Дано да е така! Но както си спорим, бройката наближава 1000. А другите държави при такава бройка вече бяха затегнали доста положението, докато ние тук още се лъжем по КПП-тата.

# 12 598
Рискувам да ме намразят много хора ...но гледам новините и съм бясна на изнеслите се за великден по черноморието...Значи дали тия хора са наясно,че по морето болниците са зян...и ние тук нямаме Пирогов,ВМА,Александровска и още 10 болници и  е просто мъка...Те ще си се изнесат в София,а да му мислят останалите тук .....да ни пази Господ просто,че от ядене и пиене и сбирки Варна и Бургас  ще сгънат...,че за тях няма кой ...както и си казаха официално...Заради безотговорници софийски мислещи за купона...но то пък егоизма си е ганювска черта...и след мен и потоп.....толкова думи ми идват..но не е прилично..

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 20:04 от reninel

# 12 599
  • София
6 май е сряда. Един почивен ден
А София е празна, удоволствие за всички месни
Ходих на вън, седнах и пейка, жив да човек няма.
Вярно и кучето беше с мен.

Общи условия

Активация на акаунт