COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 028
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 615
Как няма жив човек, около нас е лудница.
На мен ми е непонятно възрастен, интелигентен човек да се прави на тарикат. Явно не е или едното или другото. Все едно, всеки рано или късно си плаща за тарикатлъка.
Вече ми се иска да вдигнат карантината, за да чуя какво ще мрънкат всички, които сега са много на зор, ако почнем да се заразяваме с хиляди.
В квартал Изток  няма да никой.

Това го потвърждавам и отдавна е така Simple Smile тук почти няма шляещи се хора, нито през деня, нито вечерта. Градинките са празни. Аз затова неведнъж написах, че не знам как е в центъра, но в моя квартал си е плашещо пусто

# 12 616
Днес минах с колата през Изток, квартала беше пълен с хора и почти никой нямаше с маска. Същото се отнася и за центъра, бул. България и Младост, хората са наизлезли навсякъде, с маски бяха една минимална част, по-голямата без или с такава под брадичката.

Ако не излизате и си мислите, че няма никой по улиците, сте в голяма грешка. На мен ми се уплаши окото днес, какво чудо е навън.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 20:20 от Анонимен

# 12 617
  • София
Какво, какво, сега по новините гледам, че хора с регистрация София не са пуснати да влязат?

# 12 618
Ами явно полицията яко се газира заради подигравките по декларациите и сега ще има ответни подигравки.

# 12 619
Италианците са от месец и половина по къщите и продължават да регистрират 3000+случая дневно.
А същевременно събират идеи за осъществяване на туризъм по плажовете.

Не мога да разбера какъв им е случая...трябваше отдавна да са с под 1000 / дневно.

# 12 620
  • Bulgaria
fallon_fallon, Никой не иска да се заразяваме с хиляди, поне никой трезвомислещ човек. Обаче да се успокояваме фалшиво, че всичко е ок също не е добра стратегия. Днес всички толкова се зарадваха на празника и на хубавото време, че забравиха че светът е в пандемия. Аз ще съм най-щастливия човек ако успеем да ограничим разпространението максимално, но това не става само с думи или със "затваряне на очите" за съществуването на вируса и мерките. Всеки да се направи на тарикат, защото за него вирус не съществува и кой е тоя ББ, че да ми казва на мене какво ще правя. Но утре не дай си Боже такъв човек да има нужда от медицинска помощ - ще вдигне болницата във въздуха, защото нито знае как да реагира, нито му пука дали ще зарази още 1 или 10 човека. Даваме за пример Швеция, но там хората само с 1 молба да не пътуват са 100 пъти по-стриктни от нас. Ние със стотици молби и заплахи не можем да постигнем дори половината от това, което успяват дисциплинираните държави.

# 12 621
  • София
Днес минах с колата през Изток, квартала беше пълен с хора и почти никой нямаше с маска. Същото се отнася и за центъра, бул. България и Младост, хората са наизлезли навсякъде, с маски бяха една минимална част, по-голямата без или с такава под брадичката.

Ако не излизате и си мислите, че няма никой по улиците, сте в голяма грешка. На мен ми се уплаши окото ден, какво чудо е навън.
По-скоро подкрепям това мнение.

# 12 622
  • София
Църквите уж с малко хора, но отвън се видя сега на репортажите, че си бяха доста нагъсто.

# 12 623
КПП-тата били много натоварени, затова били изпратени служители допълнително.

# 12 624
  • София
Има хора, които искат да живеят под полицейски режим
Строй се, преброи се
Аз не искам да живея така и плюс това нещата са добри за България

# 12 625
  • София
Ейй, гледам ги сега по бнт връщащите се, как лъжат и мажат като цигани! Всички коли, които са пълни с дечурлига, все си ги прибирали от бабите!Че нали се застъпили ваканция и ИП. Как па месец и кусур не ги прибраха, баш сега решиха, че е спешно. То те гледа в очите и лъже бе!! Как не ги е срам, млади хора!

# 12 626

Ако не излизате и си мислите, че няма никой по улиците, сте в голяма грешка. На мен ми се уплаши окото ден, какво чудо е навън.

Вероятно има около спирките и работните места. Аз излизам по 2 пъти на ден с кучето, всеки ден, баш в Изток и имам реални наблюдения над какво се случва в квартала и в делнични, и в почивни дни - хора няма особено много. Майки с деца по градинките около моя блок въобще не съм виждала от седмици, нито кибици тийнове, даже приятелите кучкари не съм засичала от сума ти време. Най - много някой обядващ работещ да е седнал на някоя пейка. В магазините също няма опашки - нито в големия до нас, нито кварталните мънички.. Даже бабите и дядовците, които седяха в едната градинка всеки божи ден, ги няма. Може би към Кюри, където са бизнес сградите и магазините, да щъкат повече, все пак има много работещи или около Плиска, където е възлова спирка, но вътре в квартала - тц.

# 12 627
Какво, какво, сега по новините гледам, че хора с регистрация София не са пуснати да влязат?
Регистрацията няма никакво значение при пропускателния режим.

# 12 628
По Тинтява минах аз, после към Цариградско. Като ти казвам пълно с хора, повярвай ми през цялото време срещах майки с деца, хора на колелета и разхождащи се младежи. Поне 30 човека видях, може и повече за 5 мин. из квартала. Всички бяха тръгнали на разходка, никой не бързаше.

По Борис велоалеята беше същата работа. Шишман в центъра също беше пълен с хора, все едно е делничен ден преди карантината.

# 12 629
Ако хотелите не работят, защо къщите за гости работят?

Общи условия

Активация на акаунт