COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 829
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 440
От какви съображения чак от август. За Германия питам, ако знаете.

# 13 441
  • Пловдив
Четох, четох и нищо не прочетох. Няма кой да опази българина от него самия. Защо сега му налат ограничения, ама защо не контролират ограниченията. Ама защо да го контролират и глобяват. В Швеция не е така. Нали сме европейци. Осъзнати сме. Дораснали  сме да бъдем свободни. Да беше Добри Войников жив, да види как нищо не се е променило. Но пък има проблясъци. Започнаха някои да осъзнават заложения капан на самосъзнанието. Да, ние ще сме виновни. Щото хитрата сврака с двата крака. Правилно започнахте да проумявате нещо, за което писахме отдавна. Връзвате гащите на ББ. Аз това го пиша периодично....И не само аз. Айде сега уточнете ще се спазват ли препоръките или искате здрав хомот. Щото така, посредата, се оказва, че не става.

# 13 442
Цитат
Редно е да се променят правилата в условията на пандемия и приемащата държава да поема лечението на работниците, които подпомагат нейната икономика.
Защото има много по-голяма вероятност сезонните работници да тръгнат здрави и да се върнат болни от гурбета, с което да натоварят нашата здравна система, без да сме имали икономическа полза от това.

Нали икономическата полза е това за което се борим, или греша?

Какво ще направи приемащата държава е въпрос на приемащата държава. Тук, пак да подсетя, никой нас не ни пита. Понеже ние по ясни и очевидни причини много рядко сме в такова положение.
Пак питам - каво означава "ние пращаме работници"? Кой ги "праща"? Можем да приказваме само, ако ги праща държавата и то по силата на междудържавно споразумение. Във всички други случаяи тя нито "ги праща", нито ще казва каква да е музиката, освен когато и ако /писах го вече/ решат да си дойдат.
Като не е държава на място и не може да си задържи хората, няма как да има "икономически ползи" от ничий чужд "гурбет".
Икономическа полза ще имаме едва тогава, когато самите ние станем привлекателна дестинация за чужди работници и капитали. Но това става с наша работеща икономика. Не с жалщки опити да казваме кой ще кара влака на чуждите коловози и по чуждите пътища.
Пак да ти припомня за зелените коридори, като разрешението им е индивидуално решение на всяка държава в ЕС в момента - това имам предвид. Не се прави, че не виждаш колко хора се върнаха вече болни от чужбина и дали това е полезно за тези, които сме в България.
За останалото, който не носи икономически ползи на България, е редно да не причинява и икономически вреди, възползвайки се и натоварвайки здравна система, за която няма принос.

# 13 443
Четох, четох и нищо не прочетох. Няма кой да опази българина от него самия. Защо сега му налат ограничения, ама защо не контролират ограниченията. Ама защо да го контролират и глобяват. В Швеция не е така. Нали сме европейци. Осъзнати сме. Дораснали  сме да бъдем свободни. Да беше Добри Войников жив, да види как нищо не се е променило. Но пък има проблясъци. Започнаха някои да осъзнават заложения капан на самосъзнанието. Да, ние ще сме виновни. Щото хитрата сврака с двата крака. Правилно започнахте да проумявате нещо, за което писахме отдавна. Връзвате гащите на ББ. Аз това го пиша периодично....И не само аз. Айде сега уточнете ще се спазват ли препоръките или искате здрав хомот. Щото така, посредата, се оказва, че не става.
Хубаво е да се спазват препоръките. Но, когато правителството ти издава разнопосочни команди коя точно да спазиш? Слагайте маските - не не слагайте маските; не може да пътувате - но на КПП-та може да минете с декларация, че отивате на село при баба; Не пътувайте за празниците - но все пак, ако тръгнете пак покажете декларация на КПП; Ще затваряме София - след 3 дена, не , отменяме затварянето.
Какво точно да спазваме като самите управляващи се чудят на коя страна да се извъртят? Откъде да знам от сутринта до след обяда коя поредна гениална мисъл ще им хрумне, дето до другата сутрин може и да я отменят.
Всеки стопанин на куче знае, че на животното трябва да му подаваш точни и ясни команди, за да ги запомни и изпълнява. И при народа е нещо подобно. Или казваш точно и ясно какво може и какво не може, или не се цупиш на хората, че правят, каквото си искат, а всъщност вината е в самия теб.

# 13 444
всъщност не съкращават, а по взаимно съгласие!..Родители, които нямат хоум офис, имат право на три седмици болничен - за кои работници важи?
Познавам и съкратени позиции, не всичко е по взаимно съгласие. Просто премахват позицията, ако се заема от двама човека, за да не се оспорва пред камарата на работещите и не оказват натиск върху фирмата. Фирмите, които не пуснаха формуляри за държавни субсидии, масово намалиха просто персонала.
Скрит текст:
Тези три седмици предложиха не конкретно заради вируса, но сега добиха популярност, защото е глобална причина. Водят се под Sonderbetreuungszeit, като може да се ползва също от назначени на половин ден и на минималните часове (особен вид работосособност с до към до към 400 евро месечно). И са допълнително към другите две, които се водят като болничен на дете. Не познавам никой обаче, който да ги е ползвал и не мога да кажа конкретно как изглеждат в действие. Само мога да уверя, че от четири познати майки, три са питани дали биха излезли в такива и като цяло е тема.

Пише, че всеки може да ги ползва, чиито деца са под 14 години и чиято длъжност не е задължителна за провеждането на въпросния бизнес. Дръжавата поема 1/3 от разходите. Voraussetzung ist, dass Ihr Kind das 14. Lebensjahr nicht vollendet hat und Ihre Anwesenheit zur Aufrechterhaltung des Betriebes nicht erforderlich ist.

ПП Поправям се, формулярът си е точно заради прична гледане на дете заради кризата с коронавирус.

Детските градини останаха отворени за работещи родители на първа линия, като през май и училища и детски градини са готови да приемат децата на родители, които нямат хоум офис. Според Курц можело и с хоум офис да ги запишем, ако не ни е възможно да работим, докато са у нас. Проблемът конкретно при училищата е, че групите са смесени и не пишат домашни. За родител, който си забира детето след работа и тепърва трябва да пише задачите от онлайн обучението, е гадно.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 16:27 от Анонимен

# 13 445
От какви съображения чак от август. За Германия питам, ако знаете.
Това го чух по немската телевизия като слушах мерките за отваряне на училищата за нашата провинция.  Предполагам, искат да се види, как ще по тръгне с мерките за спазване на дистанция.
Има само спешни групи за специалните професии - лекари, продавачи, пфлегери, шофьори в обществения транспорт.

# 13 446

За училището подкрепям написаното от Джуди. Дистанционното обучение не е еквивалент на реалното, не може да създаде същите условия. Има деца без нет и лаптопи, които тотално губят материал. Затова училищата трябва да отворят час по-скоро. На страхливите може да се даде избор, дали да си пускат децата или не, но да нямат право на паралелно дистанционно обучение. Да се оправят сами.

Абсолютно съм съгласна !
Учителите не могат да овладеят децата в класната стая, камо ли онлайн.
Материалът изобщо не може да бъде усвоен качествено само с онлайн презентации и говорене в чат.
Децата се разсейват, отварят и други неща на компютрите и не внимават.

# 13 447
Скрит текст:
Хубаво е да се спазват препоръките. Но, когато правителството ти издава разнопосочни команди коя точно да спазиш? Слагайте маските - не не слагайте маските; не може да пътувате - но на КПП-та може да минете с декларация, че отивате на село при баба; Не пътувайте за празниците - но все пак, ако тръгнете пак покажете декларация на КПП; Ще затваряме София - след 3 дена, не , отменяме затварянето.
Какво точно да спазваме като самите управляващи се чудят на коя страна да се извъртят? Откъде да знам от сутринта до след обяда коя поредна гениална мисъл ще им хрумне, дето до другата сутрин може и да я отменят.
Всеки стопанин на куче знае, че на животното трябва да му подаваш точни и ясни команди, за да ги запомни и изпълнява. И при народа е нещо подобно. Или казваш точно и ясно какво може и какво не може, или не се цупиш на хората, че правят, каквото си искат, а всъщност вината е в самия теб.
Абсолютно вярно. Много съм разочарована от липсата на последователност, твърдост и най-вече мисъл, при налагане на мерки и тяхната отмяна. След като не знаят какво да правят по-добре нищо да не правят, отколкото да сътворяват хаос, който реално не може да се контролира. Кипи един безсмилен труд,  който скапва повече хората, отколкото да помага на някой.

# 13 448
Скрит текст:

КИР СПИТАМА:  А какви са четирите грозни неща?
КОНФУЦИЙ:  Те са следните: първо, да пращаш човек на смърт, преди да си го научил кое е добро. Това се нарича зверство. Второ, да изискваш някаква работа да се изпълни в определен срок, без да си предупредил този, който трябва да я изпълни. Това е потисничество. Трето, да даваш неясни заповеди, а да изискваш съвсем точно изпълнение. Това значи да си мъчител. И накрая, да даваш някому неохотно онова, което му принадлежи по право. Това е да си жалък и дребнав.

# 13 449
Когато се надцени интелигентността на аудиторията, заповедите винаги ще са неясни. То на умният човек много заповеди не са му и нужни, това ще ви го каже всеки мениджър.
Доста хора всъщност достатъчно добре разбраха какво се иска, както се разбра и защо се променят изискванията, при положение че се управлява процес, с който никой в новата история не се сблъсквал.
Това е причината според мен, световните правителства и медицинските общности да дават разнопосочни сигнали.
Но разбира се ние в БГ мама щяхме да се справим много по-добре.

# 13 450
Може би въпросът ми е неадекватен, понеже скоро не съм гледала брифинги и не съм чела и темата тези дни - но някой знае ли и би ли ми казал - какво стана с това масово тестуване, ще го прилагат ли или и тази идея беше за кратко, както много други?

# 13 451
Учени от университета в китайската провинция Чжъцзян откриха най-малко 30 щама на вируса, известен като SARS-COV-2, 19 от които са нови, съобщава в. "Дейли мейл".
Коронавирус пандемия

Някои от най-смъртоносните мутации са в Чжъцзян, както и в редица европейски страни. Най-силните щамове могат да генерират 270 пъти по-голям вирусен товар в сравнение с най-слабите вариации. По-слабите мутации са свързани с вариации, които са разпространени на много места в САЩ.
https://dnes.dir.bg/svyat/noviyat-koronavirus-e-mutiral-i-e-stan … rtonosen-v-evropa

# 13 452
  • Пловдив
Аз нося маска, не се шляя излишно, не съчиних декларация да напусна града, не се събрах на софра с половината село. Това се очакваше от всички. Иначе оправдания колкото искаш. Лъжи опашати също. Не съм разбрала, че с аргумента отивам при баба на село може да напуснеш града.

# 13 453
  • София
Когато се надцени интелигентността на аудиторията, заповедите винаги ще са неясни. То на умният човек много заповеди не са му и нужни, това ще ви го каже всеки мениджър.
Доста хора всъщност достатъчно добре разбраха какво се иска, както се разбра и защо се променят изискванията, при положение че се управлява процес, с който никой в новата история не се сблъсквал.
Това е причината според мен, световните правителства и медицинските общности да дават разнопосочни сигнали.
Но разбира се ние в БГ мама щяхме да се справим много по-добре.
Кой е този процес?

П.П. Заповедите/наредбите/законите винаги трябва да бъдат напълно точни и ясни. Ако не са, значи не струват.

# 13 454
  • София
Мангъров гласът на истината! Може и някой да го е пуснал, но нямам време да прегледам всичко, но пък и да е пускано,  няма да е излишно още един път.
Цитат от Мангъров: " Маската трябва да се сменя максимум на два часа, да носиш една маска цял ден е все едно да не си сменяш долните гащи една седмица"

https://sedemosmi.tv/production/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D … 0%BF%D1%80%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт