COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 816
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 560
Една от малкото реални задачи на НОЩ би трябвало да е да не допуска заразени медици (и не само медици, а друг персонал, работещ в болници) да ходят на работа. Вътреболничната инфекция е гаранция за италиански сценарий у нас. Единствената превенция е масовото ежедневно тестване в болниците, вкл. на лекари, сестри, друг персонал и пациенти, както и осигуряването на ЛПС за всички работещи в здравната система. Но тестването е по-важно. Лекар може да се зарази навсякъде, и в магазина, и в транспорта. Въпросът е тази зараза да не бъде прехвърлена към вече болните хора, каквито по презумпция се лекуват в болница и пак по презумпция имат и други здравословни проблеми.
Очевидно нищо подобно не се прави. Очевидно вината не е на медиците, нито на гражданите, отишли при медиците. Дали от НОЩ не си вършат работата, или ръководствата на болниците са толкова немарливи, или и двете едновременно, аз не знам. Но проблем явно има, след като вече в две болници се установяват развяващи се дни наред неидентифицирани навреме инфекции.
Призовавам НОЩ да престанат да раздават магистрална справедливост и да ни се цупят на нас, безотговорните, а да си заслужат заплатите спешно и да гарантират, че повече прозяпани инфекции сред медицински персонал и работещи в болници няма да има.
след 50 дена хокане и от другата страна блеене, не вярвам да сменят вече доказалата се стратегия на работа.

# 13 561
Флип, давала съм вече този линк, но се повтарям специално за теб, да почерпиш малко опит от чужбина.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213859355392622&am … or_composer=false
И за призива за даряване на дъждобрани в Осака писах, за да не ползва персонала торби за боклук за защитни средства.
Мисля, че за една малка и бедна България, не сме по-зле.

# 13 562
Скрит текст:
Учени от университета в китайската провинция Чжъцзян откриха най-малко 30 щама на вируса, известен като SARS-COV-2, 19 от които са нови, съобщава в. "Дейли мейл".
Коронавирус пандемия

Някои от най-смъртоносните мутации са в Чжъцзян, както и в редица европейски страни. Най-силните щамове могат да генерират 270 пъти по-голям вирусен товар в сравнение с най-слабите вариации. По-слабите мутации са свързани с вариации, които са разпространени на много места в САЩ.
https://dnes.dir.bg/svyat/noviyat-koronavirus-e-mutiral-i-e-stan … rtonosen-v-evropa
Може ли някой да даде коментар за щамовете и мутациите?

В началото се пишеше за такава възможност, но бях останала с впечатление, че нищо не е доказано.
То какво излезе, че Ковид 19 е като ламя с над 30 глави, коя от коя по- смъртосна?
Гледах някъде табкица с щамовете на вируса, но не си спомням къде. Ще я потърся.

И какво излиза..., че инкубационния период е 10-14 дни? Нали казахте, че е 1-5 дни? Що ли на практика се получава разлика и не е единствен случай!

Средният инкубационен период е 5-6 дни. Има и такива, които проявяват симптоми и на първия ден, и 14ия. Но това са малка част от пациентите. Сигурно го пиша за трети път. А иначе не знам що така, питайте СЗО примерно. Close

# 13 563
Не знам дали сме зле или не, но попаднах в една ФБ група на мед сестри, където такива попържни /или там както се пише тая дума/ прочетох за здравна система, пациенти, че и за "богопомазани" болници четох, че ги карали под строй да ни ръкопляскат, а иначе ни ненавиждали, че нямали, нямали, нямали.....направо ми загорча, че съм човек и някой ден ще се наложи тези същите да се докосват до мен, за да ми сложат абокат например. Не зная кой е виновен за това и имат ли основание въпросните сестри, но това не трябва да е проблем на пациентите, съжалявам.

# 13 564
  • Мадрид / София
А тези мутации колко точно се различават една от друга? И това е важно да се отбележи, защото тая хубава графика не ни дава никакви особена информация. Освен, че е хубава. И аз мога да направя такава, това ми е работата...

Ще пробвам да ти обясня поне частично. Вируса когато започне да се възпроизвежда в организма (с помощта на клетките) не се копира 100%, винаги някаква малка частица претърпява дефект при копирането и именно този дефект определя като към къде и как мутира вируса. Затова може да проявява различни степени на качествата си.

По-учените в бгмамма могат да го обяснят по-добре, ако искат.

СЗО казваше, че маските не вършат работа, когато в медицинските среди се твърдеше (и се оказа вярно), че маските предпазват. И по-добре с маска отколкото без.

# 13 565
Лошото е , че вече предвиждат и втора вълна на заразата ,  а то с първата сме още доникъде Sad
Супер сме си ние във Варна с първата вълна, дано  и втората да е така!

# 13 566
  • Мадрид / София
Тук в Испания откриха партида маски, раздадени в болниците, които са били дефектни и не са филтрирали вируса. Резултатът е - близо 32 000 мед. лица заразени с вируса. Сега поради тази причина масово ще ги тестват.

# 13 567
А тези мутации колко точно се различават една от друга? И това е важно да се отбележи, защото тая хубава графика не ни дава никакви особена информация. Освен, че е хубава. И аз мога да направя такава, това ми е работата...
Според линка от по- напред, уж някои от най-смъртоносните мутации са в Чжъцзян, както и в редица европейски страни. А от по- слабите мутации, в САЩ.
 Остава въпроса с коя мутация е заразен човек, когато е дал положителен тест и дали това се проверява изобщо.
Как и дали се вписва в протокола на лечение.
Дали за всички мутации важат еднакви свойства на заразност, виралност на частиците във въздуха и по различните повърхности и т.н.

Уж май е ключовата дума.
То и да могат да изолират отделните мутации у нас, не мисля, че това ще им е от полза, при нас нещата се развиват на друго ниво - извънземно. Ген, БЦЖ, най-малко ваксинирани от грип, кой знае. От известно време следя само критичните и хоспитализираните у нас, другите не ме интересуват.

Други фактори играят влияние при смъртта, не мисля, че мутацията е толкова важна. Картинката се изяснява с всеки изминал ден. И в САЩ и в Западна Европа профилът е подобен.
Утежняващите фактори - мощни вътреболнични инфекции, резистенстност към антибиотици, които са известни на страните с най-много жертви, защото това покосява хиляди всяка година. Множество хронични болести на едно и въпреки това - живи. Много възрастни набутани на едно място, ниска хигиена, според мен е важно и да се каже какъв е персоналът, грижещ се за тези възрастни.

В САЩ не крият, че поразените са предимно "черни и кафяви", така ги наричат, че даже sjw-та изригнаха, че короната вървяла там заради наслоения расизъм, защото те били здравно необгрижени и бедни. Само в Детройт тази година има 24 хиляди домакинства без вода, а от 2014 досега стотици хиляди регулярно са оставали без вода заради неплатени сметки...

За мен основният фактор е липсата на хигиена, срам не срам, в 21 век, забравихме как да я поддържаме. Колко млади съм виждала да излизат от тоалетната в някое заведение или мол и да не си измият ръцете...

# 13 568
След като се счита, че заразата в Кьолн и Бон е плъзнала след карнавала февруари, очаквам германците да спрат всички фестивали и карнавали.
 А Октобърфест е емблема, и толкова пияни не, но здраво почерпени, хора на едно място не съм виждала. Не може се опази хигиена

# 13 569
Аз продължавам да съм на мнение, че втора, трета, десета вълна ще бъде мощно пренебрегната и ще си мине към сезонните настинки, където му е мястото на тоз вирус.

# 13 570
Екипът от 19 норвежки лекари и медицински сестри - интензивни, антестезиолози, и т.н. специализирани - са в Италия да помагат на италианските си колеги в болницата Bolognini di Seriate. Лекарите и сестрите пишат блогове за преживяванията си там. Разстройват се, когато пациентите им умират, ликуват, когато имат подобрение. Един дядо бил зле, когато отишли, но вече е малко по-добре. Показали му с Face Time на iPad жена му, която не е виждал от седмици. Всички плакали - дядото, бабата, лекарите и сестрите.
Медицинските сестри държат за ръка възрастните пациенти и ги милват по челото и бузите, за да усетят те човешки контакт, макар и през ръкавици. Седят и ги изслушват, макар и да не разбират езика, когато пациентите имат нужда да споделят нещо. От местните ресторанти им приготвят и носят храна, торти, с голяма благодарност. Като ги видят хората навън, им благодарят. Grazie per la visita. Лекарите и сестрите обещават, че ще се върнат, когато кошмарът приключи, и ще разгледат града, ще говорят с хората и италианските си колеги. Без маски и без защитни облекла. Радват се, че положението върви към подобряване. Настроението не погребално вече, броят пациенти намалява, поуспокояват се нещата.

# 13 571
Аз продължавам да съм на мнение, че втора, трета, десета вълна ще бъде мощно пренебрегната и ще си мине към сезонните настинки, където му е мястото на тоз вирус.
Ехеее, то ако мине към сезонните настинки, значи човечеството се е справило с Ковид 19.

# 13 572
Екипът от 19 норвежки лекари и медицински сестри - интензивни, антестезиолози, и т.н. специализирани - са в Италия да помагат на италианските си колеги в болницата Bolognini di Seriate. Лекарите и сестрите пишат блогове за преживяванията си там. Разстройват се, когато пациентите им умират, ликуват, когато имат подобрение. Един дядо бил зле, когато отишли, но вече е малко по-добре. Показали му с Face Time на iPad жена му, която не е виждал от седмици. Всички плакали - дядото, бабата, лекарите и сестрите.
Медицинските сестри държат за ръка възрастните пациенти и ги милват по челото и бузите, за да усетят те човешки контакт, макар и през ръкавици. Седят и ги изслушват, макар и да не разбират езика, когато пациентите имат нужда да споделят нещо. От местните ресторанти им приготвят и носят храна, торти, с голяма благодарност. Като ги видят хората навън, им благодарят. Grazie per la visita. Лекарите и сестрите обещават, че ще се върнат, когато кошмарът приключи, и ще разгледат града, ще говорят с хората и италианските си колеги. Без маски и без защитни облекла. Радват се, че положението върви към подобряване. Настроението не погребално вече, броят пациенти намалява, поуспокояват се нещата.
Такива неща много ме докосват. Просълзих се.

# 13 573
  • на 4-ия етаж до асансьора
Четене с разбиране му е майката! Описах Ви най- грубо какво е необходимо за да работя в рамките на месец, ако се наложи да си го купувам, защото според Вас и НОЩ сме безотговорни и се имаме за безсмъртни и следва сами да се осигурим!
Така се работи / както рече Генерала/ с презумпцията, че всеки пациент е потенциален covid- 19. Питайте Него, защо не е приет в повереното му лечебно заведение, защо не е приет мъжът на нашата съфорумка и какъв е бил мотива?
Ще Ви помоля да влезете в която и да е болница и да видите лично, как е " оборудван" персонала и дали, как и защо спазва изконни правила!
Изчетете и заповедта на Ананиев за плановият прием, представете си, че сте в болница и... бъдете здрави и щастливи!
Маски не крада за у дома,' щото ми се полага по една за деня! Какво още ми се полага го изтриха няколко пъти и повече няма да се жалвам!
Моля Ви не пляскайте лицемерно никому от балконите! Бях трогната в началото - след n- брой негативни и обвиняващи нас постове вече не съм!
За последно ще подчертая, че се опитваме да си вършим работата максимално ефективно за Вас и максимално щадящо за нас, защото не сме си намерили живота на пътя

Трийте! Хляб и зрелища му трябват на народа! Пътуващите срещу барикадирали се в къщи! Отговори срещу безотговорни! Столичани срещу столичани в повече! Драма! Драмата според мен е, че при прием в болница тест не се препоръчва и вероятно няма да има и още амнайсе отделения ще пламнат!

# 13 574
Пускам този линк, на немски е, сега не мога да го преведа изцяло,може в гугъл транслейт да го пуснете. Но в резюме резултатът е, че вирусът засяга ендотела на кръвоносните съдове и причинява възпаление. Тоест се касае за съдово заболяване, освне за пневмония. Нещо, което се подозираше, но вече има и проучване по въпроса.
http://www.usz.ch/news/medienmitteilungen/Seiten/mm-covid-19-gef … sserkrankung.aspx

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 22:33 от Gabito1504

Общи условия

Активация на акаунт