COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 660
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 755
Ако имаш G лентичка на теста не значи, че си защитен, а че си имал контакт с този или подобен вирус.
Това много ме изненада. Нали теста е предназначен точно за този вирус - COVID-19, как антитела от друг вирус, било то и подобен, ще дават индикация на този тест.
По тази логика, всеки от нас може да има антитела от друго преболедуване, които теста да отчита.
IgM ги приемат, че на  COVID-19, но IgG са под въпрос. Странно.

# 13 756
Целите-да се правят 7000 теста седмично, досега направени 27000 теста. Таргетни групи-мед лица, болни с белодробни заболявания, особено пневмонии и не разбрах точно кои служители  от държавния апарат.Ако имаш G лентичка на теста не значи, че си защитен, а че си имал контакт с този или подобен вирус.
Служители от ВиК, ел. централи, АЕЦ и други стратегически предприятия и служби.

# 13 757
Опа, правилно ли чух? Генералът НЕ счита, че 14 дневна пълна карантина на цялата страна би била удачна и би помогнала за справяне с вируса!

Всъщност каза, че не е панацея сама по себе си.

# 13 758
  • София
7 000 теста седмично не е ли малко малко? Други, сходни по население с нас, държави, правят или се стремят поне, къмто 70 хиляди на седмица да ги докарат. Ние що пак се влачим в опашката.....
Какво стана с тия 1 милион от общата поръчка на ЕС тестове? Някой питал ли е щаба скоро? Юни ли ще ги получим, за Коледа ли?

18 Април - 26 417
22 Април - ~ 27 000
.
И какво излиза, масовото тестване последните три дни се изразява в 600 теста или 300 на ден. Не случайно сме на последно място по брой тестове на 1 милион души.

# 13 759
Опа, правилно ли чух? Генералът НЕ счита, че 14 дневна пълна карантина на цялата страна би била удачна и би помогнала за справяне с вируса!
Едно, че не е панацея и второ как и кой навсякъде ще контролира спазването.
Пример, който наблюдавах. Триетажна кооперация с малко дворче. На Великден се опъна вън софра, събраха се 2 от семействата и си ядоха и пиха. Спазват хората карантината, не излизат навън.

# 13 760
  • София
7 000 теста седмично не е ли малко малко? Други, сходни по население с нас, държави, правят или се стремят поне, къмто 70 хиляди на седмица да ги докарат.
Кои държави с население от 6-7 млн правят по 70 000 теста седмично? Само питам, не се заяждам.

# 13 761
7 000 теста седмично не е ли малко малко? Други, сходни по население с нас, държави, правят или се стремят поне, къмто 70 хиляди на седмица да ги докарат. Ние що пак се влачим в опашката.....
Какво стана с тия 1 милион от общата поръчка на ЕС тестове? Някой питал ли е щаба скоро? Юни ли ще ги получим, за Коледа ли?

18 Април - 26 417
22 Април - ~ 27 000
.
И какво излиза, масовото тестване последните три дни се изразява в 600 теста или 300 на ден. Не случайно сме на последно място по брой тестове на 1 милион души.

Тези дати не са показателни, явно много лаборатории наистина не са работили

А иначе - според мен проблемът не е само в наличието на тестове, ми и на липсата на достатъчно лекари/лаборанти, които да ги правят/обработват/разчитат

# 13 762

Е а добро утро! Точно това имах предвид, то е ясно, че няма как вирусът да си тръгне, както и че, есента ще е още по-страшно отсега! Каква е гаранцията, че тогава ще има лекарство или ще знаем, как да го лекуваме? Не, че не ме е страх от зараза, страх ме е, но се опитвам да мисля и за утрешния ден, ако оцелеем разбира се. Няма как да не мисля, какво би се случило с мен, с децата ми, със семейството с близките ми след 6 м. изолация...

Аз не съм чула някой да е казал че знае кога и как да се отървем от КВ. Нито някой ви държи в изолация. Всеки си извърта нещата както му е угодно.
Свикнете с мисълта че тоя вирус ще е с нас още доста време.

# 13 763
  • Sofia
Едно, че не е панацея и второ как и кой навсякъде ще контролира спазването.
Пример, който наблюдавах. Триетажна кооперация с малко дворче. На Великден се опъна вън софра, събраха се 2 от семействата и си ядоха и пиха. Спазват хората карантината, не излизат навън.
Е как кой? Над 15 200 полицай от КПП-та. Значи 14 дни стриктно спазване на карантина не върши работа, а 6 месечна измислена карантина, с внасяне на външни зарази от прибиращите ни се сънародници върши работа?

# 13 764
Има ли някъде информация колко време отнема правенето на един тест? И това е фактор. Затова не казват, че е бърз.

# 13 765
За сега и за следващите един два месеца ако си носят хората маските и над носа, спазват хигиена на дезинфекциране и предпазване от разнасяне с често миене на ръце, спазват дистанция от 2 метра пожарът ще се угаси.

Но това да се надява някой да ни сложат под пълна карантина и тарикатите да не измислят начин да я заобиколят и по този начин да поставят другите в потенциялна опасност щото са мноУ гоУеми... направо е нереалистично.

# 13 766
Има ли някъде информация колко време отнема правенето на един тест? И това е фактор. Затова не казват, че е бърз.

За 15тина минути излиза резултатът от бърз тест

# 13 767
Не питам за него, а за PCR. Затова казх, че не е бърз.

# 13 768
За сега и за следващите един два месеца ако си носят хората маските и над носа, спазват хигиена на дезинфекциране и предпазване от разнасяне с често миене на ръце, спазват дистанция от 2 метра пожарът ще се угаси.
Много оптимистично звучи. Дано да стане така. Hug

# 13 769
Тук, в текста за туристическия сезон в Гърция, нещо интересно:
"Основната задача през сезона ще бъде сигурността на местните общности и на туристите. Затова в рамките на ЕС текат консултации за въвеждането на "здравен паспорт", като всеки гражданин, който иска да пътува, да бъде подлаган на надежден тест и то още в страната на произход, обясни Теохарис."
https://www.dnes.bg/balkani/2020/04/21/gyrciia-shte-priema-turis … en-pasport.446845

Общи условия

Активация на акаунт