COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 655
Изтървали пазарите и заразиха цеха в Плевен и медиците във Видин, ех тия пазари бе.

# 14 656
  • София
Да обобщим, че си е истинско изпитание да се слуша Бойко.

* На 6 май ще се видим отново

* Ден Х изведнъж стана Август

* Ние сме сочени за пример. С най-ранните мерки и сравнява със съседите ни (тук е прав и винаги сме отдавали заслуженото, че реагираха навреме, защото чувалите с трупове няма как да се скрият).

* И войни сме водили и сме се оправяли, няма страшно. Дали ще сме 2 месеца или 2 години без работа няма значение, банките ще ни чакат и няма да взимат апартаменти и къщи.
Ще се оправим после и всички ще работят и ще пляскаме с ръце
бТВ: да бее да, хайде да видим. Дано...

* Няма ясен отговор дали ще падне ИП на 13 май (според мен едва ли, сигурно ще го увеличат за последно до Юни и това ще е, ама ще видим).

# 14 657
Цитат
Защото аз още не мога да си обясня противоречието с резултатите които показват тестовете за антитела,
Скрит текст:
Скрит текст:
това противоречие говори че едните тестове са тотално неточни, което и Мутафчийски преди малко каза че на тия  тестове за антитела въобще не може да се вярва. (Явно е гледал Мангъров.) Само че математически нещата не стоят така. Ще обясня защо в отделен пост.
Обяснявам кое ме смущава в твърдението на Мутафчийски че на тестовете за антитела не може да се вярва, което до води до извода че смъртността въобще не е ниска, както те показват. Както и показват моито изчисления за истинската смъртност в Исландия. Да си представим следната ситуация, тестовете са изключително неточни и точността им е само 95%. Това значи че при 1 000 теста те ще дадат 50 грешни резултата. Приемаме че реално имунитет в населението няма. И те ще дават грешни резултати само в една посока, ще обявяват хора които не са се срещали с вируса за такива имащи антитела. Абсолютно е невъзможно ако са толкова неточни тестовете за антитела да дават резултати много по ниски от 5% имунитет. Да кажем че в Банско резултатите не са верни и там имунитета не е 7% а е около 2% като останалото се дължи на неточността на тестовете ако приемем че е само 95% точността. Защо обаче същите тия неточни тестове показаха при полицаите имунитет 0,7%, е колко им е тогава грешката след като при 1 000 полицаи са дали само грешка в размер на 0,7% ако приемем че са толкова неточни. Защото при полицаите точността им е 99,3%, ама когато покажат ниска истинска смъртност от вируса например в Банско изведнъж стават много неточни и не може да им се вярва. Ето аз това противоречие не мога да си го обясня, защото пък резултатите от тестовете за антитела ако приемем че не са толкова неточни, то те се разминават с истинската смъртност в Исландия на база тестването им с ПСР. А все пак говорим за един и същи вирус, само че на база тестване само с ПСР истинската смъртност в Исландия към 4 април е била 0,4%, което въибще не е истинска смъртност.

Скрит текст:
Мутафчийски току що каза каква е реалната картина: Те са подобрили откриването на болните от 2 на 11, на 2 на 7, (което е впечатляващо, само че не е истина, то и твърдението че откриват 2 на 11 не е истина), (както показват  моите сметки)
Скрит текст:
Ако приемем че вируса в България има сходно поведение като в Исландия то истинското положението в България на 8 април е било следното:
Болните в цялата страна са между 6 860 и 10 290 като в това число влизат всички безсимптомни, всички с леки симптоми останали извън стат. и всички вътре в стат. които в този момент са 593.
Хората с имунитет са между 980 и 1 470
Починалите в онзи момент са били 24.

Това разбира се е предположение изградено на хипотезата че вируса в България има близка смъртност до тази в Исландия. А дали наистина е така ще може да разберем ако приложим тяхната стратегия на тестване и правим 3 вида тестване: Таргетирано, нетаргетирано и на случаен принцип. Иначе според мен верните числа са по скоро в ниската част на диапазона, който съм дал, т.като подозирам че в България смъртността е по висока от тази в Исландия заради демографската картина, при нас е вероятно 0,5% а може и да е 0,6%. Но истината може да е съвсем различна, ако например при нас БЦЖ-то работи, затова казвам че това са числата ако вируса има близка, макар и малко по висока смъртност от Исландия заради по застаряващото ни население. Напомням в тази хипотеза как са стояли нещата на 6 април:

Скрит текст:
Скрит текст:
Elpis, напротив. Мен също ме интересуват оздравелите. Още повече, че чухме и в България, че след изписване са връщали хора в болницата. А в световен мащаб има не малко случаи, включително и у нас имаше такъв, за починали хора малко след изписването. Нямам абсолютно никаква жажда за апокалипсис, но все още никой не е доказал, че смъртността е 0.2% и след като умират цели семейства или много членове на едно семейство аз си оствам на мнението, че вирусът изобщо не е толкова безобиден и смъртността изобщо не е толкова ниска.
Математиката може да докаже каква е истинската смъртност. Днес съм заел това да докажа.

Сетих се да използвам друг подход с данните за Исландия защото те са толкова подробни че са всичко което ни е нужно за да видим каква е истинската смъртност. Даже се ядосвам че по рано не се сетих за този подход, защото той е много по точен от предишният ми подход по отношение на Исландия. Всички трябва специално да наблюдават Исландия защото това е държавата на 1-во място в света по тестване (изключвам държавата джудже Фарьорските о-ви) и те дават най пълната картина на вируса и каква е истинската му смъртност.

Каква е ситуацията в Исландия с вируса на 4 Април.
Изследвани са 22 279 човека от население 364 134 което прави 6,11% от населението. Към днешна дата 20 април като гледам стат. вече са изследвали около 10% от населението, но подробните данни са към 4 април затова се връщаме назад във времето и гледаме каква е най пълната епидемиологична картина в света на 4 Април.

Исландия има много оригинален и умен подход на тестване. Те имат различна стратегия от нашата и не тестват само таргетирано, а имат и огромно нетаргетирано тестване.

От тия 22 279 тествани човека към 4 април 9 199 са тествани таргетирано (контактни и връщащи се от рискови зони), 10 797 са тествани нетаргетирано по собствено желание и 2 283 са тествани на случаен принцип.

Резултатите са следните:
9 199 таргетирано тествани са дали 1 221 позитивни резултати, 13,3%
10 797 нетаргетирано тествани са дали 87 позитивни 0,8%
2 283 тествани на случаен принцип са дали 13 позитивни 0,6%

Защо има такива разлики от 13,3 до 0,8% и до 0,6%, защото таргетираните са контактни на болни от корона или връщащи се от рискови зони а нетаргетираните не.

Тука ще си позволя да си въведа един собствен термин който ще го кръстя коефициент на успеваемост на тестовете и ще го обозначавам с К. Този коефициент варира, като най ниската му възможна стойност е 1. Не е като R който може да бъде и под 1 Grinning Защо, ще обясня. Този коефициент на успеваемост на тестовете е висок когато с малко тестове хващащ много болни и е нисък, когато с много тестове хващаш малко болни. Защо най ниската стойност на К е 1. Защото толкова е К при тестването на случаен принцип. За да ме разберат какво говоря хората ще се опитам да го обясня простичко. Представете си следната ситуация:
Имаме 100 човека от които 50 са болни. Това прави заболеваемост от 50%. Ако ги тестваме на случаен принцип шанса да уцелим с тест болен е 50%. Случайният принцип на тестване при 50% болни дава 50% шанс за успех. (успехът в случая означава да намериш болният). Т.като 50 по 1 е 50 затова и К при тестване на случаен принцип е 1 и затова не може да бъде под 1. Защото няма как при тестване на случаен принцип при 50% болни шанса ти да уцелиш болен да е под 50%, и затова К не може да е под 1. Мисля че вече всички разбират за какво говоря.

И се връщаме сега към данните. Общо от 22 279 изследвани (6,11% от населението) към 4 април позитивни са 1 321 (0,36% от населението).

Трябва да разгледаме от населението на Исландия каква част как е изследвана.

С таргетирано тестване са изследвани 2,52% от населението, с нетаргетирано тестване са изследвани 2,96% от населението и на случаен принцип са изследвани 0,63%.
Ние знаем колко е К при тестване на случаен принцип 1. Следователно при изследване на 0,63% от населението на случаен принцип ще откриеш приблизително 0,63% от заразените. Казвам приблизително защото случайният принцип все пак си е случаен и има стат. грешка при  2 283, която при К=1 е от 2-те страни на 0,63%, т.е. може да откриеш 0,73% от болните ако имаш късмет или 0,53% ако нямаш, но при тестване с К=1 приемаме че ще откриеш 0,63% (тези разлики отгоре или отдолу които късметът ги определя при тестване на случаен принцип не са съществени за крайният резултат и няма да го повлиаят значително.)

Ние знаем колко е и К при нетаргетираното тестване 1,33. По висок е от тестване на случаен принцип защото в него влизат хора с леки симптоми и асимптомни пожелали да се тестват, и които не влизат в критериите за таргетирано тестване. Леките симптоми в повечето случаи се оказват хрема, грип, настинка и т.н. а не корона, и затова е малката разлика позитивни спрямо тестването на случаен принцип 0,6 към 0,8 (разликата я дава К) а много хора и асимптомни са пожелали да се тестват понеже знаят какъв огромен е делът на асимптомните при короната а дори и при симптомните инкубационният период е много дълъг, и вероятно примерно хора които съжителстват с възрастни искат да се тестват, за да знаят дали са болни и съответно дали има опасност да заразят възрастните си близки, поне така си мисля че това е основен мотив на асимптомни да поискат да се тестват.

2,96% от населението са тествани с нетаргетирани тестове с К=1,33 което значи че с нетаргетираното си тестване Исландия е открила 3,93% от болните си към 4 април.

И стигаме до таргетираното тестване което има огромен К=22,16. Там успеваемостта на тестовете е съвсем различна от тестването на случаен принцип и нетаргетираното тестване, цели 13,3% от тях са позитивни. Изключително висока успеваемост породена от огромният К.

2,52% от населението са тествани с таргетирано тестване с К=22,16 което значи че с таргетираното си тестване са открили забележете цели 55,84% от всички болни към 4 април. Това е така защото става дума за откриването и тестването на контактни на болни от Коронавирус, лекарски персонал, връщащи се от рискови зони, изобщо всякакви хора определени по техните критерии за рискови и съответно отговарящи на критериите за таргетирано тестване, аз не знам дали са им точно такива критериите за таргетирано тестване ама са на тоя принцип и затова дават такъв висок резултат.

Забележете колко е успешна стратегията на Исландия, към 4 април с тестване само на 6,11% от населението те са осветили цели 60,40% от цялото си епидемиологично дърво. На 4 април те са знаели кои са 60% от всички болни в страната, което е впечатляващо.

Сега отваряме официалната стат. да видим на 4 април колко болни има Исландия. 1 017. Следователно на 4 април всички болни в страната не само тези в официалната стат. са около 1631.

Ние обаче осветихме само болните, не сме осветили тези които на 4 април вече не са болни, изкарали са вируса, оздравяли са, не са умрели а искаме да знаеме истинската смъртност, затова трябва да знаеме колко са и те към  4 април. Как да разберем колко са те. Защото официално епидемията в Исландия започва още в края на Февруари, а неофицоално още по рано е посята, и такива хора на 4 април вече има, и те не са никак малко.

Всяка една епидемия си има своите непоклатими логически закони и те са че съотношението имунитет/активни инфекции в началото винаги е със смазващо предимство за активните защото епидемията е в начална фаза, имунитет няма, заразени са количество хора, но заради дългият период за оздравяване в началото имунитета изостава. Но после следвайки същите тия логически закони, имунитета започва да се гради, настига активните в един момент ги изпреварва и оттам нататък съотношението ще е все по голямо в негова полза до края на епидемията когато ще има само имунитет без активни инфекции.

Т.като Исландия е осветила по голямата си част от своето епидемиологично дърво, в него важат едни и същи закони и за осветената и за неосветената част. Отново отваряме стат, да видим какво е съотношението имунитет/активни инфекции на 4 април. Съотношението е 2,5/1 в полза на активните инфекции. Още едно доказателство за това за което говоря. Днес на 20 април това съотношение е 3/1 в полза на имунитета, но на 4 април е било 2,5/1 в полза на активните инфекции.

Връщаме се към цифрите, това значи че към 4 април болните и преболедувалите вируса в Исландия, абсолютно всички, не само тези в стат. са около 2 300. И сега стигаме до най важното, каква е истинската смъртност, не диапазон, трябва да отчетем 2-седмичният лаг и затова няма да видя колко са починалите на 4 април (те са 4) а тези 2 седмици по късно, на 18 април. Те са колкото и днес на 20 април, 9.

Истинската смъртност от Ковид в Исландия е 0,39%. Това е точната истинска смъртност в Исландия, тука не говорим за диапазони.

Мдаа, това мисля че ми е най добрият пост в темата. Направих си цяло изследване за истинската смъртност в една държава. Като почнах да го пиша поста не очаквах че ще получа този резултат. Очаквах да получа друг резултат, в диапазона 0,15-0,30%. Но с математиката не може да се спори. Забележете колко сходен резултат получавам с немските учени, които казват че истинската смъртност е 0,37%. Ами прави са. Там някъде е. Макар че си мисля че е по височка. Тя леко варира в различните държави спрямо разни фактори, защото тяхното изследване е за Германия а моето за Исландия. А за съжаление си мисля че Исландия показва долната граница на смъртността. Защото.
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?tit … l_population).png
Вижте колко им е младо населението. И колко им е малък делът на хората в рисковата група, 65+ 14,1%. За сравнение вижте в Италия колко е, 22,6%. Това ме навява на мислъта че в Италия истинската смъртност от Ковид може дори да е над 0,50%, защото по демографски причини там, се заразяват много повече възрастни отколкото в Исландия. Тя няма как да е много по различна 1% не е, защото говорим за един и същи вирус, и след като в Исландия е 0,39% то реално можем да кажем че това е долната граница заради младата демография на Исландия а горната вероятно е някъде около 0,55% за държави със застаряваща демография като Италия да речем. Разбира се не само това е важно, в Италия например има вътрешно болнични инфекции, огнища в области и населени места с възрастно население, т.е. Италия не само че има застаряваща демография, но и успя предимно възрастните да изпозарази, за разлика от Германия където средната възраст на заразените е много по ниска, въпреки че имат близка до италианската демография, т.е. там изпозаразиха главно младите, а не възрастните като в Италия.

В заключение мога да кажа че официално се отказвам от диапазона 0,15-0,30% истинска смъртност който го поддържах. Тоя пост ми е най точният по отношение на истинската смъртност от Ковид и за съжаление говори за съвсем друг диапазон да кажем 0,37-0,55% (сложих 0,37% заради изследването на немските учени).

И още едно заключение, забележете колко е мощен лага на смъртността в Исландия. Без него смъртността в Исландия на 4 април е била 0,17%, тогава от тия около 2 300 души които са се срещнали с вируса до 4 април са починали само 4, но с 2-седмичният лаг от същите тия 2 300 души днес са починали 9, което прави истинска смъртност от 0,39% в Исландия.

Ако приемем че вируса в България има сходно поведение като това в Исландия, в България истинското положение с вируса на 6 април 1 месец след началото на епидемията е следното:
Заразени са между 6740 и 10 100 в това число влизат всички безсимптомни, всички с леки симптоми останали извън стат. и всички вътре в стат. които в този момент са 549.
С имунитет са между 960 и 1 400
Починалите в онзи момент са 22.

Забележете че математиката показва интересни неща, в едно отношение ние се справяме много зле но в друго се справяме много добре. Ние се справяме много по зле от Исландия по отношение на откриването на болните, защото Исландия открива 60% от своите болни докато ние откриване в най добрият случай по малко от 1 на всеки 11, това обаче никак не ни пречи успешно да задържаме вируса. Което означава че нашите мерките работят и те успешно компенсират това че ние не откриваме своите болни, и ние всъщност не се справяме много по зле от Исландия по отношение на спиране на вируса. Благодарение на мерките ние сме свалили Р на вируса който е над 3 според последните изследвания, почти до 1. Данните показват че между 6 и 8 април Р при нас в най лошият случай е 1,1, което е много добър резултат между 6 и 8 април. Всъщност Исландия няма нужда от толкова строги мерки и при тях са по либерални защото те много по успешно от нас си откриват болните, при нас трябва да са по строги защото ние много по лошо се справяме с откриването на болните и трябва да го компенсираме със строги мерки.
Скрит текст:
Обяснявам защо твърдя че твърението че откриват 2 на 7 е тотална лъжа, и ако математиците с които работят твърдят подобно нещо (в което дълбоко се съмнявам) определено знаят че това е лъжа. А тя е с цел да не се говори че те не откриват болните и понеже не ги откриват за това ни трябват строги мерки и трябва да се удължи ИП. Защото моите изчисления са базирани на вярата че смъртността в България е сходна с тази в Исландия, защото говорим за един и същи вирус, (0,4-0,6%), повтарям че такава е истинската смъртност ако може да се вярва на ПСР че не пропускат нито една активна инфекция в Исландия. Защото тестовете за антитела показват съвсем различна картина на истинската смъртност. Но ако Мутафчийски си вярва на глупостите че откриват 2 на 7, това значи че истинската смъртност в България не е 0,4-0,6% а е 1,2 - 1,8% според него защото математически е толкова истинската смъртност към 8 април ако те откриват 2 на 7.
Тоя човечец дето сте му взели името предполагам се върти като центрофуга в гроба си.
Т.е. намекваш че човечеца който аз много уважавам за да използвам името му за ника си и никога не бих го нарекал пренебрежително човечец защото е един от най големите учени в историята на човечеството, за да се върти в гроба си, преполагам намекваш че сметките ми не са верни. Покажа ми къде греша.  Ще се обосновеш ли къде греша в сметките си. Ако не разбираш от математика кажи кое не ти е ясно в сметките ми. Просто питай, ще ти обясня кое какво е и защо твърдя че е така, на прост език.[/spoiler][/spoiler]
Явно всичко зависи от "партидата" тестове. В UK съобщиха за 3,5млн.antibody tests закупени от Китай, които не стават за нищо....

# 14 658

* Ден Х изведнъж стана Август - идеално

* Ние сме сочени за пример. С най-ранните мерки и сравнява със съседите ни (тук е прав и винаги сме отдавали заслуженото, че реагираха навреме, защото чувалите с трупове няма как да се скрият).

* И войни сме водили и сме се оправяли, няма страшно. Дали ще сме 2 месеца или 2 години без работа няма значение, банките ще ни чакат и няма да взимат апартаменти и къщи.  - не вярвам

* Няма ясен отговор дали ще падне ИП на 13 май (според мен едва ли, сигурно ще го увеличат за последно до Юни и това ще е, ама ще видим). - разбира се че няма да падне. такава хубава работа свършихме не бива да пропускаме възможността.

# 14 659
Много е забавно как мрънкате, ако няма кой да ви лекува, точно толкова силно, както срещу ИП. Ама това е извънредно положение, нали разбирате - капацитет няма никоя държава, никоя. То, че у нас всичко куца - куца, ама ако си мислите , че другаде е цветя и рози, трябва да си разширите мирогледа. Сякаш сега научавате каква е здравната ни система.
Мрънкаме, че няма кой да ни лекува от другите неща, не от Ковид. Ясно е, че се готвят за Ковид (ама той се дърпа нещо да ни залее), но защо парализират цялата система заради него предварително.
От целия ви пост става ясно, че изобщо не сте разбрала какво искам да кажа..няма смисъл.
Напротив, много добре разбрах за какво мрънкате. Само не разбрах как чак сега се усетихте, че като се напълнят болниците с инфектирани с COVID, няма да има кой да ви лекува от каквото и да било (както се случи с нас).
Наистина няма смисъл.

# 14 660
  • София
Не е истина какви идиотски въпроси се задават.
Нищо важно или съществено от страна на псевдо журналистите ни.

# 14 661
  • При семейството си

* Ден Х изведнъж стана Август

* И войни сме водили и сме се оправяли, няма страшно. Дали ще сме 2 месеца или 2 години без работа няма значение, банките ще ни чакат и няма да взимат апартаменти и къщи.

* Няма ясен отговор дали ще падне ИП на 13 май (според мен едва ли, сигурно ще го увеличат за последно до Юни и това ще е, ама ще видим).

Благодаря за моментното резюме.
Значи имаме извънредно включване за поредната безсмислена логорея, Борисов стайл.

# 14 662
Скрит текст:
Защо ние, обикновените хора понасяме толкова щети, а тези - уж професионално компетентни и грамотни ни теглят чертата. Иначе, когато му се наложи на човек медицинско болнично обслужване и се поинтересува за детайли първия отговор е "Какво ви е образованието?", сякаш медицината е някакво висше знание, недостъпно за простосмъртни.
Дали не трябва да има глоби и наказателна отговорност за вреди от неспазване на медицинските стандарти от медицински лица в условията на ИП?
В ЮКорея и Европа болните медици /в голямата си част/ са работещите пряко със заразени пациенти , заради недостиг и некачествено защитно облекло. При нас окапват другите, по мое скромно мнение от безхаберие и години наред насаждана "спестовност".
У нас също заразените медици са работещите пряко със заразени пациенти.
Защото такива пациенти има не само в инфекциозните отделения, за които са специалните маски и костюми.
И дори тези пациенти да са били безсимптомни в момента на прегледа, са успели да предадат отвратителния подарък на лекуващия лекар и оттам и на останалите пациенти.
Или някой си мисли, че лекарите се заразяват, защото са нискоинтелигентни и не им пука за живота и семейството им, или пък пестят от "безхаберие и години наред насаждана "спестовност" и  не си купуват облекло?!?
Или пък им е осигурно, но те не искат да го облекат, точно както ние не искаме да носим маски, защото ни задушават, гъдилкат, овлажняват, пречат да пушим, вредят ни повече, отколкото помагат... Абе, дразнят ни, не ги щем.
Но ние мрънкаме, защото понясаме на плещите си щетите - липса на разходки, спорт, кафе и търкаляне по диваните, откъдето изказваме съмнения за правилните действия на лекарите. Лекарите, които с опасност за живота си се грижат за такива като нас - мрънкащи, самосъжалителни, отегчени.
Преди малко даваха лекарката, чийто син е пуснал снимката и` с костюма. Гледайте я. Защото тя е виждала болните, тя е виждала ужасяващите им рентгенови снимки. Лекувала е, интубирала.
Тя може да се изказва за заболяването. Ние не.[/spoiler]
Обяснете ми тогава моля случая Болница Св.Иван Рилски?
Обяснете ми и реакцията на ген.Мутафчийски по повод начина на заразяване в тази болница, както и във Видинската?
Защото и на мен не ми се иска да мисля написаните от мен неща за хората на които някой ден може да се наложи да разчитам да ме спасяват.

# 14 663
Цитат
Много добре знам кой е Тесла. Но не разбирам вашето самочувствие за да си присвоите това име.
Съжалявам не е по темата.
Аз пак те питам отново кое не ти е ясно или с кое не си съгласна в изчисленията ми. Защо и как съм стигнал до изводите до които съм стигнал, с кой от изводите базиращи се на изчисления не си съгласна. Просто кажи и ще ти обясня, ама ти не казваш а бягаш по тъча. И обясняваш неща дето не били по темата. Ами дай по темата.

# 14 664
  • Мадрид / София
Меркел за ситуацията в Германия:
"Не сме в края на пандемията, а в началото"

# 14 665
Цитат
Явно всичко зависи от "партидата" тестове. В UK съобщиха за 3,5млн.antibody tests закупени от Китай, които не стават за нищо....
Това е възможно обяснение. При полицаите почти няма грешка и там тестовете са със точност почти 100%, но в Банско се използват други тестове, които точността им е да кажем само 95%, и затова там дават такъв висок имунитет. Само че щаба по тоя въпрос мълчи, с какви точно тестове са изследвани полицаите и със същите ли се изследва Банско.

# 14 666
  • на пистата
Изписан е най-малкият пациент заразен с коронавирус(на 1 месец)в Тайланд 😍😍
https://www.instagram.com/p/B_U1ODEDfoT/?igshid=1h7ugfqyzz9xy

# 14 667
  • Мадрид / София
Тъй като при тази пандемия почти не се правят аутопсии, при съмнение за наличие на зараза, като заключение за смъртта се вписва като починал/а от Ковид 19.

# 14 668
  • София
Колкото до Меркел... и Бундеслигата, която започва отново през май месец...
Днес Екатерина Захариева беше цитирана навсякъде, че "Това лято няма да живеем нормално". Споделено от някои хора с мазохистично удоволствие, че, ето!!!, вижте!!!, министърката каза, че няма да се живее нормално. Казахме ли ви!?
Като си пуснеш бледите приказки на Захариева и става ясно, че жената просто обяснява, че може би това лято няма да се пътува особено свободно. Но е важно в заглавието как ти е написано и дали ти се вписва в концепцията и във вярванията. Ако Захариева простичко беше казала "Това лято - на море в България", никой нямаше да сподели тази жена, защото реториката не пасва.
Иначе все повече е ясно, че ще удължат извънредното положение, на което някои викат "карантина", а други молят да бъде разтегнато... ъъъ... затегнато. Ще се попрестараем, да не кажа някоя по-грозна дума.

# 14 669
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, колко добре владее Бойко да се вмъкне на елементарно ниво, което е най-реагиращото в ситуации на стрес.
Едни такива свойски изрази... направо се вихри!
Отвътре му идва Grinning

Общи условия

Активация на акаунт