COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 525
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 910
90 човека за денонощие при нашите 7 мил на мен ми се виждам много.

# 14 911
Аз бях оптимист и си мислих, че най-много до 2000 случая ще стигнем, но май няма така да стане :/

# 14 912
Тези 90 нови случая, ако са от малцинствата в гетата едва ли са заради пътуване по Цветница.

# 14 913
  • София
Пример за това откъде идват много бройки новозаразени наведнъж:
Единадесет са новите случаи на заразени с коронавирус в Благоевградско. Сред тях 8 са жители на Симитли. Това е семейството на 50-годишния мъж, който преди дни беше диагностициран с COVID-19. Семейството му живее разпределено в две къщи, а сред заразените има възрастни мъже, жени и две деца.
от ТУК
Този 50-годишен мъж е шофорът на кмета на Симитли, който е успял да зарази фамилията си, откъде се е заразил той не е ясно. Ясно е обаче, че всеки, който си лепне вируса, може да създаде огнище на зараза - в дома си или на работното си място. Не е ясно само колко още такива огнища тлеят неоткрити и колко от тях са създадени от великденските туристи.

# 14 914
Всъщност, до сега се твърдеше, че високата влажност е рай за вируса.

# 14 915
  • София
Скрит текст:
Гледах брифинга с голям интерес.Разбрах,че за всичко сме си виновни ние.Покачващият се брой на заразени няма нищо общо с увеличението на капацитета на тестване.Нито пък с това,че тестват най-вече огнища.Вчерашните 66 бяха последствието от Цветница,а днешните 90-от Великден.Медицинският персонал са си виновни,че се заразяват,понеже не знаят как да използват предпазните средства.Не е заради това,че нямат условия в работна среда.ИП ще бъде удължено до 13.06(мое мнение) заради покачването на новозаразените.Не е заради това,че разпределението на средствата в ЕС ще се реши на 01.06.Между другото ако някой има желание и възможност -
https://dariknews.bg/regioni/pleven/nuzhda-ot-kryvodariteli-v-ra … -v-pleven-2223050.
П.п Вие не спите ли?😀
Децата ни са на училище, някои от нас и на работа. ИП не знам, но ако не се намери достъпно и ефективно лекарство ще изкараме така година и повече. Не само ние, а всички.
И не се идентифицирайте толкова лесно с обвинените. Хората, които се събират на големи софри, които пътуват без нужда и не спазват мерките наистина са виновни. За тях става въпрос. Вчера гледах из центъра повечето хора вече са с маски, носят ги както трябва и спазват дистанция. Ще свикнем и така, но нека не приемаме всичко лично, когато не е.
Къде децата са на училище ? Защото в бг висят на компютрите и са на ниво на зачитане под кучето, което поне може да иде да се изака в тревната площ... Кой мисли за децата в момента, според мен никой ...
Колко хора още са на работа, защото масово има съкращения ? Колко хора още се издържат и дали на тези без работа вече им пука за вируса като са останали без доходи?
На колко хора въсрастните родители се чувстват като прокажени защото на децата им се казва да не ги виждат и колко време могат да оживеят така в изолация? Много е удобно извънредното положение но не е от мисъл за хората, за съжеление не съм наясно за какво е , но аз не се чувствам защитена и обгрижена от държавата и тя не служи на моя интерес, но каквото такова
Koй да знае къде? Аз затова призовах преди няколкостотин страници да пишат къде е това Тук и При нас, ама те продължават да си мислят, че ние всички знаем, помним или се досещаме къде е това при тях....

# 14 916
  • София
Къде децата са на училище ? Защото в бг висят на компютрите и са на ниво на зачитане под кучето, което поне може да иде да се изака в тревната площ... Кой мисли за децата в момента, според мен никой ...
Колко хора още са на работа, защото масово има съкращения ? Колко хора още се издържат и дали на тези без работа вече им пука за вируса като са останали без доходи?
На колко хора въсрастните родители се чувстват като прокажени защото на децата им се казва да не ги виждат и колко време могат да оживеят така в изолация? Много е удобно извънредното положение но не е от мисъл за хората, за съжеление не съм наясно за какво е , но аз не се чувствам защитена и обгрижена от държавата и тя не служи на моя интерес, но каквото такова
Не знам защо ми се караш на мен, но само казвах, защо съм будна от 7 Simple Smile Може да е онлайн, но синът ми е на училище.
За останалото се сърдете на Бог. Никой не е решил да има вирус и на всички да ни е кофти. Аз лично не изпитвам никакво удоволствие от ситуацията, защото от днес започва ваканцията в училището на сина ми и можех да съм напът за летището следобед към някое приятно място. И след месец да отида за цяло лято на море. Вместо да вися в бг мама. Та нека не си държим тон, на всички е гадно, мисля. Не вярвам, дори не допускам, че някой има каквато и да е сметка или полза от ситуацията и на лично, и на международно ниво, за да се биете постоянно с някакъв невидим враг, който е виновен за всичко.

Роналд,  под името ми пише къде съм. Детето ми е във френско училище също тук. Кръвната ми група е В. Зодия Дева.

# 14 917
За Иван Рилски казаха ли нещо?

# 14 918
Учените са успяли да клонират две моноклонални антитела, които неутрализират К-19, отваряйки път към създаването на ефективно лекарство.

https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1253365625352867841?s=19

# 14 919
Тези 90 нови случая, ако са от малцинствата в гетата едва ли са заради пътуване по Цветница.
Нищо чудно да са от там, ако вземем предвид шофьорите от ГТ , които са изключително рискови също.

# 14 920
Нищо чудно да са от там, ако вземем предвид шофьорите от ГТ , които са изключително рискови също.
Само един позитивен тест има за шофьор от ГТ, от 450 общо.
Това е доста оптимистично. И още веднъж доказва тезата, че "прицелните " групи и тестването им на този етап, не дават необходимата картина.

# 14 921
Не знам защо ми се караш на мен, но само казвах, защо съм будна от 7 Simple Smile Може да е онлайн, но синът ми е на училище.
За останалото се сърдете на Бог. Никой не е решил да има вирус и на всички да ни е кофти.
Извинявам се ако съм прозвучала остро. Аз лично не одобрявам сегашното онлайн училище и за мен детето да е "на училище" е далеч от това което се случва в момента

# 14 922

Само един позитивен тест има за шофьор от ГТ, от 450 общо.
Това е доста оптимистично. И още веднъж доказва тезата, че "прицелните " групи и тестването им на този етап, не дават необходимата картина.

Според мен доказва и още нещо. Че при спазване на дистанция риска от заразяване намалява. Във всички превозни средства в ГТ в София са преградени първите седалки и най предните врати не се отварят. Изолация на шофьорите от пътуващите явно дава резултат.

# 14 923
  • София

Извинявам се ако съм прозвучала остро. Аз лично не одобрявам сегашното онлайн училище и за мен детето да е "на училище" е далеч от това което се случва в момента
И аз не одобрявам. Като нямаше никакъв знак, че училището все още съществува не одобрявах, като започнаха да изпращат файлове, които да преподавам не одобрявах, като решиха да отчетат дейност и започнаха да струпват видеочатовете в един и същи ден не одобрявах, и като им направиха 30 теста също не одобрявах, а най-малко ще одобря като ми изпратят фактурата, но такъв е животът, се ла ви-то е ужас напоследък. Няма какво да се направи, за съжаление. Най-тъпото е, че гледам и тук, и във Фейсбук хората масово да се карат и то жестоко. Така няма да се справим, а ще стане по-лошо. Иначе е нормално всички да сме изнервени, на всички да ни е гадно.

# 14 924
Точно.  Дистанция. Това е превенцията.
Усетих на брифинга  колко са разочаровани от колегите си от Видин.
Мъчно ми е за хората там. Може ли такова подценяване на опасност, и то от медицински лица.

Общи условия

Активация на акаунт