COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 297
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 150
Цялата тази  пандемия, епидемия, катантина, ИП  или както там се нарича при нас се пречупва през призмата на   политичеки проект. Всяко изказване на пряко и непряко засегнатите от ситуацията е политкоректно.  Всяко изказване на властимащите по медиите има конкретна цел, и тя е спусната отгоре. Всяка дума на иначе добрия специалист  доктор Мутафчийски е предварително одобрена.  Периодично  в интернет се пускат   писания на  политкоректни и близки до властта и партийната линия лица.
Това е едно от малко известните  и  обективни статии по темата:
https://noviniibg.eu/%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%be … uL4ibAOIq7grmqRZY
Тази статия се припокрива на 100% с моето мнение и усещане за "ужасния, смъртоносен вирус". И съответните, неадекватни мерки.

# 15 151
Точно от там идва проблема слаби здравни системи.Те нашите не го и крият.

# 15 152
  • Варна
А, който остане тук след 13.05 може и гривна на краката да му сложат. Да не вземе да се отклони.  

Вече дори започват да го прилагат, гордо вчера съобщиха следното :
https://nova.bg/news/view/2020/04/23/285884/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-% … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

# 15 153
Напускащи столицата отново задръстиха КПП-ата

Километрична опашка се оформи край Нови хан от коли, напускащи столицата, предаде БНТ. В последния работен ден от седмицата изглежда столичани отново тръгнаха на път, въпреки всички предупреждения от Националния оперативен щаб и правителството.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/napuskashti-stolica … adrustiha-kpp-ata
Добре де аз ако имам вила извън столицата и мога да отида там в двора със семейството си вместо да седя затворена в апартамента на кого пречи това?

# 15 154
Хайде стига с тези неадекватни мерки. Да не мислите, че само в Бг е така. В цял свят е така, просто това е нещо ново и докато се намери верния път ще има проба- грешка.
Вие явно очаквате чудеса за един ден.

# 15 155
Даа, звучи на 100% достоверно тая статия от новиниИбг

# 15 156
А, който остане тук след 13.05 може и гривна на краката да му сложат. Да не вземе да се отклони.  

https://nova.bg/news/view/2020/04/23/285884/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-% … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
Предпочитате да ангажираме полиция ли? Какво нередно има да следят карантинираните задължени да не излизат от дома си с гривна?

# 15 157
Ако ще ходим всеки ден до магазина, както е било до преди ИП, за какво изобщо са другите ограничения. Да се разхождаш в парка всеки ден е много по-безопасно, отколкото да ходиш всеки ден до магазина, където пипаш там, където са пипали много други преди теб. Докато си взимам плодове и зеленчуци ми се завират по няколко човека на главата, а аз изчаквам хората преди мен.
Имаме си вече последователност за ядене на плодовете и зеленчуците, първо ядем по-нетрайните зеленчуци (марули), после домати и краставици, и накрая замразените, и пак отначало следващата седмица. Така беше досега и го правех, не защото ми харесва или защото вярвам на ББ и компания, а за да знам, че каквото е зависело от мен съм го направила, но стига толкова.

# 15 158
  • Пловдив
И, ако разрешат разходките на децата в парковете, бебетата с маски ли трябва да са? С шлемове? За мен разумното беше маските да са задължителни само на закрито...

# 15 159
  • Пловдив
Гърците са известни със своята "дисциплинираност". Защо сега си стоят в къщи?

Сама ще си отговоря. Защото се опитват да спасят основния си бизнес - туризма. Дори вече мислят как да го реализират да се случи още този сезон. А ние тук освен да вредим на туризма, друго не правим. Иначе вопли за единствения затворен бизнес......

# 15 160
Не разбирам стремежът у някои хора да изкарат България по-по-най зле от всички държави. Тук пишат съфорумци от цял свят и споделят горе-долу едно и също, но не- ние сме най-зле! Ами не сме!

# 15 161
  • Другата България

"Гордо" вчера съобщиха следното, което се отнася за карантинирани лица. Във връзка с това
Цитат
Стотици са случаите на хора, които през последните дни нарушават наложената им домашната карантина. Отговорните служби по няколко пъти на ден проверяват регистрираните, а с нарастването на броят им това става все по-сложно
. И за мен лично този начин на контрол е много по-удачен от това да те обикаля полиция по няколко пъти, да не говорим колко писане имаше тук именно пък заради него - как карантинираните се чувствали като престъпници поради факта, че патрулка им спира пред дома по няколко пъти на ден.
Цитата, на който си отговорила с "подходящата"  емотиконка се отнасяше за носенето на маски.
За мен аналог между двете неща е не само неточен, но и некоректен.

# 15 162
Адекватно е да се затворят магазини и помещения с малка квадратура, където хората не могат да се обслужват поединично. Да се затворят фитнеси, басейни, ресторанти и т.н. - защото там няма как да се подсигури разстоянието от поне 2-3 метра между хората. Ако може - добре, няма нужда да се затварят. Маски за магазини, градски транспорт, лечебни заведения, за закрити места и открити такива със струпвания на хора /като се посочи какво значи това, все пак/ и - редовно и масово тестване, карантиниране на установените случаи, както и адекватно лечение. Толкоз. Останалото са глупости. Защото не са мерки /един пътува, друг не пътува - кого и какво пази това?/, които на практика пазят от нещо.
Всъщност - просто е - разумните бели държави въведоха именно подобни мерки. И ще се справят без да доубиват икономиките си и без да психират хората си. Затова и като държави ще останат и населението си няма да изгубят.

Абстрахирайки се от мрънкането в началото и на финала, значи все пак сте съгласна с част от мерките.
Предлагате мерките да са подчертаното.
Да питам, лаборанти откъде?
Лекарство, което да лекува КВ откъде?

# 15 163

Да ви попитам - как човек, който е под карантина, но няма съзнанието да я спазва може да бъде принуден?
В момента сме в това положение, точно от такива екземпляри - дошли от вън, обиколили родата и размножили вируса.

# 15 164
Пари откъде?

Общи условия

Активация на акаунт