COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 474
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 180
Нелка, следващата седмица също ще е безплатна зоната, рече Данчето

За Чехия - маските остават задължителни поне до края на юни, но вдигнаха някои други мерки

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/24/czech-republic-ope … nfections-decline

За Полша - задължително носене на маски на всички обществени места - закрити и открити

https://wyborcza.pl/7,173236,25871630,wearing-face-masks-in-publ … ligatory-the.html

# 15 181
А, заради тия, дето не могат да си седнат на задниците, ще стоим - уви - до юни заключени. Ама, тъпири, сър.
не е заради тях. плюс това ако искаха да ги седнат можеха да ги седнат Wink

защо ли се изтри това от темата http://epicenter.bg/article/Sobstvenitsite-na-piteyni-zavedeniya … IDEO--/214925/4/0

# 15 182
От 8 до 17ч-17 нови заразени.2 в област София,15-Плевен😢.Какво става с нас вече,не знам.Направо се отчайвам.С това темпо скоро ще стигнем София.

# 15 183
Скрит текст:
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?
Затварянето на всякакви масови събития - театри, кина, концерти, спорт. Дори и за учебните занятия съм ок.
Ако към това бяха прибавили строг контрол на прибиращите се от чужбина и целенасочено тестване на всички около болните, щяха да са пушка.
Съгласна съм, но опитаха да карантинират успешно всички, в един момент обаче под карантина се оказаха 50хил. до колкото си спомням, а по последната статистика от 2016г., която намирам полицейските служители са 24хил, колко от тях оперативни не знам, и пак успяха да изловят мнозина нарушаващи карантините си. Със сигурност не им е било само това. Сложно е.

# 15 184
Нелка, следващата седмица също ще е безплатна зоната, рече Данчето

За Чехия - маските остават задължителни поне до края на юни, но вдигнаха някои други мерки

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/24/czech-republic-ope … nfections-decline

Избързват според мен. И пак се успокояват, че с носене на маски ще се спасят. Няма ли ги другите мерки носенето на маска е неефективно.

# 15 185
От 8 до 17ч-17 нови заразени.2 в област София,15-Плевен😢.Какво става с нас вече,не знам.Направо се отчайвам.С това темпо скоро ще стигнем София.

Дали случаите в Плевен са свързани с шивашката фирма?

# 15 186
Не чуваш, защото си развил избирателна глухота.
На недоволството и несъгласието с безумия не е редно да се казва "мрънкане" - ама каквото са ти казали - това. Не ви се месим.
Много неща бяха И одобрени - ама пусти и опорки.

Адекватно е да се затворят магазини и помещения с малка квадратура, където хората не могат да се обслужват поединично. Да се затворят фитнеси, басейни, ресторанти и т.н. - защото там няма как да се подсигури разстоянието от поне 2-3 метра между хората. Ако може - добре, няма нужда да се затварят. Маски за магазини, градски транспорт, лечебни заведения, за закрити места и открити такива със струпвания на хора /като се посочи какво значи това, все пак/ и - редовно и масово тестване, карантиниране на установените случаи, както и адекватно лечение. Толкоз. Останалото са глупости. Защото не са мерки /един пътува, друг не пътува - кого и какво пази това?/, които на практика пазят от нещо.
Всъщност - просто е - разумните бели държави въведоха именно подобни мерки. И ще се справят без да доубиват икономиките си и без да психират хората си. Затова и като държави ще останат и населението си няма да изгубят.
Тези масови тестове кой да ги прави? Специалистите и в момента са претоварени.

# 15 187
  • София
Другото интересно е, че вече жените са повече от мъжете (не е изненада де, с този шивашки завод) - 585 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 603 - на жени.

# 15 188
  • София
Много пъти сме коментирали - навън маска се слага само в близост до други хора. И е добре да се поддържа суха. Самата маска еднократна ако е за 2 часа употреба, многократните се перат след всяко излизане или се дезинфекцират по подходящ начин ... няма проблем с маските, има проблем с човешкия матриал.
Както става все по - топло, маската навън се овлажнява много бързо, за минути буквално. И мен лично понеже и работя с маска и въпреки, че я сменям усещам че почва да ме боли гърлото от нея и наистина накрая ще ме разболее маската , а не короната.

# 15 189
Из Фейсбука на Д-р Георги Тодоров
Скрит текст:

Зверино, вече от месец и половина носене на маска по 8 часа на ден, я чакам да дойде тази бактериална пневмония, ама не идва.

# 15 190
  • Варна
Мерките трябва да са реципрочни, последователни и комуникирани правилно.

Ако ни бяха казали честно и открито още отначало "Медицинските маски са дефицитни и трябва да се ползват от лекарите и останалите медицински служители, които ни лекуват при нужда, защото само така няма да се разболеят те и всички ние ще сме по-защитени." и "Маските от всякакъв тип ще намалят разпространението на вируса, защото има много безсимптомни заразоносители. Така, ако всички носят маски, болните/заразните няма да заразяват масово здравите." (а не повтаряне в продължение на месец и половина "Маските не помагат, а по-скоро вредят при здрави хора.", "Няма нужда да носите маски." и накрая - хоп, "Маските са задължителни, дори и на открито!"),  много повече хора щяха да се замислят и да приемат тази мярка, а не да се противят. Да, някои щяха да реагират, както и сега - за тях именно е санциониращата част към акта, като се глобят 100-тина души при адекватна заповед, масово ще започне да се изпълнява.
За пореден път българското население се подценява, принизява и маргинализира. Виновни до доказване на противното сме всички по презумпция.

# 15 191
  • Germany
Може би в България вземат пример директно от Южна Корея по повод маските:
https://youtu.be/lqj7l0Xk0Ho
Първо е снимано в метрото, но после и по улиците на Сеул. Единици са без маски. Аз гледам няколко влогъри от там и ми стана доста странно, че дори и в гората на разходка пак са с маски. Знам, че при тях носят често заради праховите частици във въздуха, но чак така масово не съм забелязвала да е. Не знам задължително ли е при тях в момента.

# 15 192
  • София
Из Фейсбука на Д-р Георги Тодоров
Скрит текст:

Зверино, вече от месец и половина носене на маска по 8 часа на ден, я чакам да дойде тази бактериална пневмония, ама не идва.
Ама това, че ти може да не се разболееш, не значи, че на друг няма да му се отрази и да заболее. То това е все едно да твърдиш, че ти като не си болна от дадена болест, тя не съществува!

# 15 193

chockolina, съгласна съм, но това щеше да подейства при мислещи хора като теб. Другите баш в началото изкупуваха де що намерят маска или лекарство. Не помниш ли, че всичко свърши?

# 15 194
Скрит текст:
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?
Затварянето на всякакви масови събития - театри, кина, концерти, спорт. Дори и за учебните занятия съм ок.
Ако към това бяха прибавили строг контрол на прибиращите се от чужбина и целенасочено тестване на всички около болните, щяха да са пушка.
Съгласна съм, но опитаха да карантинират успешно всички, в един момент обаче под карантина се оказаха 50хил. до колкото си спомням, а по последната статистика от 2016г., която намирам полицейските служители са 24хил, колко от тях оперативни не знам, и пак успяха да изловят мнозина нарушаващи карантините си. Със сигурност не им е било само това. Сложно е.
за 14 дни все ще се намери един служител за 15 минути да направи проверка !!

Общи условия

Активация на акаунт