COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 075
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 420
Не го вярвам Юли месец.  Може малко в края на Септември. Ама едва ли. Пиша  2020 отписана за пътуване.  За икономиката - края на 2022 за светъл лъч. Да сме здрави, ще го дочакаме. Въпреки някои хора. Сещатате се, не пиша точно, че ще ме изтрият.

# 15 421
Аз пък го вярвам за юли, но ще е тегаво, с рестрикции и много скъпи билети. Все тая, само да се добера до морски бряг и ако може жив човек да не срещна, че да не се заразим. 😂

# 15 422
Аз пък го вярвам за юли, но ще е тегаво, с рестрикции и много скъпи билети. Вся тая, само да се добера до морски бряг и ако може жив човек да не срещна, че да не се заразим.
дано си права, аз грешна!!!

# 15 423
До юли има 2-3 месеца. Ще скъсат синджира всички дотогава.

От какво в всъщност целият страх? Някаква болест, като много други. Както винаги, страшен е самият страх, не нещо друго.

# 15 424
Хеликаза, а там правят ли проучване за БЦЖ ваксината? Защото пък децата и даже бебетата, нямат много срещи с други коронавируси.

# 15 425
Не е толкова заразен, бе хора!
Да бе, в 14% от населението на Ню Йорк са открити антитела и май отиват към 20% по последни данни.
От Таскфорс се похвалиха преди малко с първия одобрен бърз тест за домашна употреба, 63 теста се изследват за потвърждение, 6 са одобрени, общо 5млн. америкнци са тествани.

# 15 426
Хеликаза, а там правят ли проучване за БЦЖ ваксината? Защото пък децата и даже бебетата, нямат много срещи с други коронавируси.

Там дето го правят цитираното проучване, БЦЖ е подчертано непрепоръчвана ваксина.

# 15 427
  • При семейството си
Zon, благодаря за информацията. Като цяло,  изключително полезни, информативни, обективни са постовете на някои потребители от чужбина.

# 15 428
  • София

Там дето го правят цитираното проучване, БЦЖ е подчертано непрепоръчвана ваксина.

В Германия ли? Нали се писа, че източна или западна преди са имали, а в другата нямало в календара БЦЖ?
Някой ако е наясно да сподели, аз някакъв такъв спомен имам

За Ремдесевир наистина има новини за неуспешно проучване в Китай, но не знам другите им как вървят. Утре ще поровя да видя.

# 15 429
Цитат
Тесла, за какъв имунитет говориш, не е доказано още, че се изгражда траен имунитет.
Има си имунитет, колко е траен е друг въпрос.
Цитат
Тесла направо да го кажем така - този вирус е 2 пъти по-смъртоносен от грипа и 2 пъти по-малко от SARS
А не, много по смъртоносен е. Истинската му смъртност е в диапазона 0,4-0,7%, и тука говорим за истинска смъртност а не официална, при грипа смъртността се води 0,1%, но реално е много по ниска, вчера някой постна статия че истинската смъртност като се обхванат леките случаи е 0,02-0,05% ако вземем средните стойности
то тоя вирус е над 15 пъти по смъртоносен от грипа. Иначе че е много заразен си прав (което допълнително утежнява ситуацията). Последните изследвания са че Р е над 3, на грипа забравих колко беше но беше доста по нисък. Което значи че един път този вирус ще убие 15 пъти повече хора от грипа на година минимум само заради характера си, а реално 40, 50 пъти повече хора от грипа заради бързото си разпространение. Реално ние в България сме свалили Р на вируса до 1 с мерките и между 6 и 10 април си имаме твърдо ядро активни инфекии, от тях изпадат малко починали и малко оздравели които се вливат при имунитета, и се запълват от нови заразени, но активните инфекции между 6 и 10 април си остават твърдо ядро, така че в началото на Април ние сме контролирали разпространението на вируса. Тука мерките дават своя ефект.

# 15 430
Проучването в Ню Йорк специално е едно от тези, които показват доста висока смъртност, отиваща към 1%. Това е повече от 20 пъти тази на сезонния грип.

# 15 431

В Германия ли? Нали се писа, че източна или западна преди са имали, а в другата нямало в календара БЦЖ?
Някой ако е наясно да сподели, аз някакъв такъв спомен имам

В Германия здравните каси дори не поемат лечение на увреждания в следствие на БЦЖ, защото институтът Робърт Кох категорично не препоръчва да се ваксинира с нея. Не знам в ГДР какво е било преди 30 години.

# 15 432
А с какво се ваксинира против туберкулоза в Германия?

# 15 433
  • Варна
Питах вчера мой познат, икономист е. Не е светило, но е добър мисля в професията си. Според него още нищо не сме видели. Няма да е, както си мисля аз поне-пада ИП, нещата се пооправят с малки загуби и си тръгват пак. Ще става доста зле, поне 3 години или 4 ще ни трябват да си върнем положението в икономиката преди ИП. Дали е прав не знам, дано да греши. Много хора ще останат без работа, намалени доходи и т.н. Никакъв оптимизъм. Дори беше обран в думите (той по принцип не приказва много) , ама ме съжали явно. Дано да греши, затова и питах тук снощи, щото се притесних.
Ще има сериозен удар в сферата на услугите, а за да се организира производство, иска времеви интервал и 3-4 години е напълно резонен период. А ще трябва и готова/не евтина, а готова!/ работна ръка. Това последното е мерилото, потенциалът на една икономика да се възстанови и организира. За различните държави може много да варира и няма значение колко е богата държавата или колко е бедна. Това зависи пряко от нейното население, от това което то знае и умее - като общност и като индивид.

Четох тези дни един доклад на Макензи груп - разглеждат 9 сценария за развитие и изход от кризата. По-подробно се спират на два сценария:
1. Ограниченията заради вируса и справянето в голяма степен с него продължават 2-3 месеца, а държавите преприемат добри (не най-добрите, но все пак не се стига до криза в банковия сектор) мерки за подпомагане на икономиката - при този сценарий възстановяването за еврозоната е през първото тримесечие на 2021 г.
2. Държавите не успяват да овладеят вируса в рамките на горните 2-3 месеца, а им отнема повече (до края на трето тримесечие), мерките са като в горния сценарий - за еврозоната възстановяване на икономиката ще има чак в началото на 2023 г.
Разбира се, някои държави ще се справят по-бързо, други - по-бавно.  Най-общо казано, там, където държавата се справи с овладяването на вируса по-бързо и подпомогне икономиката си (бизнеса) по-добре през това време, ще излезе бързо от кризата. И обратното - колкото повече се мотае в борбата срещу вируса и колкото повече остави бизнеса и хората да се оправят сами, толкова по-зле за нея. В един от вариантите идобко не се виждаше връщане на икономиката до досегашните нива.

Повечето бизнеси нямат резерви, защото мислят краткосрочно и с размах, това е издигнато в култ сред новото поколение.  Консервативният подход не е на мода, защо да имат резерви? В допълнение доста са теглили кредити и работят месец за месец или сезон за сезон. 

По принцип е така, но при сезонния бизнес е малко по-сложно. За летния туризъм и хората, заети в тази сфера, кризата настъпи във възможно най-лошия момент - след като всичко, изкарано предишното лято е на изчерпване. Защото да, много хора и бизнеси по курортите и морските градове работят 4-5 месеца усилено и после 7-8 месеца разчитат на това, което са изкарали през лятото.

# 15 434
Бързия влак, не се ваксинира.

Общи условия

Активация на акаунт