COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 898
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 645
Докога учат учениците в България? Както "едно време" ли - до 15 и до 30 Юни?

Ако е така, мисля, че ще ги оставят да завършат дистанционно. Може би само 7ми клас за изпитите да имат малко явявания в училище. Да ги върнат на 18 май (понеделник) ще безсмислено. Половината ще си намерят извинителни бележки от ЛЛ, ще има и учители взели отпуски... и отиде месеца...
Вероятно ще се завършва дистанционно и на училище пак през септември. Просто ще е по-лесно не само за деца и родители, а за цялата система.

п.с. Нямам ученик, разсъждавам според това, което чета от вас.

# 15 646
  • BG
Нищо не пречи да се отмени ИП, а децата да останат на ДО. Те не са във ваканция в момента, който не е доволен от този начин на обучение, спокойно може да се занимаваме сам с децата си допълнително

# 15 647
Статистика от референтните лаборатории

https://covistica.com/

# 15 648
Нищо не пречи да се отмени ИП, а децата да останат на ДО. Те не са във ваканция в момента, който не е доволен от този начин на обучение, спокойно може да се занимаваме сам с децата си допълнително
👍 Представям си ги наблъскани в метрото и автобусите сутрин или вечер в час пик..

# 15 649
  • Пловдив
Да,точно не пречи,но нали министъра на образованието разигра сценарий как ще продължи учебната година като се върнат на 14 май децата.
Ice Queen,от 1 клас до 3 клас завършват на 29 май,от от 4 до 6 клас мисля са до 15 юни.

# 15 650
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз нямам никакво желание децата ми да се връщат тази учебна година в клас.
Но аз като цяло работя от вкъщи и нямам проблем с това кой да е при тях (при малкия всъщност, той е първи клас).

# 15 651
Опитвам се да намеря брой на заразени, починали и излекувани по градове, но не успявам. Защо ми трябва? Изведнаж вчера заявиха, че в Сливен двете болници /окръжна и военна/ изнемогват и апелират към частните да се включат. Доколкото съм следила и по спомени, броят на заболелите е около 35,броят на излекуваните 4-5, броят на починалите горе долу толкова и остават около 25. Приемаме, че всички са в болница. И какво - 10-15 легла ли има само в инфекциозните отделения?
Не че не трябва частните да са готови да се включат-трябва.

Сливен има 35 случая, 8 излекувани и 3 починали.

https://esribulgaria.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.htm … 29a4311295dce390f

Благодаря. Сметката ми се оказа почти точна. Въпросът ми остава. Само 10-15 легла ли има в отделение?

# 15 652
Нещо много странно се случва с този вирус. Сега си говорихме с ММ. Има забрана да се предвижва никой от местожителството си. Да, но хората имат земи, които трябва да обработват. Като основен доход. Забранено е. А ако утре ни натиснат да си купим ваксина почти не изпробвана за непосилна сума, ще си купим. Сякаш почти няма логика във всичко, което правим или не правим.

# 15 653
  • София
Статистика от референтните лаборатории

https://covistica.com/
Настоящият сайт представлява доброволна инициатива на лаборатории от страната да споделят статистически данни за извършените изследвания за Kовид-19. Сайтът няма претенции за обективност по отношение вирусоносителството в страната! Сайтът не е свързан с държавна или общинска институция.
Този сайт е разработен със софтуер с отворен код. Неговият автор е Иван Калъчев, ученик от осми клас в Частна професионална гимназия по дигитални науки "СофтУни Светлина". Идеята за създаване на сайта е на Д-р Калъчев от лаборатория Цибалаб.

Браво на момчето!
Аз се надявам все пак да излезе официална информация за тестването в България вместо да слушаме мрънкането под носа на генерала всяка сутрин.

# 15 654
Мисля, че ако досега удържахме положението (не заради мерки, защото ние дефакто такива нямаме!, а заради лошото време), оттук нататък нещата за нас ще тръгнат в лоша посока...Днес улиците и междублоковите пространства са пълни с хора, като половината нямат маски; паркинга пред блока ни е празен, което означава, че хората са се изнесли нанякъде. И на фона на растящия брой заразени, Бойко говори за махане на ИП преди 13.05, отваряне на хотели и пр.! Фандъкова пък за отваряне на паркове и Витоша. Много е прибързано, ама много... И всичко това под натиска на хората. С това, вече ще се окопаем яко, дотолкова, че и невярващите във сериозността на коронавируса ще "прогледнат", но след като дадем немалко жертви. Не винете политиците ни, ще вините себе си. Времето ще покаже, дано да не съм права, но...
И другите държави, които бяха и все още са в сериозно положение, а искат да махат мерките, ще се върнат в начална позиция и нов ръст на заболели и умиращи. Трябва време, нужно е и търпение, но все още не е дошъл момента...

# 15 655
  • Ispania
Днес в Испания заразените за последните 24 часа ОТНОВО са под 3000👏👏💃, което е огромнен напредък. Тя “безмислената” карантина намали заразените с почти 7000 на ден , но нека хората си живеят в утопията , да не искаш да знаеш истината е личен избор.
Много се радвам че в България няма толкова голяма зараза, дай Боже да продължава така, защото правилата се изпълняват само от сьвестните, другите с идеи че извънземни ще ги завладеят “живеят над нещата”. Както и да е, информацията която чета тук от България е страхотна , и се опитвам с това да си остана като впечатление.

В Испания заразените минаха 200000, а починалите са почти 23000.(Като реалните цифри са далеч по-високи, тъй като отчитането е според някои критерии , които не отчитат всички заразени и починали. Писах назад в темата) На този етап е трудно да срещтнеш човек който не познава заразен или починал, но с намаляващите заразени ,хората започнаха да гледат по-ведро😍.
И така .. това от Испания днес.

# 15 656
Мисля, че с едни нормални ограничения, като пропускателен режим в магазините, маски и забрана на масови събития спокойно могат да се контролират нещата. Просто не трябва да се прекалява и в двете посоки. Нито ще спрем вируса, стоейки по къщите си, нито ще се изпонатръшкаме масово, ако заживеем малко по-нормално.

# 15 657
Донякъде съм съгласен да отпаднат мерките и подозирам ако се препълнят болниците тогава ще ни сложат полицейски час както е в Сърбия или недай си боже като в Турция. Тогава много хора ще осъзнаят колко свободно всъщност е било положението у нас.

# 15 658
Cмъртни случаи по възрастови групи и получили интензивно лечение в Швеция.

- от възрастовата група 90+ години са починали 525 души, от тях само 1 е получил интензивно лечение
- от възрастовата група 80-89 години са починали 869 души, от тях интензивно лечение са получили 46 души
- от възрастовата група 70-79 години са починали 514 души, от тях 295 са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 60-69 години са починали 171 души, но 493 души са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 50-59 години са починали 76 души, но 406 са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 40-49 години са починали 24 души, но 193 са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 30-39 години са починали 8 души, но 67 са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 20-29 години са починали 5 души, но 63 са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 10-19 години няма починали, 3 са получили интензивно лечение
- от възрастовата група 0-9 години няма починали, 1 бебе е получило интензивно лечение

Доказани с тест заразени по възрастови групи:

-  възрастовата група 90+ години - 1 507
-  възрастовата група 80-89 години - 2 834
-  възрастовата група 70-79 години - 2 372
-  възрастовата група 60-69 години - 2 409
-  възрастовата група 50-59 години - 3 175
-  възрастовата група 40-49 години - 3 370
-  възрастовата група 30-39 години - 1 813
-  възрастовата група 20-29 години - 1 370
-  възрастовата група 10-19 години - 226
-  възрастовата група 0-9 години - 94

Тук има много подробна информация за пол, възраст, смърт и т.н.
https://platz.se/coronavirus/?lang=en

# 15 659
То в Испания добре са паднали на 3000 дневно след 2 месеца, ама нема кой да ни рани! Така грубо казано.

Общи условия

Активация на акаунт