COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 664
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 080
Стига де, това с хранителните магазини и нищо друго изтрая по-малко от 24 часа. Заповедта беше издадена в петък на обяд, а още през нощта я промениха. Стига вече с тази заповед, тя си има история, четете я най-после!
Тази заповед не е променяна в раздела кой може да работи и кой не. Да, добре е да се чете повече
Хайде пак вземи и прочети заповедта, ама с разбиране и вникване в това, което е написано. Без свободни съчинения. Затворени са само МОЛ-овете. В МОЛ-овете имат право да работят хранителни магазини, аптеки, банки, търговци осъществяващи платежни услуги и застрахователни дружества. Другите търговски обекти извън МОЛ-овете могат да работят при стриктно спазване на санитарно-хигиенните условия. Това се дъвче вече от не знам кога, хиляда човека го написаха и някои хора пак не са разбрали!

# 16 081
  • София
Мерките се спазват, но частично и на тласъци се нарушават от части от населението. Такива моменти са пътуванията между градовете и навалицата през почивните дни.  Всичко останало се спазва по заповедта.

# 16 082
мега изпаднала държава от 3тия свят - Гана. Та те имат също около 1200 случая. Колко теста са направили те до сега - 88,188.
Сигурно не си разбрал, че тези тестове им се доставят с дронове от Америка.

# 16 083
Мерките се спазват все още въпреки излезналите хора. Няма барове и дискотеки, няма концерти и други масови събирания. Няма много пътуващи в градския и седящи в офис. Всичко това има значение. Има разхождащи се по улиците, но се спазва някаква дистанция минимална. Това ни държи все още в някакво горе долу нормално положение, въпреки бунтарите, които се появяват от време на време.

# 16 084
fanfanito, бизнес интереси стоят зад цялата тази психоатака, подценяване на опасността, песните за грипа, конспиративните теории и т.н. Хората могат да бъдат ужасно късогледи и обезумели когато става въпрос за пари. Както онзи репортаж от Ломбардия как заради бизнесите на една шепа хора,  дълго време не се взимат мерки, крие се и т.н. същата работа и в ски курортите. Е, те накрая така или иначе затвориха, ама заедно с тях затвори цял континент, а над 100 хиляди човека умряха. Как да се озапти това нещо, нямам представа, но всичко досега показва, че западът е особено тежко покосен от тази болест. Това че сме на първо място в черните статистики не е плод на случайност.

# 16 085
  • София
В момента по Канал 3 - обучение за разхождане в парка с Фандъкова, ББ и Мутафчийски.
Невероятен цирк. Smile
На Баце носът му пак е навънка ...

# 16 086
  • София
Извинявам се, че ще го кажа, но Щабът допринесе за цялата тая криворазбрана цивилизация.
С непрекъснатото намръщено настроение в стил една ощипана мома, видяхте днес си на брифинга  - няма довиждане, рязко стават и заминават. Като сърдити човечета.

# 16 087
  • Варна
Да, скараха се и на лекарите, които нямаха предпазни средства. Ще ни нарицават редовно. Не видях ясна грижа за населението. Кога ще ни тестват масово?

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 11:21 от Viviana91

# 16 088
Ronald, точно така бяха и аз забелязах-сърдити и обидени.
Ми хора са, хвърлиха сили, заложиха си името и....
В началото Мутафчийски беше дори с чувство за хумор на моменти. Сам каза, че следи във фейсбук какво се пише и какви са настроенията. Ми сега какво вижда....
На каквото постелеш, на това ще легнеш е казал народа. Нали тук поговорки...еми послахме си.

# 16 089
Скрит текст:
Гоним пика, а ще разхлабват мерките. Нямало да тестват туристите и да ги ограничават. Обричат ни на масова зараза, без да са ни тествали. Някои курорти нямат и поликлиники. Кой ще лекува чуждестранните туристи?
Неадекватно управление, без ясна посока.

Какво точно са казали за туристите? Благодаря!

# 16 090
В неделя(Великден) бях в горичката на р.Искър в Дружба. Не забелязах това спазване на мерки за което се говори. Аз не живея от вчера тук и мога да Ви уверя, че там не е било толкова пълно с хора, за да говорим за спадане на разхождащите се. Просто затвориха езерото и хората отидоха на реката. Ето това стана. При това,че по празниците София се изпразва, особено когато се струпат 4 дни почивни. А Вие си живейте във Вашият свят и си мислете, как хората спазват мерки. Едно е да гледаш през балкона зад блока или пред блока. Запалете колата и се разходете и ще видите истината. Според мен мерките със затвореният мол и заведения, трябва да останат или ако решат да ги отворят, да ги преструктурират така, че да има дистанция между хората. Това че се премахва ИП, въобще не значи, че ще се махнат всички мерки.

# 16 091
Извинявам се, че ще го кажа, но Щабът допринесе за цялата тая криворазбрана цивилизация.
С непрекъснатото намръщено настроение в стил една ощипана мома, видяхте днес си на брифинга  - няма довиждане, рязко стават и заминават. Като сърдити човечета.
Което е една от причините за бунта на хората. Месец и половина постоянно повтарят - страшното идва, ще настане ад, много ще бъде тежко, ще трябва да решаваме кой да живее... Да де, но за щастие това не се случва. А те продължават да го намилат. Ако излизаха всеки ден и казваха - добреее, уважаеми съграждани, движим се чудесно, браво на вас, стойте още малко вкъщи, мерките дават чудесен резултат, продължавайте в същия дух, хората нямаше да са чак толкова крайно раздразнени.

# 16 092
Като теглим чертата на 40дневно ИП излиза, че трябва да стоим в къщи и без работа, за да могат едни други да работят и здравната система да обслужва тях. И повечето мрънкащи тук за мерки са точно такива - работещи, които искат да им осигурим празни улици, празни автобуси и празни болници.  Еми. ....сори

# 16 093
  • гр.Видин
Ето колко са защитени медиците и какви условия са им "осигурени". Ама нашата работа е не ме гледай какво правя. гледай ме какво ти говоря.
http://www.budnaera.com/2007-01/2007-10-30_08.html?fbclid=IwAR2j … g9li_EeP9fbWCHo4o

# 16 094
 ББ по Нова.. ИП може да падне , мерките - не.

Общи условия

Активация на акаунт