COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 597
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 245
  • Bulgaria
Не, че нещо, но хората отдавна си водят децата по разни затънтени поля и горички, където няма живо пиле. Сигурна съм, че във всеки град има такива. С малко повече желание ще си откриете и сами място, което не е популярно и не се посещава. Според мен е много по-добре да го заведете там на разходка, отколкото в парка, където е претъпкано с хора и деца и изкушения дебнат отвсякъде. Но стана ясно, че не е важна разходката, а играта на площадката и сбирката на майките по пейките. Пък после нека мрънкат, че децата се били обездвижили.

# 16 246
  • София
Цитат
Аз как да обясня на 2 годишната си дъщеря, че може да се разходим, ама не може да иде там и там, защото Баце забранява.
Това е добър въпрос за утрешния брифинг, надявам се някоя мисирка да го зададе. Yum

Не обясняваш! Казваш "не може" и го повеждаш в друга посока. (това ще каже Мутафчийски)

# 16 247
Не, че нещо, но хората отдавна си водят децата по разни затънтени поля и горички, където няма живо пиле. Сигурна съм, че във всеки град има такива. С малко повече желание ще си откриете и сами място, което не е популярно и не се посещава. Според мен е много по-добре да го заведете там на разходка, отколкото в парка, където е претъпкано с хора и деца и изкушения дебнат отвсякъде. Но стана ясно, че не е важна разходката, а играта на площадката и сбирката на майките по пейките. Пък после нека мрънкат, че децата се били обездвижили.
Е все пак има и нормални големи паркове, поне ще имаме избор, само че ако направят маршрут може да се постесни обхвата а движение, което не е добре.

# 16 248
Аз например, също не попадам в "разрешената" графа. Не съм се и юрнала към парк, но ако отпушат парковете за хората, ще ми се освободи поне околоблоковото пространство се надявам, че често е пренаселено сега.
Най-хубавото за мен време е между 14 и 16 часа, когато малките деца трябва да спят Simple Smile, обаче нъцки парк за мен по това време, мрън, за да съм в унисон с мрънкащите Simple Smile

# 16 249
  • София
После ще има бб да се кара колко сме недисциплинирани и докъде сме се докарали, той бил предупредил..... Това с парковете само за големите паркове ли ще важи? А за кварталните?

Това с пейките е пълно безумие.... какво правим като четиригодишното каже „Уморих се, искам да си почина„?

Хайде разберете се искате или не искате по парковете. Едните реват,ч е затворените четиригодишни имат нескончаема енергия, а другите, че ще се уморяват и ще искат да присядат.
Казано че максимум два часа в парка. Неизразходвало енергията си дете за два часа няма да окапе, а ако окапе, ще си го пренесете на ръце.
Аз питам какво ги правим 13 и 14-годишните деца, които също кипят от енергия, отнет им е спорта, парковете са за малките денем. Да ги пускаме в 18:30 с тълпата възрастни да тичат ли?

Именно.! Големите деца какво ги правим? Ами бабите и дядовците, за които съшо ене важно да излязат на чист въздух, да приседнат на пейка?

Доволни сме, ама пак - половинчати мерки.
Не носете маски, носете маски. Не излизайте от София, излизайте с декларация, ама тая декларация ще я проверяваме после.

Миналата седмица ми се наложи да отида за документи в две частни болници. На входа - яката проверка, маски, ръкавици, дезинфектант, мерят ми температурата. Качвам се в чакалнята на едната - поне двайсет човека на възраст 50+, чакащи в зала 40квадрата, седнали на столове, наредени един до друг. В чакалнята прозорците не се отварят, разчита сенея на вътрешна вентилация.

# 16 250
Аз не разбрах, само за родители с деца ли са отворени парковете между 9:30ч и 18:30ч, ако е така аз пак ще мрънкам?! Тези без деца и кучета какво сме?

Тези от НОЩ, защо не вземат да се разболеят вече, дано ги сменят с някои с повече разум!:rage:RageRage
Оставам безмълвна!!!!
Ооо. СВЕЩЕНА ПРОСТОТА
Мълчете си тогава! Явно, простата сте вие!

От 2 месеца ми опяват колко заразен и смъртоносен бил този вирус, наложиха безумни ограничения, но не и важни. Един заразен и болен не познавам, т.е. не вярвам във всичко това. Спазвам ограниченията заради другите, не заради мен. Уважавам страховете на хората, ама на обикновените хора, а не на тези, които ми обясняват по цял ден колко били загрижени за моя живот, те са лицемери!
И как реши че съм проста???

# 16 251
  • I want it all and I want it now.
Имам един въпрос за моя позната, която ще пристигне със самолет от чужбина в София след 2-3 седмици. Тя живее в Пловдив и се чуди как ще се прибере, ако София е затворена. Може ли да си викне такси от Пловдив да я чака на летището или да си вземе такси от летището до Пловдив? Дотогава може и да е отворена столицата, разбира се, но ако е затворена, как би могла да се прибере?
Може да се прибере, да си запази и билета за проверките. Пускат те без проблем.

# 16 252
  • София
Както писах по-горе, тази заповед с парковете има смисъл за майки с бебешки колички, деца с ролери, тротинетки и прочее и спортуващи. Влизаш, вървиш си по алеята и излизаш. Нормалните деца искат да играят, да тичат, да ровят из тревата, да падат, да стават, да седят по пейки и т.н. Та за това това е поредната глупава заповед, която още утре ще бъде преработена. Мерси съм за разходна, на която ще бъда пъдар. Не пипай тук, не ходи там, заразна площадка и т.н.

# 16 253
Не, че нещо, но хората отдавна си водят децата по разни затънтени поля и горички, където няма живо пиле. Сигурна съм, че във всеки град има такива.

Единствен плюс е, че парковете все пак се поддържат и е пръскано срещу кърлежи, че в момента е ад направо.
И не, не всеки град има такива. Около нас няма. Трябва да се качиш на кола и да излезеш извън града.
Само отчитам факта-на мен не ми е нужно и не ми пречи това.

# 16 254
Ъъъъ, какъв стадион в Германия били готвели в момента за полева болница? Не съм разбрала. Може ли линк? Доколкото знам 75% от дейността на болниците се възстановява и се запазват 25% за пациенти с ковид.

# 16 255
  • София
Защо да има хора, за които е забранено? Нали може за спортуващи? Обличате си един анцуг/клин и отивате.

# 16 256
Както писах по-горе, тази заповед с парковете има смисъл за майки с бебешки колички, деца с ролери, тротинетки и прочее и спортуващи.
За спортуващи не става. Те са вкарани в друг часови диапазон-след 18. Иначе да тичаш между разхождащи се баби с ревящи и дъпращи се двегодишни е абсурдно.

# 16 257
  • Мадрид / София
А как да обясниш на четири годишно, че ето тази пързалка в парка не може да се ползва и трябва да върви в правия път и само да се разхожда.Трудно ми се струва.
Разбират, мойта внучка е на 3 и знае , че има неща, които не може да направи на вън, а и седя 2 месеца в къщи. Истински герои са децата и ние възрастните трябва да взимаме пример от тях.

# 16 258
Ъъъъ, какъв стадион в Германия били готвели в момента за полева болница? Не съм разбрала. Може ли линк? Доколкото знам 75% от дейността на болниците се възстановява и се запазват 25% за пациенти с ковид.
немците без бустанско плашило ли ще са  Simple Smile

# 16 259
Как решихте, че детето контролира мен, не можах да разбера? Щеше да е контрол, ако когато писне, аз му дам това, което иска. Моята дъщеря не ходи на детски площадки и пискането не е променило нищо. Просто ще ми отиде разходката, за която съм излязла и излишно, ще тормозя детето. Аз нямам зор за паркове, просто уточнявам, защо е недоволството. Всяко дете е различно, ако Вашето е като в казарма, моето не е. Няма да го водя на места, където да му забранявам това и това и то да се дразни само.

Общи условия

Активация на акаунт