COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 751
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 380
  • Пловдив
https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/slagat-tabeli-iz-p … neto-bira-120881/

"Така например за пиене на алкохол на обществени места е между 300 и 3000 лева за физически лица. В това число влизат всички пространства, които не са част от питейни заведения или частни имоти – паркове, междублокови пространства, градинки, спирки и други.

Припомняме, че пловдивчани плати 300 лева глоба, защото бе хванат да пие бира пред блока си в Кючука."

Лично аз съм сигнализирала за пиещи бира и вдигащи шум след 23 часа. Първо ги предупредих. След това дойде полиция и написа глоба. Сега дали са я платили, е друг въпрос. Но ако стоим и само дращим по форумите, какво да очакваме. Ред, дисциплина. Какво?

# 16 381
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сериозно искам да попитам, без никакво заяждане, но искам мнение дали е само мое впечатлението и тук, и във Фейсбук българите от чужбина нямат оплаквания от мерките в страната, в която живеят, все едно коя е? Само българите в България са недоволни от всяко едно решение тук. И от тук също не се критикува нито една страна различна от България. Как си го обяснявате ако е така. И ме поправете ако не е.
Може би защото в чужбина положението е много по- лошо и всеки познава някой който се е разболял и хората се страхуват. Докато в Бг  на много хора им се струва, че всичко е шега работа.

Не, не е това. Казах го преди стотици страници, когато бях нападната. Ключът е в начин на формулиране и изпълнение, а не във всяване на страх.
За Нидерландия : когато затвориха училища и ресторанти  имаше към 5 правила. Министър председател ги каза. Каза защо се прилагат (цел: опазване здравната система да не изпуши) и каза срок 3 седмици за преразглеждане. Това беше на 16 март, мисля. Брифинги до изтичане на този срок имаше само във вторник и то предимно за икономически неща. Всеки брифинг започваше (започва) с комплимент. Разбира се, имало е и винаги ще има хора, които прекрачват граници. Министър председателят не е споменавал глоби, размери, сравнения с Италия. Само каза (казва), че ще се следи за изпълнението. След три седмици беше леко раздразнен, защото беше много хубаво време и хората бяха масово излязли. Успя да си овладее раздразнението и сто комплимента за останалите си вкъщи. И пет изречения защо е важно да не го правят другите (масово събиране). Тогава даде повече власт на кметствата за контрол. На 21 април излезе с трето по-важно изявление за отваряне на училищата.
Всичко се прави в период от три седмици, което е психологически изпипано за хората. И мноооооооого положителни изречения с комплименти. (Включително едно клипче с неговия глас, което непрекъснато се върти.)

Популярността му се дигна с 30%, което показва и колко склонни са хората да следват казаното от него. Основен + е, че работят според “интелигентен локдаун”, а не такъв, който кара хората да се бунтуват, защото им се ограничава основната свобода: дишането на въздух извън апартамента.

# 16 382
  • София
Знаете ли защо се "мрънка", както го наричате вие. Аз му казвам задаване на нормални въпроси. Защото доверието в това правителство и този парламент има-няма 20 %. Без, разбира се, да взимаме предвид поръчковите проучвания на ПИК. Вие вярвате ли на точно този човек, който си сменя настроението през 5 мин., разпорежда се еднолично, екскурзиантства всеки ден с джипката с маска под носа в ИП и 5 логически свързани изречения няма? Или пък на цялата му услужлива кохорта от щабове и министри, които правят и казват каквото той им каже? Наистина ли вярвате, че тези хора имат капацитет да управляват кризи? Къде другаде има всеки ден и всяка вечер брифинги, на които се гледа строго и надменно или пък се говори за чували и трупове по детските площадки?

# 16 383
  • Мадрид / София
Ще отклоня малко темата. Почвам да си мисля, че  с оглед на предстоящите летни сезони съседките ще почнат да манипулират данните за новозаразените за да могат да привличат туристи....
Ако границите са затворени за какви туристи говорим?

# 16 384
Pehoko, от Робърт Кох за времетраене на инфекциозността на заразените:

Basierend auf realen Daten wurde geschätzt, dass eine relevante Infektiosität bereits zwei Tage vor Symptombeginn vorhanden ist und die höchste Infektiosität am Tag vor dem Symptombeginn liegt (69). Das Ende der infektiösen Periode ist momentan nicht sicher anzugeben. In einer Studie mit neun Patienten wurde die Ausscheidungsdynamik vermehrungsfähiger Viren aus Proben von Rachen und Sputum untersucht. Abstrichproben vom Rachen enthielten vermehrungsfähige Viren bis zum vierten, aus dem Sputum bis zum achten Tag nach Symptombeginn (33).

Превод с гугъл :

Въз основа на реални данни беше изчислено, че съответната инфекциозност е налице два дни преди появата на симптомите, а най-високата инфекциозност е била в деня преди появата на симптомите (69). В момента краят на инфекциозния период не е ясен. В проучване с девет пациенти беше изследвана динамиката на екскреция на репродуктивни вируси от проби от гърлото и храчките. В пробите от фаринкса се съдържат репродуктивни вируси до четвъртия и от храчката до осмия ден след появата на симптомите (33).

Така че и да проявиш симптоми и на 20тия ден, все тая. Застрашени са само тези, с които си контактувал интензивно(а не просто си се разминал с тях в парка) в последните 2 дни.

# 16 385

...

Енигматта, проблема в България е, че има много малко паркове в градовете, а за селата да не говорим изобщо.

Не мога да се съглася. Нашите паркове са общодостъпни и разпръснати из целия град, докато в повечето европейски столици голяма част от парковете и градините са с ограничен достъп (частни, с огради). Относно селата не ми е ясно, там всички имат зелени дворове и са обградени от природа, забранено ли е на децата да излизат навън?

# 16 386
  • София
Знаете ли защо се "мрънка", както го наричате вие. Аз му казвам задаване на нормални въпроси. Защото доверието в това правителство и този парламент има-няма 20 %. Без, разбира се, да взимаме предвид поръчковите проучвания на ПИК. Вие вярвате ли на точно този човек, който си сменя настроението през 5 мин., разпорежда се еднолично, екскурзиантства всеки ден с джипката с маска под носа в ИП и 5 логически свързани изречения няма? Или пък на цялата му услужлива кохорта от щабове и министри, които правят и казват каквото той им каже? Наистина ли вярвате, че тези хора имат капацитет да управляват кризи? Къде другаде има всеки ден и всяка вечер брифинги, на които се гледа строго и надменно или пък се говори за чували и трупове по детските площадки?
Аз знам защо се мрънка и има за какво наистина. Чудно ми е само защо всички българи в чужбина са доволни и в Италия, и в Швеция и навсякъде... Това е странно за хора по рождение критични. Затова казах, че задавам въпрос, не внушавам по този начин, че няма за какво да се мрънка. Има. И другаде има, но чета само възторзи, дори фукня ако същият генетично критичен българин е къде да е по света.

# 16 387
  • Мадрид / София
Такива са нарежданията в ЕС затова така действат.
А труповете ги превозват през нощта, затова не се виждат (Испания). Пазят чувствителниостта на населението. Иначе ги има, да.

# 16 388
Добре де как разбират, че майката е запазила детето, а не обратното?
Бояна със сигурност мрънкане има навсякъде, не сме само ние.
Българи от друга страна да мрънкат, че там мерките са тъпи не съм прочела досега нито веднъж, нито тук, нито във Фейсбук. Иначе в отделните страни местните си недоволстват, не и във Фейсбук, но разказват и се възмущават. Българите обаче само се хвалят, от Италия и Испания дори. Може да е имало постове от възмутени, но не съм ги прочела, затова питам.Пак казвам, не говоря за възмутени американци или испанци, такива има, хората и протестират, просто не виждам българи живущи в коя да е друга страна да се оплакват. Даже някои без да са тук мрънкат и плюят по нашите мерки. Това ми е впечатлението.
Схванах ти мисълта сега,права си.
Аз вече си изказа мнението по този въпрос - комплекси.

# 16 389
  • Bulgaria
Бoяна, не само, че прехваляват мерките в държавата, в която се намират. Но и не спряха да плюят по България, българските мерки, щаб, политици, лекари и какво ли още не.

# 16 390
Ами аз казах за кое мрънкаме в Германия, ама то май не се чете, а само се плюе. Че комплекси, че не знам какво си. Close

# 16 391
Скрит текст:
Сега ще се окаже, че нададеният вой до небесата не беше за разходките в парковете, а за пейките и детските площадки. И се задава вой номер 2 по темата. Smile

Ооо, да. Точно това се оказа, че е 😂. Искрено се забавлявам вече хахахах
Охх, добре, че ви е забавно. Аз адски много се нервирам на това мрънкане и оплакване. Прави се нещо - Уааа, тормозят ни, репресират ни(?!), тероррр! Не се прави нищо - Ааааа, оставиха ни на произвола, предатели, далавераджии, никой не мисли за народа!
Винаги съм знаела, че няма угодия, но това надмина и най-смелите ми очаквания!

Хахх, е, права сте, ама другият вариант е да си изхабя нервите и то за какво? За хора, които няма да си променят виждането и манталитета? Няма смисъл, това би навредило на мен и не бих постигнала абсолютно нищо.  Затова, където може да се каже нещо информативно, да има нормален диалог, да се извлече нещо полезно - го правя, където не - се забавлявам Simple Smile
Междудругото, от моите всички познати, които са предимно млади хора 26-36 възрастова категория, имам само 1 мрънкач. Не можел да си спортува по обяд. Това е. Всички останали са окей - и спортуващите, и майките с деца, и кучкарите. Главно тук и във фейса гледам такъв рев. В реала не го виждам това Simple Smile

# 16 392
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз знам защо се мрънка и има за какво наистина. Чудно ми е само защо всички българи в чужбина са доволни и в Италия, и в Швеция и навсякъде... Това е странно за хора по рождение критични. Затова казах, че задавам въпрос, не внушавам по този начин, че няма за какво да се мрънка. Има. И другаде има, но чета само възторзи, дори фукня ако същият генетично критичен българин е къде да е по света.

Критичността не е заложена генетично. Тя се оформя и изявява в определени условия.
Няма как да мрънкам, когато за 17 години са ме убедили, че работят за мен и нормалното ми съществуване. Ако нещо накърни правата ми, има начини да се боря за справедливост. И не съм била свидетелка на даден закон да бъде въведен само и единствено да ме постави на колене.

# 16 393
Ами аз казах за кое мрънкаме в Германия, ама то май не се чете, а само се плюе. Че комплекси, че не знам какво си. Close
Габи моля, моля не беше към теб!

Някой разбираш може ли да ми обясни това как се разбира кой кого е заразил?

# 16 394
Аз не се знам с много българи, 3- 4ма всичко на всичко, тези с които се чувам и виждам, повечето ми познати са си германци.
 Мрънкат си младите от самото начало, все пак те са от безсмъртните, това,  независимо коя националност, под млади имам предвид, много млади. 19-25 годишни. Това са тези, които мрънкат най много, срещу абсолютно всичко, сега на дневен ред са задължителните маски в затворени помещения, почнаха да реват, че имали алергии и астма и абсурдно било да носят тези ужасни неща.
 Аз нямам представа дали носенето на маска пречи на тези неща, може и така да е, не знам. Но при положение, че когато почти месец из магазините нямаше хляб и брашно, безглутеновите продукти продължаваха да си седят, недокоснати по щандовете, и изглеждаше, че изведнъж, рязко, никой няма проблем с глутена и белия ляб, просто ми е трудно сега да повярвам на, новоизлюпените алергици и асматици, защото са горе долу, същите, които изведнъж спряха да имат глутенови алергии, и се запасиха с бяло брашно, хлябове, ориз и паста. и т.н. Все млади, спортяги.
 Едната, която изведнъж се оказа, че имала астма е бодибилдърка, професионалистка, на 25 години, поне от 6 тренира, явява се по състезания, печели ги, отделно си работи и нормалната работа, никой, допреди маските не знаеше, че е с астма, сега, от няколко дни е голям рев с нейната астма.
За българите, което ми прави впечатление е, че са единствените, които смятат, че е конспирация срещу тях лично, няма корона, няма нищо. Някой ги лъже. Заговор и конспирация, това има. Не протестират никъде, никога, не само сега.
Младежите, германци, мрънкат усилено още, когато им спряха клубовете и футбола, но не съм чула някой от тях да говори за конспирация.

Общи условия

Активация на акаунт