COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 515
Генерал Мутавчийски, такъв какъвто го виждам аз - попарен, посърнал, повехнал.

Попарен, че не се осъществиха черните сценарии ли? Вместо да се радва....
Видя се вече, че грипът не е толкова смъртоносен, колкото го изкарваха. Явно българите сме яко племе и този грип ще мине и ще замине и няма да успее да ни приключи. Жилави хора сме..
Вече 3-та тема и още не сте разбрали, че не е грип Това е вирус, нов, неизвестен, без лечение към момента ясно, силно заразен и няма ваксина за момента. Коварен е, че трудно се оправя човек, понякога не се разбира, че е заразен, докато не е късно вече. Самите лекари казват, че не познават такова нещо и не са виждали.
Хайде вече, бъдете жилава, бъдете здрава, бъдете вечна, но научете срещу какво се борим.

# 16 516
20 страници се изписаха за парковете.Освен парковете,днес има и друга добра новина-разрешаването на ин витро процедурите.Според мен това е много по-важно от паркове и градинки.И да ви питам,удачно ли е според вас да се подложиш на такава процедура по време на пандемия?Питам от лични съображения.Мен ме притеснява това,че ще приемам медикаменти за сваляне на имунитета,ще пътувам до друг град и ще имам контакти с много хора заради честите посещения в клиниката.Мутафчийски ми се видя много хо-спокоен,отколкото на сутрешните брифинги.Явно журналистите го изнервят😀

# 16 517
  • София
Скрит текст:

Видя се вече, че грипът не е толкова смъртоносен, колкото го изкарваха. Явно българите сме яко племе и този грип ще мине и ще замине и няма да успее да ни приключи. Жилави хора сме..
Вече 3-та тема и още не сте разбрали, че не е грип Това е вирус, нов, неизвестен, без лечение към момента ясно, силно заразен и няма ваксина за момента. Коварен е, че трудно се оправя човек, понякога не се разбира, че е заразен, докато не е късно вече. Самите лекари казват, че не познават такова нещо и не са виждали.
Хайде вече, бъдете жилава, бъдете здрава, бъдете вечна, но научете срещу какво се борим.
Това е грипоподобен вирус, при който понякога човек разбира, че е било болен единствено по положителния тест за антитела – толкова "тежко" го е изкарал.

# 16 518
  • Там,където се събуждам щастлива.

МК, защо трябва работодател да се разделя с работник, който е преболедувал ковид? Тази болест не е срамна или.... де да знам и аз каква вече. Дори не мога да си представя, че на някого би му хрумнала подобна идея. Disappointed

Когато се разбра, че в Търново има заболял не можеш да си представиш какво стана в една група. За пет минути се знаеше точно кой е и почна публично обсъждане и грозни приказки за цялото семейство. Много често съм виждала мнения, че хората искат да знаят имена, “да се предпазим”,

Тук имаше едно предаване и едно семейство се оплака, че ги гледат с по-различни очи. Е, не им бяха викали “потенциални убийци”, както на една група българи, които бяха на прицел преди известно време.

Явно, в човека има някакви тъмни сили, които го карат да мисли първосигнално, от страх. Така, че не бих се изненадала да се стига до подобни положения. Дано има закони, които да защитават хората.

А Мутафчийски е жертвеното агне на едни некадърни хора, а не на обикновените хора. Жалко. Може би е свестен!

# 16 519
То пък в София едни паркове - по-големи градинки. Особено Южния и Борисовата пет крачки и др и гъ* до гъ*. 20 и повече не съм стъпвала там. Минавам покрай тях транзит. Голяв рев за тях, като има къде по добри места да разходка. И Витоша не е била затваряна (неофициално).

# 16 520
  • Мадрид / София
Знаете ли защо се "мрънка", както го наричате вие. Аз му казвам задаване на нормални въпроси. Защото доверието в това правителство и този парламент има-няма 20 %. Без, разбира се, да взимаме предвид поръчковите проучвания на ПИК. Вие вярвате ли на точно този човек, който си сменя настроението през 5 мин., разпорежда се еднолично, екскурзиантства всеки ден с джипката с маска под носа в ИП и 5 логически свързани изречения няма? Или пък на цялата му услужлива кохорта от щабове и министри, които правят и казват каквото той им каже? Наистина ли вярвате, че тези хора имат капацитет да управляват кризи? Къде другаде има всеки ден и всяка вечер брифинги, на които се гледа строго и надменно или пък се говори за чували и трупове по детските площадки?
Аз знам защо се мрънка и има за какво наистина. Чудно ми е само защо всички българи в чужбина са доволни и в Италия, и в Швеция и навсякъде... Това е странно за хора по рождение критични. Затова казах, че задавам въпрос, не внушавам по този начин, че няма за какво да се мрънка. Има. И другаде има, но чета само възторзи, дори фукня ако същият генетично критичен българин е къде да е по света.
Иде ли в чужбина, и най-отвореният нашенец свива перки. И тук сме ги чели - у нас са "те ли ще ми кажат, ще ги попилея, ще ги вдигна на "ура"...После в новата родина същите пишат - тук това не може, тук това е забранено, тук за това глобата реже през кръста и се ослушват като гърмяни зайци.
Силно казано, но аз бих добавила като идеш в друга държава, никой не те е канил да го сториш, нито те е чакал. Идваш за да живееш по-добре и това означава да спазваш правилата тоест да се интегрираш. Като ме ги спазваш - прав ти път! Ще ти покажат вратата и хич няма да се занимават повече с теб.

Лекари и мед. сестри, които са на първа линия са много афектирани от всекидневната трагедия, която виждат и участват в нея. Много хора ще имат нужда от психологична помощ когато утихне всичко.

# 16 521
Ами неблагодарна работа е това превенцията. Когато не се случат заболяванията и смъртните случаи, някои умници веднага решават, че нямаме нужда от нея. Немският вирусолог Кристиян Дростен обясняваше същото в едно интервю, че понеже Германия се е справила по-успешно, сега ги обвиняват, че са прекалили с реакцията. Каза, че той също получавал писма с обвинения и заплахи за живота му.

# 16 522
  • Буркина Фасо
DeVa®, ти може да пишеш каквото си искаш, но не и да ми казваш какво аз да пиша.

Ние да нямаме 40000 заразени и 4000 починали, колкото приблизително се получава, ако разделя заразените и починалите в Испания на 6, защото Испания са 6-7 пъти повече от нас.

Значи това било идеята, и ние да станем като италианците. Да ни затворят по къщите 6 седмици, за после да се радваме, че ни пускат на 1 км за по 1 час дневно. Тогава ще го оценим, сега един затворен парк ни се струва еквивалент на концлагер.
да помислим малко.  ако италианците имаха заразени и умрели колкото нас  щяха ли да се затварят за 6 седмици ?
друг + за най-силно потърпевшите - от една страна мислят за короната, но от друга мислят и за настъпващия сезон.
гледах клипчета как вече са пригодили плажовете за бъдещите си туристи. ние тепърва ще го мислим.

# 16 523
DeVa®, ти може да пишеш каквото си искаш, но не и да ми казваш какво аз да пиша.

Ние да нямаме 40000 заразени и 4000 починали, колкото приблизително се получава, ако разделя заразените и починалите в Испания на 6, защото Испания са 6-7 пъти повече от нас.
Ей това е най- големия проблем на българина, ти ли ще ми кажеш какво да правя/ пиша :🤣🤪.
По-скоро вие имате проблем и има проблем с такива като вас. Защото сте свикнали все някой да ви казва какво да правите и вие да слушате, и изпълнявате. Сами не можете ли да мислите/ пишете? Аз мога!
А ти като можеш да мислиш, ходиш до магазина веднъж в седмицата и чакаш да ти се развалят продуктите и да ги хвърлиш. "Останете си в къщи" означава да не се шляем без причина, но до магазина никой никого не е спирал да ходи.

# 16 524
Скрит текст:

Това е грипоподобен вирус, при който понякога човек разбира, че е било болен единствено по положителния тест за антитела – толкова "тежко" го е изкарал.
А как са разбрали тези, които стигнаха до хоспитализиране или пък в интензивното? Или може би си фантазират.

# 16 525
Ходенето до магазина си е чисто "шляене". Там можем да се сблъскаме с много болни.

# 16 526

ако Мутафчийски не е разбрал, че е назначен на този пост по политически, а не по медицински причини значи, че не е усетил накъде духа вятъра. може би не е лош като лекар, вероятно е и добър/приятен човек. политическата машина ще го изяде и него.
Мда, ето тук е казано всичко за щаба и защо е създаден, какви правомощия има и т.н.
Много хубава статия и безгрижните да я прочетат.
Във фейсбук е страшно, толкова обидно, толкова изпаднал и прост народ сме, че...нищо не заслужаваме.
То бива простотия, то бива фасони, ежби..Да ги питам къде са , когато е въпрос на достойнство и когато трябва да пазим бъдещето на децата ни и т.н и т.н..... да не почвам. Иначе сме яки и силни, ама на компютъра

за щаба
https://offnews.bg/analizi-i-komentari/paradoksalniat-shtab-nosh … QXL3zbKLfUehfk6I8

# 16 527
  • Мадрид / София
За вируса: новите данни са, че той действа тромбозно ( така ли е на български?). Тоест съсирва кръвта  образувайки тромби, които не позволяват окисляването и преминаването на кръвта по кръвоносните съдове. Затова и петната по тялото (снимките, които бях пуснала преди време). Става запушване на по-малките кръвоносни съдове. При малкото направени аутопсии са видяли, че на много органи е имало именно запушване на кръвоносните съдове с тромби.

# 16 528
За вируса: новите данни са, че той действа тромбозно ( така ли е на български?). Тоест съсирва кръвта  образувайки тромби, които не позволяват окисляването и преминаването на кръвта по кръвоносните съдове. Затова и петната по тялото (снимките, които бях пуснала преди време). Става запушване на по-малките кръвоносни съдове. При малкото направени аутопсии са видяли, че на много органи е имало именно запушване на кръвоносните съдове с тромби.
Това не е нещо ново, тромбозите са съпътстващи явления при всяка инфекция. В щатите разбрах вече почти не ползват тези вентилатори, които се оказват в много случаи безполезни а са намерили начин да инжектират кислород в стомаха на пациента за да му се храни кръвта с кислород. Казаха това при никой грип или пневмония не са правили, така, че има развитие в лечението, ще го преборят някой ден, само търпение трябва.

# 16 529
Испанците може да отдъхнат леко, след 1 седмица ще им е разрешено да излизат от къщите семейно за разходка за 1 час. А ние ревем, че сме имали карантина - това нещо у нас никога не е било забранявано.

Испанците си надробиха сами кашата и сега си я сърбат. Ходиха си по мачове, по фиести и после... въх, кво стана?
Може да говорите всичко, но българите спазваха и все още си спазват най-чинно карантината. Може да мрънкаме, но спазваме. Но вече нещата се успокояват, скоро ще минат и 40 дена от карантината и постепенно живота трябва да започне малко по малко да се връща към нормалност.

Общи условия

Активация на акаунт