COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 470
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 545
А защо сутрин на брифингите ,когато съобщават цифрата на заразени,не изваждат тази на оздравелите? Казва се 'към момента заразените с КВ са 1230" примерно, но от тях 250 за здрави.
Начинът , по който се сервира информацията всяка! сутрин е направена с цел всяване на паника и тревога.
Къде е всичката информация за хората без симптоми, хората , които се лекуват вкъщи, хората, които са ОЗДРАВЕЛИ?
Техните истории ще внесат реализъм на ситуацията , а това никой не го иска....
Meдиците се интересуват от заболелите и колко места имат в болниците ако се наложи да ги приемат. Оздравелите и безсимптомните не са им пръв приоритет за информация. И какви безсимптомни да съобщават след като не се правят достатъчно тестове на такива, т.е. статистиката има смисъл само ако работи с повече числа. Казаха примерно, че Александровска болница от 25 легла всички са заети, това ги интересува основно.

# 16 546
За вируса: новите данни са, че той действа тромбозно ( така ли е на български?). Тоест съсирва кръвта  образувайки тромби, които не позволяват окисляването и преминаването на кръвта по кръвоносните съдове. Затова и петната по тялото (снимките, които бях пуснала преди време). Става запушване на по-малките кръвоносни съдове. При малкото направени аутопсии са видяли, че на много органи е имало именно запушване на кръвоносните съдове с тромби.

Това е ужасна информация. Как се предполага да се справят с тези тромбози? Страшно коварно е, вероятно на това се дължат внезапните смъртни случаи на хора, които са уж в добро състояние. Вероятно не при всеки се образуват все пак.

Принципно с антикоагуланти (хепарин примерно) . Уфф..мразя тромби. Това потвърдено ли е? Има ли официален източник?

# 16 547
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Абе тоя човечец, дето се е чул в статистиката, с пЛевмонията, корабът-майка ли му каза, че той е в тая статистика?
От както има поле за изява чрез социални мрежи сума ти народ се чувства длъжен да се отчете...

# 16 548
Ами съжалявам, че ще напиша подобно нещо, но от доста време си мисля, че като умре някой у дома си поради липса на места в болниците, тогава ще ни дойде акълът, ама ще бъде късно. То и приема в болници не ти гарантира безсмъртие и непременно оздравяване, но поне е някакво лечение. Обаче явно на някои в главите им е само лятното море и парковете и катерушките, щото децата много искали.
П.П. Деси, тоя в пловдивската статистика вече писахме, че е фейк. Явно на някои хора ФБ не им понася добре

# 16 549
Скрит текст:
А защо сутрин на брифингите ,когато съобщават цифрата на заразени,не изваждат тази на оздравелите? Казва се 'към момента заразените с КВ са 1230" примерно, но от тях 250 за здрави.
Начинът , по който се сервира информацията всяка! сутрин е направена с цел всяване на паника и тревога.
Къде е всичката информация за хората без симптоми, хората , които се лекуват вкъщи, хората, които са ОЗДРАВЕЛИ?
[/spoiler]
Meдиците се интересуват от заболелите и колко места имат в болниците ако се наложи да ги приемат. Оздравелите и безсимптомните не са им пръв приоритет за информация. И какви безсимптомни да съобщават след като не се правят достатъчно тестове на такива, т.е. статистиката има смисъл само ако работи с повече числа. Казаха примерно, че Александровска болница от 25 легла всички са заети, това ги интересува основно.

Тва верно си е жива проба стъкмистика...само 25 легла в най-голямата болница в България? То бива, бива, ама...как им се откъснаха от сърцето...

# 16 550
  • на пистата

И хората, които не са болни, но влизат в стъкмистиката. На прима виста се сещам за някакъв човечец в Пловдив, със съмнения за Ковид и чакащ резултат от теста. На другата сутрин се чува в статистиката, а тестът му излиза отрицателен.
Пак ще го напиша..глупости на търкалета.Въпросния не знам каква му е целта,явно да го забележат.Нито на 03.04 нито на 04.04 има обявен случай в Пловдив както той твърди.Пълни лъжи

# 16 551
  • София
Скрит текст:
О, ама те брифингите за медиците ли били? Аз си мислих, че трябва да информират обикновения човек, каква заблуда...

# 16 552
  • Мадрид / София
Аз съм вярваща. Така че и да се наложи да го изпитам на гърба си, ще се уповавам на Бог и по неговата воля ще стане това, което трябва да стане с мен - от съдбата си не мога да избягам. Вярващите хора не се страхуват от смъртта, защото живеят така, че да са в мир със себе си и с Бог.
Да ти имах вярата! Такова лицемерие лъха от думите ти, че се съмнявам във вярата ти в Твореца. Това е само оараван зад който се крие истинското ти лице.

# 16 553
25 са тези за Ковид, не всички.

# 16 554
За вируса: новите данни са, че той действа тромбозно ( така ли е на български?). Тоест съсирва кръвта  образувайки тромби, които не позволяват окисляването и преминаването на кръвта по кръвоносните съдове. Затова и петната по тялото (снимките, които бях пуснала преди време). Става запушване на по-малките кръвоносни съдове. При малкото направени аутопсии са видяли, че на много органи е имало именно запушване на кръвоносните съдове с тромби.

Това е ужасна информация. Как се предполага да се справят с тези тромбози? Страшно коварно е, вероятно на това се дължат внезапните смъртни случаи на хора, които са уж в добро състояние. Вероятно не при всеки се образуват все пак.

Принципно с антикоагуланти (хепарин примерно) . Уфф..мразя тромби. Това потвърдено ли е? Има ли официален източник?
Потвърдено е, не знам за болшинството случаи ли е, но има, ето примерно нашият форумен пулмолог какво казва:
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/191117-d-r-simidchiev-pikat- … nasheto-povedenie
Цитат на: zverino
О, ама те брифингите за медиците ли били? Аз си мислих, че трябва да информират обикновения човек, каква заблуда...
Неинформирана ли оставаш след всеки брифинг? Ако да - то се дължи основно на мисирките с хубавите си въпроси в края на брифинга.

# 16 555
  • Bulgaria
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?

# 16 556
25 са тези за Ковид, не всички.

Е да де, само толкова ли им се откъснаха от сърцето? Мъка, мъка...нали уж трябва да сме готови, що за готовност с 25 легла в най-голямата болница в България? Че това е едва една четвърт отделение от цялата болница, където отделенията са колко...стотина?

# 16 557
От утре сме по паркове и градинки, правилно ли разбрах? В столицата има над 800 официално заразени, но може да се излиза вече на разходки...нещо не схванах. Нямаше ли да падат мерките поетапно, и последно в най засегнатите общини...да ревем след месец...

# 16 558
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?

Не. Моля ти се MK, лекарства не трябва да се приемат ей така. Ти знаеш Simple Smile, няма какво да ти обяснявам

# 16 559
абсолютно лаишки питам, аспиринът не беше ли от групата на нспв? Т.е.  Дето се писаха противопоказни?

Общи условия

Активация на акаунт