COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 507
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 575
А защо сутрин на брифингите ,когато съобщават цифрата на заразени,не изваждат тази на оздравелите? Казва се 'към момента заразените с КВ са 1230" примерно, но от тях 250 за здрави.
Начинът , по който се сервира информацията всяка! сутрин е направена с цел всяване на паника и тревога.
Къде е всичката информация за хората без симптоми, хората , които се лекуват вкъщи, хората, които са ОЗДРАВЕЛИ?
Техните истории ще внесат реализъм на ситуацията , а това никой не го иска....

И хората, които не са болни, но влизат в стъкмистиката. На прима виста се сещам за някакъв човечец в Пловдив, със съмнения за Ковид и чакащ резултат от теста. На другата сутрин се чува в статистиката, а тестът му излиза отрицателен.

Хубаво е да сме отговорни и да не разпространяваме инфо, в което не сме сигурни. На някакъв келеш от Пловдив му направили тест. На другия ден още няма резултати, а заразените с в Пловдив са +1. И тоя решава, че точно неговия случай се има предвид и разбираш ли "лъжат ви".

Отчайвам се вече, честно, и то не заради вируса - заради хората. Пандемия на глупостта.

# 16 576

Ама това е ясно още от самото начало, че този щаб е камикадзето на ББ. Малко по  малко почвате да навързвате нещата, значи има надежда...

Дали е камикадзе не ме интересува.
Интересува ме какво казват, отнася ли се за мен това, какво ми помага това което казват и си вадя изводи. За себе си, близките ми и нашия живот.
Наистина е важно да навързваш нещата..

# 16 577
Точно разтворен във вода вреди повече. Ако евентуално има проблеми със стомаха се пие гастроустойчив аспирин, който е с твърда обвивка и преминава през стомаха и се разтваря, чак в тънките черва. Това е с цел да се предотврати язва  на стомаха.
Иначе за тромбозите при ковид пациентите е вярно, че на повечето им откриват тромби, които са в резултат на много фактори примерно негативен флуиден баланс и др. Една част от ковид болните се нуждаят от хемодиализа, защото тромбите са запушили бъбреците.

# 16 578
Много е страшно и който не вярва,да мине през интензивното на някоя болница
с пациенти лекувани от вируса..и после да продължи, където пожелае..
Ами да минем и през отделения, където се лекуват раковоболни, през отделение, където се лекуват хора с психични разстройства, някъде, където лежат пострадали от катастрофи....
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност , а накрая може и пиян наркоман да те отнесе на някое кръстовище .
Изводът # stayhome
За протокола- подкрепям мерките и спазвам .

# 16 579
Тези, които негодуват към всякакъв вид разходки, неносене на маски на открито, и още един куп оплаквания от 'слабителен' характер на мерките, са същите, които от 13 март са се затворили вкъщи и си показват навън за 30 мин на седмица да напазаруват, правят снимки от балкона и броят щъкащите индивиди по улиците.
Преди малко видях пост в 'забелязно в люлин'- пред една от билите опашка от 20 човека навън , коментар ' Каква криза!! Какво безпаричие! Какви безработни!!" Явно само тези, които получават заплата имат право на достъп до хранителни стоки....

# 16 580
Аз все пак се чудя защо е това възмущение на някои от разхлабването на мерките за разходка на чист въздух. Все едно някой ви е задължил да ходите по парковете, ми стойте си в къщи ако искате. Никой не ви пречи да се окопаете в къщи или да ходите навън в скафандър. Аз мисля че  възможността за движение на открито е много важна за имунната система особено по време на вируси.

За училището се чудя по-скоро. Едва ли ще ни дадат възможност за избор.

# 16 581
Снежана, чела съм доклад от Китай. Писах ти лично. Поздрави!

Доколкото знам ги държат в някакви изолационни помещения и не е лесно да се преструктурират такива. Не става да се ползват общи помещения. В Китай онзи доктор говореше за 16 легла. Не знам де, някой по компетентен да ме поправи ако греша.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 21:37 от Анонимен

# 16 582
  • Florida
От няколко дни в една от общините в Маями- Маями дейд- започна серологично тестване на жителите на случаен принцип. Буквално избират хората от тел.указател, звънят и ако си съгласен ти взимат кръвна проба. Резултатите са интересни-над 50% от изследваните са били заразени без никакви симптоми, около 6% имат изградени антитела, около 2/3 от заразените са чернокожи. Властите смятат да започнат  постепенното отваряне на града базирано на резултатите от тези тестове, които ще станат ежедневни и ще нараства броя на тестваните жители. До момнта въж Флорида заразените са около 30,000, 1,055 починали

# 16 583
  • София
Да, много е важно свободното движение и според Мангъров, той нали бленува за проепидемчване, идеално е направо.
Това е единственият сигурен начин за справяне със ситуацията, може да се случва с постепенно отпускане на мерките, както започват сега с парковете. Вижда се, че здравната ни система няма да стане по - подготвена и по - способна, ако ще и 5 години да се криеш. Все ще дойде ден в който ще трябва да си покажеш носа навън.

# 16 584
При леките и препоръчителни мерки аз от това, което виждам си се държим доста отговорно.Което донякъде показва, че и стратегията е добра. Мутафчийски като военен може би е очаквал нещо друго и може би вини себе си, но няма нужда. Мисля, че смъртността е достатъчен показател, затова как се справяме и като мерки и като изпълнение.
Всеки ден ходя в една градинка да разхождам кучето ами има тук-таме хора, нищо общо обаче с нормална обстановка. Контрол няма, и въпреки това е празно или има единици .

# 16 585
И какво ще видя ? Шепа болни старци в тежко състояние - демек обичайното, което е виждал всеки, който е стъпвал в българска болница. Айде стига молодрами !

# 16 586
А защо сутрин на брифингите ,когато съобщават цифрата на заразени,не изваждат тази на оздравелите? Казва се 'към момента заразените с КВ са 1230" примерно, но от тях 250 за здрави.
Начинът , по който се сервира информацията всяка! сутрин е направена с цел всяване на паника и тревога.
Къде е всичката информация за хората без симптоми, хората , които се лекуват вкъщи, хората, които са ОЗДРАВЕЛИ?
Техните истории ще внесат реализъм на ситуацията , а това никой не го иска....

Всяка сутрин съобщават оздравели, починали и активни случаи. Вие слушате ама чувате това което ви изнася.

Включвам се с малко примери за поднасяне на  информация : страната е Люксембург , от днес -
https://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1507987.html ;
а тук , от петък -
https://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1507068.html

Да допълня, както някой писа по-назад, на всички правителството чрез общините предостави маски , започна и масово тестване по общини отново . Мерките са строги- едва от понеделник работят строителни фирми, фризьори все още няма изобщо. Маските са задължителни от миналия понеделник. Болни и починали си имат достатъчно, но забележете броя на тестовете / отчетът касае полимеразните тестове/ . Ах, да  - щабът им е в МЗ, ръководи се от министъра , който не само че не е военен, но е и жена....
В момента там времето е повече от супер вече няколко седмици, но слагам и този линк, достатъчно красноречив е, за да го коментирам: https://today.rtl.lu/your-luxembourg/your-voice/a/1506266.html

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 21:45 от ellis

# 16 587
Ами да минем и през отделения, където се лекуват раковоболни, през отделение, където се лекуват хора с психични разстройства, някъде, където лежат пострадали от катастрофи....
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност , а накрая може и пиян наркоман да те отнесе на някое кръстовище .
Изводът # stayhome
За протокола- подкрепям мерките и спазвам .
Разликата е огромна, до сега не съм чула някой да се е заразил с рак или бъбречна недостатъчност, само защото са работили в отделение с раково или бъбречно болни. Обаче за сметка на това, хора които работят с ковид пациенти се заразяват и умират.

# 16 588
Да, много е важно свободното движение и според Мангъров, той нали бленува за проепидемчване, идеално е направо.
Това е единственият сигурен начин за справяне със ситуацията, може да се случва с постепенно отпускане на мерките, както започват сега с парковете. Вижда се, че здравната ни система няма да стане по - подготвена и по - способна, ако ще и 5 години да се криеш. Все ще дойде ден в който ще трябва да си покажеш носа навън.
Аз си го показвам носа всеки ден, защото ходя на работа, не ми е зор да се разхождам в парковете. Здравната система сигурно няма да стане по-подготвена, ама не е гот да се разболееш точно в пика на пиковете, щото тогава и статистиката може да те пропусне, и 112 да дава заето, и личния ти лекари той да е болен. Кофти вариант отвсякъде, нали?

# 16 589
Цитат на: Veracruz
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност...
Да ви кажа - самите лекари са изплашени от болестта а те се се предполага, че не са хора, които се плашат лесно. Така, че се надяваме да ни прескочи или преболедуваме леко както са повечето хора, но само господ разполага с такива правомощия. Важно е да спазваме мерките поне за физическа дистанция, това е единствената доказано работеща мярка.

Общи условия

Активация на акаунт