COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 666
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 605
Денят почти е приключил и виждам, че в Норвегия няма нито един регистриран смъртен случай днес. Има още 3 часа и половина, но ... впечатляващо.
Европейските държави с най-тежка пандемия също бележат спад в смъртните случаи, значи има надежда. Прогнозата ми е след месец, че ще броят единици на ден като нас. Китайците, че послъгват е ясно, въпросът е с колко много? Карантинираха втори голям град тия дни.

Да, радостно е, че Италия и Испания бележат спад. Явно са минали своя пик. Но ми се струва, че в България той предстои. Макар че има мерки и в България, е важно те да се спазват. Само на хартия няма ефект.

# 16 606
Много е страшно и който не вярва,да мине през интензивното на някоя болница
с пациенти лекувани от вируса..и после да продължи, където пожелае..
Ами да минем и през отделения, където се лекуват раковоболни, през отделение, където се лекуват хора с психични разстройства, някъде, където лежат пострадали от катастрофи....
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност , а накрая може и пиян наркоман да те отнесе на някое кръстовище .
Изводът # stayhome
За протокола- подкрепям мерките и спазвам .

Те заразни ли са?
Опасни ли са за околните?
Да, всяка болест е лоша, но има такива, които е възможно да избегнем.

# 16 607
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес е неделя и е нормално данните да са по-ниски, защото са приблизителни. Утре ще кажат как стоят нещата по официалните данни.

Тук тенденцията е вече цяла седмица така. Вярно е, че във вторник е по-голяма цифра, но тази седмица не огромна разлика с понеделник.

Матурите в Нидерландия бяха отменени. Последните изпити за завършващите правим онлайн. Има страхотна Скандинавска програма, която блокира всички сайтове. Всеки от нас следи камерите на 12 ученика по време ма всеки изпит.

За средното очаквам, че на 1 юни ще се върнат само децата с по-ниски оценки и под въпрос на кое ниво и клас ще са догодина. Очаквам да имат малко часове и да полагат тестове. Годината в северната част на Ниделандия завърша официално за децата на 24 юни,а за нас около 4 юли.

Веригата хотели, в която ходи отваря врати. Оказа се, че никога не им е било забранено да работят. Направили са го доброволно, за да пригодят всички хотели за идващите месеци.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 21:46 от Kalinka

# 16 608
https://www.ploshtadslaveikov.com/nyakoj-den-otnovo-shte-se-raku … FWEhidIslIL-GmZ8k
Някой ден отново ще се ръкуваме и целуваме…
Не искам да забравям какво беше. И си го искам обратно
Хубава статия от Мария Касимова

# 16 609
Скрит текст:
Много е страшно и който не вярва,да мине през интензивното на някоя болница
с пациенти лекувани от вируса..и после да продължи, където пожелае..
Ами да минем и през отделения, където се лекуват раковоболни, през отделение, където се лекуват хора с психични разстройства, някъде, където лежат пострадали от катастрофи....
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност , а накрая може и пиян наркоман да те отнесе на някое кръстовище .
Изводът # stayhome
За протокола- подкрепям мерките и спазвам .
Разликата е огромна, до сега не съм чула някой да се е заразил с рак или бъбречна недостатъчност, само защото са работили в отделение с раково или бъбречно болни. Обаче за сметка на това, хора които работят с ковид пациенти се заразяват и умират.

Ами то и от Инфлуенца се заразяват и умират. Но чак такъв вой не съм чула да се надава...просто светът вече се е срещал с инфлуенцата и вече минава по-леко, за тези, които не са починали от него, разбира се, защото и такива има в днешно време. И с Коронавирусът така ще стане, още малко време и съвсем ще го омаломощим, гадината му с гадина.
По време на пандемии (с Инфлуенца) може да се поразят от 30 до 50% от населението на Земята. От тук:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BF

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:18 от Не се сърди, човече

# 16 610
  • Мадрид / София
Анджела, какво за китайците? Че са лъгали, ясно, но за какво и с колко са лъгали последно?

Ух, пък на мен винаги ми е било най-гадно в детското интензивно. В това за възрастни ми е все тая, но в детското просто не издържам психически. Close
Да, объркано го написах, извинявам се.
Трябва пак да прослушам тази част, че токсиколога използва термини дето не ги запомних. Ставаше дума за някакви вещества, които се виждат при даден процент от изследваните и от там определят и броя хора. Нещо такова беше. И при сметките приложени към китайските данни има огромно разминаване. 10 пъти повече би трябвало да бъдат заразени/болни/умрели.

# 16 611
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?
няма логика това да е така, понеже има хронично болни, които приемат разреждащи, но пък ги виждаме сред профила на  хоспитализираните

# 16 612
Аз все пак се чудя защо е това възмущение на някои от разхлабването на мерките за разходка на чист въздух. Все едно някой ви е задължил да ходите по парковете, ми стойте си в къщи ако искате. Никой не ви пречи да се окопаете в къщи или да ходите навън в скафандър. Аз мисля че  възможността за движение на открито е много важна за имунната система особено по време на вируси.
Къде видя такова възмущение? Възмущение има, че няма да им позволяват да си правят каквото си искат в парковете.

# 16 613
Скрит текст:
Абе глупак такъв. Нали другите страни затова вече стигат пика и заболяванията при тях спадат надолу, точно защото по-късно въведоха мерки, повече хора се разболяха и епидемията при тях вече си мина пика. А не като при нас тук - въведохме строги мерки още преди изобщо да имаме заболели, вируса не можа да  се разпространи както трябва и пика при нас е още мираж... Ще има да си го чакаме този пик до септември месец, заради такива като тебе. Щото ако бяхте послушали Мангъров, вече да бяхме стигнали отдавна пика и да сме забравили вече, че сме имали вирус ... Тъпанари.

Кога започнаха мерките в България? И предпочиташ шведския разпуснат модел ли и техния брой смъртни случаи? Ето ти нагледно Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Коя крива предпочиташ за България?

# 16 614
Абе глупак такъв. Нали другите страни затова вече стигат пика и заболяванията при тях спадат надолу, точно защото по-късно въведоха мерки, повече хора се разболяха и епидемията при тях вече си мина пика. А не като при нас тук - въведохме строги мерки още преди изобщо да имаме заболели, вируса не можа да  се разпространи както трябва и пика при нас е още мираж... Ще има да си го чакаме този пик до септември месец, заради такива като тебе. Щото ако бяхте послушали Мангъров, вече да бяхме стигнали отдавна пика и да сме забравили вече, че сме имали вирус ... Тъпанари.
Всякакви изказвания имаше в тая тема, но твоето просто ми счупи тъпомера.

# 16 615
  • Bulgaria
Ще се окаже, че в момента въобще не лекуват адекватно предвид образуването на тези тромбози. И ще се окажем пълни идиоти да градим групов имунитет на този етап. Френските лекари, които бяха излезли с комбинацията от лекарства използваха хепарин, но не използваха хлорохин и нямаха нито 1 смъртен случай.

# 16 616
Абе глупак такъв. Нали другите страни затова вече стигат пика и заболяванията при тях спадат надолу, точно защото по-късно въведоха мерки, повече хора се разболяха и епидемията при тях вече си мина пика. А не като при нас тук - въведохме строги мерки още преди изобщо да имаме заболели, вируса не можа да  се разпространи както трябва и пика при нас е още мираж... Ще има да си го чакаме този пик до септември месец, заради такива като тебе. Щото ако бяхте послушали Мангъров, вече да бяхме стигнали отдавна пика и да сме забравили вече, че сме имали вирус ... Тъпанари.
Всякакви изказвания имаше в тая тема, но твоето просто ми счупи тъпомера.

+100 Peace
Не мога да повярвам, че има хора, които биха се радвали да имаме много жертви... Cry

Мутафчийски е посърнал, точно защото сега ще ни се стовари тоя пик и язък ни за навременните мерки.
Но той си каза, че ролята на Щаба е да дава достоверна информация, не да взема решения.

# 16 617
Ще се окаже, че в момента въобще не лекуват адекватно предвид образуването на тези тромбози. И ще се окажем пълни идиоти да градим групов имунитет на този етап. Френските лекари, които бяха излезли с комбинацията от лекарства използваха хепарин, но не използваха хлорохин и нямаха нито 1 смъртен случай.
Аз съм лаик, но си мисля, че тази гад провокира организма да проявява най- разлчно противодействие . И че затова всееки случай на лечение е уникален, а не конвенцонален. Като чета и за стомашните симптоми, пневмоните, ми то цяла палитра. Явно , докато няма лекарство, се прилага на всеки пациент по усмотрение, лечението.

# 16 618
  • BG
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?
Ти чуваш ли се какво говориш? Лекарства за разреждане на кръвта се пият за определен период от време след поставяте на стендове например. При първия възможен случай се спират, щото и един съвсем лек удар, стават ужасни кръвоизливи. От аспирин ще си разбиеш стомаха, трябва да го вземаш с ИПП. Божееее, боже!

# 16 619
Това за тромбозите не е потвърдено от сериозни източници май. Но бързаме да се паникьосаме в аванс. Ще стане като с теорията за изядения от вируса хемоглобин, т.е. едно голямо нищо.
Ето една страна практически без мерки - Беларус: https://bnr.bg/post/101264902
9000 заразени и 63 жертви. Не е апокалипсис, като се има предвид, че реално заразените са поне 10 пъти повече.

Общи условия

Активация на акаунт