COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 968
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 665
аз като гледам и Русия нещо менти относно умрелите от вируса

И защо да менти? Защото не умират масово?
Защото болният руснак е най-здравия болен в света! Иначе те си броят умрелите само от ковид без съпътстващо заболяване, ние - всички.

# 16 666
  • При семейството си
Някой от вас досега прави ли си бърз или бавен тест?
Имаше една потребителка, на която й купуваха антибиотици и се съмняваше за ковид, ако не греша. Какво стана?

Съпругът ми бърз. Беше негативен.
Едната потребителка, за която аз се сещам, май в момента е на успокоителни или се нуждаела от такива, поне така разбрах от постовете и’ днес.

# 16 667
Мен ме мъчи един въпрос. Безсимптомните са носители и разпросранители на вируса. Разболяват ли се някога - след 1,2....6 месеца......? Изключвам суперразпространителите, които никога няма да се разболеят.

Как си го представяте някой безсимптомен да се разболее след 6 месеца?
Нищо не се знае. При ХИВ например можеш да развие СПИН след година или след 10. Дали са го знаели преди 30 години? Затова ви казвам, липсва ни опит. И е толкова страшно защото е непознато, непредвидимо.
ХИВ е съвсем друг тип вирус. Тези, които се предават по въздушно капков път не работят по този начин.

# 16 668
Италия почва да маха ограниченията от 4 май. Щатът Ню Йорк също.

# 16 669
  • Мадрид / София
Това за тромбозите не е потвърдено от сериозни източници май. Но бързаме да се паникьосаме в аванс. Ще стане като с теорията за изядения от вируса хемоглобин, т.е. едно голямо нищо.
Ето една страна практически без мерки - Беларус: https://bnr.bg/post/101264902
9000 заразени и 63 жертви. Не е апокалипсис, като се има предвид, че реално заразените са поне 10 пъти повече.
Потвърдено е за тенденцията за образуване на тромби. Аз го чух от токсиколог, работещ в лаборатория ниво 3 на сигурност. В Ухан е ниво 4 най-високото.
Та истинноста е на високо ниво.

# 16 670
Мен ме мъчи един въпрос. Безсимптомните са носители и разпросранители на вируса. Разболяват ли се някога - след 1,2....6 месеца......? Изключвам суперразпространителите, които никога няма да се разболеят.

Как си го представяте някой безсимптомен да се разболее след 6 месеца?
Нищо не се знае. При ХИВ например можеш да развие СПИН след година или след 10. Дали са го знаели преди 30 години? Затова ви казвам, липсва ни опит. И е толкова страшно защото е непознато, непредвидимо.
ХИВ е съвсем друг тип вирус. Тези, които се предават по въздушно капков път не работят по този начин.
Да, де Уейв. Мисълта ми е, че нищо не се знае и може да се очакват изненади. Нямам намерение въобще да сравнявам начин на действие.

# 16 671
Относно вируса.

“Вирусът не само задейства възпалението на белите дробове, което след това причинява допълнителни усложнения, но също така е пряко отговорен за системен ендотелилит (възпаление на цялата ендотелна тъкан в тялото), което засяга всички кръвоносни съдове - в сърцето, мозъка, белите дробове и бъбреците, в стомашно-чревния тракт. Последствията са фатални: това води до тежки нарушения на микроциркулацията, които увреждат сърцето, задействат белодробни емболии и съдово запушване (инсулти и инфаркти) в мозъка и чревния тракт, а също така могат да доведат до многоорганна недостатъчност и дори смърт.”

https://clubz.bg/97804-otkriha_che_covid_19_vyzpalqva_vsichki_kr … 5ExbpixmgrvigLYpI

# 16 672
Възможно е защото вирусите на са като бяктериите да те нападнат брутално и да почват да отделят токсини. Те са по особени, често се крият и все още не могат да решат учените това жив организъм ли е или ... Има доста интересни неща за тях, като например вирусно обременяване при онкологични заболявания с цел стимулиране на имунната система и унищожаване на ракови клетки. Има научни разработки.

# 16 673
Калинка, хич не ми трябва психиатър и изобщо не живея в страх.
Но и не подценявам обстановката.
Нося маска и спазвам дистанция.
Обаче изобщо не знам как ще реагирам на вируса. Не съм сигурна, че ще е безсимптомно.
Въпреки, че грип май само веднъж съм хващала, слагам си ваксина.

И се питам как другите са сигурни.
Не съм седнала да го мисля.

milenaka, SARS не е баш грип.
Не, че и грип е безобиден, но все пак има огромна разлика.

# 16 674
SARS MERS са все корона вируси с доста по-голям процент летален изход от COVID-19, но доста по-малко заразни. Затова имаме глобална пандемия а не локална.

# 16 675
SARS MERS са все корона вируси с доста по-голям процент летален изход от COVID-19, но доста по-малко заразни. Затова имаме глобална пандемия а не локална.
САРС от 2002 е бил по-заразен от сегашния (който също е тип сарс). Няма локална пандемия. Пандемия значи зараза в повече от една държава. Това локално, както го наричаш се казва епидемия.

# 16 676
Коронавирус: какво разкриват аутопсиите на починали от Ковид-19?
Копирайте линка

https://www.dw.com/bg/коронавирус-какво-разкриват-аутопсиите-на-починали-от-ковид-19/a-53214824?fbclid=IwAR3ftsMWKiS2ZRccuAS2rep9joGo-gT-UzPmlC0lnzJdhrHd8VDI1hanvLo

# 16 677
  • Варна
Мутафчийски е посърнал, точно защото сега ще ни се стовари тоя пик и язък ни за навременните мерки.
Но той си каза, че ролята на Щаба е да дава достоверна информация, не да взема решения.

Язък ни за навременните мерки, защото от тях наистина щеше да има смисъл, ако методично и сериозно тестваха и изолираха всеки един случай. Така можеше успешно да се унищожи вируса на територията на България, след което да изчакаме известно време, преди да отворим границите си. Тъй като не го направиха и, явно, нямат намеренеие да го направят, в момента няма смисъл от по-тежки мерки от дистанция между хората, маски на закрито и липса на масови събития. Това би трябвало да даде достатъчно намаление на разпространението, а оттам - ненатоварване на здравната система.

# 16 678
  • Там,където се събуждам щастлива.

От друга страна й викам да се ограничава с тия безброй български сайтове, които бълват информация, която е определено с цел. И тя не се ограничава. И на моменти изперква. И не може да разбере майка ми, която е рискова група, обаче, е пълното спокойствие. А, както вече съм казвала..мама няма телевизор, няма интернет и не си купува вестници. Слуша радио отвреме навреме. И виждам разликата в нагласата.
Едната живее в пълно информационно затъмнение, а другата е прекалила с информацията. Страхотно.

И се радвам от цялото си сърце, че е в затъмнение. Знае мерки и толкова. Не й трябва нито да знае кой пациент е починал с какви заболявания (Бог да го прости!), нито какво ЩЕ стане (ама не се знае дали ще стане), нито за чували.
Наслаждава се на цъфналите дървета, птичките и факта, че си има интереси.

# 16 679
Скрит текст:
Относно песента Bella chao, ето това видео ме изуми.

https://www.youtube.com/watch?v=z5CrScIHAuE

Немци пеят тази песен от солидарност към Италия ... която се освободи точно от немците през Втората Световна.

Ето това е Европа днес.
Има и друго като тълкуване, заедно срещу врага например и още доста в този дух и на фона на сериала особено, но наистина не тук мястото.

Да, разбира се, че днес врагът е друг, не Германия. Днес врагът е вирусът. Просто се изумих, че немци пеят точно тази песен.

Радвам се, че в Италия нещата се развиват в правилната посока. Нямам търпение да обявят първият ден без смъртен случай от този вирус. С толкова заразени и умрели ако някой има стаден имунитет, то това е Ломбардия.

Общи условия

Активация на акаунт