COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 755
Много е несериозно да се твърди, че българина този вирус не го лови. Нито сме с уникални гени, нито сме имунизирани по рождение. Не дърпайте дявола за опашката, както се казва.

Точно така.
Разбрахме, че БЦЖ не е панацея, сравнението между Чехия и Словакия го потвърждава. Имали са еднакъв имунизационен календар.

Какво е станало в Дубай?
Да не са пили спирт?

# 16 756
  • Пловдив

Аспирин протект се изписва много често от кардиолозите  при възрастни пациенти с високо кръвно или други сърдечно-съдови оплаквания.
Аз го пия и ми е предписан (препоръчан). Забравям понякога с месеци, после пак почвам. Имам разширени вени обаче, дори операция правена. Не е за високо кръвно точно, но е съдоразширяващо и точно този май не дразни стомаха и да вреди.  А и да уточня , че не съм стара  де. Ами..все пак..нали..
За тромбозите не е нещо ново. Доста отдавна се писа и коментира, дори и тук май имаше статии качени. Започнах пак да го пия сега. Но все пак при мен беше преди вируса препоръчан, заради вените. Май и ние сме рискови така погледнато ((
Мисля най-после тази седмица да се изследвам за антитела. Ще кажа тук за резултата.
Аспиринът е антиагрегант, не е съдоразширяващ...Уточнение някой да не вземе да си разширява съдовете.

# 16 757
Още преди месец написах, че печеливш ход няма.
Мутафчийски, правителството, който и да е управляващ в тази ситуация, ще е виновен!

Ако има по-малко болни и починали, хората няма да са уплашени и ще обвиняват за икономическия крах , който настъпва, както и за разходките им ( Да не говорим, че този икономически колапс е в пълна зависимост и от стегнацията в Европа).

Ако се препълнят интензивните отделения и има множество починали , тогава ще са виновни, че не са овладяли положението.
Една Холандия, която не е сред първените по заразени и смъртност, но и нейните интензивни легла са пълни. Добре, че Германия помага и поема холандци с нужда за интензивно лечение.

Няма да има угодия! Дано здраве да има!

# 16 758
Аз се чудя как тези, които мислят КВ за грип са спокойни, че точно те няма да се заразят или в най-лошия случай, ще го изкарат леко или даже без да разберат?
Кое им дава тази увереност?!
При мен лично, не е точно увереност, а трезва мисъл.
Естествено, че няма гаранция.
Скрит текст:
Но:здрава, права съм, без заболявания.Храня се добре, движа се всеки ден, имунна система-отлична засега, не съм боледувала от грип.Поне нямам спомен да съм боледувала в последните 30-на години.Лека хрема понякога-да речем през 5-6-7 години, не го броя за боледуване.Дори да съм имала "близка среща с вируси", явно имунната ми система успява да се справя.
Затова имам някакви надежди, че не съм от "прицелната група" на вируса.
Но както писах, гаранция няма.....напълно възможно е "утре" вируса да ме отнесе.
Това обаче означава ли, че трябва да си поръчам ковчега?
И да чакам смъртта у дома?
Ако ми е писано живота ми да свърши тук и сега, от короната, не искам да съм живяла последните си дни/седмици, като затворник.

# 16 759
  • София
Потресена съм.Грозните коментари към Мутафчийски...
Скрит текст:
Скрит текст:
Ужас. Аз продължавам да съм в недоумение как и защо всичките негативи ги отвлича той. Нима нещо зависи от него? Нито решения може да взима, нито нищо. Но важното е на Борисов рейтинга да расте, винаги другите да обират калая за всяка ситуация, в която той е виновен.

За съжаление, водейки брифингите, той стана лицето на ИП и съответно всеки свърза него с всяка мярка, която не му харесва. И съвсем резонно, даже си мисля, че не е никак случайно, върху него ще се изсипят всички негативи. В очите на хората, той е строгия родител, дето само забранява и наказва, а Бойко е готиния родител, дето е доста по-ларж и се опитва да промъкне някое лакомство за гърба на лошия, ама все го спират. Което не е добра стратегия, ако искаш ред и приемственост, но за политически дивиденти, предполагам, работи доста добре.

# 16 760
Голяма тема за парковете Stuck Out Tongue Winking Eye
Някъде назад, беше споменато, че и в Смолян реват за парк, сигурно се шегуват чудейки се  коя козя пътека към гората да хванат.

Слушах преди малко интервю с френски доктор, като препоръка - сапун, проветряване, маска, отстояние поне 2-3 метра. Каза, че цигарения дим може да разнася вируса до 10м.
Помислих си го за Смолян същото, но не посмях да го напиша. Blush
Все още не проумявям, защо затворените паркове предизвикват такава драма и преминаването през тях /реално това направиха/ с какво помага/променя.
Да отворят областните градове. Нека София като голям град и столица има някакъв контрол, но не суперстрог. Това ще даде възможност с малко повече съвест хората да ходят по планините и горите.

И аз слушах интервюто и съм склонна да вярвам изцяло на този лекар - НЕсветило.

Защо толкова грозно нападат генерала! Не стига, че отговаря на безумно глупавите въпроси на журналистите, не е казал нещо, което да не е вярно. Човекът е достатъчно интелигентен за да си позволи да нарежда на хората, просто препоръчва защото ....
Защо не обърнат внимание на писачите, които бълват навсякъде врели-некипели, дават подвеждаща информация, пишат неверни неща - чули-недочули. Те са хората, които дават тон на недоволството/доволството сред хората.
Не знам мисирки ли са или мисири, но в стремежа си да търсят сензации и да изпъкнат, правят по големи поразии и после друг /в случая генерала и щаба/ са виновни.

Още преди месец написах, че печеливш ход няма.
Мутафчийски, правителството, който и да е управляващ в тази ситуация, ще е виновен!

Ако има по-малко болни и починали, хората няма да са уплашени и ще обвиняват за икономическия крах , който настъпва, както и за разходките им ( Да не говорим, че този икономически колапс е в пълна зависимост и от стегнацията в Европа).
Напълно съм съгласна с написаното, но специално подчертаното би трябвало всеки с претенции за малко от малко разум да го проумее.  Кризата у нас не е следствие от ИП, нито от мерките. И да бъдат премахнати, ситуацията няма да се промени съществено и само положително. Зависими сме едни от други и то прекалено много.
Много ми ще, когато това чудо отмине, да се преосмисли глобализацията и изобщо това превръщане на света в едно цяло, в което се губи идентичността, което трудно се адаптира и не е мобилно, при по екстремни ситуации.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 09:57 от Mama_Nana

# 16 761
Много му съчувствам на Мутафчийски, защото е между чука и наковалнята.
И отнася толкова незаслужени обиди и подигравки. Sad

Дано да няма сериозни щети от непослушанието на властите.
Той казва, но не може да командва.

# 16 762
Генерала го нападат елементарни и агресивни хора, които и преди не са живели в особен мир със себе си и околните, сега им е паднало като всички са поизнервени и уплашени да си стоварят дефицитите върху някоя известна личност. Точно тези хора /или болшинството от тях/ формират и политическата среда, като правят неразумен и емоционален избор - да не конкретизирам сега, че темата не е за това. И точно пък тази политическа среда формира нашата среда, управлявайки я по свои стандарти. Не зная дали е пускано това - https://fakti.bg/mnenia/468304-shto-za-hora-ni-upravlavat но е много показателно защо нещата у нас не вървят както трябва. Генерал Мутафчийски е едно приятно изключение, което ако не бъде консумирано за нуждите на властта - а той в моментат е лоялен до безумие към статуквото, може ако пожелае да изгради и политическа кариера в бъдеще. Според мен де.

# 16 763
Накрая ще стане така, че някои изобщо няма да спазват ограниченията, защото са над тия неща. Ще им се размине, защото ще извадят късмет, но колко други ще страдат ... И тези, на които им се размине, ще се правят на най-умните ''вижте, хем не спазвах ограниченията, хем нищо не ми стана''.
Като чета и тая тема, и на други места, и се ужасявам.

# 16 764
Виетнам, съседка на Китай - 95 милиона жители, имат 270 случая и 0 смъртни случая. Наскоро обявиха, че са овладяли епидемията.
Те обаче действат доста по-строго от Европа. Ако не са ме излъгали, Виетнам още на няма и десет случая е бил сложил общини под карантина - не като българската, а като френската. И карантината на пътуващи я е имало още, докато не са били засегнати самите те. А контролът го е поема разбира се армията.

# 16 765
Принципно във всяка неприятна ситуация, в която сме безсилни, си намираме изкупителна жертва. Някой трябва да е виновен, това вече си е генерално заложено у хората - неприятно ни е, нещо ни плаши, кара ни да се чувстваме дискомфортно, налагат се ограничения, ми трябва пък да обвиним някой. Него го изтъпанчиха там да е говорител и да обира всички негативи..аз му съчувствам, не мисля, че му се занимава с това или иска да е там, еле па да спори с правителство и да казва едно сутринта, пък баце да си говори друго следобед..

# 16 766
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

# 16 767
Какво е станало в Дубай?
Да не са пили спирт?
Излезе информация, че дезинфектанта, който сме получили от Дубай бил изтеглен от търговската мрежа, защото имал токсични съставки. И аз се чудих какво е имало, а то се оказа метилов алкохол. Метиловият алкохол е токсичен ако го пиеш. Евентуално може да има токсично действие ако голямо количество ти проникне през кожата или се надишаш с голямо количество пари. Ама да напоиш памук и да дезинфекцираш някаква повърхност или ръцете си нищо няма да стане, а тези от Биволъ търсят под бивола теле.

# 16 768
  • на пистата
Скрит текст:
Генерала го нападат елементарни и агресивни хора, които и преди не са живели в особен мир със себе си и околните, сега им е паднало като всички са поизнервени и уплашени да си стоварят дефицитите върху някоя известна личност. Точно тези хора /или болшинството от тях/ формират и политическата среда, като правят неразумен и емоционален избор - да не конкретизирам сега, че темата не е за това. И точно пък тази политическа среда формира нашата среда, управлявайки я по свои стандарти. Не зная дали е пускано това - https://fakti.bg/mnenia/468304-shto-za-hora-ni-upravlavat но е много показателно защо нещата у нас не вървят както трябва.
Скрит текст:
Генерал Мутафчийски е едно приятно изключение, което ако не бъде консумирано за нуждите на властта - а той в моментат е лоялен до безумие към статуквото, може ако пожелае да изгради и политическа кариера в бъдеще. Според мен де.

# 16 769
Бяха затворени парковете за преминаване, единствено можеше кучетата да разхождат там. Нали затова се оплакваха, че с куче може, а с дете не може.
А сега може ли да се остава там и да се събират на групи  и какво точно са направили с гръмкото отваряне на парковете.............

Вие лично какво искате да правите в парка, което сега не можете да правите.
Аз лично няма значение какво искам и не искам, но не съм привърженик на принципа - слушай ме какво говоря, а не ме гледай какво правя.

Общи условия

Активация на акаунт