COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 989
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 010
Judy,
Направи си труда и виж как бяха организирани предварителните изпити във ВУЗ онлайн и тогава сравнявай.
Да, съгласна съм, че има деца без компютри, но не ми се вярва да са много. А тези без, как ги обучават онлайн!

Няма нищо общо между кандидатстуденти /още повече, че местата у нас за ВУЗ са по две за човек/ и 13 - годишни деца, които имат един единствен шанс за кандидатстване в жгимназия и една-единствена дата за НВО.
Нека не сравняваме несравними неща.
Обучението е едно, състезателните изпити - нещо съвсем различно.

Кога за последен път имаше седмокласник?
Преди 7-8 години беше, но още в началото спрях да чета форуските теми за 7 клас и всякаква информация за елитни гимназии, частни уроци и супер състезания  .....
На обикновени контролни това, за което пише Джам, си е текущо и в момента, какво остава за важното състезание. Абсур! Пълен!

Личи, че не е сега.

Суперсъстезанията, ако са супер и са наистина състезания и то решаващи и единствени, като шанс, не се провеждат онлайн.

# 17 011
Едната починала днес от/с Ковид във Видин, всъщост е починала от инфаркт. На 77г е.
Лична информация.
Заради инфаркт ли е приета в болницата?
Не е била в болница. Вкъщи е починала.
Разбирам. Тоест по време на диагноза Ковид тя получава инфаркт в същото време и почива и я пишат починала от Ковид. Така го разбирам аз написаното.

# 17 012
  • Другата България
Едната починала днес от/с Ковид във Видин, всъщост е починала от инфаркт. На 77г е.
Лична информация.
И двамата починали днес във Видин са били в "Света Петка".
Може да има и други, но тези, за които говорят и съобщават официално, са били хоспитализирани пациенти.

# 17 013
Тогава управляващите са поставени пред въпроса - кой ми е рентабилно да пазя и за кого и за какво да платя в много по -остра степен от сега.
Ти явно мислиш, че карантината не се е създала да пази основно системата - и това е грешка според мен. Всичко, което се направи, е, за да опази рентабилните. Не от милост към единицата. И в богатите общества не е, дори и субсидиите са насочени към фирми, а не към частния човек. Да, за да се запазят работни места, но реално пазят бизнеса, защото и от бюрото по труда идва сума, която е ок поне в началото.

Скрит текст:
И по никакъв начин в Австрия например не стимулират майките в момента да не пускат децата си на училище, което ми говори, че дойде време да поработим, защото касата се притеснява от есента. Тя поне отсега е дала открита заявка за проблеми.

ПП И нещо интересно, което изненада и най-коравите противници на ситуацията. От 9.05. в цяла Австрия разрешават посещения в старческите домове.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 18:10 от Анонимен

# 17 014
Тогава управляващите са поставени пред въпроса - кой ми е рентабилно да пазя и за кого и за какво да платя в много по -остра степен от сега.
Ти явно мислиш, че карантината не се е създала да пази основно системата - и това е грешка според мен. Всичко, което се направи, е, за да опази рентабилните. Не от милост към единицата.

А то пък взе, че системата сама си се изпонатръшка (то май се оказва, че основните заболели с вируса са медиците в България), защото самата система ама въобще не вярва и не е подготвена за "супер смъртоносната буря, която ни напада", с други думи Коронавирусът. За което аз пак виня Щаба - не направиха така, че уплашат, предпазят и стегнат собствените си подчинени - медиците, а тръгнаха да плашат гаргите, разбирайте - народа. ццц

# 17 015
  • BG
Лична информация.
Била ли е с положителен тест, била ли е болна,?

# 17 016
  • София
Aз мога да кажа за предварителния изпит по математика в ТУ. Форматът на този изпит е изцяло тестов. Всички задачи са само с избор на готов отговор. При този формат е лесно да се проведе онлайн изпит. Обаче НВО и ДЗИ са съвсем друг формат, няма как да стане.

# 17 017
Жената е била вкъщи. Не е починала в болница. Всички са безсилни на медийната и политическа ситуация. Дори кмета (на Грамада, от там е жената) се опитва да каже нещо, но никой не му обръща внимание. Wink Няма и да му обърнат.
С Ковид е била, положителна. Не е била в болница, не се хоспитализират всички болни, много добре знаете. Явно го е "карала" по-леко. Починала е от инфаркт. (Може би от притеснение от диагнозата - това е лично мнение.)

# 17 018
  • Bulgaria
Беше издаден спешен сигнал на лекарите за ново състояние, свързано с коронавирус, което се наблюдава при деца.

В предупреждението се казва, че има „очевиден ръст на броя на децата от всички възрасти, които са с многосистемно възпалително състояние, изискващи интензивни грижи в Лондон, а също и в други региони на Обединеното кралство“ през последните три седмици.

https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-children-i … pEcvVJqtzqp7BkskQ

# 17 019
Добре бе, нали всички възрастни с Ковид се хоспитализират? Или ни говорят глупости от екрана? Ако кметът спи, във Видин няма ли опозиция, независими медии?

# 17 020
Aз мога да кажа за предварителния изпит по математика в ТУ. Форматът на този изпит е изцяло тестов. Всички задачи са само с избор на готов отговор. При този формат е лесно да се проведе онлайн изпит. Обаче НВО и ДЗИ са съвсем друг формат, няма как да стане.

Така е.
Но не само форматът е различен, а и това, на което акцентирах, специално за 7-ми клас - децата имат една-единствена възможност за явяване в живота си на този изпит и за кандидастване в добро средно училище.
Не може, понеже съм гледала как се шие рокля по телевизията, да седна и на другия ден да ушия костюм.
И все пак дори у нас, където на кандидатстудент се падат по няколко места във ВУЗ, не всеки университет е съгласен да изпитва онлайн. СУ, например, за компютърните специалности не ще. Поне така знам от кандидатстуденти. И има защо да не ще.

# 17 021
  • Bulgaria
Жената е била вкъщи. Не е починала в болница. Всички са безсилни на медийната и политическа ситуация. Дори кмета се опитва да каже нещо, но никой не му обръща внимание. Wink Няма и да му обърнат.
С Ковид е била, положителна. Не е била в болница, не се хоспитализират всички болни, много добре знаете. Явно го е "карала" по-леко. Починала е от инфаркт. (Може би от притеснение от диагнозата - това е лично мнение.)

Аз затова попитах с какви симптоми е била, за да не е в болница. Не знам, възможно е и да е от тромбозите, които се образуват. Вече човек не знае какво може да очаква от този вирус. В такива ситуации би трябвало кмета да има правомощия да наложи карантина. Аз друг начин не виждам там. Болницата е пламнала, лекари няма, персонала е болен, прекалено голям брой заразени. Никой ли не се отзова на молбите и дори на предложението на Бареков да предостави заплата? Кметът дори е готов да им подсигури безплатни жилища. Трябваше много отдавна да ги сложат под карантина. А, не да слагат някакво си Паничерево с 4 случая.

# 17 022
  • Другата България
Няма да споря.
Не, не се хоспитализират всички възрастни с Ковид, това беше заложено първоначално като протокол, но не стана.
По-леките състояния се лекуват вкъщи.

# 17 023
Zari65, чудесно есе. На колко години е детето ти.
Кое от двете, голямото или малкото.

Това, което по-лесно ще приеме философията за живота и смъртта, както и факта, че може да остане без майка.

Няма възраст, на която се приема лесно смъртта, Шойбле го каза на немците какво следва оттук нататък, кой разбрал, разбрал, на останалите успех в молбите за внимание и пари към държавата.

# 17 024
Скрит текст:
Скрит текст:
Не мисля че генерала го блазни политическа кариера. Не знам дали забелязахте оня ден когато говореше за трансплантации по време на пандемията. Как се оживи и с каква наслада говореше за работата си.
Мисля си че като военен щом се е захванал с НОЩ неговото разбиране е че трябва да доведе войната до край.

Военен хирург и трансплантации е оксиморон. НО, в България всички разбират от всичко, така че, защо не и Мутафчийски да се заеме с трансплантации....

...

Как не ви омръзна да плещите по въпроси, за които хал-хабер си нямате.. ето ви тук да си гледате екипа на успешно трансплантиран пациент..

Ама разбира се, всеки в тази държава се занимава с това, което не му е работа, стига да е доходоносно. Доктори стават банкери, артисти и пр. Не знам каква е тази трансплантация, която показвате на снимката, но знам, че работата на военните лекари не е да правят трансплантации, а да организират нещата в държавата така, щото като стане криза като настоящата, да направят така, че да предпазят населението и да са на първа линия - затова са военни. Което, за съжаление, аз в настоящата криза не видях. Това, което правеше Мутафчийски начело на Щаба - да чете сутрин сводка със заболели и починали, може да го прави всеки един ПиАр без никакъв проблем. Не това, със сигурност, е работата, с която трябваше да се занимава Щабът. Щабът трябваше да поеме самата реорганизация на здравеопазната система и то БЪРЗО, щото тя да е готова без самата тя да се изпоразболее първо както се случи сега (преди самият народ да се е изпоразболял), да поеме удара. Да, ама не.
Рекапитулацията е, че работата, която Щабът свърши е за 3-ка по 6-балната система. Добре, че вирусът излезе "слаба ракия", че иначе не ми се мисли.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 18:34 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт