COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 724
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 190
То е ясно, че се съдадоха куп щабове и съвети, за да не пуска Баце властта. Чудното е защо Мутафчийски се е навил на тази роля.
И аз се питам същото. За първи път го виждам и чувам в тази му роля, но все повече му личи, че не е в свои води, работи насила. Кунчев си е на място, а Кантарджиев къде се изгуби.

# 17 191
По принцип ако сте забелязали в целия свят се правят едни и същи неща като мерки макар и понякога абсурдни, като се започне от карантинирането на здрави хора, декларациите, затварянето на магазини и градове, стадиони с легла, известни личност с ковид, дори ръкопляскането на медиците. Изумителен синхрон в целия свят едва ли можем да обвиняваме нашите хора, те следват общия тон
не може да се заразяваме асинхронно, а да се разпищолим синхронно. Развитието на епидемията е на различни нива в Европа, ама ще отваряме границите едновременно?

# 17 192
Матурите са важни, Мутафчийски каза, че ще направят организация.

# 17 193
  • София
Имаме ли данни за починалите деца със/без заболявания?

# 17 194
И аз мисля, че Мутафчийски трябва да хвърли оставка при създалата се ситуация. Бройката на заразени и починали може да се съобщава автоматично и до там. То е ясно, че нищо от това, което той препоръчва не се изпълнява, противно на всякаква логика при в разгара на епидемията ние се отваряме, ами хак ни е. И не мога да уважавам човек като Мангъров, съжалявам, но не мога, та той си противоречи непрекъснато. Как пък така да оставим едни хора да се заразят, че и да ги поощряваме, ма няма страшно, те починалите са възрастни хора. Той що не се види в огледалото, че и той е в рисковата възраст, може ли така да се говори за човешко същество, освен това в света починаха и не малко деца, в БГ починаха хора в разцвета на силите си. Аз не съм преставала да ходя на работа, но с предпазни мерки, ако ръководството ни реши да ги премахне, проепидемчването ни е в кърпа вързано, а ще изпокапем с този дълъг период на разболяване и несигурно оздравяване. Но каквото такова, явно за някои парите са по-важни от здравето.

# 17 195
  • Bulgaria
Матурите са важни, Мутафчийски каза, че ще направят организация.

Горките абитуриенти. Със сигурност ще запомнят завършването си, без да имат бална вечер. Ще го разказват после на внуците и децата си, какъв прецедент е било. Някой от вас има ли абутуриент тази година? Как реагират на ситуацията?

# 17 196
  • София
Скрит текст:
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?
Калинка, права си. Някои няма да си пуснат скоро децата на училище от страх и това си е тяхно право.
Аз обаче искам да пускат училищата час по-скоро и от ден първи децата ми ще ходят. Защото дистанционното обучение не е еквивалент и децата изпускат страшно много. Защото държането под похлупак никога не е помагало, напротив. И защото вирусът май наистина ще се окаже поредния щам на настинка. Много шум за нищо.
Иначе нямам против да имат избор хората. Който го е страх да не тръгва на училище или работа, да стои вкъщи. Негово право е. При това положение обаче никак не намирам за уместно да им се осигурява и паралелно дистанционно обучение. Те учителите така едва се оправят, остава и отделно да трябва да преподават онлайн. Който си е вкъщи си готви детето у дома, само го изпитват онлайн и така. Иначе ще стане мазало.
Аз лично ще се подпиша навсякъде с две ръце за стартиране на училището час по-скоро, защото виждам, че така не стават нещата, родителите не сме учители все пак.

Не знам къде ги виждате тези 90 % без маски, при мен всички имат маски.

Аз пък смятам, че тези които пускат децата си на училище, трябва да се откажат от болнично лечение за Ковид 19. Така, както по вашата логика, ние нямаме прави на онлайн обучение!!
[/quote]

За да пуснат хората децата си на училище, това значи, че се е взело решение на държавно ниво училищата да работят! Това няма, как да бъде нарушение на каквото и да е, за да имате претенции.
Вече изпадате в крайности, като бленувате здравната система да работи само и единствено за вас.

# 17 197
Щом ББ изИсква да завършат седмокласниците и зрелостниците, бъдете сигурни , че това ще стане.
И Мутафийски, каквото и да препоръчва, ккаквото и да мислят родители и учители, ще се намери форма.

За туризмът е същото.

Не сме отбор, и няма да спечелим тази битка.
А имахме всики условия за това.

# 17 198
Врабчо, за децата беше към теб, защото писа, че ще пуснеш твоите с нетърпение и не виждаш нищо притеснително.
Другото за заразяването не е към теб. Кафето с мед беше писала такова пожелание към Дева май или друга потребителка. Бях отговорила, но ме изтриха.

За Мангъров от фейса. Знам, че ще подскокнете, ама човекът си има мотив, както и предполагах. Жалко, защото това което прави е ...няма да казвам какво.
Та не знам Мутафчийски, където го разкоствате колко взима, какъв е и що е , военен или лекар и т.н. , та той като директор значи вече не лекувал и ...страници тук четох и все едно и също.
Мангъров обаче..любимеца на други се оказва , че си има причина и не знам колко лекува, ама бизнеса си казва думата. Това от мъж, който е загубил детето си , заради него (така твърди)
Tsvetozar Enchev- на мен ми почина детето на 1 годинка от този разбирач 😠😡некъдърник. Да си занесе парите на оня свят

от фейсбук
"Лаборатория - Медицински решения", която е собственост на Атанас Мангъров, е получила безвъзмездна помощ от 291 384 лв. Помощта е платена от европейски фондове и държавата за изпълнение на проект за "Създаване на условия за производство, разпространение и успешно налагане на българския и европейски пазар на иновативни продукти, насочени към подобряване на здравето и естетиката и с потенциал да окажат положителна роля за повишаване конкурентоспособността на българския здравен сектор."
Линк към информацията:
http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=70127&am … 2iV9cZHxBWZEe_xKg

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 22:38 от Анонимен

# 17 199
Таис, в туризма ще има интересни сценки ако има вирус и тук го лепнат височайши чужди туристи. Очаквам драми от най-неприятно естество, ама наште хотели го заслужават, така че хак им е. Аз няма да се омешвам с тълпата тази година.

# 17 200
  • Bulgaria
Сега пък е време и ние да нададем вой. Smile Възроптя се срещу мерките и веднага започва разхлабване. Голяма част не сме съгласни с разхлабването на мерките, полети и туризъм, нас кой ще ни чуе и веднага ще обърне палачинката?

# 17 201
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ще ми е интересно да разкажеш за учителите при вас - как се справят, какво мислят за онлайн обучението, как реагират на това да са отново във физически контакт с толкова много други..

Скрит текст:
Защото в Австрия например преговорите не се водят между родители и министерство, а между профсъюза на учителите и държавата. Затова има и такива, които няма да преподават вътре в стаята например, а училището не се състои всеки ден. Между 18.05. и края на годината за моите деца е точно 13 дни общо. Та ако някой си мисли, че от професионална гледна точка изведнъж на родителите ще стане по-лесно... Вариант нямам, месеците май и юни ще са решителни.

Ние винаги имаме много свобода. Министерството казва крайната цел, а ние сме тези, които избираме как точно да се случи. Например, сега отмениха матурите, но всички завършващи имаха оставащи тестове по всеки предмет, за да им се оформи крайният училищен резултат, на който ще е базирана дипломата. Нашето училище избра скандинавска платформа, чрез която няма шанс за преписване и наблюдение през камера. Други училища избраха на място да проведат тестовете.

Сега казват: 10 май се отварят основните училища и трябва да се отговаря на дадени изисквания. И училищата според сграда, персонал, бройка ученици намества и размества целия учебен процес. За нас, явно, ще е 1 юни. Същите изисквания и ние решаваме какво ще правим, като имаме класове : все едно 8,9,10, които са много важни защото е важно догодина децата да са на правилно ниво (тук е на нива в зависимост от какво ще правят след средното) и клас. Иначе ще имаме проблеми цялата следваща година.

Целта до 4 юли (край на учебната година за Северна Нидерландия, а иначе е до 11 за средната част и 20 юли за южната) основно е изграждане на система, според която евентуално ще се работи и другата учебна година. Ще имаме време да еваулираме и въведем промени за 16 август, когато започваме. Всичко, което правим и целите ни се изпращат на родителите, така че във всеки един момент знаят какво и защо правим. Това създава спокойствие, както сред родителите, така и сред колегите. Преподавателите на възраст и /или със заболявания (диабет, сърце и т.н.) ще имат даден избор  дали да работят пряко с децата или задочно (друг вид работа, преглеждане, оформяне на планове и т.н.). Ние сме 100 човека персонал и всички искат да се върнат физически на работното място. Една колежка само обмисля, защото има болен съпруг. Всички свикнахме много бързо с този вид обучение, но е много по-интензивно и изсмукващо енергия. Също така сме наясно, че 10-20% ( а в по-ниските нива и над 20%) от децата имат голям проблем с този вид обучение и нямат родители, които могат да им помогнат (не, заради липса на желание, а образование).

В основното в момента имат големи проблеми с деца от проблемни семейства и чужденци. В Хага издирваха не знам си колко български семейства, които просто са се прибрали в България без да съобщят. Няма контакт с тези деца. Процент деца нямат компютър и всичко трябва да правят чрез телефона.

Няма да върнем децата в училище е възможна стъпка, ако се обяви следващата година за невалидна. Ако се приеме, че едно дете ще премине от един клас в друг и догодина ще ходи редовно на училище, няма как да се отменят всякакви форми на обучение.

# 17 202
Таис, в туризма ще има интересни сценки ако има вирус и тук го лепнат височайши чужди туристи. Очаквам драми от най-неприятно естество, ама наште хотели го заслужават, така че хак им е. Аз няма да се омешвам с тълпата тази година.
Ще  се прочуем. Пак. Бедна държава, дупедавска. Дано само да гледаме отстрани. Интересни времена предстоят.

# 17 203
Фани, тоз благ човек Мангъров не е ли в конфликт на интереси, като е шеф на отделение в държавна болница и върти частен бизнес с лаборатория? Почва да ме хваща яд на мисирките, които му дават трибуна, че и Цв.Ризова през ден, през два.

# 17 204
  • София
Врабчо, за децата беше към теб, защото писа, че ще пуснеш твоите с нетърпение и не виждаш нищо притеснително.
Другото за заразяването не е към теб. Кафето с мед беше писала такова пожелание към Дева май или друга потребителка. Бях отговорила, но ме изтриха.

За Мангъров от фейса. Знам, че ще подскокнете, ама човекът си има мотив, както и предполагах. Жалко, защото това което прави е ...няма да казвам какво.
Та не знам Мутафчийски, където го разкоствате колко взима, какъв е и що е , военен или лекар и т.н. , та той като директор значи вече не лекувал и ...страници тук четох и все едно и също.
Мангъров обаче..любимеца на други се оказва , че си има причина

от фейсбук
"Лаборатория - Медицински решения", която е собственост на Атанас Мангъров, е получила безвъзмездна помощ от 291 384 лв. Помощта е платена от европейски фондове и държавата за изпълнение на проект за "Създаване на условия за производство, разпространение и успешно налагане на българския и европейски пазар на иновативни продукти, насочени към подобряване на здравето и естетиката и с потенциал да окажат положителна роля за повишаване конкурентоспособността на българския здравен сектор."
Линк към информацията:
http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=70127&am … 2iV9cZHxBWZEe_xKg
Финансирането пише, че е от 2012 до 2015г. Какво общо има с коронавируса?

Общи условия

Активация на акаунт