COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 161
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 17 250
  • BG
Много ми е бил интересен този въпрос с трайния имунитет. Всяка зима си го задавам, понякога и повече от един път- защо ме боли гърлото и имам хрема, след като преди месец/миналата година имах същите симптоми. Отговорът е много прост, има толкова вируси и мутации, че е абсолютно без значение дали има имунитет или не. Важното е организмът да може да се пребори, сам или с помощта  на лекарства.

# 17 251
Е как букет от вируси? Статия с такова заглавие даже няма да прочета, а ако господинът го е казал така, препоръчвам да си изяде дипломата.
Е как, триглав змей Grinning

Pehoko, вирусолози има. Проф. Радка Аргирова наскоро даде едно хубаво интервю, в което каза някои интересни неща как се води такава епидемия и какви стъпки се предприемат. Нищо много по-различно от нещата, които сме си говорили тук-ограничаване и идентифициране на заразените от чужбина, тестване, намиране на контактните лица и тн. Ама кой да я слуша, обикновен вирусолог, все пак.
Тя беше категорична,  че се изгражда траен имунитет.
Това помня от нея .
Не знам как е могла да е категорична, имайки предвид, че цял свят не знае. Thinking Съдейки по предишните ни срещи с коронавируси - при тях не се изгражда траен имунитет и до ден днешен няма ваксина или конкретно лекарство за тях. Няма да се учудя ако и сегашния случай не е много по-различен от предишните. Все пак са от едно семейство вируси.

Как вирус е букет от вируси, цял ден не бях влизала в темата и всякакви "интересни" и "вълнуващи" открития има.

# 17 252
Maнгъров лекува бебета с инфекции, дърти няма начин да спаси ... това смятам трябва да се запомни. Харесвам го, но е прекален оптимист, не е вирусолог а инфекционист - лекар който лекува инфекции, всички ковид пациенти се лекуват симптоматично.

# 17 253
  • София
Сега пък е време и ние да нададем вой. Smile Възроптя се срещу мерките и веднага започва разхлабване. Голяма част не сме съгласни с разхлабването на мерките, полети и туризъм, нас кой ще ни чуе и веднага ще обърне палачинката?

Някак си ми се струва, все пак не знам дали съм права, но ми се струва, че тези, които се стараем да спазваме мерките, не сме типа хора, които ще надават такъв тип вой. Може би някаква част, които ги спазват от паника и страх, но със сигурност не тези, които ги спазват от разум. Аз най-малкото не бих се хабила да се боря с вятърни мелници.

# 17 254
Цитат
Американците послушаха Тръмп: Стотици пиха дезинфектанти и белина

27.04.2020 10:59; 24 часа онлайн     

Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати, предаде Dariknews.

Причината е изказване на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19.

Ахахахахаххаха, просто нямам думи. Вируса не знам дали ще ни убие, но простотията със сигурност.
На това му се вика естествен подбор.

# 17 255
Това, че прокуратурата в Милано разследва италианската версия на Мангъров, за съжаление няма да върне умрелите и това, което преживяха хората там. Както се казва, след дъжд качулка. И тук ще стане така, ако мангъровците надделеят. А че прозират икономически интереси зад всичко това, за мен лично е повече от ясно.

# 17 256
  • София
Скрит текст:
Може ли да ми припомните какъв беше случая с италианската женска версия на Мангъров? Спомням си, че имаше обвинение.
Последно предупреждение, че ще бъде подведена под съдебна отговорност за неверни твърдения:
https://trafficnews.bg/litsa/italianski-ucheni-se-obarnaha-sresh … hizmondo2-175412/
Може обаче да видиш в българските сайтове, които много обичаха да я прецитирват, както Мангъров сега, след 15 март тихомълком нито дума за нея!
Не мога да се въздържа. Това казва всичко и за Мангъров и за женската му версия.
Всъщност на него няма ли да му е полезно наистина да е на първа линия и следи отблизо как действа този вирус на болните и се развива. Да дава мнение за лечение и т.н.  Нали е точно в неговата област, нали толкова знае, дава съвети и изобщо.. най-най. Да, ама не.

"След тези обвинения и огромния брой починали от епидемията в Италия, въпросната Мария Рита Джизмондо измисля следните оправдания: "Случващото се е много странно, сигурно вирусът е мутирал", "Ама не само аз казвах такива неща, други вирусолози също са ги казвали, защо само с мен се занимавате?", "Тогава още нямахме достатъчно информация".

В свои публикации, Даниела Пенкова се обръща към доц. Мангъров, като задава въпрос защо като вирусолог не е на първа линия в спешните отделения и как така си позволява да раздава съвети относно вирус, с който изобщо не се е срещал. "

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 23:36 от bubanka

# 17 257
Едната починала днес от/с Ковид във Видин, всъщост е починала от инфаркт. На 77г е.
Лична информация.

Цитат
За разлика от предшествениците си, този коронавирус е много по-агресивен към всички органи и системи в човешкото тяло. Изключително агресивен е спрямо сърцето и съдовете, директно засяга ендотела, тъй като той е богат на AК-рецепторите, с които теоретично директно се свързва. Вирусът е директно кардиотоксичен, той директно атакува и сърцето. При предишните два вируса това е много по-слабо изразено.
В момента има страшно много съобщения относно формите на протичане на заболяването по отношение на сърцето. При хоспитализираните болни, от 1/5 до 1/3 от всички болни имат засягане на сърцето. То се хваща под формата на покачване на тропонина, затова изследването му е изключително важно. Засяга се коагулацията. Вирусът атакува ендотела, всички съдове в тялото и се достига до едно свръхсклонност към тромбообразуване. Има докладвани съобщения за белодборни емболии. При много пациенти има остра сърдечна недостатъчност.

# 17 258
Споко, ще преборят и короната, но трябва време - до тогава ще спазваме някакви мерки.

# 17 259
  • Bulgaria
Сега пък е време и ние да нададем вой. Smile Възроптя се срещу мерките и веднага започва разхлабване. Голяма част не сме съгласни с разхлабването на мерките, полети и туризъм, нас кой ще ни чуе и веднага ще обърне палачинката?

Някак си ми се струва, все пак не знам дали съм права, но ми се струва, че тези, които се стараем да спазваме мерките, не сме типа хора, които ще надават такъв тип вой. Може би някаква част, които ги спазват от паника и страх, но със сигурност не тези, които ги спазват от разум. Аз най-малкото не бих се хабила да се боря с вятърни мелници.

Така е, аз затова се пошегувах. Просто различен тип хора. Но след като се взима под внимание мнението на едните, би трябвало да се вземе и мнението на другите. Само където ние няма да тръгнем да пращаме цинични и обидни имейли на Борисов да го обвиняваме колко е некадърен и как ще умори народа, примерно.

# 17 260
  • София
Забелязали ли сте, че на БНТ има подготвени кратки обяснителни бележки от лекаря с мустаците, възрастния (ох, забравих му името), също и от другия - за вируса, за тестовете и подобни? Горе-долу колкот една реклама трае.

Като ги гледах пак хората през тролея - от нищо не им дреме вече - народ, навалица, деца по тротоарите. Маски хоре-долу. Младежи колкото щеш. Деца колкото щеш. Все едно вирус няма. Хората правят каквото си искат, само ние тук в темата са дърпаме и опаковаме като нинджи. И тролеят пълен, горе-долу през човек разстояние. Деца, младежи, пенсионери, никой не спазва дистанция.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 23:39 от Andariel

# 17 261
Pehoko, вирусолози има. Проф. Радка Аргирова наскоро даде едно хубаво интервю, в което каза някои интересни неща как се води такава епидемия и какви стъпки се предприемат. Нищо много по-различно от нещата, които сме си говорили тук-ограничаване и идентифициране на заразените от чужбина, тестване, намиране на контактните лица и тн. Ама кой да я слуша, обикновен вирусолог, все пак.
Да, това начина на работа при епидемии по принцип - изолиране на болните и здравите си гледат живота и работата, а не като тази идиотия дето я измислиха сега - изолиране на всички.
Между другото по този стандартен начин в момента работят в Беларус - единствената страна в Европа в която няма никакви мерки като нашите. Там работят така - болните изолирани в болници или по домовете им, здравите си ходят на работа и всичко работи. Това е - толкова е просто и ефикасно.

# 17 262
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всъщност колко от вас имат образованието и опита на този доцент Мангъров, за да го обявяват за луд и т.н.? Но не да имате диплома от Интернет сайтове,а от Медицински университет. С такава категоричност говорите за него, че се повдигат вежди...

# 17 263
  • Bulgaria
Скрит текст:
Може ли да ми припомните какъв беше случая с италианската женска версия на Мангъров? Спомням си, че имаше обвинение.
Последно предупреждение, че ще бъде подведена под съдебна отговорност за неверни твърдения:
https://trafficnews.bg/litsa/italianski-ucheni-se-obarnaha-sresh … hizmondo2-175412/
Може обаче да видиш в българските сайтове, които много обичаха да я прецитирват, както Мангъров сега, след 15 март тихомълком нито дума за нея!
Не мога да се въздържа. Това казва всичко и за Мангъров и за женската му версия.
Всъщност на него няма ли да му е полезно наистина да е на първа линия и следи отблизо как действа този вирус на болните и се развива. Да дава мнение за лечение и т.н.  Нали е точно в неговата област, нали толкова знае, дава съвети и изобщо.. най-най. Да, ама не.

"След тези обвинения и огромния брой починали от епидемията в Италия, въпросната Мария Рита Джизмондо измисля следните оправдания: "Случващото се е много странно, сигурно вирусът е мутирал", "Ама не само аз казвах такива неща, други вирусолози също са ги казвали, защо само с мен се занимавате?", "Тогава още нямахме достатъчно информация".

В свои публикации, Даниела Пенкова се обръща към доц. Мангъров, като задава въпрос защо като вирусолог не е на първа линия в спешните отделения и как така си позволява да раздава съвети относно вирус, с който изобщо не се е срещал. "

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.
И не е лошо малко да се успокоиш, нито Мангъров, нито който и да било няма да ти забрани да търкаш дивана!

Какви пациенти е имал? С коронавирус, кога? А с covid-19 имал ли е? Съмнявам се, че децата, които в момента са настанени в други болници с родителите си, ще бъдат изпратени самостоятелно при Мангъров, за да ги лекува.

# 17 264
Цитат на: Кура булгара
Там работят така - болните изолирани в болници или по домовете им, здравите си ходят на работа и всичко работи. Това е - толкова е просто и ефикасно.
Не знам как точно работят, но има много безсимптомни хора които заразяват навред и без да са диагностицирани. Да си здрав не означава, че не пренасяш зараза- да го подчертаем дебело, а при липса на тест все едно не правим нищо.

Общи условия

Активация на акаунт