COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 280
  • При семейството си
Процентът смъртност на “приключили/затворени” случаи, както и процентът “сериозни и критични” плавно, но върви надолу, като трайна тенденция:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 17 281
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия не очаквам преместване на датите за започване на Висшето образование, защото учениците ще имат дипломите си в края на месец май. Не знам какво ще правят с тези идващи от чужбина. Може би ще има някакви отстъпки.
Стажовете по периоди са широко застъпени в образованието тук и затова не може да се местят дати. (В момента имам двама стажанти и е доста неприятно как ще трябва да ги оценявам. Не можехме да изместим стажа им, защото следващия започва септември. Ако не го проведат тогава, трябва да плащат още една допълнителна година.

По традиция баловете са Коледни. В края на годината има само официално връчване на дипломите.

# 17 282
  • Bulgaria
zverino, какво искате да ми кажете? Че Мангъров ги е лекувал по телефона ли? Или на домашно посещение? То и аз със същия успех мога да излекувам децата, които нямат симптоми и не боледуват и без да съм инфекционист или вирусолог.
Аз казах, какво е казал при Цветанка Ризова, вие дори не сте го гледали, но коментирате компетентно.
Впечатлена съм от високата ви самооценка, но бих предпочела да се доверя на Доц. Мангъров.

Аз гледах миналия път, когато отговори с "Не знам, сигурно съм лекувал" и това ми е достатъчно, за да си направя изводите. Не се изискват никакви познания да "излекуваш" дете, което не е болно. Спомням си Мутафчийски как отговаряше на въпросите как се лекуват децата: "Как да ги лекуваме, като те не са болни".

# 17 283
Естественият подбор и медицината са двете противоположности. Цел на медицината е да пречи на естествения подбор, да спасява хора, които иначе при други обстоятелства могат да страдат или да умрат. Лекар, който препоръчва естествен подбор е пълен оксиморон, т.е. или си лекар или си за естествения подбор.
Цел на всяка държава е да пази общественото здраве, затова има масови ваксинации, затова има противоепидемични мерки и т.н. Това, което не е и не би трябвало да е цел на държавата е да позволява опасен вирус да циркулира сред населението. Останалото противоречи на медицината, логиката, морала и цивилизацията.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 00:29 от LillyM

# 17 284
Да припомня 22% от населението на Ню Йорк ситито има антитела, т.е. там яко са се заразили.
Да заключим значи, че при бързо и безконтролно заразяване има изключително много жертви.
Бергамо омръзна на всички. Може да се цитира Ню Йорк.

# 17 285
Цитат
Papi6, то са факти, в някои от случаите. Така написано звучи все едно заразиш ли се, всичко това ще ти се случи. Няма лошо де, щом ви е приятно да се плашите допълнително, коя съм аз, че да протестирам.
Това са факти, да. Дадени от лекар, срещнал се с вируса. Няма нищо плашещо във вече познатите неща. По-плашещи са тези, които още не са известни.
Тук сме, за да се опитаме да споделим веднага информацията, която непрекъснато изкача. Може и после да бъде оборена.
Ако някой чувства притеснение, четейки тема за епидемичен вирус, може би не е добре да я чете. Мисля, че има още няколко такива, които го разглеждат от психологическа и икономическа гедна точка.

# 17 286
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Може ли да ми припомните какъв беше случая с италианската женска версия на Мангъров? Спомням си, че имаше обвинение.
Последно предупреждение, че ще бъде подведена под съдебна отговорност за неверни твърдения:
https://trafficnews.bg/litsa/italianski-ucheni-se-obarnaha-sresh … hizmondo2-175412/
Може обаче да видиш в българските сайтове, които много обичаха да я прецитирват, както Мангъров сега, след 15 март тихомълком нито дума за нея!
Не мога да се въздържа. Това казва всичко и за Мангъров и за женската му версия.
Всъщност на него няма ли да му е полезно наистина да е на първа линия и следи отблизо как действа този вирус на болните и се развива. Да дава мнение за лечение и т.н.  Нали е точно в неговата област, нали толкова знае, дава съвети и изобщо.. най-най. Да, ама не.

"След тези обвинения и огромния брой починали от епидемията в Италия, въпросната Мария Рита Джизмондо измисля следните оправдания: "Случващото се е много странно, сигурно вирусът е мутирал", "Ама не само аз казвах такива неща, други вирусолози също са ги казвали, защо само с мен се занимавате?", "Тогава още нямахме достатъчно информация".

В свои публикации, Даниела Пенкова се обръща към доц. Мангъров, като задава въпрос защо като вирусолог не е на първа линия в спешните отделения и как така си позволява да раздава съвети относно вирус, с който изобщо не се е срещал. "

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.

Интересно какво ги прави след като твърди, че не са се излекували хората, а просто им е минало.
Сигурно са на хотелски начала в болницата.

# 17 287
  • При семейството си
“Излекуваните/изписаните” общо във всички държави са 919 366.

Допълвам: в средно/ не тежко състояние са 1 868 774.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 00:32 от Не се сърди, човече

# 17 288
Мутафчийски каза, че 34 дни не могат да изчистят 2-ма пациенти от вируса, явно си е дълго лечението затова и не казва за излекувани често.

# 17 289
  • София
" Изглежда сме свидетели на групова перверзия в особено големи размери"
Интервю с психиатъра Владимир Сотиров

https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri

# 17 290
Момичета, а някои от другите държави потвърдиха ли тезата на тези от Израел, че вирусът си затихва от самосебе си след 70 дена?
В Ирландия е 58-ми ден. Изглежда минахме пика и дневният брой на заразените и починалите започна да пада. Към днешна дата 19 648 заразени и 1102 починали. Малко статистика от 25.04. на който му е интересно.
Скрит текст:

# 17 291
Винаги дават информация за броя излекувани. И ако има по-фрапантен случай сред тях го обявяват.
Засега са по-малко от новозаразените, затова малко се губят на фона на останалите. Ако има нещо успокоително го казват. Засега няма чак толкова много, но това са фактите на този етап.

# 17 292
Ухан 72 дни карантина, но чакат нови вълни ... затихването може да е с по-бавни темпове за съжаление. Плюс на нашата страна е че не сме гъстонаселени и може да ни се размине тежката част. Но от друга страна да броим десетки заразени и да седим месеци наред под карантина не е нормално - както каза гуруто д-р Фаучи - вирусът ще ни каже кога да се отпуснем.

# 17 293
  • Там,където се събуждам щастлива.
дълго чаканите резултати на Испания и Италия. Дано намаляват още.
Те доказват, че взетите мерки на изолация имат ефект.

Само пълен локдаун ли има резултат?

В Нидерландия има социално дистанциране и днес цифрата е 46 починали. Приети в болница и лежащи в интензивното е с около 30 пациента по-малко. С този темп утре цифрата интензивно ще е под 880. При 700 се възстановяват всички операции в болниците (трябват ни около 6 дена).

# 17 294
  • Bulgaria
Това със 70-те дена вероятно важи за страните под карантина. Ще видим Швеция как ще е след 70 дни.

Общи условия

Активация на акаунт