COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 359
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 355
  • София
Добре, де, защо задават тъпи въпроси - то е ясно, че никой няма да санкционира майките, които точно сега не ваксинират децата, също и е кристално ясно, че парад няма да има, защото министърът го каза още преди два дни в едно интервю.
Журналистът, с когото беше кратката схватка преди малко наистина зададе манипулативни твърдения - това не са въпроси, а твърдения, поставени с една въпросителна накрая. На мен ми звучи доста добре това за начина на работа с огнищата и тестването и дифузното заразяване. Все пак целта е да се ограничи заразата, а не статус на населението.

# 17 356
  • София
Говорехме си снощи за добри новини – в Нова Зеландия изглежда овладяха ситуацията. От днес приключва блокадата им, хората постепенно се връщат на работа. Новите случаи са само 3 за последното денонощие там. Рано взеха крути мерки и след 33 дни локдаун вече изглежда са се справили. 1473 заразени, 19 починали има там. 4,8 млн население.

# 17 357
Говорехме си снощи за добри новини – в Нова Зеландия изглежда овладяха ситуацията. От днес приключва блокадата им, хората постепенно се връщат на работа. Новите случаи са само 3 за последното денонощие там. Рано взеха крути мерки и след 33 дни локдаун вече изглежда са се справили. 1473 заразени, 19 починали има там. 4,8 млн население.
Сравнение между България и Нова Зеландия не може да се направи по никакви критерии. Като се започне с това, че е островна държава, стандарта на живот и се завърши с липсата на каквито и да е малцинства(гета)

# 17 358

Малко население.Два пъти по-голяма площ от Бг. Отдалечени от всички останали. Няма начин да не се справят. Чудно ми е, че чак сега се случва.
Това пък ми показва, че ние сме много далече от това да се оправим. Sad

# 17 359
  • Пловдив
Цветанката: Добре де, целят свят видя затрудненията в болниците, недостига на апарати, изморените лекари, труповете...
Доц. д-р Мангъров: Просто сега ги показаха, това се е случвало вече, но не го показваха.

И кога друг път в най-новата история на Европа са превръщали ледена пързалка в морга? Кога друг път се е ползвал санитарен влак за транспортиране на болни в по-малко натоварени болници? Този човек не се чува какво говори, а медиите се скъсаха да му дават трибуна за изява.
Нищо още не се знае за този вирус, един казва едно, друг друго.
Медиите публикуват това, което ще генерира трафик, чели, недочели, пишат като луди.
Мутафчийски трябваше да му каже на младежа от 7/8, че адът го няма, защото взехме мерки навреме. Но няма гаранция, че няма да дойде на един следващ етап.

# 17 360
Контактувам по телефон с мои познати в други държави. Мнението им е, че в България са взели навреме мерки. Какво искат от тези хора, не ми е ясно. Работя на смени и имам почивни дни, когато гледам телевизия Евроком, в 16ч. има предаване "Делници". Ами редовно там е поканен гост, който е за отваряне на всичко. Отделно по други телевизии са ми попадали Корнелия Нинова и Крум Зарков, които критикуват ограниченията. А когато каза Бойко, че ще отвори парковете, видях такива безсрамни и нагли коментари във мрежата, от рода: "Ще ни убиват, ще ни уморят, убийци."

Не, наистина няма угода на тоз'  "материал"!

# 17 361
  • София
Сравнение между България и Нова Зеландия не може да се направи по никакви критерии. Като се започне с това, че е островна държава, стандарта на живот и се завърши с липсата на каквито и да е малцинства(гета)
Нима някъде правя паралел? Просто съобщавам добра новина. Каза се снощи, че се фиксираме в лошото и понеже и там имам приятели, използвах възможността да кажа, че някъде нещо е добре. А в Нова Зеландия 16,5% от населението са маори, а 15,6% са азиатци. При пандемията от испански грип смъртността в страната е над 20% и е една от най-засегнатите в света, като най-засегнати са именно маорите. Пак за информация го казвам. Всичко, което не съм написала и въпреки това се прочете някак не знам как да коментирам.

# 17 362
На Мутафчийски яко са му набили канчето. Клекнал е и е време за малко реклама на властта. Няма да посмее да се опълчи повече на Бойко. Предвиждам, че до края на седмицата броят на заразените ще бъде 0

Намекваш, че са казали по-малко бройки? Как ще стане това да обявят 0? Ще скрият умрелите и заболелите?

# 17 363
Забранено ли е да има частна практика?
На Мутафчийски да, щото е военен, но на цивилните във ВМА не им е. Както и на Мангъров.
А цената на прегледа се определя от готовността на пациентите да я платят.
Много искате комунизъм, ама да сте само ползватели.
Не бръзай с изводите какво искаме. Всеки да получава за труда си това, което заслужава разбира се. Ама понеже ми е писнало от държавните болници да ме събират като пациент, ама да не ме лекува и само да ми подават визитка за частния си кабинет, та да кажа, че който иска да е на свободния пазар да заповяда. Но да не използва държавното здравеопазване за набиране на пациенти. А това е масово.

# 17 364
  • Буркина Фасо
Цветанката: Добре де, целят свят видя затрудненията в болниците, недостига на апарати, изморените лекари, труповете...
Доц. д-р Мангъров: Просто сега ги показаха, това се е случвало вече, но не го показваха.

И кога друг път в най-новата история на Европа са превръщали ледена пързалка в морга? Кога друг път се е ползвал санитарен влак за транспортиране на болни в по-малко натоварени болници? Този човек не се чува какво говори, а медиите се скъсаха да му дават трибуна за изява.
Нищо още не се знае за този вирус, един казва едно, друг друго.
Медиите публикуват това, което ще генерира трафик, чели, недочели, пишат като луди.
Мутафчийски трябваше да му каже на младежа от 7/8, че адът го няма, защото взехме мерки навреме. Но няма гаранция, че няма да дойде на един следващ етап.
перефразирано това ми звучи като някоя врачка да ти каже, че може да спечелиш от тотото или че ще ти се случи нещо добро/лошо.

# 17 365
Гледам брифинга и мога да кажа че Мутафчийски  брутално излъга относно един доста важен факт. Знам от първо лице,  че това което той каза не отговаря на истината но няма да конкретизирам понеже информацията е чувствителна и подобно на други хора, със сигурност ще си навлека неприятности. Вчера пък чета в медиите изказвания на медици, които съвсем друга песен пеят когато са на четири очи с компания. Въобще отдавна спрях да си чеша пръстите в темата, няма смисъл.Нещата не са точно такива каквито ни се представят.
След като излизаш с някакви твърдения се подкрепи с факти. Иначе си дрънкаш празни приказки. За кое е излъгал Мутафчийски?
Каква песен пеят медиците извън медиите?

Ще ти кажа. НЯМА защитни облекла, маски и ръкавици за всички. НЕ СЕ изследват всички контактни или със симптоми
Кой някога е казвал, че се изследват всички контактни? Напротив, каза се преди седмици, че в много страни приемат, че ако има болен в едно семейство/домакинство се приема автоматично, че останалите са заразени и се поставят под карантина. Изследват се контактните лица на друг принцип, например, лекар и пациентите му, работник и колеги, и тн.

Ако живееш с болен, приет в болница, ти имаш симптоми, но не толкова сериозни, не е ли редно да се изследваш?
Редно е, но не го правят. Във Видин има няколко такива случаи, за които знам, а за колко не знам...

# 17 366
  • Пловдив
Това за липсата на предпазни средства не е работа на Мутафчийски, а на директорите на болниците.
Аз пък знам как приемат нов пациент в кардиология в частна болница в Пловдив - целият екип се напъхва в дрешки в за еднократна употреба, слагат маски, очила и по три ката ръкавици и са така, докато не излезе тестът на пациента.
Въпрос на организация на местно ниво. Но липсата на такава не е нищо ново за държавата ни. Що да се свърши някоя работа, като може и да не се свърши. Ей това е масовото у нас. И затова във Видин се изпоразболяха лекарите и още един куп народ покрай тях.

# 17 367
  • София
Ау-у, какво нещо научих ... ама няма да ви кажа ПЪК! Stuck Out Tongue
Детска градина.
Естествено, че не всичко е цветя и рози в нашето здравеоепазване, няма да повярвам, ако някой твърди, че няма нарушения.
За важни такива е редно "мисирките" да направят журналистически разследвания, да излязат с факти, имена и доказателства, а не само да кудкудякат. Само че да си разследваш журналист нито е лесно, нито безопасно, затова пък да цвърчиш по брифинги е проста работа.
За любители на цвърченето има и социални мрежи...

# 17 368
  • София
Опитвам се да слушам какво говори министърката, обаче нещо ме изгуби с този равен тон и затрупване на информацията с всякакъв вербален баласт. Разбрах само, че едни пари ще се дават на бранша на ниво ЕС. Обаче какво ще става реално с туризма не разбрах. Толкова ли е трудно да се кажат нещата кратко и ясто - първо, второ, трето!

# 17 369
На Мутафчийски яко са му набили канчето. Клекнал е и е време за малко реклама на властта. Няма да посмее да се опълчи повече на Бойко. Предвиждам, че до края на седмицата броят на заразените ще бъде 0

Намекваш, че са казали по-малко бройки? Как ще стане това да обявят 0? Ще скрият умрелите и заболелите?
Намеквам, че вчера и онзи ден обясни как парковете са голям риск, а днес всичко е цветя и рози. Намеквам, че го питаха дали политиците носят правилно маските си, а той говори за депутатите, но не и за Бойко и Радев, които си дърпат маските или ги посят по брадичката. И намеквам, че идват празници и на Бойко не му се иска да спира онези, които ще хукнат извън градовете, че да не му падне рейтинга

А защо няма да смее да се опълчи? Знанията ли ще му вземат или дипломата?Че той беше против отхлабването на мерките и си го каза. Чакам да кажеш за 0 заболели, че не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт