COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 183
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 415
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Метрото в Милано, за който се чудеше че било невъзможно там да се спазва дистанция:

Съответно ще влиза само определен брой хора, другите чакат. На пероните по същия начин с означени места...

Относно Мангъров, може да е добър лекар, не споря. Но лично аз предпочитам да чета и слушам мненията на вирусолози и епидемиолози, които наистина са на първа линия в борбата с вируса, не е като да липсват такива извън България. В Италия май нито един не остана на неговото мнение, в началото имаше. Странно как изведнъж си промениха всички мнението....

Абсолютно. Сигурна съм, че и голяма част от хората в тази тема, които подканват другите към групов имунитет рязко ще си променят позицията, но вероятно и тогава няма да си го признаят. Важното е винаги да си контра, нищо, че са по-паникьосани от паникьосаните.
така или иначе ние минаваме бавно през групов имунитет, на етапи.

# 17 416
Скрит текст:
Ковид не се изкарва на крак, много хора имат симптоми, но казват, че заболяването е характерно и не може да се сбърка с грип или настинка.

Е, как да не се изкарва на крак? Много хора го карат на крак.Една позната го изкара само с главоболие, болки в гърлото и леко повишена температура. Приятелят й и той така. Изследваха ги, защото се върнаха от ски в Австрия. Тя се изчисти от вируса на 28ия ден горе долу,той по-рано. И двамата са в цветущо здраве и на работа в момента.

# 17 417
Не знам дали е пускано това. Първи надежди за потушаване на цитокиновата буря с имуномодулатор. Моноклонално антитяло подобрява състоянието на пациенти с тежка и средно тежка пневмония.
Резултатите трябва да се повторят при независимо проучване.
https://www.lemonde.fr/sciences/article/2020/04/27/premiers-espo … -LYw58ogSZN0dJjbg

# 17 418
  • Bulgaria
Груповия имунитет е трудно изпълнима задача, виждаме дори и в Италия са далече от такъв. А това да стане бавно и на етапи е още по-невъзможно, защото е много трудно да се контролира потока на заразените. Видин ни е най-показателния пример как за 0 време успяха да подпалят цяла болница, старчески дом и кой знае още колко села и хора.

# 17 419
МК_ вероятно е дефектен. Аз имам няколко приятели, включително ЛЛ ползват такива и нямат проблем. Аз обаче не го ползвам навън, само на стайна температура. Предполагам ако навън е 1 градус, може и да не отчита вярно.

# 17 420
И като са отрицателни както масовото тестване в градския транспорт какво доказва това?
Ами тези в градския транспорт не бяха ли тествани за антитела? Това е съвсем друг скрининг, ясно е, че все още масов имунитет няма.
Говорим за тестването на активните инфекции с ПСР. Ако пък са били тествани за активна инфекция в ГТ, още по-добре, значи не е толкова заразен тоя вирус и няма много инфектирани.
Както и да е, спорът може да е безкраен. Ясно съм се изразила и мисля, че който поиска - разбра.
Точно МРЪНгъров призоваваше за тестване с бързи тестове, т.е за антитела. Били сме го изкарали вече. Еми не се оказа прав. Както и за много други неща.

# 17 421
Ами тези в градския транспорт не бяха ли тествани за антитела? Това е съвсем друг скрининг, ясно е, че все още масов имунитет няма.
Говорим за тестването на активните инфекции с ПСР. Ако пък са били тествани за активна инфекция в ГТ, още по-добре, значи не е толкова заразен тоя вирус и няма много инфектирани.
Както и да е, спорът може да е безкраен. Ясно съм се изразила и мисля, че който поиска - разбра.
Означава, че мерките действат и не сме се изпозаразили всички, нито сме го преболедували.

# 17 422
Между другото, относно КПП-тата, те са ми любимата противоепидемична мярка Grinning
Вие знаете ли, че в декларацията мога да си напиша каквото пожелая и шансът да ме хванат е нулев. Мога да напиша друго име, друго ЕГН, друг адрес, бе може и една дума да няма вярна. Полицаите не сравняват данните с личната карта. После нека ги търсят по декларации.
Но пък иначе искам да похваля полицаите, чудесни са. Изключително мили, любезни, усмихнати, шегуват се, пожелават приятен ден, изобщо, много са ми мили и им съчувствам, че кибичат по цял ден на пътя.

На мен от тв ми се видяха много нелюбезни и ми направи ужасно впечатление. Съответно от другата страна другите киселяци им отговориха със същото и така. Радвам се, че не е така и настроението е добро.
Силно подозирам, че има значение и какво е отношението на човека срещу тях Grinning Аз им се усмихвам, поздравявам ги, те също ми се усмихват, някои ме питат как съм Grinning Досега е имало само един киселяк, но аз просто не му обърнах внимание. Grinning

# 17 423
Абсолютно. Сигурна съм, че и голяма част от хората в тази тема, които подканват другите към групов имунитет рязко ще си променят позицията, но вероятно и тогава няма да си го признаят. Важното е винаги да са контра, нищо, че са по-паникьосани от паникьосаните.
Искрено се надявам да няма нито повод, нито причина да си променят мнението. Нека са контра, нека вярват на експерти подкрепящи идеята за "групов имунитет", веднага и бързо, сега на момента. Нека обвиняват другите в каквито щат "прегрешения".
Важно е да се разминем леко и да няма много жертви. Всичко останало е приказки, които ще бъдат забравени.

# 17 424
Аз пък не мога да разбера как искат да правят закон да се запазят КПП-тата, но да имало и туристически сезон. То двете неща са несъвместими.

# 17 425
  • София
Предполагам, че КПП-тата ще фи премахнат след шести май или наааай-късно след 24 май.
Но, ако отворят планините-след шести май ги махат

# 17 426
  • София
Това с груповия имунитет е единственото смислено решение, но очевидно няма как да стане за кратко време. Във Франция изследванията показаха, че средно за страната 5,7% имат имунитет, т.е. са срещнали болестта и са я прекарали, симптомно или безсимптомно. 12% са в най-заразения район, а в много от останалите са под 2%. И това при препълване на болниците и разкарване на тежки случаи със самолети и влакове. Без ефективно лекарство не виждам как може да стане бързото изграждане на имунитет без да се увеличи брутално смъртността от всичко останало, защото болниците преливат от пациенти с коронавирус. А и също сред самите болни с коронавирус, защото и на тях като няма кой да им помогне ако са твърде много, ще има в пъти по-висока смъртност.

Ако у нас се окаже, че имаме ген или друго, което води до масово по-леко прекарване или изобщо без заразяване, това би било някакво решение. Иначе чакаме лекарство, защото за ваксина ще мине твърде много време. Така си го представям.

# 17 427
  • Bulgaria
Всъщност защо никой не говори за заразените медици в Пирогов? Там май се оказаха най-много. Ако във Видин са подценили вируса и не са носили маски, в Пирогов какъв е проблема? Или някой най-накрая ще си признае, че няма как да се предпазят само с маска и ръкавици ако попаднат на заразен пациент?

# 17 428
  • Bulgaria
Груповия имунитет е трудно изпълнима задача, виждаме дори и в Италия са далече от такъв. А това да стане бавно и на етапи е още по-невъзможно, защото е много трудно да се контролира потока на заразените. Видин ни е най-показателния пример как за 0 време успяха да подпалят цяла болница, старчески дом и кой знае още колко села и хора.
Е и? Като се подпалиха какво стана? Умряха ли? По улиците трупове ли има? Няма място в моргите ли? Хладилни камиони кръстосват улиците на Видин да прибират умрелите ли? Какво стана като се разболяха хора във Видин?

Да, двама вече умряха. Защото имаха нещастието да получат инсулт и да ги лекува заразен невролог. Ще видим колко от другите ще успеят да се спасят. Не бързайте да подценявате положението там, защото само местните знаят за какво всъщност става въпрос и на какво ниво е болницата им!

# 17 429
  • MI
Но лично аз предпочитам да чета и слушам мненията на вирусолози и епидемиолози, които наистина са на първа линия в борбата с вируса, не е като да липсват такива извън България.
Мнението на доц. Атанасов от Пирогов за надутата смъртност брои ли се?
Той е от първа линия.
Колко случая точно са минали през него и колко през колегите му в Италия? Не, не се брои за момента.

Общи условия

Активация на акаунт