COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 337
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 625
Тук слагам два линка за мнението на хора, които си разбират от работата.

https://m.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%94 … 4%D0%B8---/n13029

И
https://m.24plovdiv.bg/mnenia/article/8510934
Прочетох интервюто от втория линк - много хубаво, премерено, спокойно интервю. Нямащо нищо общо с апокалиптичното заглавие, което е сложено.

# 17 626
Интересно ми е каква е ситуацията в Ухан в момента. Живеят ли нормално...

# 17 627
  • София
Калинка, не съм пряко ангажирана с тези процеси, все пак не съм учител, моята връзка е косвена. МОН казва какво ще правят, а какво се съветват там те си знаят.

# 17 628
Нели, да, писах вече, че днес е 1. Според Робърт Кох е много различно по региони R0. И не е единственото число, което трябва да се гледа. Здравният министър продължава да си държи на охлабване  на мерките, въпреки R0. Вицепрезидентът на бундестага критикува Робърт Кох, че числата му са политически мотивирани, а не научно мотивирани, сменили си били начина на пресмятане на R0.

# 17 629
  • София
Аз към Мангъров чувства нямам. Ни агресия, ни симпатия, нищо. Имам въпроси към него? Въпроса ми най-първия е плащат ли му и колко (ще прибавя и КОЙ), за да обикаля по цял ден медиите? После искам да знам също лично той колко пациента с Ковид 19 е лекувал и как ги е лекувал? А също така дали е имал време покрай медийната си кариера напоследък да работи нещо друго?
Къде са го давали Мангъров днес? Нямам време да чета всичко, дайте да видя с какво толкова отново ви потресе

# 17 630
  • Ispania
Ако все още не е писано днес за Испания :
За първи път от както е започнала карантината , заразените за последните 24 часа са 1300👏👏👏👏. Това е направо чудо !!! Спадат вече всеки ден. Дано до няколко дни спаднат под 1000

# 17 631
==
Това не е вярно. В Швеция ресторантите и кафетата са пълни. В някой щати в САЩ като Джорджия вчера отвориха ресторанти, фитнеси, всичко се напълни. Нормалните хора не ги е страх от този грип. В момента се извършва комунистическа репресия и диктатура над пазарната икономика и свободите на хората, и много скоро здрави хора ..
=====

Нищо лично  към това мнение .
Прави ми впечатление обаче че тези които живеят в други държави не спират  да определят какво е нормално и какво  не .
Не спират да ни поучават в тая насока .
Избрали сте да живеете на друго място . Ще живеете както там се живее.
А ние тук ще живеем както  ние си искаме . .
Да имаме разногласия , но ще си изберем пътя в новите условия .
Бъдете здрави!
+ 1, дето се казва.Преди незнам колко си страници помолих от всякакви чужбини да не ни поучават.Живеят там да се съобразяват, ние не им даваме насоки.Моля Габито от Германия с неадекватните си постове , Калинка от Нидерландия, дето набива , като че ли сме ѝ малоумните ученици да въздържат откъм неадекватни съвети.Бъдете здрави!

Мен пък не ме интересува фейк нюза от всякакви измислени бг.сайтове, които някои се чувстват длъжни на всяка цена да споделят, драмите за кашлящи и храчещи из магазините и градинките на: Фанфанита, Лилита , МК-та  и пр., но просто прескачам и чета предимно, както горните две потребителки, също Хеликаза и още двама - трима по-сдържани и разумни в коментарите.
Всеки си има предпочитания - та ако обичате моля да не модерирате пишещите в  темата - има си хора и за това. Мерси.

# 17 632
А защо си мислите, че няма план за действие или че не се работи в момента по него? До 13.05. има много време и ако оповестят отсега всичко, което обмислят да въведат/променят, а след това ситуацията не го позволи ще настане вой до небесата. Ирландия е в локдаун до 05.05, но все още не са оповестили твърдо дали и кои мерки ще бъдат разхлабени. Даже така като чета нещата вървят към удължаване на рестрикциите. Дано да греша де.

# 17 633
Нели, да, писах вече, че днес е 1. Според Робърт Кох е много различно по региони R0. И не е единственото число, което трябва да се гледа. Здравният министър продължава да си държи на охлабване  на мерките, въпреки R0. Вицепрезидентът на бундестага критикува Робърт Кох, че числата му са политически мотивирани, а не научно мотивирани, сменили си били начина на пресмятане на R0.
То това донякъде е ясно. При нас в Хесен от 1 май отварят църкви, от другата седмица посещения в старчески домове, широк кръг погребения  и май сватби.
Та neliq, май в Германия зорлем ще ви догоним.

# 17 634
Чудесно е това за Испания.
zverino, ето Мангъров от вчера по БтВ:
https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/mangarov-njakolkos … -v-balgarija.html

# 17 635
Аз към Мангъров чувства нямам. Ни агресия, ни симпатия, нищо. Имам въпроси към него? Въпроса ми най-първия е плащат ли му и колко (ще прибавя и КОЙ), за да обикаля по цял ден медиите? После искам да знам също лично той колко пациента с Ковид 19 е лекувал и как ги е лекувал? А също така дали е имал време покрай медийната си кариера напоследък да работи нещо друго?
Къде са го давали Мангъров днес? Нямам време да чета всичко, дайте да видя с какво толкова отново ви потресе
Мен не ме е потресъл с нищо конкретно. Той пее една песен от самото начало (с леки завои, там където го хванаха, че говори пълни небивалици). По-скоро неговото постоянство ме изненадва. Факта, че не се уморява да обикаля по знайни и незнайни медии. Позволете ми да не вярвам, че го прави ей така от силно усещане за хуманизъм и от алтруизъм. Просто все повече ми прилича на платен говорител на определени бизнеси, които биха имали интерес да се говори, че вируса е само настинка, не е страшен изобщо, не е проблем никакъв да си ходим навсякъде, и ако обичат да ги оставят да отворят врати вече тези бизнеси, защото губят пари. Лично мнение, разбира се.
Справка в гугъл показва днешните му изяви, вчерашните и т.н., няма да ви помагам с търсенето.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 17:51 от lovely

# 17 636
  • MI
Дени, личното ми мнение от доста време е, че навсякъде ще отпускат по малко колкото да се разболеят толкова хора че хем да не умре икономиката, хем да не колабират здравните системи. Поне докато няма ваксина е утвърдено лечение. За съжаление май ще ми се оправдаят тези предположения...

# 17 637
Ако все още не е писано днес за Испания :
За първи път от както е започнала карантината , заразените за последните 24 часа са 1300👏👏👏👏. Това е направо чудо !!! Спадат вече всеки ден. Дано до няколко дни спаднат под 1000
Браво Вал! Много се радвам за вас! Наистина. Heart

# 17 638
директорите започнаха да излизат с изявления, че затварят училищата, защото няма персонал
В Австрия пък ги затвориха, за да спрат да щъкат възрастните, това си е обществена тайна. Затова от средата на май ще ходят само два дни от седмицата там, а не цялата. Освен това се олекоти максимално обществения транспорт, който също се движеше с големи интеревали. Отделно броя учители, които са в рисковата група.. Тоест имаше много комплексни причини за затварянето, но със сигурност не са казвали за липса на персонал. Може би косвено са си го помислили, ако отпаднат професори в карантина. Всъщност писах и преди - само за Виена това се отрази на движението на над 220 000 ученика и 24 000 учителя.

# 17 639
  • София
Чудесно е това за Испания.
zverino, ето Мангъров от вчера по БтВ:
https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/mangarov-njakolkos … -v-balgarija.html
Това от вчера го знам, но мислих че има ново. Прехвърлих отгоре, отгоре коментарите, понеже нямам време да изчета всичко и все Мангъров, Мангъров, едно пенене, кофи помия. А, то още ги държало някои хора от вчера. Малко истини от екрана и два дни ритане.

Общи условия

Активация на акаунт