COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 732
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 700
Ексит стратегията на Белгия обявена на 24 април 2020 от Националният съвет по сигурност

https://www.info-coronavirus.be/en/news/nsc-24-04/  на трите официални езика на Белгия, плюс на английски език, който също е признат за официален език в администрацията.

Добре разписано и обяснено. Иска ми се нещо такова и от нашите.
Ох, защо ми се струва, че хоум офисите вече ще са по - скоро норма, а не изключение от тук нататък? Sad

Няма шанс. Работата в колектив от къщи е в пъти по-трудна и непредпочитана. Единствено позициите за които не се изисква да имаш чест човешки контакт с другите може да се вършат ОК от къщи.

Въобще не е така. Работя от къщи повече от 5 години, това е тенденцията в Щатите за големите офиси, много по-евтино е за компанията, отколкото да плаща наем, ток и т.н за десетки хиляди служители. Имаме поне по едно събрание на ден (Webex), говорим по телефона или Jabber. За мен има много положителни страни и най-вече спестените 2 часа време, които иначе си ги отвисявам в трафик по магистралите. Да не говорим за положителното влияние за околната среда. Офиса никога не ми е бил полето за социални изяви, приятели имам достатъчно извън служебните контакти, така че хора не ми липсват.

Да си забил в компютъра и да набираш цял ден числа/букви/код не е единствената хоум офис работа. Ако ръководиш отдел обслужване на клиенти със 100+ човека ще си на тотално различно мнение. Това е разликата. Ето примерно ти си ОК а при нас (като фирма) всеки ден хоум офис изнервя хората все повече и повече и работа се върши все по-зле и по-зле.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 21:12 от Insignia

# 17 701
  • Варна
Скрит текст:
Смъртните случаи от коронавируса за един ден:

Норвегия 1
Дания 7
Швеция 81
На кой от трите стратегията работи най-добре се пита в задачата.[/color]

Рано е да се каже. Ако след някой друг месец Швеция е приключила с вируса (изграден стаден имунитет), а в Дания и Норвегия има втора, трета, четвърта, пета вълна (затягане, разхлабване, затягане и пак разхлабване на мерките)? Какъв ще е верният отговор?! Дори и да не вкарваме в уравнението факта, че населението на Швеция е два пъти по-голямо.

Темата трябва да си остане една, според мен е много важно да знаем какви са мерките в другите държави и как се комуникират, както и какво се случва с медицинската част на кризата (вируса и лечението) в страните, които са по-напред от нас в разпространението. Всичко, което момичетата, живеещи извън България, ми е интересно и полезно.

# 17 702
  • Мадрид / София
Испания си призна, че е правила по-малко тестове от обявените официално. С това излиза от Топ 10 на страните правили най-много тестове за короната.

# 17 703
И аз не виждам защо да се разделя темата, когато това е темата. Няма българска и друга корона, всички сме в тази гадост. Хубаво е да споделяме, да търсим и донасяме новини.
Аз пък да питам нещо , ако те заболи гърло и ти се запуши носа, непременно корона ли ще да е.
Хората вече май не ги сполитат настинки  Blush
Аз днес съм оптимист, успяваме някак, с всчки хаотични мерки, спазващи  инеспазващи, да държим кривата нормална. Дали пък  Господ не е българин ? Или малко внос имахме, изолирахме тревожните огнища, а дойде и хубавото време, та носоглътките ни да не са уязвими. Пу- пу. Да сме все така.
И навсякъде в света. Хубаво е, като няма лоши новини.

# 17 704
Някой може ли да ми обясни, щом 8% от населението на Банско е прекарало вируса, как няма стигнали до болница и/или починали? Това са около 1500 човека все пак

# 17 705
Tays, има много фактори и част от тях са социо-културни. Голяма част от по-възрастните живеят в по-малки населени места, няколко поколения под един покрив не е честа практика, обичайно семействата живеят отделно, много фамилии живеят всъщност в къщи, на различни етажи, могат да бъдат сравнително отделени, не сме чак толкова мобилни и няма чак такава миграция напред - назад из страната, домовете за възрастни хора не са чак толкова разпространени.
Всички тези неща оказват допълнително влияние.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 21:29 от Mosquita

# 17 706
Оказа се, че след напускането на Банско се появява нуждата от хоспитализация. Сигурно има специални вибрации в града  Simple Smile

# 17 707
Flame, нали от Разлог се почувстваха обидени, че са предоставяли здравни услуги там (идвали са от Банско да правят снимки на бял дроб и т. н.), а личните лекари се направиха на жертви, че работели на сляпо по време на карантината. Имало е някаква динамика.

# 17 708
# 17 709
  • Пловдив
Някой може ли да ми обясни, щом 8% от населението на Банско е прекарало вируса, как няма стигнали до болница и/или починали? Това са около 1500 човека все пак
Колко жители има Банско? Около 9 хил. май казаха. 8% са 720.
А колко са тествани? Там нещата заглъхнаха.

# 17 710
Смъртните случаи в Ню Йорк - шест пъти повече, отколкото е нормалното за периода.

Има 20900 повече смъртни случаи, само 16673 от тях са официално свързани с К-19.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/27/upshot/coronaviru … ew-york-city.html

# 17 711
  • Bulgaria
"Шпигел": Корона-диктатура в Сърбия на Вучич.

https://www.actualno.com/topnews/shpigel-korona-diktatura-v-syrb … vDblQaUOS3lj0wZx8

Ако си мислите, че и там няма много критики. Всъщност не знам дали изобщо има начин на управление, който да не предизвиква критики, независимо либерален или консервативен. Но четох, че сърбите за последно този уикенд ще бъдат в локдаун и след това ще започнат да разхлабват положението.

# 17 712
Банско за мен си остава мистерия.
Но, както се казва, труповете не можеш да скриеш.
Все си мисля, аз и преди съм го споделяла, че докато бяха в карантина ,ЛЛ са ги държали да "траят", има там някаква регионална политика, или солидарност . Какво е било , може и някога да разберем. Днес четох всичко, което е поствано в темата като линкове. Ако не уведомяват хората за резултата , е доста странно. Но нали пък там беше по желание тестването.

Моите лични изводи са, че наистина нито е толкова  заразен, нито смъртоносен този вирус. Просто на някои хора им реагира имунната система и получават страховитите усложнения.
Сега, с топлото време, е добре. Моите рискове са в ГТ, значи, аз в метро влизам по изключение щото ме е шубе за тези от летищата, в автобуса ми , половината са "Бели хора", ама маршрутът е до другите части, навсякъде ми ковиди през очите. Как ще ходя до офиса, не знам.

С много разсъждения стигнах до извода, че трамваите са най- безопасни. Аз от пипане не се плаша, откакто прочетох, че вирусът живее 5 мин. по ръката ми, все ще се омажа с дезинфектант, обаче от дъха на хората ме е много страх.

Mosquita,
ИИ така е, аз си общувам с доста хора по други населени места. Прави са да роптаят срещу маските, там дистанция може спокойно да се пази. Ама аз сега бях навън, ми направили тротоарите тесни,, а срещу мен по 4-5 човека, е как да спазя отстояние. Няма как в София просто.

# 17 713

Честно казано, за мен е много логично това да е така.
Все си мисля, че пневмонията е просто един симптом, а заболяването е с друга първопричина, но заради първоначалната паника и хаос се хвърлиха в тази насока.

# 17 714
Скрит текст:
Смъртните случаи от коронавируса за един ден:

Норвегия 1
Дания 7
Швеция 81
На кой от трите стратегията работи най-добре се пита в задачата.[/color]

Рано е да се каже. Ако след някой друг месец Швеция е приключила с вируса (изграден стаден имунитет), а в Дания и Норвегия има втора, трета, четвърта, пета вълна (затягане, разхлабване, затягане и пак разхлабване на мерките)? Какъв ще е верният отговор?! Дори и да не вкарваме в уравнението факта, че населението на Швеция е два пъти по-голямо.

Темата трябва да си остане една, според мен е много важно да знаем какви са мерките в другите държави и как се комуникират, както и какво се случва с медицинската част на кризата (вируса и лечението) в страните, които са по-напред от нас в разпространението. Всичко, което момичетата, живеещи извън България, ми е интересно и полезно.

Работата е там, че Швеция не се изчерпва със Стокхолм. Дори и в Стокхолм след време да придобият стаден имунитет, останалата част на страната няма да има такъв едновременно с тях. Следователно по-голямата част от страната ще е уязвима за зараза. Същоро важи и за Нровегия, където по-голямата част от случаите са в Осло и околията, а заразата не е разпространена равномерно в цялата страна. Хората пътуват от град в град, от държава в държава ... Заразата ще се разпространява отново и отново. Но на сегашен етап ако гледаме брой умрели, то от скандинавските страни Швеция избра най-грешната стратегия, която води до най-голям брой умрели. Доста по-голям от другите скандинавски държави.

Хаха, норвежкият мин. на правосъдието с небоядисаните корени е казала на една пресконференция по повод затворените фризьорски салони: ''Аз не съм единствената с израснала небоядисана коса'' и си навела главата напред да покаже на журналистите колко много тъмна коса е израснала, с което разсмяла присъстващите журналисти.
Като чета пресата им, норвежците са много доволни от членовете на правителството, които страдат наравно с народа. Няма фризьор - ще си ходиш обрасъл и небоядисан на пресконференция и ти. Имаше една статия, в която пишеше преразказвам по памет ''Когато корона кризата ни удари, се проявихме като нация посивели и фалшиви блондинки'' .
Ето снимката от въпросния момент: https://gfx.nrk.no/JoXhBq02YE9VZbKIYKMOjwNLSPI3N-W5LZCTeCCmGIxA.jpg
Превърнала се е в националния символ на изстрадалите жени с небоядисани корени.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 21:50 от Fenris

Общи условия

Активация на акаунт