https://www.info-coronavirus.be/en/news/nsc-24-04/ на трите официални езика на Белгия, плюс на английски език, който също е признат за официален език в администрацията.
Добре разписано и обяснено. Иска ми се нещо такова и от нашите.
Ох, защо ми се струва, че хоум офисите вече ще са по - скоро норма, а не изключение от тук нататък?

Няма шанс. Работата в колектив от къщи е в пъти по-трудна и непредпочитана. Единствено позициите за които не се изисква да имаш чест човешки контакт с другите може да се вършат ОК от къщи.
Въобще не е така. Работя от къщи повече от 5 години, това е тенденцията в Щатите за големите офиси, много по-евтино е за компанията, отколкото да плаща наем, ток и т.н за десетки хиляди служители. Имаме поне по едно събрание на ден (Webex), говорим по телефона или Jabber. За мен има много положителни страни и най-вече спестените 2 часа време, които иначе си ги отвисявам в трафик по магистралите. Да не говорим за положителното влияние за околната среда. Офиса никога не ми е бил полето за социални изяви, приятели имам достатъчно извън служебните контакти, така че хора не ми липсват.
Да си забил в компютъра и да набираш цял ден числа/букви/код не е единствената хоум офис работа. Ако ръководиш отдел обслужване на клиенти със 100+ човека ще си на тотално различно мнение. Това е разликата. Ето примерно ти си ОК а при нас (като фирма) всеки ден хоум офис изнервя хората все повече и повече и работа се върши все по-зле и по-зле.