COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 679
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 775
  • Буркина Фасо
Извънредното положение беше въведено при малък брой заразени.
и започнаха да разхлабват мерките при голям брой заразени и умрели.

# 17 776
Но много се чудя някой замисля ли се, изследва ли, търси ли ЗАЩО тук случаите са малко ?
Някаква причина трябва да има
Основната причина е, че реагирахме бързо. Не ми се мисли, ако НОЩ беше оглавяван от Мангъров, например. Извънредното положение беше въведено при малък брой заразени. Бяха затворени молове, заведения, кина, театри, паркове. Училищата не функционираха и преди това заради поредицата грипни ваканции. Детските градини преди да ги затворят бяха с 50% посещаемост, поне по мои наблюдения. ВУЗ-овете също реагираха бързо. Така ликвидирахме основни пътища на разпространение на вируса.
плюс така ненавистната диванна армия хоум офис. И всички отговорни хора, които направиха какво трябва и каквото могат. Не тръгнаха по кпп, стояха у дома. Плюс тия, дето си загубиха работата,  плюс тия в неплатен, плюс....още.

# 17 777
Няма много заразени у нас защото няма тестове. У нас например е напълно нормално контактните на заразен да не се тестват. Видяха се у тестове щаба последната седмица и се размърдаха затова и случаите скочиха, никакви великденски пътешествия нямат общо с това.

# 17 778
  • София
Няма много заразени у нас защото няма тестове. У нас например е напълно нормално контактните на заразен да не се тестват.
Ако са в семейството му се приема, че са заразени. Иначе в много страни тестват само в болница. Не казвам, че е хубаво, но е така. Тестовете са проблем в повечето страни, а реално само с пълно проследяване на контактните и карантинирането им може да се намали разпространението максимално.

# 17 779
Извънредното положение беше въведено при малък брой заразени.
и започнаха да разхлабват мерките при голям брой заразени и умрели.
Ами нали масово това се искаше. Сега пък било рано.

# 17 780
Тази вечер в Референдум, вирусоложката каза, че се надява мерките да паднат час по-скоро, за да може грипът да се изгради колективен имунитет, който да бъде поет от младите и здравите. Все повече хора запяват песента на Мангъров - ще видите, че накрая който се смее последен, се смее най-добре - хелоу, Мангъров, ура! Simple Smile
Знаеш ли, хич не ми е смешно. С надежда следях "развитието" на "грипа" при една колежка на моя приятелка, която приеха в  болница преди близо две седмици. Беше интубирана съвсем за кратко и успешно екстубирана дори. Възстановяваше се - ура! Но до днес. От днес информацията за нея е, че отново е в интензивно...

# 17 781
Няма много заразени у нас защото няма тестове. У нас например е напълно нормално контактните на заразен да не се тестват.
За тестовете трябваше да си признае ББ. Днес. То стана ясно при изслушването, че нямаме и пестим. Ми кажи , бре. Кажи. Ама той по дни докладва. Тъпа работа.
Според мен,  при тази безааличност на тестове , направо цъфтим. Нямаме пу пу много смърт, значи компенсираме липсата на тестове с нещо

# 17 782
Скрит текст:
Какво казват последните изследвания относно възможността за заразяване чрез аерозоли, образувани само чрез дишане на заразен с коронавирус? Постоянно се променят мненията по този въпрос.

От Робърт Кох с гугъл преводач за аерозолното предаване. Последният абзац е най-важен:

Аерозоли (капчикови ядра, по-малки от 5 микрометра): В проучване с експериментално генерирани аерозоли и обогатени с вируси SARS-CoV-2, репродуктивните вируси се откриват до три часа (3). Това обаче беше производство на изкуствен механичен аерозол, което се различава съществено от кашлица / кихащи пациенти с COVID-19 при нормални социални отношения.

Аероноли, съдържащи коронавирусна РНК, бяха открити в три проучвания във въздушни проби от издишания въздух на пациентите или от стайния въздух в стаите за пациенти (4-6). SARS-CoV-2 вирусите (5, 6) бяха изследвани в две изследвания и бяха изследвани сезонни човешки коронарни вируси (подтипове: NL63, OC43, 229E, HKU1) (в допълнение към грип и риновируси) (4). В последното проучване може също да се покаже, че разпространението на коронавирусен РНК-съдържащ аерозол в атмосферния въздух може да бъде предотвратено чрез хирургически маски, носени от изпитваните. Репродуктивните вируси в аерозолите не са изследвани в нито едно от проучванията.

Дори ако понастоящем окончателната оценка не изглежда възможна, предишните изследвания показват, че предаването на SARS-CoV-2 чрез аерозоли не е възможно при нормално социално взаимодействие.

# 17 783
  • Bulgaria
Втората вълна се поражда от това, че веднъж вече са били в пълен локдаун повечето държави и разпускат мерките, което неминуемо води до нарастване на случаите. Трябва много внимателно да се отпускат мерките, а не като при нас /при увеличаване на случаите/. Вирусът въпреки ужасните последици не е достигнал до голям % от населението. Ако успеят да овладеят положението с много тестване и карантиниране, вероятно ще успеят да се предпазят от втора вълна. Лошото е, че след пълен локдаун, ако се наложи втори такъв просто хората сигурно няма да го преживеят психически и икономически и дано не се налага, че тогава става наистина страшно.

# 17 784
Аз и за тестовете се примирих, вероятно са скапани и малко. Но факт, че не сме чули за падащи хора по земята, за много случаи на много болни. Все щеше да се чуе! Колко потребители сме! Много болни, с болни близки. Щеше да се чуе! Не знам. Дано е все така и занапред, просто аз искам да знам какво точно ни предпазва, за да продължи да ни пази. Не заради друго.

# 17 785
Скрит текст:
Неколкократно се споменава "задаваща се втора, по-тежка вълна".
Добре де, нали вече имаме солиден опит, не е ли логично при втора вълна да сме по-подготвени и ... да мине по-леко?
Аз предполагам, че вирусът ще остане да се върти сезонно като грипа. Като при следващите епидемии, никой вече няма да тества, а ще минава по каналния ред - ОПЛ, чай, мед, хапчета за смучене, антибиотик, а тежките случаи - болница....

За Банско - аз продължавам да твърдя, че местните имат много по-малък допир с чужденците. Персоналите масово са "внос" от други градове. И ако е имало локална епидемия , то тя е заминала по родните градове на ски учители, готвачи и сервитьори.
А те изследваха общинска администрация, социален патронаж и подобни...

Подесеторвам - прекарах новогодишните празници в Банско и гарантирам, че местните си имат фул контакт с чужденците - по магазини, хотели, механи и на улиците. Лично съм го видяла.

# 17 786
Така ликвидирахме основни пътища на разпространение на вируса.

И той какво прави сега, къде отиде? Умори се да търси и изчезна, така ли?

# 17 787
При нас не е имало твърди мерки така, че това разхлабване е по-скоро направо рай сравнено с други държави с карантинен режим. Единственото обяснение е че нямаме препълнени болници и много трупове затова и са решили да охлабят малко и да видят резултата, чисто експериментално.

# 17 788
https://it.dir.bg/tehnologii/ilon-mask-shte-napravi-noshtno-shou … her-nad-balgariya според вас тези технологии безвредни ли са? Да оставим настрана конспиративните теории за 5г и вируса но като лаик се чудя няма ли да заживеем в микровълнова печка скоро

# 17 789
Алкохолът не знам в каква посока влияе във връзка с вируса, на имунитета, на кръвоносните съдове, на кръвосъсирването. В малко количества, в големи, при увреден черен дроб. За цигарите също доста се спори. Едва ли са единствен фактор.
Опитвам да следя такива публикации де. Не знам.

Общи условия

Активация на акаунт