COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 757
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 850
Ако утре отпадне ИП, считам че сме вече по модела на Швеция. И ще бъдем интересен експеримент сигурно за целия свят. Опитни зайченца. Чудесно. Успех ви желая драги сънародници. Д*пе да ни е яко.
Възможно е напълно, дори го очаквам.
Май вече е одобрен заем за 2 милиарда или са поискани вече, не запомних.
Като падне ИП вече отпада и финансова помощ май от държавата. Кой взел-взел.
А фирмите , ако почнат да се преструктурират и съкращават вече държавата не знам да има отношение. В бюрата по труда и това е. Но пък другите ще вдигнат цени и услуги да компенсират, вече тока се говори, парното ... няма да е никак лесно и почвам да се притеснявам.

# 17 851
  • Там,където се събуждам щастлива.
Лили, на кой в Европа и Щатите му пробутват гонене на стаден имунитет? Единствено холандците и великобританците дадоха такава заявка, след което рязко дадоха назад и се затвориха по къщите като останалите.

Това, че някакви откачалки и екстравагантни учени шестват из телевизиите какво значение има?

Никога не са се отказвали за градене на имунитет (Нидерландия), защото друга алтернатива за момента няма.. Иначе нямаше да има толкова изследвания сред преболедували за изчисляване на процент имунитет,, възможност да се пътува между градове и контакт с други хора (лимит хора). Последното се прави масово и въпреки това цифрите падат.
Целта винаги е била да не изпуши системата, за да не умират хора от инфаркти и инсулти и да няма къде да бъдат приемани. Целта не е да не се заразяват хора.

Изхожда се от знанието какво става с вирусите и как се развиват. Едва ли някой от тези специалисти вярва, че изчезват с вълшебна пръчка. Има и много мнения, че Италия и Испания може отново да се окаже на изходна позиция, ако евентуално не решат да бъдат в пълен локдаун до 2021-2022.

# 17 852
Някой има ли идея защо в Сърбия отпадат почти всички мерки и то за около 2 седмици общо?

https://www.expert.bg/macroview/healthy/syrbija-vdiga-zabranite- … vete-1457491.html

# 17 853
Ако утре отпадне ИП, считам че сме вече по модела на Швеция. И ще бъдем интересен експеримент сигурно за целия свят. Опитни зайченца. Чудесно. Успех ви желая драги сънародници. Д*пе да ни е яко.
Възможно е напълно, дори го очаквам.
Май вече е одобрен заем за 2 милиарда или са поискани вече, не запомних.
Като падне ИП вече отпада и финансова помощ май от държавата. Кой взел-взел.
А фирмите , ако почнат да се преструктурират и съкращават вече държавата не знам да има отношение. В бюрата по труда и това е. Но пък другите ще вдигнат цени и услуги да компенсират, вече тока се говори, парното ... няма да е никак лесно и почвам да се притеснявам.
Не 2, а 10 милиарда искаха да теглят, не знам до къде я докараха. И други хора считат, че искат да прекратят, за да не успеят фирмите да вземат финансовата помощ.

# 17 854
Някой има ли идея защо в Сърбия отпадат почти всички мерки и то за около 2 седмици общо?

https://www.expert.bg/macroview/healthy/syrbija-vdiga-zabranite- … vete-1457491.html
Странно. Те поне се държаха . Може и тях да ги правят на пчелички и да се опрашват . Но...те си имаха болни и не беше много добро положението при много по-строги мерки и почти затворени с вечерен час и т.н.
Това ме изненадва, не го очаквах от сърбите , ако е вярна информацията.

# 17 855
  • на пъпа на Златията
Помните ли че имаше едно съобщение че Меркел  си е била БЦЖ ваксина ?
Колкото до България колкото и да ни поставят на последно място по всичко все още се храним с човешка храна.
Като слушате  разказите  на наши работници какво чуваме. Чувала съм  " минаваме през едно поле - цялото бяло , мислех че е валял сняг , работи в портокалови гоеи - сипваме  с чували изкуствени торове и поливаме портокалите , домати в Холандия - със стълбички си берат доматите  и  домати и краставици опо калибър .
Ние тук още се храним със слънчева храна . 

# 17 856
Калинка,
Моите уважения, но това не е точно така. Първоначалната идея на холандците и великобританците беше да оставят вируса да си върлува както природата е определила. И от тази идея определено се отказаха, вижда се по мерките, които са предприели.

Друг е въпросът, че няма как сега да излязат и да кажат, че идеята е била тъпа. Както и на останалите европейци не могат да им кажат, че идеята е да се заразяваме тихо и кротко, но моля, без да претоварваме системата. Но то се подразбира.

# 17 857
Rorik, Меркел не си е била БЦЖ, а пневмококова ваксина. Тя е препоръчителна за всички над 60 г. мисля. Може и да греша за точната възраст.

# 17 858
Те сега Холандия и Англия ще могат да видят нагледно до къде довежда модела с оставянето на вируса да си върлува ако гледат България. Ние ще сме им показно. Да ни показват по новините там аз предлагам, тоя експеримент ще бъде интересен за всички в Европа, направо пряко включване. Може пък и да оживеем, кой знае, нали Господ бил българин и гена ни бил по-така...

# 17 859
В България наистина населението е най-БЦЖенирано от където и да е по света. Едно масово тестване би се отразило и на проучванията за ефикасността на ваксината с/у коронавируса. Това би трябвало да е ясно и на здравните и управляващите..

# 17 860
Днес в 11:00 в UK имаше минута мълчание в почит на починалите ключови работници.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52450138

# 17 861
  • на пъпа на Златията
Те сега Холандия и Англия ще могат да видят нагледно до къде довежда модела с оставянето на вируса да си върлува ако гледат България. Ние ще сме им показно. Да ни показват по новините там аз предлагам, тоя експеримент ще бъде интересен за всички в Европа, направо пряко включване. Може пък и да оживеем, кой знае, нали Господ бил българин и гена ни бил по-така...
Сега ще видим какво става в старческия дом във Видинско.
Разкарвали един стар човек и го хвърлили пред вратата на дома като куче.
Генералът рече , вирусоносители имало , ама нямат симптоми и ги отделили на горния етаж .
Не си спомням , там има ли починал??.

# 17 862
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка,
Моите уважения, но това не е точно така. Първоначалната идея на холандците и великобританците беше да оставят вируса да си върлува както природата е определила. И от тази идея определено се отказаха, вижда се по мерките, които са предприели.

Друг е въпросът, че няма как сега да излязат и да кажат, че идеята е била тъпа. Както и на останалите европейци не могат да им кажат, че идеята е да се заразяваме тихо и кротко, но моля, без да претоварваме системата. Но то се подразбира.

https://www.rivm.nl/en/news/rivm-launches-study-on-coronavirus-h … d-immunity  

В началото искаше да е по шведския модел. Отказа се под натиск за училищата (обясних вече как и защо) и политиците от опозицията, а не въз основа на мнението на специалисти. От 17 март винаги са били за интелигентен локдаун, в който има мерки, които обаче не са свързани с напълно прекъсване на общуване, довеждащо до плавен (и бавно) изграждан по естествен път имунитет.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 01:22 от Kalinka

# 17 863
zon,

Мисля, че е 3 месечен периода на изследването, затова няма резултати от март.
Но изследователите от TASK може би ще преварят всички, тъй като имат опит , техника, организация и най вече допълнителни изледвания които ще приложат към края на този тест.
Доста оптимистично са настроени.
(В предния ми пост е препратката към статията)
Скрит текст:
В Нидерландия продължават с медицинските изследвания с BCG ваксината и евентуалният ѝ ефект при предпазване и по леко прекарване на ковид19.
Сега ще тестват референтна група от доброволци на 60+ години.
Не са публикували още предварителни резултати от групата на ваксинираните медицинските работници през март.

https://www.radboudumc.nl/en/news/2020/study-on-effect-of-bcg-va … on-in-the-elderly
[/spoiler]
Предполагам, че междинните резултати с групата медици са добри, защо иначе да започнат сега с 1600 цивилни и то на 60+. Само не ми е ясно как очакват тези граждани да се срещнат с корона вируса, вероятността за това не е толкова голяма, а и как ще разберат това. За медиците, които работят с пациенти с ковид е ясно.
Или просто ще чакат да видят дали някой някога от възрастните ще се разболее.

# 17 864
  • на пъпа на Златията
Каквото и да си говорим ,  80 процента от българите одобеяват мерките които се взеха в България .

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 01:25 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт