COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 000
  • София
Не е до незасегнати. Аз не бих си пуснала детето на градина до лятото. Всеки с малко дете има затруднения с гледането му, това е аксиома. Но когато е на зор винаги намира начин, никой не си е оставил малките деца сами. Интересно как всеки иска да му бъде осигурено нещо, за да си спести неудобството. Ами, да, да имаш деца понякога създава организационни проблеми, това е!

# 18 001
  • гр. Варна
Т.е. - при разговор със заразен човек не можем да се заразим, така ли? Или?
На там клонят проучванията.
Кихането и кашлянето е друго. По само себе си могат да бъдат предизвикани напр. от някаква алергия (слънчева, поленова...)
Интересно развитие в детската градина до нас ОДЗ, София център:
от днес сутринта (след 2 месеца мъртвило) е пълно с лелки с маски и престилки, явно подготвят градината за посещения.
На лелките са им свършили дните платен отпуск и сега им намират занимания, за да не останат и те без заплати /щото са им много високи/.
В момента се обработват против кърлежи  дворовете  на детски градини и училища. Има  дейности преди да се започне да пръска  от ДДД фирма.
Без заплати няма да останат, понеже ще получат обезщетения по схемата 60:40.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 12:15 от pkol

# 18 002
Всяко говорене е свързано с изхвърляне на плюнки.

Също  смях, въздишки, кихване от прахоляк, покашляне от цигари... и т.н.

И се разпръсква вируса...

# 18 003
Преекспонирате проблема с децата и бабите. След като децата повече от 2 месеца са си седяли вкъщи и не са социално активни, няма как да заразят бабите. По-вероятно е бабите от магазина да се заразят.
Ако за някои няма никакви други варианти може да се отворят дежурни ясли и градини, но не и всички масово.

Децата са си стояли вкъщи, но ние, родителите им, сме щъкали напред-назад, защото сме работещи. Така че да пратя децата при баба им е същото като аз да отида при тях.

Всяко говорене е свързано с изхвърляне на плюнки.
Да, на 30-40 см. Освен ако не сме гушнати с този, дето говорим, елементарно разстояние от половин метър принципно се пази, сега хората инстинктивно стоят по-надалече.

# 18 004
  • София
https://www.goldthread2.com/culture/coronavirus-chinese-students … g/article/3081768
Coronavirus: Chinese students return to class with ‘1-meter hats’ to practice social distancing
Учениците в едно училище в Хангжу, Китай, отскоро се разхождат с еднометрови шапки, за да спазват социална дистанция. Главите им са украсени с приказни герои и животни от балони, картон, дърво... Шарената идея е вдъхновена от придворния етикет на династия Сонг, чиито чиновници според легендата трябвало да носят подобни шапки, за да не могат да шушнат и заговорничат срещу императора.

# 18 005
Сигурно сте гледали репортажа с усмивка за "греенка ракия - сутрин, обяд, вечер"
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/04/25/28 … D0%25B8%25D0%25BF

Пия червено вино по 300 гр всеки ден,  от него имам хубав хемоглобин, кожа, най -интересно от прекаляване с кафе вдигам кръвно явно, почва да ми трепери, от виното - не.  За вируса не знам дали помага.

# 18 006
  • Street of Dreams
"Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите
Да, веднъж каза, че идва бурята. Много ни беше страх Smiley
Рейтингът му падна след това изказване и се отказа. Тук се бях оплакала на форума.

ПП Между другото, тук няма щаб и такива. Курц ни е и баща, и майка. Както и не казват какво става в други страни, сами се информираме. Въобще много интересен подход.

Вчера гледах 50 минутна реч на Кикл и аргументите му срещу мерките и страха, който всявал Курц. Разбирам, че работата на опозицията е да критикува, но съм много разочарована как си позволява да поеме такава голяма отговорност за народа си и толкова гръмко да предизвиква към неспазване на мерките. Иначе го харесвам, но така не бива. Като цяло съм крайно изумена от подхода на западните политици - дали е популизъм, дали си кътат икономиката, да им влизат кинти в хазната, или не им стига умът, не знам.

# 18 007
Преекспонирате проблема с децата и бабите. След като децата повече от 2 месеца са си седяли вкъщи и не са социално активни, няма как да заразят бабите. По-вероятно е бабите от магазина да се заразят.
Ако за някои няма никакви други варианти може да се отворят дежурни ясли и градини, но не и всички масово.

Децата са си стояли вкъщи, но ние, родителите им, сме щъкали напред-назад, защото сме работещи. Така че да пратя децата при баба им е същото като аз да отида при тях.

Нали ставаше въпрос за деца, които са малки и родителите не могат да работят? Значи са си вкъщи стояли деца барабар с родители.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 12:27 от Arizona

# 18 008
Както винаги незасегнатите ни казват - ами оправяйте се. Какъв да е този начин, който някак ще се търси? Без баби и градини хората трябва да напускат работа. Но защо да се мисли за тези семейства, да се оправят.
Когато "незасегнатите" имаха вашите проблеми, вие хал-хабер си нямахте.
Като няма ДГ има детегледачки, може да се кооперирате родители, може да имаш подходящи съседи ...
Говорете с директор на ДГ и РЗИ съществува ли опция за съдействие и организация. Ако е нужно търсете съдейсвие на Общинска админестрция. Въпрос на организация е.  Сърфирането в БГМама няма да ви реши проблема.

# 18 009
Дростен се противопоставя на СЗО по повод тяхното изказване за липсата на имунитет. Той е напълно убеден, че има имунитет(с някои изключения). Според него СЗО твърдят обратното, за да не се получава социално стигнат избиране. Тоест работодателите да предпочитат работници, които вече са прекарали заболяването и няма опасност да се заразят. Или на рожден ден да бъдат канени само хора с имунитет. Пускам линк към статията на немски:

Разбира се че имунитет има. Въпроса е колко е траен този имунитет - седмица, две, месец... Едва ли ще е повече от месец. Имунитета срещу всички други корона вируси които ни разболяват през зимата е много нетраен. Затова всяка зима може по 5-6 пъти да сме болни с хреми и кашлица. Този не е по-различен, че да очакваме, че ще има траен и стабилен имунитет.

# 18 010
  • Bulgaria
Извеждат заразените от дома за възрастни хора в село Гара Орешец. Ще ги настанят във Враца. Притесненията са, че един и същ персонал се грижи както за здравите, така и за заразените. Един от близките каза, че не било вярно, че са разделени на различни етажи.

# 18 011
  • Сф
PureLove, доколкото рабрах, нямат право да напускат фермата, иначе си бачкат.

Ами моите познати не почнаха веднага.Гледах ги по феиса тия фургони и масички отпред и като звъннаха казаха, че цакат карти по цял  ден и чакат да минат тия дни и тогава ще работят по други места из вътрешността- не съм ги чувала скоро.:Преди Великден заминаха.Момчето е син на моя приятелка, отгледала съм гопочти и го мисля, здраво , младо момче, спортистче, що замина не знам, и пари си има.ама младост Simple Smile

# 18 012
  • София
Видях аз коментарите от снощи за Банско и само да кажа, че имаше болни от Банско в болницата в Разлог.

Но и мен ме радва ниската смъртност, дано така си остане. Предполагам за свързани с това огнище могат да се броят само смъртните случаи в Благоевград.
Аз за себе си имам теоритично обяснение защо е така, но ще видим дали ще се потвърди.

# 18 013
Та, какви опции предложи?
Досега в никоя страна не съм видяла опции за родителите на деца, които трябва да гледат.

Тази италианска мярка ми звучи така -  парична помощ за плащане на детегледачка. Но не знам как и дали действа на практика, някой от Италия може да разясни.

https://www.inps.it/nuovoportaleinps/default.aspx?itemdir=53540

# 18 014
Ново 20: "Не ми давай декларацията за да не ни се трупат много." Grinning
И така... Joy

Общи условия

Активация на акаунт