COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 947
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 030
Някой знае ли нещо за махането на КПП-та. От всички мерки тази ми е най-безумната. В другите държави затварят области, тук областни градове- много тъпо, висене по опашки, декларации и глупости.

# 18 031
  • на пъпа на Златията
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/borisov-kristin-lagard-se-chuvstv … ska-btszh-vaksina

Знаете ли единствено ССА  по соца беше единствената академия международно призбата . И не го приписвайте на "комунизма" . По добре го припишете на народа ни който  се е славел с експериментите си е лекувал животните си .

Знаете ли че имаше институт за производство на гамаглобулин  и той се използваше  за децата  които боледуваха от хепатит?

Факт е че последните години  изобщо не се обръщаше внимание на здравето на и на животните и на хората .

Просто всички се извадиха от нормалния си начин на живот .

Западната цивилизация си знае материализма . Оставяш го на стаден имунитет . Това разбиране зза цивилизация е дълбоко погрешно .

Медицината отдавна става все по субективна .

Ние  като народ имаме  вековни традиции които бяха запуснати .

Похвален е тоя интерес на Борисов към тези институти .

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 13:12 от rorik

# 18 032
  • Там,където се събуждам щастлива.
Докато не измислят някакъв начин за тестване на пристигащите няма скоро да се изчистим. Дори да ги накарат сами да си платят теста, пак е по-добре от нищо. Интересно, че заразените идват точно от държавите, в които уж се справят и които тук само ни се дават за пример от потребителките колко им били либерални мерките, как никой не носи маска, защото е вредно...

Защо намесваш страната и какво се прави в нея с безотговорността на един човек, който е бил зле, но не е отишъл тук на лекар?  И не, не нидерландската система му е отказала помощ, а той е работил на черно и не е плащал осигуровки и затова не са му се давали 25 -35 евро за преглед при домашен лекар. Този начин на мислене “да мина метър” се наблюдава масово у нас. Виждам го даже при собствените ми роднини.

И не е единственият случай. Масово се начетох колко българи в Италия работят така. И сега понеже им било скучно и “поне да се прибера да помогна на дъщерята с бебето.” Всичко това е манталитет.

# 18 033
Скрит текст:
Междувременно съм се наслушала на майки, за които държавата им е длъжна и да им гледа децата...
Двустранен процес е - ако държавата иска тези майки да работят, да се осигуряват и да плащат данъци, значи е длъжна и да гледа бъдещите си данъкоплатци, докато майките участват в производството на БВП.
Крайно време е, според мен, да се върнем към здравите български корени и традиционното българско семейство - жената си стои вкъщи и да си гледа децата, мъжа работи и издържа семейството. От едно време си е било така в България, сега не знам какво им щукна в главите на тези жени, да си оставят децата на друг да ги гледа, а те да работят.

Ма, разбира се. За какви пък се помислиха тия ми ти жени? В 21ви век да искат да се развиват? Ужас, бе! Марш в кухнята!

Междудругото, при едно такова условие, с голямо удоволствие няма да допринеса за прираста на милата ни държавка

# 18 034
Някой знае ли нещо за махането на КПП-та. От всички мерки тази ми е най-безумната. В другите държави затварят области, тук областни градове- много тъпо, висене по опашки, декларации и глупости.
За мен е единствената, която ми пречи. Би имало смисъл от КПП, но на всяко населено място, да се знае кой влиза и кой излиза с каква цел. Нямаме обаче такъв потенциал и идеята си губи смисъла. Като добавим и лъжливите декларации и всякакви варианти за влизане/излизане, наистина става безумно.
Та чакам с нетърпение премахването на КПП.

Скрит текст:
Докато не измислят някакъв начин за тестване на пристигащите няма скоро да се изчистим. Дори да ги накарат сами да си платят теста, пак е по-добре от нищо. Интересно, че заразените идват точно от държавите, в които уж се справят и които тук само ни се дават за пример от потребителките колко им били либерални мерките, как никой не носи маска, защото е вредно...
Защо намесваш страната и какво се прави в нея с безотговорността на един човек, който е бил зле, но не е отишъл тук на лекар?  И не, не нидерландската система му е отказала помощ, а той е работил на черно и не е плащал осигуровки и затова не са му се давали 25 -35 евро за преглед при домашен лекар. Този начин на мислене “да мина метър” се наблюдава масово у нас. Виждам го даже при собствените ми роднини.

И не е единственият случай. Масово се начетох колко българи в Италия работят така. И сега понеже им било скучно и “поне да се прибера да помогна на дъщерята с бебето.” Всичко това е манталитет.
Защото всяка държава е длъжна да контролира безотговорността на гражданите си или на тези, които пребивават. Иначе няма да има държава.
И понеже БГ непрекъснато се плюе, а другите, в това число и Нидерландия се дават за пример относно мерки, спазване, адекватност и т.н., МК недоволства /и с право/, че болен може да се движи свободно и безконтролно и да се качи на самолет от такава държава.
Досега трябваше да стане ясно на нашите управляващи, че ако ние не си пазим границите от внос на вирус, няма кой да ни опази. Дали ще ги тестват, ще ги карантинират, ще .... тези, които влизат си остават потенциални носители и заразители на вируса.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 13:23 от Mama_Nana

# 18 035
  • София
Не зная дали да го пускам като линк - гледам запис на ОРТ на предаване, в което обсъждат вируса, епидемията и т.н. руски лекари и др. В студиото се задават от водещия доста смислени въпроси- вярно, че някои от тях касаят руската история на епидемията, но засягат също и тяхното тестване, развитие на инфекцията, симптоми, правили са статистика на няколко хиляди скенера (КТ) на диагностицирани с вируса по някаква класификация на тежест на видяното в дробовете.
Ако модератор смята, че трябва да изтрие поста - да го изтрие. Ще пусна линк
https://www.youtube.com/watch?v=2Aaa1j9_92s

# 18 036
За мен е единствената, която ми пречи. Би имало смисъл от КПП, но на всяко населено място, да се знае кой влиза и кой излиза с каква цел. Нямаме обаче такъв потенциал и идеята си губи смисъла. Като добавим и лъжливите декларации и всякакви варианти за влизане/излизане, наистина става безумно.
На всяко населено място за мен е загуба на време и на ресурс. Много хора работят извън населеното място в което живеят и всеки ден се вкарват в страхотно приключение. По-добре да сложат КПП на областите  и в границите на областта да е свободно движението на хората. В Италия ако не се лъжа е така.

# 18 037
Може би ме разбираш твърде буквално. Нямах предвид буквално зомбита а твърдения като твоето.

Мисля, да, сестра ми е в Германия. Никой не казва, че идват зомбита.
Но не приемам, че не дават на хората да си окопаят лозето, а пристигащите са заразени и ги оставят свободно да се возят по таксита. Не разбирам. Ако някой пристига не трябва да е риск за никого тук.

Пристигащите не са заразени, някаква малка част от тях се оказват заразени. Дай да спрем всички полети изобщо защото при нас вирус няма, не се разпространява, страната ни е стерилна и покрай хилядите хора който се прибират се доказва че има 4 заразени, автоматично сложени под карантина и не се знае заразили ли са някого. Ама не, спрете полетите напълно.

# 18 038
С полет на коя компания летят тези хорица от Амстердам до София??

# 18 039
Знаех, че с Ковида ще се върнем назад, ама не предполагах, че ще я докараме до средновековието, и предложението ще дойде от жени..
Жените у дома с децата, без работа,а защо не и без образование.. за какво им е. Важното е да могат да готвят, пера и да шият маски от басма

# 18 040
  • София
Скрит текст:
Защо намесваш страната и какво се прави в нея с безотговорността на един човек, който е бил зле, но не е отишъл тук на лекар?  И не, не нидерландската система му е отказала помощ, а той е работил на черно и не е плащал осигуровки и затова не са му се давали 25 -35 евро за преглед при домашен лекар. Този начин на мислене “да мина метър” се наблюдава масово у нас. Виждам го даже при собствените ми роднини.
А защо в Нидерландия се допуска работа на хора без договори и социални осигуровки? В България е ясно защо - търпим критики за нередностите, но  съгласи се, няма как да контролираме трудовите договори и осигуровки на българите в други страни.
Та въпросът е:  защо в европейските държави, в същата тази Нидерландия - се допуска това, ако там всичко е подчинено на закон и ред? И ако е допуснато - чия е вината? На нашенския "Андрешко" или на властите, проспали нарушението? И кой в крайна сметка се оказва потърпевш, когато нашенецът се сети за любимата татковина и се върне тук барабар с вируса си? В цялата тази история на някои сигурно им е изгодно да си затварят очите, но определено губи "любимата татковина" на човека с българско гражданство, заради когото цял самолет барабар с таксиметров шофьор е под карантина, докато работодателят му, както и страната, където е работил нелегално, не губят абсолютно нищо - те просто са се отървали от него.
Въпросите са риторични, не чакам отговор.

# 18 041
Сега за какво ги издирват кацналите от Хорандия,заразени с коронавируса..
оставете ги,ще им мине като лека настинка..и не в болница,при семейството си да останат
тези тарикати..и не бъдещите туристи а сегашните нетърпеливи сезонни работници
да подписват декларации че знаят какво правят и всичко произтичащо от това е за
тяхна сметка..пак село под карантина,..в предишни постове,някой писа че с тази толерантност
от първи ще станем пак последни,от глупостта си.

# 18 042
  • София
Знаех, че с Ковида ще се върнем назад, ама не предполагах, че ще я докараме до средновековието, и предложението ще дойде от жени..
Жените у дома с децата, без работа,а защо не и без образование.. за какво им е. Важното е да могат да готвят, пера и да шият маски от басма
По нашите закони може и мъж да остане, а и баба или дядо по майчинство. Принципно.

# 18 043

Защо намесваш страната и какво се прави в нея с безотговорността на един човек, който е бил зле, но не е отишъл тук на лекар?  И не, не нидерландската система му е отказала помощ, а той е работил на черно и не е плащал осигуровки и затова не са му се давали 25 -35 евро за преглед при домашен лекар. Този начин на мислене “да мина метър” се наблюдава масово у нас. Виждам го даже при собствените ми роднини.

И какво? Холандия няма вина, че се работи на черно там ли?

Най-добре, който иска да заминава за определени западни държави, да представи документи одустоверяващи причината за пътуване (както тук се пътува между градовете и се минава през КПП) - например трудов договор, студентска книжка или командировъчно , или документи по повод други уважителни причини. Така,  потокът свързан с дейности като джебчийства,  проституция и работа на черно, които после да се прибират болни да се спре.
Сезонните работници също би трябвало да имат някакви договори и съответно осигуровки, и да се лекуват там.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 13:39 от Arizona

# 18 044
Скрит текст:
На всяко населено място за мен е загуба на време и на ресурс. Много хора работят извън населеното място в което живеят и всеки ден се вкарват в страхотно приключение. По-добре да сложат КПП на областите  и в границите на областта да е свободно движението на хората. В Италия ако не се лъжа е така.
Като помислих съм съгласна за цяла област, но контрола да не бъде като сегашния - който не решил, той не преминал.  Наистина контрол и яснота, кой от къде идва и къде отива. Така поне, ще може да се локализира по лесно възникнал проблем и ще се контролират всички, а не като сега - областните градове "под обсада", останалите пълна свобода.

Общи условия

Активация на акаунт