COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 18 180
Защо дъщерята на Милен Цветков дойде тук от Нидерландия с условие да се тества веднага, да си стои в къщи до излизането на резултата, а други обикалят България и сеят зараза. Дъщерята на Вълчо Камарашев не можа да дойде от САЩ за погребението.
Им
Защото у нас хората не се теглят на един кантар, а според други неща. Може ли да сравним дъщеря на актьор (Бог да го прости!) с дъщерята на Милен? При първата дъщеря нищо интересно около нея. При втората : баща й е жертва на действителноста  и малко или много си го знаят мерещите с два аршина. Политика в момента има даже в това кой да е на гроба ти.

Явно не съм била ясна. Не противопоставям двете дъщери една на друга. Казвам факти на хора, които се съобразяват със ситуацията и тези, които безогледно нарушават правила-последния случай от Нидерландия . А какво става с екипажа на самолета? Стюардесите?Вероятно са под карантина.

# 18 181
  • На остров
Да сега не знам как е, но преди поне е било така. Каца самолет от София всички минават паспортна проверка и след това трансфер в едната посока изход в другата.

# 18 182
Ахаха, не не мога днес вече ми дойде повече полицейщината..
Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..
А аз чета нещо тук и после като гледам брифинга се оказва, че това, което съм прочел тук е нещо изопачено. На брифинга казаха, че пътувалите с този полет са издирени и карантинирани, а търсят хора, които са контактували с тях, таксиметрови шофьори и т.н. Питам се дали това изопачаване на информацията е преднамерено.

# 18 183
  • Другата България
Мен пък ми е много чудно как боравите с понятията "Безплатно се лекува" защото няма безплатно, това, че не се искат пари от джоба на пациента /в този извънреден случай с Ковид/ въобще не означава, че пари няма да се платят на болницата отнякъде. И те - лечебните заведения не си оставят коня у ряката, ако ме разбирате правилно.
В конкретния случай смятам, че стана ясно какво имам поне аз предвид, а и Зайчето.
Именно за "джоба на пациента", и не само за извънреден случай с Ковид. По принцип.
За останалото съм съгласна.
В случая коментирах това ....нещо
Цитат
Лекува се безплатно само ако е здравно-осигурен
, което не е вярно. Отново.
Ахаха, не не мога днес вече ми дойде повече полицейщината..
Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..
А аз чета нещо тук и после като гледам брифинга се оказва, че това, което съм прочел тук е нещо изопачено. На брифинга казаха, че пътувалите с този полет са издирени и карантинирани, а търсят хора, които са контактували с тях, таксиметрови шофьори и т.н. Питам се дали това изопачаване на информацията е преднамерено.
Разбира се, че е преднамерено, същото се опитвам да обясня и аз, и затова го писах вече два пъти. Изтриха потребителката, но в отговора ѝ на моето поредно обяснение на ситуацията, или поне опит за това бяха намесени Боко, Чоко, Моко, арменския поп и дори форумът, който вече не е това, което е бил. И аз се отказах. Просто няма смисъл.

# 18 184
Преди седмица даваха, че от 46000-72000 $ струва лечението от ковид на здравнонеосигурените пациенти в САЩ. А които са осигурени доплащали 22000 $, ако медицинската им застраховка не включва лечение на ковид.
Друго което е несправедливо, излезе, че от Амстердам до София и дори до Хасково се придвижва безпрепятствено човекът. А много от нас не могат да се видят с родителите, децата си, заради тези КПП-тa.

# 18 185
  • На остров
Kristinia родителите ти не е редно да ги виждаш заради риска от зараза и за тяхното здраве най вече, независимо дали има КПП

# 18 186
  • Варна
Явно не съм била ясна. Не противопоставям двете дъщери една на друга. Казвам факти на хора, които се съобразяват със ситуацията и тези, които безогледно нарушават правила-последния случай от Нидерландия . А какво става с екипажа на самолета? Стюардесите?Вероятно са под карантина.
Несравнимо е. От САЩ се пътува с часове и висене по летища една или няколко смени.
От Нидерландия полета е 2 часа, директен, а може да си е дошла с автомобил.

# 18 187
Kristinia, да, предполагам, че при случай, който изисква интензивно лечение, и в Германия сумата е подобна.
Всъщност се опитвам да кажа, че за самата държава България и за българската здравна каса е по-изгодно тези пациенти да си ги лекуват в България, отколкото да задлъжняват допълнително към немската (или друга) здравна каса.

# 18 188
Някой ще ми обясни ли уловката да махнат израза "извънредно положение" и да въведат мерките със закон?!
За да могат да работят всички власти, които в момента не могат да работят. В ситуация на Извънредно положение правителството притежава цялата власт. Когато се премахне, парламентът ще започне да работи и правителството няма да има право да взима такива решения без неговото одобрение.
Не съм сигурна, но мисля, че и съдебната система страда от извънредното положение.

# 18 189
  • София
Интересно, руснаците с тяхната самоизолация броят проседяните инкубационни периоди на вируса (две седмици). Дотук минали два инкубационни периода и навлизат в третия. Обаче те си локнаха границите преди месец. (сега взе да ми се изяснява, когато китайците говореха преди седмица, че новите им случаи били през преминали нелегално границата с Русия)

# 18 190
Щатите пострадаха много този път, по начин, непознат в историята им. Те винаги са успявали да останат встрани от световните апокалипсис и преди. Тръмп се изразява странно.

# 18 191
Нещо, което се е случило в събота Grinning

Андариел, снощи слушах за Путин и си мислех колко е различно в различните държави. Изказването му беше в стил - затваряме за още две седмици, обаче не се притеснявайте, навлязохме вече в платото и всичко е под контрол. Защото вече няколко  дни стоят на по 6000 нови случаи Grinning

# 18 192
Kristinia родителите ти не е редно да ги виждаш заради риска от зараза и за тяхното здраве най вече, независимо дали има КПП
Това вече ми омръзна да го слушам, какво пречи да пази родителите си и да ги види, макар и за кратко, с маска, в двора например. Даваха наскоро една наша певица, да не споменавам имена, беше без маска и носи на някакъв дядо ядене за рождения ден, че не можели децата лично да го поздравят. Не разбрах защо тя точно беше по-безопасна от децата му, или пък някой от социалните или добронамерените комшии например. Значи аз трябва да пусна родителите ми да си пазаруват сами, да ходят до аптеки, да не ги виждам с дни и психически да ги срина и  някакви непознати да им чукат по вратата с продукти вместо да отида с предпазни мерки да им занеса какво им трябва.  Такива са всички мерки, ирационални ...

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 17:21 от Sparkles

# 18 193
Някой ще ми обясни ли уловката да махнат израза "извънредно положение" и да въведат мерките със закон?!
За да могат да работят всички власти, които в момента не могат да работят. В ситуация на Извънредно положение правителството притежава цялата власт. Когато се премахне, парламентът ще започне да работи и правителството няма да има право да взима такива решения без неговото одобрение.
Не съм сигурна, но мисля, че и съдебната система страда от извънредното положение.

Интересна гледна точка, дам. Аз смятах, че причините са две - да почнат да си взимат заплатите депутатите, и че в момента много глоби няма как да бъдат събрани. Трябва да е постановено нещо със закон, за да наложиш глоба. А със заповед на министъра Х, не може.

# 18 194
  • София
Kristinia, да, предполагам, че при случай, който изисква интензивно лечение, и в Германия сумата е подобна.
Всъщност се опитвам да кажа, че за самата държава България и за българската здравна каса е по-изгодно тези пациенти да си ги лекуват в България, отколкото да задлъжняват допълнително към немската (или друга) здравна каса.
Въпросът не е толкова в лечението и в цената му, а в това, че такива хора - вирусоносители със симптоми, се шмугват в самолета, после в таксито и така възможно оставят след себе си нови заразени. Това е най-важният проблем.

Общи условия

Активация на акаунт