COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 18 810
В САЩ много болници почват да затварят, защото са празни.

https://www.google.com/amp/s/www.newsweek.com/most-us-hospitals- … n-1500028%3famp=1

В Англия имат 4 пъти повече свободни легла от обикновенно

https://www.hsj.co.uk/acute-care/nhs-hospitals-have-four-times-m … l/7027392.article
И ти ли си поредния 20 годишен глезльо, който смята , че хората в пенсионна възраст директно да си копаят дупките на гробищата!
Хайде спрете се! Хората, които отписвате с лека ръка са изкарали най-голямата мизерия, така че мрънкалниците като теб да могат да живеят нормално. Тези хора заслужават да ЖИВЕЯТ. Не знам що за същества сте, защото Човеци не сте!

# 18 811
"починал 73-годишен мъж, страдал от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна недостатъчност, прекарал е и инсулт"

Ну... Да. В разцвета на силите си. Да си бяхте седели повече вкъщи и нямаше да го четем по новините. Е, пак щеше да е починал, но нямаше да го четем по новините...

# 18 812
Аз ми е много интересно, какво Ви е мнението за Сингапур, 16к потвърдени и 14 починали. Явно и там няма масов мор, както и на много места. А Италия, която години наред режеше от здравеопазването, сега си изяде чорбицата. Същото важи и за Испания и Великобритания. Швеция казвате 90% от капацитета им пълен, а някой направи ли си справка, какъв им е капацитета? Там и грип да беше, ще им го запълни. До колкото имам спомен PURE говореше за 500 интензивни легла в Стокхолм. Сори ако нещо съм объркала, но имам спомен, че не са на челни позиции в ЕС.

# 18 813
  • Bulgaria
"починал 73-годишен мъж, страдал от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна недостатъчност, прекарал е и инсулт"

Ну... Да. В разцвета на силите си. Да си бяхте седели повече вкъщи и нямаше да го четем по новините. Е, пак щеше да е починал, но нямаше да го четем по новините...

А как удобно пропуснахте жената, която е работила в съда и вчера тук се публикува информация относно нея, възрастта ѝ и "страшното придружаващо заболяване", което е имала? Разбира се, че първите, които ще починат ще са тези с най-много и тежки придружаващи заболявания, другите ще се борят по-дълго и ДАНО успеят да се преборят.

# 18 814
  • Там,където се събуждам щастлива.

Много сте за задължителна карантина на чужденците. Тези, които летят в момента имат разрешение за пребиване и права, като всеки български гражданин на територията на страната. Туристи не летят (сестра ми е в бранша).

Дали да не въведат и КПП на летищата...
Излиташ от БГ само с представен трудов договор с място на работа - съответната дестинация, или адресна регистрация.
А, не разни нелегални гурбетчии да ми се връщат, защото там не ги имат за нищо.

Не разбирам защо завършвате изреченията си толкова гръмко..Базирано на какво???

Става въпрос за чужденци, което цитирате. Белгийци, холандци, англичани и т.н. Бройката им е доста голяма в България.
Не всички работят за фирми в България, така че не биха имали български трудов договор. Има хора, които постоянно живеят в България и не се издържат с финанси от страната. Имат разрешително за пребиване и никой не може да им откаже да си отидат в домовете.

# 18 815
  • MI
Влязох да напиша за предположения от кога циркулира вирусът в Ломбардия, но май няма смисъл. Едни и същи хора си въртят до припадък същата надрана плоча - ракията е панацея, във всички засегнати страни се тъпчат с антибиотици, всъщност не е ясно дали защото всъщност гнилият запад не ползва антибиотици и се мъчи да ни ги вземе, а за капак - Беларус е майката на демокрацията и свободната информация. Rolling Eyes Мисля че само извънземните още не са намесени или греша?!

# 18 816
Родата от Брестовица, посетила тези от Цалапица по Великден, снаха от Цалапица, приета в болница със симптоми, чакат й теста
https://www.marica.bg/region/rodopi/panika-snaha-ot-brestovica-m … ica-s-koronavirus

# 18 817
  • Bulgaria
Родата от Брестовица, посетила тези от Цалапица по Великден, снаха от Цалапица, приета в болница със симптоми, чакат й теста
https://www.marica.bg/region/rodopi/panika-snaha-ot-brestovica-m … ica-s-koronavirus

Нали тук търсят резултатите от Великден?

Паниката е голяма, защото по Великден бай Ангел и негови роднини са били на гости в дома на снаха му. Тогава край трапезата се събрали 25-30 души, твърдят съседи на разболялата се жена.

# 18 818
  • София
В САЩ много болници почват да затварят, защото са празни.

https://www.google.com/amp/s/www.newsweek.com/most-us-hospitals- … n-1500028%3famp=1

В Англия имат 4 пъти повече свободни легла от обикновенно

https://www.hsj.co.uk/acute-care/nhs-hospitals-have-four-times-m … l/7027392.article
И ти ли си поредния 20 годишен глезльо, който смята , че хората в пенсионна възраст директно да си копаят дупките на гробищата!
Хайде спрете се! Хората, които отписвате с лека ръка са изкарали най-голямата мизерия, така че мрънкалниците като теб да могат да живеят нормално. Тези хора заслужават да ЖИВЕЯТ. Не знам що за същества сте, защото Човеци не сте!
Как пък все не виждате положителното, само дупки в гробищата са ви в главата. Излизат сведения, че не е толкова страшно, колкото масово се представя, но вие очи за това нямате! Все другите ви виновни.

# 18 819
nelig,  ако не греша, ти беше писала, че китайските медици в помощ на Италия са носили и плазма от преболедували К19.
Различни методи на лечения ли има с плазма, че в Бг казаха, че само с прясна плазма могат да пробват?

# 18 820

Явно има неразбиране, че тоя вирус причинява и инсулти и инфаркти и бъбречна недостатъчност и какво ли още не ... ама блажени са верующите, че хората така или иначе щели да си умрат от тези болести.

# 18 821
  • Там,където се събуждам щастлива.
Кой всъщност дава право на българските журналисти така да обясняват в детайли, с имена, места и т.н? Не е ли подсъдно? Някой държи ли им сметка как нагнетяват обществото?

# 18 822
Аз ми е много интересно, какво Ви е мнението за Сингапур, 16к потвърдени и 14 починали. Явно и там няма масов мор, както и на много места. А Италия, която години наред режеше от здравеопазването, сега си изяде чорбицата. Същото важи и за Испания и Великобритания. Швеция казвате 90% от капацитета им пълен, а някой направи ли си справка, какъв им е капацитета? Там и грип да беше, ще им го запълни. До колкото имам спомен PURE говореше за 500 интензивни легла в Стокхолм. Сори ако нещо съм объркала, но имам спомен, че не са на челни позиции в ЕС.
Преди няколко страници бях пуснала статия "защо е трудно да се сравняват различните държави?"....
Сингапур е островен град-държава, с население 5,6млн, ср. продължителност на живот 82.9г.
Испания с население 46,5млн, ср.продължителност на живот 83,3г./най-висока в ЕС/. 1/5 от населението на Испания е над 65г., което е около 8,9млн души - то само тази цифра е доста над жителите на Сингапур!!!!!!
Та какво точно сравнявате?????????????

# 18 823
особено последните, че ще се умира от глад и психарии,  а не от корона. Ако го позволим.
Напоследък често попадам на такива изказвания. Добре, де, хора, всеки си има право на мнение и поведение, свободни сме. Ти например, като не си съгласна и не искаш да го позволиш, какво правиш по въпроса? Имаш ли петиция някъде, стартирала ли си група в социална мрежа, протест правиш ли..? Защото, ако нищо не вършиш в тази насока, си е само мрънкане и палене на чуждите фитили и насаждане на вина. Съжалявам, но точно така изглежда (не влагам никакви чувства в написаното).

# 18 824
  • Пловдив
Лукашенко е президент от 1994 година. Това ми е достатъчно за Беларус. Не бих искала тяхната "свобода". Но явно на много хора тук социализмът им липсва. И футболът.

Общи условия

Активация на акаунт