COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 960
Ice queen, в инфото на снимката има дата и час все пак.
Така е, но е и до настройка на часът и датата на телефона. Wink
Плюс това е достатъчно да редактираш един пиксел за да излезе новата дата.
(току що пробвах Joy )

# 18 961
Шведския модел е правилен, хората са прежалили една група потенциални жертви и толкова. Всички ще сме с този модел, неизбежно е. Иначе глада е алтернативата...

# 18 962
  • BG
Не знам дали сте наясно, но има и много българи с неплатени ЗО, не са само циганите. Обикновено при прием в отделения казват на пациента някой техен близък да отиде да им ги плати. С циганите дали това е изпълнимо, нямам идея.

# 18 963
Pehoko, за мен лично не става по-различно. И не, не можем да спрем хората да се движат, живеят, пътуват, работят, защото има убийци, изнасилвачи и т.н. Просто си има закони, които трябва да се спазват. Ако не се спазват, си поемаш наказателната отговорност. Толкова е просто.

Ех, Ice Queen, провали ми плана значи. Joy

# 18 964
Интересно  тези под карантина/ако не са възрастни,там има уредена доставка/ кой им купува храна ,ако нямат близки.Не е ли това причина  да се нарушава карантината.В Китай имаше  специализирани звена за доставка  на храна по  домовете,не  само за самотни  възрастни. Да, възможно е  да поръчаш онлайн но и доставката с таксито оскъпява ,а хора с намалени или спрени доходи как се оправят?

# 18 965
Шведския модел е правилен, хората са прежалили една група потенциални жертви и толкова. Всички ще сме с този модел, неизбежно е. Иначе глада е алтернативата...
може ли въпрос? В коя държава живеете?

# 18 966
Скрит текст:
Интересно  тези под карантина/ако не са възрастни,там има уредена доставка/ кой им купува храна ,ако нямат близки.Не е ли това причина  да се нарушава карантината.В Китай имаше  специализирани звена за доставка  на храна по  домовете,не  само за самотни  възрастни. Да, възможно е  да поръчаш онлайн но и доставката с таксито оскъпява ,а хора с намалени или спрени доходи как се оправят?

Близък, съсед, приятел? Все се намира.

# 18 967
Pehoko, за мен лично не става по-различно. И не, не можем да спрем хората да се движат, живеят, пътуват, работят, защото има убийци, изнасилвачи и т.н. Просто си има закони, които трябва да се спазват. Ако не се спазват, си поемаш наказателната отговорност. Толкова е просто.

А тия дето заразяват, защото не спазват мерки, каква отговорност ще носят? Как ще мога да знам от кого съм се заразила, че да търся отговорност?

# 18 968
Дистанцията в Бг я виждам аз като тотална химера. Бях до една аптека и един магазин. И на двете места пишеше вътре само по 1, вътре бяха по 2-3-ма и отделно от това, докато аз си чаках чинно отвън да ми дойде реда се опитаха и на двете места да влязат хора, на които се наложи изрично да направя забележка, че и аз чакам и те - "оооо, не ви видяхме". Е как не сте ме видяли, бе? Аз съм пред самите стълби на магазина. Явно съм абсолютно невидима. Явно и хората в магазина, както и надписа също бяха невидими. Забравете за дистанцията и опитите да се вилиза с някакъв ред в магазините. Фактът е, че това просто няма да стане.

# 18 969
Перфектно е за отговорните хора. Но при тях ще работи и само "разбират от дума".
Тези, които искат да лъжат, винаги ще намерят начин - ще сменят датата, ще кажат, че са спали, къпАли, ср@ли и еб@ли и затова не са вдигнали телефона и направили снимка....
(извинявам се за езика)

# 18 970
Бях представила накратко от немски източник мнение на Александър Цанков, който е успял да събере опит с аутопсиране на ковид пациенти. Дал е пространно интервю на български, много е информативно https://www.credoweb.bg/publication/121770/covid-19-uvrezhda-kra … vta-da-se-sasirva

Аз не можах да разбера тези "слаби антитела срещу кръвна група А" какво трябваше да значат. Разбрах, че тази група е най-рискова, но ако ти си друга кръвна група какво ти помагат антителата против група А?

# 18 971
  • Bulgaria
Дистанцията в Бг я виждам аз като тотална химера. Бях до една аптека и един магазин. И на двете места пишеше вътре само по 1, вътре бяха по 2-3-ма и отделно от това, докато аз си чаках чинно отвън да ми дойде реда се опитаха и на двете места да влязат хора, на които се наложи изрично да направя забележка, че и аз чакам и те - "оооо, не ви видяхме". Е как не сте ме видяли, бе? Аз съм пред самите стълби на магазина. Явно съм абсолютно невидима. Явно и хората в магазина, както и надписа също бяха невидими. Забравете за дистанцията и опитите да се вилиза с някакъв ред в магазините. Фактът е, че това просто няма да стане.

Абсолютно. Сами ще се докараме до пълен локдаун. Карантина не можем да спазваме, дистанция не можем да спазваме, маски не можем да носим, празник с родата не можем да пропуснем, седянката пред блока също, домашните сбирки... Колкото повече не се спазват мерките, толкова по-зле ще става.

# 18 972
Скрит текст:
Гледам отново и отново Беларус се дава като някакъв светъл пример от едни и същи хора, които представят нещата там по манипулативен начин.
Южна Корея и Германия също започнаха с малко смъртни случаи, в момента това вече не е така.

Германия - първи случай 15 февруари. След 2 месеца, т.е. 15 април - 134753 заразени, 3804 смъртни случая, към днешна дата 30400 теста на 1 милион население.

Южна Корея - първи случай 15 февруари. След 2 месеца, т.е. 15 април - 10591 заразени, 225 смъртни случая, към днешна дата 12091 теста на 1 милион население.

Беларус - първи случай 28 февруари. След 2 месеца, т.е. 28 април - 12208 заразени, 79 смъртни случая, към днешна дата 18692 теста на 1 милион население.
Така поднесена информацията е доста манипулативна. Тези първи случаи в Германия и Беларус са единични и не са част от последващите епидемии. В трите държави епидемиите започват по различно време. В Южна Корея бяха първи като там вече отдавна нещата са овладяни. След това в Германия като там вече овладяват нещата. И съвсем отскоро в Беларус, където все още се катерят нагоре. Всичко това може да се види на тези графики:

Южна Корея:
Скрит текст:

Германия:
Скрит текст:

Беларус:
Скрит текст:

И да припомня само, че и Южна Корея и Германия в началото имаха ниска смъртност, защото К-19 убива след няколко седмици. В Беларус нещата все още са в началото.

# 18 973
Да но на този  съсед  може да не му се пазари  цели 14 дни ,може да ходи и той на работа.Много е неудобно да искаш някой да пазари.А пък да ангажираш и приятел толкова време .

# 18 974
Много магазини вече доставят до адрес.

Общи условия

Активация на акаунт