Току що прочетох във фейса пост за жена, която е бременна и ще роди всеки момент. Момичето е с паник атаки, защото няма пари да купи елементарните неща за първото й дете. Извинявайте, но защо тук нищо не се споменава и за тези хора??? Значи пазим бабата, но новороденото бебе, майната му, ще почака. Вие не пазите възрастните, Вие пазите само себе си и въобще не Ви пука за останалите. Ако Ви интересуваха хората, нямаше да гледате само на едната страна и с лека ръка да говорите, как икономиката не била от значение. Вие пожелавате на хората да се разболеят, аз на Вас ще Ви пожелая да изпаднете в на това момиче ситуацията. Да Ви видя тогава, дали икономиката "нямала значение"!
Но да се върнем към поста, за който говориш. Не знам конкретика, не знам какъв е случая и дали наистина има връзка с ИП /на доста търсачи на слава се натъквахме през тези месеци, както и на хора, които искат да се облагодетелстват/, но аз мога да ти дам конкретика. За много, наистина много "северозападни" хора, които от години нямат не само с какво да купят елементарни неща и не само на първото си, а на всичките си деца. Износват, доизносват, приятели, близки, дарения, постоянно има призиви по групите на градовете и кой с каквото може откликва и помага. Колко от нас, живеещите тук пожелаха на някой от вас, живеещите в големите градове и возейки децата си в колички за по хилядарка, да изпаднете в нашето положение? Защо тогава никой не се загрижи за икономиката, за тоталния ѝ крах в Северозапада и обричането на глад на един цял регион? Защо смесвате нещата? Ето затова говорех по-рано през деня, лее се една ярост, едни "пожелания" към други непознати хора, само и единствено защо? Защото всеки съди от собствената си камбанария.