COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 644
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 560
Не знам какво имаш предвид под "в Лом има ли", но ако е за болница - има, нали тя сега поема пациентите на няколко Видински отделения.
За Белоградчик се чудех, просто съм ги изброила наред и не става ясно. Сега погледнах в Гугъл - цирк е и в Белоградчик.

Има ли къде да прочета за заразените в обл.Видин по градове/села? Грамада, Кула, Орешец... имаше и едни в Дунавци и Дреновец, но дали са станали повече. Въобще разбивка по градове ме интересува.

# 19 561
Ами да, Еквадор, Перу и Чили например имат много случаи, а изглежда се оправят добре. И с тестовете и с лечението.

В България, положението с тестовете е трагично, защото нито специалисти има, нито апаратура. Това е област от диагностиката, която се приема за екзотика и лекарите доскоро всичко тестваха със серологични тестове, което е пълно безумие.
Това не е нещо, което се учи за ден -два.

# 19 562
Имам сантимент към северозапада и всеки път ме срязва сърцето, когато стане дума за тази част от България. Но мисля, че дори кризата с коронавируса няма да промени нещата там и никой няма да обърне внимание на дългогодишните проблеми, които лавинообразно растат.  Дано световната пандемия се окаже катализаторът, който ще задвижи държавната машина и ще се предприемат адекватни мерки. Дано "майчица България" най - накрая да обърне очи и приласкае това отхвърлено свое дете, това парче земя с вековна история!
Извинете ме, прозвучах патетично, но ми е много мъчно. Въобще за нас, българите.

Влагат се средства в противоположната част на страната. Все си мисля, че след време печеливш ще се окаже точно северозапада. Силни и горди българи са там! Които са оцелели и останали.

# 19 563
Отиваш за поставяне на стент, връщаш се с подарък К-19.

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/oshche-edin-lepna-k-19-ot-bo … n_news743099.html

# 19 564
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad

# 19 565
Вижте примерно Гърция, всички се страхуват от бежанските лагери, но изглежда и там няма проблеми със заразата.
В този ред на мисли някой знае ли какво стана с бежанския лагер, в който намериха 26 заразени?

# 19 566
Уф, положението във Видин е много лошо, дано поне взимат повече мерки и да ограничат заразата!
А от мене - пожелание за лека нощ, да сме здрави и да се пазим взаимно, за да не се заразим.
https://youtu.be/KK8zXgRCntU

# 19 567
Какъв точно е шведския модел ?

# 19 568
Вие наистина ли смятате, че можем да се сравняваме с Великобритания или Германия например? Моля Ви, поживейте извън София и тогава ми отговорете. Но не в някое от селцата наблизо.

Е? Това, че държавата някъде и за нещо не е похарчила пари, може да означава много неща, например, че ги няма, че се краде, че не се управляват правилно...
Ти си избрала да вярваш на първото.

Скрит текст:
Европейската столица София, която все още няма детска болница.
Тихомълком сключиха договор , въпреки протестите на лекарите, архитектите, родителите.
Всъщност, не знам дали има и една експертиза, която да потвърждава целесъобразността на това решение.
За толкова пари, за колкото в Германия строят две болници.
Но не бива да се сравняваме с Германия.
Ако частен инвеститор притежаваше въпросната сграда, щеше да я взриви, както се случи с ИПК Родина. И не е нужно да си германец, за да ти хрумне.
Това е само един пример, има стотици други.

Нашите управляващи нямат нужда от съветници, експерти и професионалисти, това е истината.
Жокер им не требе.
Лекарският съвет се разпусна още преди да започне епидемията.

ПП. Мисиите в Афганистан бяха добре платени.

# 19 569
Много са ми странни мерещите смъртност.  Смъртността от ковид19 е добавена. До сега я нямаше. Какво ми мерите с грип, познато заболяване срещу добиче, дето хвърля докторите в шах.

# 19 570
Аз съм сигурна че в Италия и Испания тепърва ще се разследва какво се е случило и вярвайте ми, няма да са само закъснели мерки. Ще мине време, един ден ще стане ясно.

# 19 571
  • Другата България
Не знам какво имаш предвид под "в Лом има ли", но ако е за болница - има, нали тя сега поема пациентите на няколко Видински отделения.
За Белоградчик се чудех, просто съм ги изброила наред и не става ясно. Сега погледнах в Гугъл - цирк е и в Белоградчик.

Има ли къде да прочета за заразените в обл.Видин по градове/села? Грамада, Кула, Орешец... имаше и едни в Дунавци и Дреновец, но дали са станали повече. Въобще разбивка по градове ме интересува.
Айс, тъкмо идвах да ти пиша, че по неофициално инфо и в Белоградчик има. Отново заразен в болницата във Видин, в кардиологията. Или поне така се предполага. Но вече Лили го е постнала. За разбивка не знам дали има някъде официално, но общо взето това са населените места, като най-много са във Видин. Там има и контактни на медицинския персонал, не само пациенти.
В Белоградчик боницата е пародия, не питай за там.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:34 от Не се сърди, човече

# 19 572
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad
Нещо не разбирам, но явно си е мой проблем - значи насила можем да затваряме ресторанти, паркове и т.н. в името на "справяне" с вируса, но не можем да изпратим медицински персонал в нуждаещ се район... А иначе имаме и Национална Здравна Стратегия......

# 19 573
Много са ми странни мерещите смъртност.  Смъртността от ковид19 е добавена. До сега я нямаше. Какво ми мерите с грип, познато заболяване срещу добиче, дето хвърля докторите в шах.

Именно.
Ако не беше този вирус, хората щяха да са живи и здрави.
Не както ги съчинява Рачо, че по 2000 умирали в сезона от грип.
Кога е било така, че не се сещам?

# 19 574
Зад океана днес отварят 32 щата. Да видим какво ще се получи, било разрешено заведения и други обществени места да работят на 1/4 капацитет. Да не забравяме, че закъснението след масово заразяване е средно 5 дни, но може и повече.

Общи условия

Активация на акаунт