COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 680
Имаше предните дни тук, постнато от потребител колко частици от вируса са достатъчни за заразяване.  Лекарката  е работила в близък контакт.

Искаме си кръчмите и моловете, където няма дистанция, иначе.

# 19 681
За мен решението е глупаво, всички решения последната седмица са неадекватни. Имахме ограничения и информация, докато нямахме болни. Сега имаме болни и нямаме ограничения и информация. Явно "целта" е изпълнена, каквато и да е тя.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 08:27 от Hermione Granger

# 19 682
  • София
...
Знае ли някой историята на починалата лекарка, това е ужасна новина.
43-годишната д-р И. Иванова, която бе инфекционист и лекуваше болните от коронавирус в отделението на областната болница,  издъхна в събота вечерта. Въпреки неимоверните усилия на нейните колеги и опитите за помощ от водещи специалисти в столицата. Тя е била интубирана.
Специалистката по инфекциозни болести от Сливен е първият лекар в България, починал от COVID -19.
Д-р Иванова оставя детенце и съпруг, който също е лекар, специалист по инфекциозни болести и работи в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

от ТУК

# 19 683
  • Пловдив
Те брифингите си изиграха своята роля. Уплашиха хората, вкараха в съзнанието мисли за трупове и чували, за какво да се показват повече? А и все пак и Мутафчийски е човек, има нужда от почивка от медийното внимание. Нв е за рейтинга, той му се вдигна, но после рязко тръгна надолу. Всяко прекаляване води до обратен ефект. На мен не ми пречиха брифингите, макар и да ме дразнеше начина на поднасяне на информация, ще ми липсва този половин час сутрин. Решили са може би, че така ще минем към по-нормален живот. Дано не отказват информация и отговарят на всички въпроси.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 08:28 от luba_rizova

# 19 684
Съпругът на лекарката от Сливен също работил в Инфекциозното отделение.

https://sliveninfo.bg/сливенска-лекарка-почина-от-коронави/

# 19 685
Те брифингите си изиграха своята роля. Уплашиха хората, вкараха в съзнанието мисли за трупове и чували, за какво да се показват повече? А и все пак и Мутафчийски е човек, има нужда пт почивка от медийното внимание. Нв е за рейтинга, той му се вдигна, но после рязко тръгна надолу. Всяко прекаляване води до обратен ефект. На мен не ми пречиха брифингите, макар и да ме дразнеше начина на поднасяне на имформация, ще ми липсва този половин час сутрин. Решили са може би, че така ще минем към по-нормален живот. Дано не отказват информация и отговарят на всички въпроси.
Тъкмо последното ти изречение е показателно.
Брифингите приключват, защото информацията вече ще е контролирана, дозирана и избирателна.
Мутафчийски е лекар. Той вярваше в каузата, че трябват мерки, че спасява хора от смъртоносна болест.
Днес какво щеше да отговори за Видин.
той ли трябва да носи цялата отговорност, че и хейт, и закани за убийство.

Предвиждам голям вой да се надигне сред мисириките сега.
И с право.
Нещата станаха тревожни и правителството се скри. Колко омърсена се чувствам, само ако знаете.

# 19 686
Аз пък потърсих информация за лекарката и попаднах на това
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bolnicata-v-sliven-prizova … -priberat-2223804
Е такива са направо за затвор.

# 19 687
Останали са ми няколко спомена от брифигните, единия беше,когато го питаха за очаквания пик през септември. Отговорът му беше, че той няма да седи до тогава да се явява. Вчера дори каза, че според моделите на "технтие математици" разболели се 4хил. души не очакват. Но все пак ситуацията е динамична.
Относно кризата във Видин, не знам наистина ли не намирате разлика между град Видин и Филиповци?  Или защо като огнище на заразата не блокираха други квартали на София ?
За Банско считам, че трябв ада се гледа съвсем отделно и независимо. Там беше в началото на фона на всичко случващо се в Италия и без никакъв опит.

# 19 688
Балтов по Нова

# 19 689
  • София
Говориха за чували и труове, когато нещата бяха горе-долу обладяни. Сега вървим нагоре, има големи огнища, всеки ден се пали още и още. Решението за отхлабване на мерките е абсурдно. Но на народът му писна на принципа - щом не е в моята къща, майната им на другите. И явно това се отразява на политическите решения. Ако нещата загрубеят, Бойко и цялата пасмина около него трябва да си понесат последствията.
Дано, дано топлото време малко намали разпространението.
Този днес, който чете информация, дали може да спре да се хили докато съобщава за починали хора

# 19 690
Голяма трагедия с лекарката в Сливен. Млад човек, оставя и малко дете.

Дали поне ще продължат да публикуват данни два пъти дневно на сайта на Министерството на здравеопазването?
Но дори така няма да знаем къде са новите заболели, кои са новите починали, с какво ги лекуват. На мен ми беше изключително полезна информацията сутрин - особено това с плазмата.

Очаквам другата седмица да отменят и извънредното положение и да махнат КПП-тата.
И вместо актуални факти ще продължим да гледаме всеки ден онова недоразумение Мангъров ...

# 19 691
  • София
Колеги, вървим натам накъдето всички са тръгнали, вероятно - по тезата на Мангървия.
Няма как при разхлабване на мерките да имаме всяка сутрин някой със сериозно изражение да ни казва какво и как да не правим.
Друг е въпросът, че у нас това разхлабване се случва в момент, в който вървим нагоре, по-стръмно от обикновеното.
Ако се препълнят болниците, бъдете сигурни, генералът пак ще излее и ще ни позаключи. Дано не е в жегите, лятоска.

# 19 692
До седмица ще махнем кпп, оказва се че са незаконни тези ограничения Simple Smile ако не е още до края на деня.
що за пародия?
Май ще тръгваме към стаден имунитет или доказах бцж-то, че ни пази Grinning

# 19 693
Не сме ли сега в плато, щом от 90 за денонощие, вървяхме към 68, 58, 50, и днес 47? Аз съм оптимист, че ще намаляват. Но всеки трябва да е отговорен, а не егоист.
И в Разград някой на Великден го е донесъл вируса, точно съвпада с 14 дни оттогава.

# 19 694
Аз брифингите не ги следях, гледах само новите случаи и къде са. Тази информация ще продължава да си я има. Всякаква друга информация, може да си я намерим в гугъл. Беше хубаво обаче да си има брифинг, не всички знаем английски и използваме компютър.

kristinia въпрос на време беше за Разград, няма как да има навсякъде в района - Русе, Шумен, а Разград и Търговище няма. Просто някой в по-лошо състояние не е стигнал до болница там. Доста хора се прибраха в последните 2 месеца, та не знам, защо решихте, че някой от България им го е внесъл.

Общи условия

Активация на акаунт