COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 432
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 710
Ще разбере от новинарската емисия.

Верно ли. От коя точно. От тая на Нова тв, дето не спира да боготвори ББ, Делян Пеевски и сие. От тая на бТВ, която става все по неадекватна. От тази на БСП, от Алфа или от 7/8, където са на принципа всичко е боклук ние сме най.

Че  генералът малко ли лиза задните части на първите двама...ти гледа ли брифингите до сега????

# 19 711
  • София
А аз малко лирично отклонение да направя за нещо, което засяга пишещите в темата. Бавно и полека започнах да стигам до извода, че довчерашни противници започнахме да сближаваме позициите. Карахме се, бихме се, обаче се получи и някакво човешко сближаване. Вече всички сме наясно накъде вървим.

# 19 712
До седмица ще махнем кпп, оказва се че са незаконни тези ограничения Simple Smile ако не е още до края на деня.
що за пародия?
Май ще тръгваме към стаден имунитет или доказах бцж-то, че ни пази Grinning
Точно КПП за какво бяха?
В нашия 70 - хиляден град има 2 случая, в съседния 5- хиляден има 15. Те обаче могат да ходят навсякъде. А на мен ми беше трудно да отида да се погрижа за болната си  майка по Великден. Получих милостиня на КПП да отида да и сготвя, почистя, приготвя лекарства.

# 19 713
Очаквам следващите дни вайкане защо ни отнеха КПП-та Joy
Който имаше причини, истински, минаваше. За пиещия бира пред блока, не разбирах какво го бърка като повечето така си карат

# 19 714
Ще разбере от новинарската емисия.

Скрит текст:
Верно ли. От коя точно. От тая на Нова тв, дето не спира да боготвори ББ, Делян Пеевски и сие. От тая на бТВ, която става все по неадекватна. От тази на БСП, от Алфа или от 7/8, където са на принципа всичко е боклук ние сме най.
Че  генералът малко ли лиза задните части на първите двама...ти гледа ли брифингите до сега????

Почти всичките. Мен лично ме притеснява липсата на информация. Въпросите на журналистите не бяха всичките тъпи. Сега всеки ще си говори това което му изнася и истината ще остане някъде там...
Това беше смисъла на поста ми.
Иначе и аз смятам че генерала беше употребен. Чух и доста разочарование в интервюто на Балтов по Нова. За отношението...
И съм за това да очакваме брифинг на ББ днес.

# 19 715
  • София
На мнението на Тайс и Анди съм за брифингите - да, имаше много плява, но имаше и много информация. За мен е жалко, че няма да ги има.
Виж, КППтата смятам, че спокойно могат да махнат, от тях полза не виждам. Хеле пък с тия самолети, дето всеки ден кацат.

# 19 716
На мен ми липсва информация не само за бройката. Например обявяват за Сливен 50.Да ама има починали и оздравели. В двете болници по вчерашна информация са 24 човека. В Сливенска област има още общини - Котел, Нова Загора, Твърдица. Там има ли болни, няма ли? Всички ли се лекуват в Сливен? Ама кого да попиташ?

# 19 717
Току що по бтв водещата захапа здравния министър. Каза, че са го канили, но явно е зает, но щом трябва и имейл ще му пише. Дано да получи отговори.
Никак не ми харесва тая работа. От вчера разхлабване, от днес няма информация.

# 19 718
'Брифингите' в този формат и изземване на ефирно време бяха повече от излишни. Реално брифингът беше 2 минути съобщаване на информация и след това 30-50 минути въпроси (повечето в категорията от глупав по-глупав), втората част не е нужно да се излъчва по всички телевизии определено!
А кой ви принуждава да я гледате?
И само няколко информационни канала даваха информацията.

# 19 719
За пореден път съм разочарована от положението в тази страна. Някой правилно назад казваше "територия". Ама то е от народа това. Народ, който крещи за демокрация и цивилизация, но не иска да спазва елементарни правила. И не говоря само за маските. То е и пресичането на червено, и да не се качваш пиян в колата, та ако щете и да не си хвърляш боклука на улицата. Обществото е изградено от правила. Няма как, поне според мен, да искаш демокрация без правила. За пореден път една гръмогласна група с общо IQ под 50 спечели, заради наглостта си. А мишките в изпълнителната и законодателната власт клякат, за да пазят рейтинг. Беше ясно, но все пак имах надежда. Но тя умря и продължава да умира всеки ден. Дано поне хора не умират и по някакви неведоми пътища да ни се размине.

Пс. Както отпадна забраната за пушене на спирките, нищо че е вредно за всички, така отпаднаха и маските. Може би, този път ще научим урока по тежкия начин. Само не плачете, ако наистина стане така. Ще е лицемерно.

# 19 720
  • варна
Това, че ще спрат брифингите го бяха казали много отдавна,не се очудвайте.

# 19 721
  • София
Дали пък няма да ни пускат всеки ден в 8 наместо генерала - брифинг с Мангъров с указания, въпроси и отговори как най-правилно да се проепидемичваме? Все пак стадото трябва да бъде водено от пастир... Smirk

# 19 722
  • При семейството си
Националният оперативен щаб (НОЩ) е вид работна група към Министерски съвет.
Тази седмица стана ясно, че по-скоро няма да има удължаване на извънредното положение, тоест ще отпадне и ролята на Министерски съвет в “управлението на пандемията”. Ако ще се управлява, ще е на основание на законодателни промени и/или действащите закони. 

Имам малки съмнение, че може и всичко това да се разиграва с цел народът сам да си поиска Борисов, НОЩ и ИП.

# 19 723
  • Буркина Фасо
На мен ми липсва информация не само за бройката. Например обявяват за Сливен 50.Да ама има починали и оздравели. В двете болници по вчерашна информация са 24 човека. В Сливенска област има още общини - Котел, Нова Загора, Твърдица. Там има ли болни, няма ли? Всички ли се лекуват в Сливен? Ама кого да попиташ?
информация ще има. нали казаха - журналистите да си задават въпросите към щаба и оттам ще им отговарят писмено. после журналята ще качват отговорите по сайтовете си, а някои вероятно ще ги дават по телевизията.
брифингите  отнемаха много време на телевизиите определено за реклама. от нея идват приходите. на мен ми липсва рекламата  Smiley

# 19 724

Точно КПП за какво бяха?
В нашия 70 - хиляден град има 2 случая, в съседния 5- хиляден има 15. Те обаче могат да ходят навсякъде. А на мен ми беше трудно да отида да се погрижа за болната си  майка по Великден. Получих милостиня на КПП да отида да и сготвя, почистя, приготвя лекарства.
КПП-тата бяха за да ви спрат да идете и заразите(и потенциално убиете) болната си майка.
Просто е. 2ма са доказаните заразени - не е ясно колко още носители има, с които сте били в контакт или сте се разминали по улицата или в магазина.
Аз пътувах по здравословни причини в друга държава в края на януари, когато Европа още не беше пламнала. В последствие се оказа, че точно с нашия полет е имал друг, приблизително по същото време на съседния гейт, в който е имало заразени, а в последствие и още няколко души от полета са се заразили...
Може да съм се разминала с някои от тях или дори да сме ползвали същата тоалетна до гейта.

Общи условия

Активация на акаунт