COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 393
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 965
Здравейте! Темата е дълга и нямам време да я чета. Затова предварително се извинявам, ако въпросът ми вече е бил задаван. А той е следния:непълнолетните попълват ли декларация на КПП?

# 19 966
Шведите направо ми се издигнаха в очите. Не държавата, а народът, който е третиран от собствената си държава като стадо маймуни, нужно й за достигането на стаден имунитет докато Тенгеле ги плаши с хладилни камери и чували с трупове, като в същото време очаква от тях да ходят на работа, а децата им да ходят на училище и детска градина. Е, как няма сами да се пазят и да спазват социална дистанция като са оставени на самотек от собствената си държава?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 19:24 от precious*

# 19 967
Някой срещал ли е достоверна информация, че от понеделник ще имат право да работят и заведения с градини? Всичко, което намерих е от сайтове, които определено не харесвам.
Ако пуснат заведенията, за къф ще държат КПП?  Днес гледах Николова - медийното GP, препоръчва махане на КПП, обаче никой не я отразява...
Четох официално медийно съобщение, че хората от Разград имат право да напускат града с основание посещение на местност за отдих Пчелина.
Това означава ли, че във Варна може да се ходи в ПП Златни пясъци, Аладжа, плажове и др.

# 19 968
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия има две деца в болница с този синдром, които нямат Ковид.
Председателят на детските лекари казва:” Все още е много рано да се вадят някакви заключения. Ние просто не знаем какво е, което се случва често в медицината. Понеже сега сме толкова фокусирани в Ковид-19 и затова много бързо се казва, че е нещо свързано с вируса.” ( моето мнение и за много други “теории”)

Voorzitter Károly Illy van de Nederlandse Vereniging voor Kinderartsen is het eens met Van Woensel. "Het is veel te vroeg om conclusies te trekken. We weten gewoon niet wat het is en dat komt wel vaker voor. Maar omdat we nu zo gefocust zijn op covid-19 wordt er al snel gezegd dat het daar wel mee te maken zal hebben", zegt hij.

# 19 969
  • София
Някой срещал ли е достоверна информация, че от понеделник ще имат право да работят и заведения с градини?
Виждам ги с очите си да се готвят от три дни, особено усилено днес. Това по Витошка. Досега беше мъртвило, евентуално ремонтче и/или храна за вкъщи. Сега чистят и подреждат през два метра, Рафи вече са готови, дори си смениха разположението на лампите.

# 19 970
  • София
Някой срещал ли е достоверна информация, че от понеделник ще имат право да работят и заведения с градини?
...
Такава информация ще се появи първо на сайта на МЗ.

# 19 971
Цитат на: Via Dia
Ако трябва да се боцкаме всеки 3 месеца, малко множко ще дойде Simple Smile Ако случаят е такъв, сигурно през есента ще ще прилагат ваксините, с приоритет на рисковите групи. Естествено, има шанс да не проработят, защото още не е 100% сигурно, че антитела = имунитет. У някои хора, преболедували с леки симптоми, не се откриват необходимите антитела, ами други.
През есента ако има ваксина то със сигурност няма да е много надеждна, аз лично не бих си я сложил. Експертите казаха, че "набързо приготвените ваксини" често отключват автоимунни заболявания и може да се окажат опасни за здравето на хората. В Индия се докладват смъртни случаи от ваксини спонсорирани от Бил Гейтс.

# 19 972
  • Варна
Виждам ги с очите си да се готвят от три дни, особено усилено днес. Това по Витошка. Досега беше мъртвило, евентуално ремонтче и/или храна за вкъщи. Сега чистят и подреждат през два метра, Рафи вече са готови, дори си смениха разположението на лампите.
И пред блока са готови.

# 19 973
  • София
Хексе, забравили си да монтират по една слушалка Laughing

# 19 974
Шведите направо ми се издигнаха в очите. Не държавата, а народът, който е третиран от собствената си държава като стадо маймуни, нужно й за достигането на стаден имунитет докато Тенгеле ги плаши с хладилни камери и чували с трупове. Е, как няма сами да се пазят и спазват социална дистанция като са оставени на самотек от собствената си държава?

Ха-ха, разсмя ме! Обаче след като започнаха да измират повечко хора и се спуснаха приоритетите кой ще получава интензивно лечение и кой не, пенсионерите в моя квартал потънаха вдън земя. Иначе по цял ден мереха улиците и сладкарниците, както и парковете. Дори в кварталния магазин не съм виждала пенсионер от седмици. Пазят се хората, знаят че за тях респиратор няма. Явно ще чакат младите да достигнат имунитета на стадото и тогава  пак ще си мерят улиците. Обаче в старческите домове нямат избор.

Не знам в България дали възрастните ще се поуплашат сега и ще започнат сами да се пазят, защото вече няма кой да ги пази.

# 19 975
Относно много вероятното вдигане на карантината - според мен е просто безсилие срещу вечно инатливия българин. Лошото е, че голяма част от хората не могат да четат и да слушат с разбиране. Възможното вдигане на карантината се въприема като завръщане към нормалния начин на живот, сякаш нищо не се е случвало. Всички ще се втурнат навън като изтървани и ще се обезсмисли цялото почти двумесечно изолиране. Това, че ще вдигнат карантината не означава, че вируса го няма вече и пазенето спира.

Безсилието да формулираш ясни правила и да наложиш спазването им няма нищо общо с безсилието "срещу вечно инатливия българин". По-скоро второто произтича първото.  Слушането и четенето с разбиране е хубаво нещо, но аз отварям сайта на Софийската община и чета следното.

- Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

Колко души са компания и колко души са група? Двама души компания ли сме, ако не сме от едно семейство и не правим пикник? Трима души група ли сме?  Ако не сме от едно семейство, трябва ли да се разхождаме поединично или все пак 2-ма не са компания?

Значи то излезе накрая, че в България хората се занимават основно с ресторантьорство или са продавачи в мол. Хм....
Много ограничено виждане. Производствата на чуждите инвеститори са спрели или работят с изключително намален капацитет, само във фирмата на мъжа ми съкратиха 120 човека,  а имаха намерение за повишаване на ивестицията.

Сериозно ли са спрели или работят с намален капацитет единствено заради ИП и рестрикциите в България, а навсякъде другаде си работят с пълна пара заради по-адекватни мерки?

Отново е близо до ума че всеки който не е член на домакинството е външен човек и ако се събирате без предпазни средства е риск. Това и с мерките някои не го разбират.
ИП нямаше да ни спаси от погребването на действащата икономика в световен мащаб, това имах предвид

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 18:24 от Sparkles

# 19 976
  • Sredets/Burgas
През есента ако има ваксина то със сигурност няма да е много надеждна, аз лично не бих си я сложил.
Мен ме тревожи, ако решат все пак да я "измислят" тая ваксина,
да не ни сложат чатала и да бъде задължително ваксинирането...
За автоимунните заболявания е вярно, че за някои от тях има съмнения за отключване след ваксинации.
Аз съм с псориазис от 14 годишна възраст. Една от възможните причини е тази.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 19:09 от Butterfly_Lovehunter

# 19 977
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/maski-dolu-shtabyt-go-niam … ta-ostava-2224202
Дали това е истината,не знам.Но според мен ББ е решил рязко разхлабване на мерките,а Мутафчийски не се е съгласил и се е стигнало до разногласия.Най-вероятно наистина си изигра ролята и вече не му е потребен.Вярно е,че понякога прекаляваше с чували,морги и трупове,но все пак за мен имаше много ползи от брифингите.

# 19 978
Ако откажем ваксинация какво? Ще ни застрелят ли?

# 19 979
Значи то излезе накрая, че в България хората се занимават основно с ресторантьорство или са продавачи в мол. Хм....
Много ограничено виждане. Производствата на чуждите инвеститори са спрели или работят с изключително намален капацитет, само във фирмата на мъжа ми съкратиха 120 човека,  а имаха намерение за повишаване на ивестицията.
Защо са спрели, ИП не е забранявало? Я шивачките в "Мизия" как си работеха, пък и другаде. А в техните държави продължава ли производството?

Общи условия

Активация на акаунт