COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 506 709
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 980
Ако откажем ваксинация какво? Ще ни застрелят ли?
Ако се поровите из конспирациите без ваксина ще сте "заплаха" и няма да можете да работите и пътувате.

# 19 981
  • София
Най-малко 18 месеца трябват за ваксина. В САЩ Тръмп спекулира с по-ранни срокове, донякъде и Фаучи, но и той не говори за есента.
Лекарство дано има по-рано, това с ваксината е вятър. На никой не му се чакат две години в затягане и отпускане на мерки, а без лекарство ще бъде точно така.

# 19 982
  • Там,където се събуждам щастлива.

Не. Просто ще ти покажат вратата, ако работиш в отрасъл като здравеопазването, обгрижване на възрастни хора,образование и т.н.
Преди еди колко си страници бях писала как в Нидерландия фармацефтичните компании и правителство бяха разочаровани, че толкова малко хора от здравеопазването се бяха ваксинирали за грип. Много хора от бранша предвиждат, че вече няма да е пожелателно.

# 19 983
Едва ли, но би било глупаво, ето четиво за размисъл:
https://dnes.dir.bg/spektar/masovoto-vaksinirane-mozhe-da-spasi- … ata-rezistentnost
иначе у нас се въртят далаверки с ваксините, зъболекарят ми се оплака, че нямало за него и сестрата от противогрипните, какво остава за целокупният народ който е в нужда от тях.

# 19 984
  • Sredets/Burgas

Могат да ни "застрелят" и с глоби, и с ограничения, и т.н.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 18:35 от Butterfly_Lovehunter

# 19 985
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/maski-dolu-shtabyt-go-niam … ta-ostava-2224202
Дали това е истината,не знам.Но според мен ББ е решил рязко разхлабване на мерките,а Мутафчийски не се е съгласил и се е стигнало до разногласия.Най-вероятно наистина си изигра ролята и вече не му е потребен.Вярно е,че понякога прекаляваше с чували,морги и трупове,но все пак за мен имаше много ползи от брифингите.
Чувалите, моргите и труповете са от патетичните речи на Бойко Борисов и на Балтов. Защо продържава да се приписват на ген. Мутафчийски?

# 19 986
  • София

По закон, ако не се лъжа, дете, което няма всички ваксини, няма право да почне първи клас.
Да ме поправи някой, ако греша.
Да допълня към предишния си коментар – и да има ваксина, а невъзможно да има есента, но когато я има, докато стане достъпна масово ще мине още една година.

# 19 987
Значи то излезе накрая, че в България хората се занимават основно с ресторантьорство или са продавачи в мол. Хм....
Много ограничено виждане. Производствата на чуждите инвеститори са спрели или работят с изключително намален капацитет, само във фирмата на мъжа ми съкратиха 120 човека,  а имаха намерение за повишаване на ивестицията.
Защо са спрели, ИП не е забранявало? Я шивачките в "Мизия" как си работеха, пък и другаде. А в техните държави продължава ли производството?
Говоря за прогресивни инвестиции в технически направления.

# 19 988
Скрит текст:
Шведите направо ми се издигнаха в очите. Не държавата, а народът, който е третиран от собствената си държава като стадо маймуни, нужно й за достигането на стаден имунитет докато Тенгеле ги плаши с хладилни камери и чували с трупове. Е, как няма сами да се пазят и спазват социална дистанция като са оставени на самотек от собствената си държава?

Ха-ха, разсмя ме! Обаче след като започнаха да измират повечко хора и се спуснаха приоритетите кой ще получава интензивно лечение и кой не, пенсионерите в моя квартал потънаха вдън земя. Иначе по цял ден мереха улиците и сладкарниците, както и парковете. Дори в кварталния магазин не съм виждала пенсионер от седмици. Пазят се хората, знаят че за тях респиратор няма. Явно ще чакат младите да достигнат имунитета на стадото и тогава ще пак ще си мерят улиците. Обаче в старческите домове нямат избор.

Не знам в България дали възрастните ще се поуплашат сега и ще започнат сами да се пазят, защото вече няма кой да ги пази.
Добре, че съм успяла да те разсмея, защото аз съм ужасена от шведския модел. На някой може да му се струва наивно, но ако държавата в която живеех беше тръгнала по този път, щях да се чувствам предадена от нея. Следя с интерес всички постове в темата, особено тези на потребители от различни държави, но твоите ги очаквам с най- голям интерес, защото те имам за сериозен потребител, който се старае да е обективен, без да се опитва да захаросва нещата, нито пък да драматизира излишно. Hug

# 19 989
Не говоря за дете, аз всичките задължителни ваксини съм сложила на малката, но не бих се ваксинирала с ваксина, която е изработена за няколко месеца. Аз и за грип не се ваксинирам. Не съм антиваксар, просто нямам такова доверие на САЩ.

# 19 990

Не. Просто ще ти покажат вратата, ако работиш в отрасъл като здравеопазването, обгрижване на възрастни хора,образование и т.н.
Преди еди колко си страници бях писала как в Нидерландия фармацефтичните компании и правителство бяха разочаровани, че толкова малко хора от здравеопазването се бяха ваксинирали за грип. Много хора от бранша предвиждат, че вече няма да е пожелателно.
Те затова възрастните хора измират масово след такива ваксини. Моята баба например. Единствената зима когато си сложих преди години се скъсах да боледувам. В Италия доколкото помня бяха правили масово извъредна реимунизация срещу менингит с лоша ваксина и затова има повишена смъртност.

# 19 991
  • София

По закон, ако не се лъжа, дете, което няма всички ваксини, няма право да почне първи клас.
Да ме поправи някой, ако греша.
Маркираното не е вярно.

# 19 992
Цитат на: Via Dia
Ако трябва да се боцкаме всеки 3 месеца, малко множко ще дойде Simple Smile Ако случаят е такъв, сигурно през есента ще ще прилагат ваксините, с приоритет на рисковите групи. Естествено, има шанс да не проработят, защото още не е 100% сигурно, че антитела = имунитет. У някои хора, преболедували с леки симптоми, не се откриват необходимите антитела, ами други.
През есента ако има ваксина то със сигурност няма да е много надеждна, аз лично не бих си я сложил. Експертите казаха, че "набързо приготвените ваксини" често отключват автоимунни заболявания и може да се окажат опасни за здравето на хората. В Индия се докладват смъртни случаи от ваксини спонсорирани от Бил Гейтс.

Забравих да допълня - следващата есен и оттам насетне Grinning За масите имам предвид. Ако е готова идната пролет, сигурно няма да има бройки за всички.

# 19 993
  • Sredets/Burgas
Абсолютно съм съгласна, че е добре да се молим за лекарство, ваксината да я мислим по-късно...

Благодаря, milenaka, редактирах се.

# 19 994
Цитат на: Via Dia
Ако трябва да се боцкаме всеки 3 месеца, малко множко ще дойде Simple Smile Ако случаят е такъв, сигурно през есента ще ще прилагат ваксините, с приоритет на рисковите групи. Естествено, има шанс да не проработят, защото още не е 100% сигурно, че антитела = имунитет. У някои хора, преболедували с леки симптоми, не се откриват необходимите антитела, ами други.
През есента ако има ваксина то със сигурност няма да е много надеждна, аз лично не бих си я сложил. Експертите казаха, че "набързо приготвените ваксини" често отключват автоимунни заболявания и може да се окажат опасни за здравето на хората. В Индия се докладват смъртни случаи от ваксини спонсорирани от Бил Гейтс.

Ако е готова идната пролет, сигурно няма да има бройки за всички.
А дано. не я искам.

Общи условия

Активация на акаунт